praegune kellaaeg 25.06.2025 19:04:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rägapart
HV vaatleja

|
13.01.2010 22:52:07
Serverimajutuse pisiküsitlus |
|
|
Tervist!
Tekkisid mõned mõtted seoses eestis pakutavate või õigemini mittepakutavate lahendustega. Mõtted ise on praegu veel üsna abstraktsed ja skemaatilised, küll aga küsiks inimeste soove/arvamusi.
Eeldame, et meil on tehniliselt korralik Tallinnas baseeruv usaldusväärne majutuskeskus. Nüüd sellega seoses küsimused:
1) Milline oleks Sinu serverile vajalik (piisav*) ühenduskiirus?
2) Milline oleks Sinu (firma) jaoks realistlik hind, mille juures tooksid oma serveri majutusse? (Sõltub ilmselt mõnevõrra eelmisest punktist*)
3) Kas oleksid huvitatud piiratud andmevahetusmahuga paketist (Odavam hind sama lingi kiiruse juures?)
4) Serverit (koos haldusega või ilma) rentides milline oleks minimaalne huvipakkuv riistvaraline konfiguratsioon? (Protsessori kiirus, mälumaht, raidi konfiguratsioon)
5) Milline oleks eelmises punktis toodud konfi rentimisel Sinu jaoks mõistlik hind (koos vajaliku ühenduskiiruse äratoomisega)?
* Esimene ja teine punkt on selles mõttes seotud, et loomulikult kõik kasutaks hea meelega 1 Gb/s piiramatut ühendust, aga arvestades vajadusi ja võimalusi (ehk rahakoti paksust) on mõistlik kusagil maal kompromisse teha.
Muidugi võite lisada veel omalt poolt arvamusi, kindlasti jätsin midagi kahe silma vahele:)
|
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
14.01.2010 00:00:57
Re: Serverimajutuse pisiküsitlus |
|
|
Rägapart kirjutas: |
Eeldame, et meil on tehniliselt korralik Tallinnas baseeruv usaldusväärne majutuskeskus. Nüüd sellega seoses küsimused:
1) Milline oleks Sinu serverile vajalik (piisav*) ühenduskiirus? |
No vaevalt alla 1Gb/s keegi soovib.
Rägapart kirjutas: |
4) Serverit (koos haldusega või ilma) rentides milline oleks minimaalne huvipakkuv riistvaraline konfiguratsioon? (Protsessori kiirus, mälumaht, raidi konfiguratsioon) |
Rentimise puhul üks määrav tegur siis ka veel teenusepakkuja reageerimiskiirus, kui riistvaraga miskit peaks juhtuma. Siit küsimus. Kui kiired poisid olete?
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rägapart
HV vaatleja

|
16.01.2010 23:45:34
|
|
|
Napp vastukaja on muidugi kah omamoodi hea indikatsioon.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rägapart
HV vaatleja

|
17.01.2010 00:30:45
|
|
|
Ilmselt Sul on õigus. Sellele tegelikult vihjas ka minu enda kommentaar - pole tagasisidet, pole järelikult huvi. Samas, ma ei saa aru Sinu mõttest kodutöö kohta. Info siin on avalik ja kõigile kättesaadav, ehk siis eriliselt kvaliteetseks äriinfoks (eeliseks) ei kvalifitseeru. Samuti pole teada vastajate tõsiseltvõetavus, nende mõjutatust/kallutatust on kohati raske kindlaks teha jne. Miks ma selle teema algatasin? Olen aeg-ajalt sattunud kiunu peale, et eestis on kehvad pakkumised. Hiljaaegu olin ise ebameeldivat üllatunud, kui otsisin vähetähtsale serverile tagasihoidlike parameetritega ühendust - moosiriiul oleks sobinud, aga sinna ei võeta räkitavaid servereid. Siit tekkiski kahtlus, et üht-teist on eesti turult puudu. Hea oleks mingit aimu saada, mida eestis inimesed kasutaksid. Seda, mida teevad ameeriklased, võib webhostingtalkist lugeda, kui tahtmist on. Loodan, et minu jutt liiga naiivselt ei kõla - võiksin pikemalt ja asjalikumalt seletada, aga pole mõtet iseendaga monoloogi pidada, kui teema ise inimestele huvi ei paku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
hexmex
HV kasutaja
|
17.01.2010 00:55:17
|
|
|
Vaata mis teenuseid Amazon pakub .. ja võta õppust. Iseasi kas siinsel turul samasuguste virtualiseerimis ja serveri teenustega midagi suurt peale on hakata.
Amazoni hinnad ja üldse hindade poliitika on minu arust täitsa viisakad Rääkimata teenuste lihtsus. Seega soovitan soojalt uurida, nii teenuste kirjeldusi, tingimusi kui ka nende rakendamise protseduure. Sealt on nii mõndagi õppida kui vingelt rokkivat teenust tahta turule tuua
PS. mitte et ma arvaks et keegi suudaks siin (Eestis) isegi ligilähedaselt midagi sarnast pakkuma hakata ... aga suuna tänasel päeval võiks ju sinna poole võtta?
_________________ Olgem sõbralikud! |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|