Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia vabastab kliendid navigatsioonikulutustest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 00:42:02 vasta tsitaadiga

raitm kirjutas:
Aadressi järgi see offlines ei otsi, tahab võrku saada, nii et päris tasuta ei saa midagi.
Otsib
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raitm
HV kasutaja
raitm

sõnum 22.01.2010 01:15:28 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
raitm kirjutas:
Aadressi järgi see offlines ei otsi, tahab võrku saada, nii et päris tasuta ei saa midagi.
Otsib

kuidas?

Otsides "laki" ei leia midagi, kui lisad majanr ei leia samuti
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.01.2010 01:28:37 vasta tsitaadiga

mul on küll vana versioon kuna E90'le veel ei pakuta uudsemat aga kui ma panen otsingusse | Eesti | Tallinn | Laki | (vastavalt lahtritesse riik, linn ja tänav, ülejäänud jätsin tühjaks) siis ma saan hetkel 2 vastust, üks 1,5km minust, teine 1,8km minust.. võrguühendus on mul keelatud ja kaardid on maps loaderiga telefoni mälukaardile laetud eelnevalt...
tsitaat:

Mulle tundub, et pealkirjas on eksitus - tegelikult on Google see kes kliendid navigatsioonikuludest vabastab (vabastas). GPS-i (aktsia)turul oli paras segadus kui tasuta navigatsiooniga lagedale tuldi.

Suhteline väide, google maps pole kunagi niivõrd võimalusterohke olnud kui nokia mapsi ja nüüdseks ovi mapsi erinevad versioonid. Google mapsi eelis on see, et ta on java peale ehitatud ja seega ühildub mitmete erinevate seadmetega. Paraku kasvõi juba sellepärast, et ta vajab koguaeg kaartide laadimist üle võrguühenduse teeb ta suhteliselt kasutuks enamustele inimestele...

Muideks kel võimalust, siis võib avastada rohkemat ka...
gsmarena.com kirjutas:
In addition Nokia have also substantially upgraded the Ovi Maps application itself, so it now packs a cooler looking interface, the Lonely planet city guide and Michelin restaurant guide with lots and lots of points of interest. There's also an events guide that lists all events happening within a 3km radius of your position and provides you with details on each one.

Lisaks pidid vist ka 3D objektid olema programmis sees..
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 01:32:17 vasta tsitaadiga

raitm kirjutas:
mikk36 kirjutas:
raitm kirjutas:
Otsib

kuidas?

Otsides "laki" ei leia midagi, kui lisad majanr ei leia samuti
Mis asulast sa otsid? Kui sa asud kaardi vaates asulas kus puudub tänav "Laki" siis ta ei leiagi midagi, pane otsingusse ka linna nimi või mine kaardi peal asulasse kus antud tänav olemas on ja saad oma tulemuse.
tagasi üles
aX
Kreisi kasutaja
aX

sõnum 22.01.2010 01:39:28 vasta tsitaadiga

Ei saa nüüd aru. Plaan on tuua turule tasuta teenus mille ainsaks eelduseks on see et sul on GPS-i antenniga Nokia ? Mul on 6210 Navigator, mapid/soft ilusti alla laetud ja arvutab ilusti route välja ning annab häälega teada mida tegema pean. Aegajalt pasundab lihtsalt et litsentsi on vaja.

Kõik tehnilised eeldused asja toimimiseks on seega olemas, miks see mudel siis "toetatud" pole ?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 84
tagasi üles
raitm
HV kasutaja
raitm

sõnum 22.01.2010 01:44:53 vasta tsitaadiga

Ma eeldasin, et otsib märksõna järgi ja pakub kõik leitud variandid välja. Asukohta täpsustades, st lisades "tallinn" leiab jah.
Selge siis ja tänud.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Risto40
HV vaatleja

sõnum 22.01.2010 01:45:45 vasta tsitaadiga

super uudis! Litsents aegub mul just suve algul, aga suvel ju ikka ringi sõitmist ja see gps rakendus on üliheaks abimeheks. Eelmine suvi sai Eesti peal testitud, mega hästi töötas. Ei ühtki eksimist.

To raitm: imelik, mu telefon laseb küll offline's (ainult gps töötab, mitte koos võrgu abiga) aadresse otsida. Telefoniks E71 ja uusim tarkvaraversioon peal.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 02:08:57 vasta tsitaadiga

aX kirjutas:
Ei saa nüüd aru. Plaan on tuua turule tasuta teenus mille ainsaks eelduseks on see et sul on GPS-i antenniga Nokia ? Mul on 6210 Navigator, mapid/soft ilusti alla laetud ja arvutab ilusti route välja ning annab häälega teada mida tegema pean. Aegajalt pasundab lihtsalt et litsentsi on vaja.

