praegune kellaaeg 19.06.2025 20:21:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Valdur
HV vaatleja
|
22.01.2010 15:59:41
Kuupäev koduvideole |
|
|
Tere!
Kas oskate nõu anda, kuidas panna kuupäev ja kellaaeg kaasa koduvideole, mille salvestan dvd-le? Et siis vaadates oleks seda võimalik kuvada ekraanile? Kindlasti on olemas miski proge, millega seda teha, kuid ei ole eriline asjatundja sel alal. Kaamerast VHS-le sai probleemideta, kuid arvutisse tõmmatuna ei oska enam kuupäeva nähtavaks teha.
Parim variant oleks selline, kui film dvd-l ja siis vaatamisel kuup/kellaaeg teha nähtavaks subtiitrite abil, kuid sobiks ka variant, kus kuup oleks kogu aeg ekraani nurgas.
Kaameraks Sony Digital Handycam DCR-TRV130E,
Üritasin kasutada arvutisse tõmbamiseks Windows Movie Maker-it ja plaadile salvestada Nero-ga. Kas selliste progedega on see üldse võimalik?
Vabandan ette, kui see on juba teemaks olnud, kuid otsing ei andnud küll ühtegi mõistlikku vastust mulle.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
eci
HV vaatleja
|
22.01.2010 16:51:50
|
|
|
Kuna su kaamer tundub olevat Digital 8 tüüpi, mitte MiniDV, siis ma oska öelda, kas Digital 8 kassetilt arvutisse toodud video sisaldab endas datecode'i ja timecode'i.
Ise olen kasutanud MiniDV video puhul programmi DVdate: http://paul.glagla.free.fr/dvdate_en.htm, millega on võimalik luua .srt kujul subtiitrifail (Sisaldab aega ja kuupäeva).
Selle saad siis juba näiteks VirtualDubi mõne subtiitri plugin'iga pildi sisse panna või luua dvd kujul subakad, mida saad omal soovil kuvada (viimast pole proovinud).
Võin eksida aga kaameras vist peaks saama valida, kas ta kõrvetab kuupäeva ja kellaaja juba filmides kohe pildi sisse või mitte. VHS vist võtab pildi telekast nii nagu ta on (koos aja ja kuupäevaga mis niikuinii videot mängides all kaameras tiksub.) Ise lülitasin oma DV kaameral kuupäeva põletamise välja, kuna see tekst oli minu jaoks kuidagi suur ja kole. Kui aga tekib soov kuupäeva hiljem dvd peal näha, panen ta DVdate ja VirtualDubiga pildile. Muidugi lisandub sellega pea filmi pikkune ajakulu.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|