Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Raamatud - Mis on kelle lemmik ja mida keegi kolmandale soovitab. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 30, 31, 32  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
StarLight
HV veteran

sõnum 13.01.2010 18:30:00 vasta tsitaadiga

Raamatusõpradel tasub silm peal hoida sellisel lehel nagu www.ale.ee Sealt leiab ikka tõelisi pärleid väikese raha eest. =)
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 13.01.2010 20:10:56 vasta tsitaadiga

Hektel Stepihunt ja ajab lausa iiveldama.. Kahjuks põhjus ja seletus oleks liiga isiklik. Siiani väga hea teos.
Viimased paar kuud on seletamatu seisak.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 14.01.2010 04:11:39 vasta tsitaadiga

MarioA., loe parem Herilase Vabrikut. Ja vaata, et Sartre'd ja Marquez'i ei unusta. No ja siis võib juhtme kokku ajamiseks sinna otsa ka Hegelit ja Kanti ning miks mitte ka Nietzschet kütta. Saksa filosoofid on ühed teised asjad, mida ma üldjuhul ei seedi.
Ja kui hästi palud, võib Su ka täiesti ära rikkuda icon_razz1.gif
Klassikaga on muidugi see häda, et vorm kipub see põhiline asi olema ja sisu suht midagi ei anna. Vähemalt sel juhul, kui noorena lugemata jäetud. Aga ega nende lugemine ilma asjata vähemalt soovitatav, kui mitte kohustuslik pole.

Mario.
HV Guru

sõnum 14.01.2010 06:43:57 vasta tsitaadiga

Ei unusta ma midagi ja võtan iga soovituse varna thumbs_up.gif

Muidugi kui keegi müüb Baudelaire`i, Montaigne`i ja muid Prantsuse filosoofe, andke teada. Nad kallid pole, aga raha ka pole icon_smile.gif
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 18.01.2010 11:21:02 vasta tsitaadiga

Avastasin ka enda jaoks sellise huvitava teema.

Ise kipun üldiselt valdavalt ulmet lugema, mis tingib aegajalt mõtisklusi teemadel, et peaks "päris" kirjandust ka lugema - klassikat jne.

Aga see selleks, räägime soovitustest ka: väga palju, et mitte öelda enamik asju, mida soovitaks, on juba siin ära öeldud. Üks kirjanik, kes mulle on väga meeldinud ja keda siin mainitud pole, on Robin Hobb ja tema Elderlingide maailm. Eesti keeli on suudetud sellest nüüd läbi suure surma esimesed kaks raamatut kokku kolmes jupis välja anda. (vaheküsimus: mis krdi komme see viimasel ajal on tervikraamatuid Eesti tõlgetes jupitada? Toob rohkem kiiret raha sisse?)

Teine autor, keda tahaks soovitada, on Alan Moore, kelle sulest ma olen lugenud kahte fantastilist koomiksit, kus tema poolt on tekst olnud. Üks siis V for Vendetta ja teine Watchmen. Mõlema eest sai üksjagu palju raha makstud, nüüd on nad kodus riiulis olemas ja ma olin väga tõsiselt üllatunud neid lugedes, kui tugevat kirjandust on tegelikult võimalik koomiksina teha. Lisamärkusena: Watchmen oli kusjuures ajakirja Time poolt valitud 100 olulisema ingliskeelse kirjandusteose hulgas aastatel 1923-2005, olles ainuke koomiks terves selles nimistus.

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.01.2010 14:47:38 vasta tsitaadiga

Hetkel käsil The Wheel of Time 3 raamat
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wheel_of_Time

Neljas on ka riiulis ootamas, jõuluvana on lahke thumbs_up.gif

Eks mõneti avaldub sellist sarjade viga - iga krdima raamat algab jälle vanade asjade üleseletamise ja tegelaste kirjeldamisega. Kui loeks neid nö reaalajas ehket selliste vahedega nagu kirjanik kunagi kirjutas, siis ilmselt oleks vajalik, aga nüüd järjest lugedes võiks küll mingi a la lühendatud versioon olla, saaks kolmandiku võrra lühemad raamatud.