Kõik tehnilised eeldused asja toimimiseks on seega olemas, miks see mudel siis "toetatud" pole ?
Tõenäoliselt seepärast et sul on kõigist avapostituses nimetatutest aeglasema protsessoriga telefon.
tagasi üles
kaupz
HV Guru
kaupz

sõnum 22.01.2010 09:44:10 vasta tsitaadiga

postimehe artikli viimane lõik on imelik:
tsitaat:
«Selleks ei pea enam ostma ega alla laadima eri regioonide kaarte,
vaid konkreetses asukohas leiab Nokia seade kohaliku ja kvaliteetse kaardi
ning juhendab teed võõras linnas nii jalgsi kui autoga liigeldes.»
http://www.e24.ee/?id=214808
loodan et nokia ei tee applet, ja kaardid jäävad siiski serverist salvestatavaks mällu, mitte üle gprs/3,5G laetavaks on-line.
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 10:13:14 vasta tsitaadiga

kaupz kirjutas:
postimehe artikli viimane lõik on imelik:
tsitaat:
«Selleks ei pea enam ostma ega alla laadima eri regioonide kaarte,
vaid konkreetses asukohas leiab Nokia seade kohaliku ja kvaliteetse kaardi
ning juhendab teed võõras linnas nii jalgsi kui autoga liigeldes.»
http://www.e24.ee/?id=214808
loodan et nokia ei tee applet, ja kaardid jäävad siiski serverist salvestatavaks mällu, mitte üle gprs/3,5G laetavaks on-line.
Ovi Maps laeb samal kujul nad alla nagu sa oleks arvutis need mälukaardile tõstnud ja sinna need ka jäävad.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.01.2010 10:24:41 vasta tsitaadiga

sama123 kirjutas:
Skeptik, On ka värskelt ostetud E52 olen GPS asjas väga tume.Kust saaks ka 6,5Gb kaardi?vastu võiks pakkuda ~100GB muid kaarte

Nokia Map Loader abiks

tagasi üles
aX
Kreisi kasutaja
aX

sõnum 22.01.2010 10:50:37 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
aX kirjutas:

Tõenäoliselt seepärast et sul on kõigist avapostituses nimetatutest aeglasema protsessoriga telefon.

Kas sellepärast ei saa et ta on aeglane(mainisin ju et töötab sisuliselt), või ma ei saa sellepärast et mul on selles HV foorumi teemas kõige aeglasem telefon ?
Selle litsentsi küsimine peale 30 sek ideaalset toimimist ei saa küll protsessorist kuidagi tulla.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 84
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 22.01.2010 11:25:18 vasta tsitaadiga

aX kirjutas:
mikk36 kirjutas:
aX kirjutas:

Kas sellepärast ei saa et ta on aeglane(mainisin ju et töötab sisuliselt), või ma ei saa sellepärast et mul on selles HV foorumi teemas kõige aeglasem telefon ?
Selle litsentsi küsimine peale 30 sek ideaalset toimimist ei saa küll protsessorist kuidagi tulla.

Sul on vana ovi maps peal ja seetõttu küsibki litsentsi. Maadlesin ise ka eile selle sama asjaga. Siis teiste abiga (5800 foorumi teema) leidsin nokia lehelt väikeses kirjas lingi, kust saab alla tirida uue ovi mapsi versiooni. Üle 8 mega suur on install.

Samas otsinguga mul see teema, et ma ei saagi kuhugi linna ega muud nime sisestada icon_eek.gif Millest see tingitud on? Või on asi selles, et ma pole õues selle uue mapsiga veel reaalselt satiga ühenduses olnud ja kui ühendus saavutatakse (tekib reaalne asukoht), siis saan otsingut täiendada linna nimega jne?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 11:26:09 vasta tsitaadiga

aX kirjutas:
mikk36 kirjutas:
aX kirjutas:

Aeglasem kui need millel uus versioon toetatud on.
Täpset põhjust oskab vaid Nokia vast öelda.
tagasi üles
tonism
Kreisi kasutaja

sõnum 22.01.2010 11:26:39 vasta tsitaadiga

attrs kirjutas:
N97 mini kasutajad saavad seda kasutada ja N97 kasutajad mitte?