Selliseid mahukaid sarju mulle tegelikult meeldibki järjest lugeda. Nö elad nagu ühte maailma sisse ja võtad siis kõik osad järjest läbi. Ei pea hakkama uuesti iga kord meelde tuletama, et mis ja kes ja kus. Eriti sellist põhjalikema ja paljude tegelaste ning nende vaheliste keerukate seoste ja suhetega ning ajalooliste tagasipõigetega raamatute puhul. Nagu näiteks ka Düüni seeria.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 18.01.2010 14:50:43 vasta tsitaadiga

Kuulan Tõde ja Õigus I icon_smile.gif
AllanK20
HV Guru
AllanK20

sõnum 18.01.2010 15:05:10 vasta tsitaadiga

Mihkel Raud "Musta pori näkku"

Mitte just kõige sisutihedam, kuid detailirohkus ja väljendid icon_cool.gif icon_cool.gif icon_wink.gif

MelesMeles
HV Guru

sõnum 18.01.2010 15:37:53 vasta tsitaadiga

Apollos ja Rahva raamatus on valik Petrone Prindi raamatuid soodushindadega. Sebisin "Minu Ameerika" ja "Minu Nepaal" raamatud. Sellist kerget reisikirjandus on kohe väga väga mõnus lugeda thumbs_up.gif. "Minu Alaska" on varsti kapsastumas icon_eek.gif thumbs_up.gif
inca
HV Guru
inca

sõnum 18.01.2010 17:40:24 vasta tsitaadiga

Viimases nädalavahetuse postimehes lugesin, et USA-s loetakse 98% ulatuses ainult kodumaiseid autoreid... Seoses Undi mingi raamatu kuskile tähtsale kohale tõusmisega/asetamisega.
Palju edu ja jaksu neile.

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 18.01.2010 21:14:20 vasta tsitaadiga

inca, eks seal on ka nii, et kooliprogramm keskendub enamuses USA kirjanikele ja neid jagub nii palju, et euroopa klassikutest jõuab ainult mõndasid uurida. Lisaks on kaasaegse kirjanduse puhul kohalike kirjastuste promo väga heal tasemel, nii et nendele enamus maailmaautoreid vastu ei saa. Tuntuim välismaine autor on seal ilmselt JK Rowling
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 20.01.2010 15:40:55 vasta tsitaadiga

Soovitage ballistiliste rakettide kohta mingisugust asjalikku raamatut. Näiteks võin tuua Mati Õuna "Maailmalõpu relvad", midagi taolist. Eestikeelset analoogset ei tohiks olla, nii et inglisekeelne ainukene variant. Kirillitsat ei oska lugeda ja sealne info on ka pahatihti ebaadekvaatne.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 20.01.2010 18:12:32 vasta tsitaadiga

"Rakett õhuookeanis" S.Kisseljov. Pildiraamat just pole, kuid teooriat ja tehnilist külge. Aastast 1974, kuid aerodünaamika ja füüsikareeglid on esialgu veel samad. Ise kasutasin seda raamatut aerodünaamika kursuse jaoks aastake tagasi. Saadav hästivarustatud raamatukogudest.
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 20.01.2010 18:26:20 vasta tsitaadiga

Suured tänud beer_yum.gif peab hakkama otsima kusagilt.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 11.02.2010 23:31:39 vasta tsitaadiga

"Üks punane kirjaklamber"

http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?168973

Majandusest ja ärist teistsuguse nurga alt. Väga mõnus oli seda lugeda thumbs_up.gif

Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 04.03.2010 11:02:40 vasta tsitaadiga

Viimati raamatupoes sattusin väga huvitava üllatuse osaliseks - tundub, et esmakordselt ilmus Eesti keeles üks tõeliselt hea koomiksiraamat: Frank Milleri legendaarse Sin City koomiksite esimene osa. Ise veel küll ei ostnud, aga kangesti kripeldab süda selle järgi - kas või ainult selleks, et näidata kirjastajale, et huvi kvaliteetkoomiksite vastu on olemas. Äkki kunagi hakkavad inimesed ka koomikseid reaalse kirjandusžanrina aktsepteerima.
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 04.03.2010 11:04:30 vasta tsitaadiga

Muide Apollos on mingid soodukad, ma sain koju reklaami kus kirjas igast raamatud jube odavalt. Lihtsalt annan teada, võibolla leiab keegi sealt midagi huvitavat endale, ma igatahes leidsin :3.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Cpole
HV vaatleja
Cpole

sõnum 04.03.2010 22:35:20 vasta tsitaadiga

Mina soovitan igatahes Terry Pratchetti loomingut, ise näiteks lugesin hiljuti tema raamatut "Maskeraad" mis oli suht humoorikalt "Ooperifantoom´i" moodi. Kellele meeldivad vampiiride teemalised raamatud, siis soovitan Anne Rice´i raamatuid, temalt on pärit näiteks "Interview with the Vampire" ja "Queen of the damned" kuigi ma ei usu et tema raamatud eriti eesti keelsena kätte saadavad oleksid. Kui tellida on viitsimist siis võib Explosm koomiksite raamatut tellida, jällegi ingliskeelne.
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 05.03.2010 12:36:43 vasta tsitaadiga