Tõepoolest. Läksin sinna "mobile" aadressile enda N97-ga ning ma ei saa kusagilt seda kätte :/
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 22.01.2010 11:33:08 vasta tsitaadiga

http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps/downloads#/nokia-5800-xpressmusic/

Vajutad ok ja siis tekib kiri selle Ok nupu alla : Or download without data charges using PC or MAC ja siis download uuesti. Nii saad sis faili arvutisse.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
McSilmus
HV kasutaja

sõnum 22.01.2010 11:36:01 vasta tsitaadiga

aX kirjutas:

Järgneval lingil on võimalik vaadata toetatud mudeleid ja instruktsioonid installeerimiseks:
http://europe.nokia.com/support/product-support/maps-support/compatibility-and-download#/default/

On ju olemas nii 6210 Navigator, kui ka N97. Eks nende toetus hakkab täielikult toimima lähinädalatel. Artiklis viidatud mudelitel on see praegu juba olemas.
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 97
tagasi üles
Maku.A
HV kasutaja
Maku.A

sõnum 22.01.2010 19:57:56 vasta tsitaadiga

Tekkis kohe küsimus,kas siuke kiri nagu ( mäleta sõnasõnalt enam) Sõidame-euroopa plapla 90 päevane litsents on aktiveeritud. Kõik muu toimib kenasti aga ette viskas esimese käivitamisega jah sellise kirja icon_rolleyes.gif Telefoniks on Nokia 5800 XM
TS2000
HV vaatleja

sõnum 22.01.2010 22:18:22 vasta tsitaadiga

Nokia E52'l leidis mul täna telefonis softi uuenduste otsimisel Nokia Maps'i uuenduse. Uuenduse nimi oligi umbes midagi sellist, et rakenduse uuendus ja tasuta litsentsid. Pärast installi lasi kinnitada, et olen nõus uue litsentsipoliitikaga. Installis mulle Ovi Maps 3.3'e. Natuke harjumatu tundus, sest eelmisest veits erinev, aga ju halvem ikka ei ole ja harjub ära icon_smile.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 22.01.2010 22:31:45 vasta tsitaadiga

Maku.A kirjutas:
Tekkis kohe küsimus,kas siuke kiri nagu ( mäleta sõnasõnalt enam) Sõidame-euroopa plapla 90 päevane litsents on aktiveeritud. Kõik muu toimib kenasti aga ette viskas esimese käivitamisega jah sellise kirja icon_rolleyes.gif Telefoniks on Nokia 5800 XM
Mis versioon Ovi Maps?
tagasi üles
Maku.A
HV kasutaja
Maku.A

sõnum 22.01.2010 23:38:14 vasta tsitaadiga

Kui õiget asja vaatan siis tundub et v3.01 icon_rolleyes.gif Ma pidin mudugi ennem tegema telefonile tarkvara uuenduse...ja sellega tuli kohe automaatselt kaasa OviMap icon_rolleyes.gif Vaja oli endal tõmmata ainult kaart juurde.

viimati muutis Maku.A 22.01.2010 23:40:26, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 22.01.2010 23:39:48 vasta tsitaadiga

No sa pead uuendama versioonile 3.3, et kasutada tasuta navigeerimist ehk uusimale versioonile....
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Maku.A
HV kasutaja
Maku.A

sõnum 22.01.2010 23:49:33 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
No sa pead uuendama versioonile 3.3, et kasutada tasuta navigeerimist ehk uusimale versioonile....

Ei taha nagu ise katsetama hakata kuna pole varem nende asjadega kokku puutunud,et kuidas ma saaks siis uuendada oma OviMapsi v3.1-lt v3.3-le ? icon_redface.gif

viimati muutis Maku.A 23.01.2010 00:35:15, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 23.01.2010 00:25:17 vasta tsitaadiga

Maku.A kirjutas:
KillerXP kirjutas:

Ei taha nagu ise katsetama hakata kuna pole varem nende asjadega kokku puutunud,et kuidas ma saaks siis uuendada oma OviMapsi v3.1-lt v3.3-le ? icon_redface.gif

http://europe.nokia.com/support/product-support/maps-support/compatibility-and-download#/default/

Jälgi, et ikka 3.3 versioon sinu telefonile olemas.

Maku.A
HV kasutaja
Maku.A

sõnum 23.01.2010 00:35:49 vasta tsitaadiga

Ok,sain teada kuidas ja mida teha...Oma endi loll mõistus ei hakanud kohe pihta asjale icon_neutral.gif Nüüd asi korras!
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia vabastab kliendid navigatsioonikulutustest mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.