Cpole kirjutas:
Mina soovitan igatahes Terry Pratchetti loomingut, ise näiteks lugesin hiljuti tema raamatut "Maskeraad" mis oli suht humoorikalt "Ooperifantoom´i" moodi.
Hmmz, see on kettamaailma teema? Kas kettamaailm mingist maast alates on jälle paremaks läinud? Ma nooremana lugesin kettamaailma esimese osa suht kõik läbi kohe, kui nad eestikeeli ilmusid. Mingil hetkel see asi ammendas end täiega. Küll aga on Pratchettil väljaspool kettamaailma täielikke pärleid. Näiteks Vaibarahvas (The Carpet People) ja Neil Gaiman'iga kahasse kirjutatud Head ended (Good Omens)
tsitaat:
Kellele meeldivad vampiiride teemalised raamatud, siis soovitan Anne Rice´i raamatuid, temalt on pärit näiteks "Interview with the Vampire" ja "Queen of the damned" kuigi ma ei usu et tema raamatud eriti eesti keelsena kätte saadavad oleksid.
Intervjuu Vampiiriga on eestikeeli täiesti olemas, uuesti ilmus ka ühes Päevalehe sarjadest, ei mäleta millises täpselt. Sai ise ajateenistuses loetud seda, täiesti adekvaatne raamat. Ülejäänud Rice'i vampiiriraamatuid ei ole samas.
tagasi üles
Cpole
HV vaatleja
Cpole

sõnum 05.03.2010 13:53:25 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:

Hmmz, see on kettamaailma teema? Kas kettamaailm mingist maast alates on jälle paremaks läinud? Ma nooremana lugesin kettamaailma esimese osa suht kõik läbi kohe, kui nad eestikeeli ilmusid. Mingil hetkel see asi ammendas end täiega. Küll aga on Pratchettil väljaspool kettamaailma täielikke pärleid. Näiteks Vaibarahvas (The Carpet People) ja Neil Gaiman'iga kahasse kirjutatud Head ended (Good Omens)

Mingi aeg läksid jah Pratchetti eesti keelsed väljaanded igavamaks.. Aga siis sattusin raamatupoes ingliskeelsete raamatute riiuli vahele ja leidsin kohe huvitavat lugemist. Ma ei mäleta, kas kõik Pratchetti raamatud on eesti keeles, kuna ma nüüd ainult inglise keeles loen neid. Need ju originaalsemad või nii, tõlkes läheb osa mõtet ja mahlakust kaduma icon_rolleyes.gif

Heineken
HV Guru

sõnum 05.03.2010 14:00:58 vasta tsitaadiga

Ise loen võimaluse korral inglise keeles raamatuid kui originaal selles keeles . Tõlkes kipub palju kaduma minema tõesti icon_neutral.gif .
Muidugi kui originaal mõnes muus keeles siis otsin ikka tõlgitud raamatu icon_razz.gif .
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 05.03.2010 15:20:04 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ise loen võimaluse korral inglise keeles raamatuid kui originaal selles keeles . Tõlkes kipub palju kaduma minema tõesti icon_neutral.gif .
Muidugi kui originaal mõnes muus keeles siis otsin ikka tõlgitud raamatu icon_razz.gif .
Mul vanemad ja muu vanem generatsioon irvitab siiamaani minu üle, et ma Sergei Lukjanenko Öise vahtkonna sarja inglise tõlkes loen, sest erinevat nendest, mina enam vene keelt ju ei oska. icon_razz.gif
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 05.03.2010 21:55:51 vasta tsitaadiga

Mul viimasel ajal kuidagi hästi peale läinud audioraamatud. Üldiselt on neid aga vähe saada.

Aga teemasse: finantsinteligentsuse arendamise raamatuid oskab keegi soovitada/nimetada? Kiyosaki raamatud tean, need varsti läbi ja ideele pihta saadud. Nüüd tahaks mingisugust teist vaatenurka saada.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 05.03.2010 22:14:42 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Mul viimasel ajal kuidagi hästi peale läinud audioraamatud. Üldiselt on neid aga vähe saada.

Aga teemasse: finantsinteligentsuse arendamise raamatuid oskab keegi soovitada/nimetada? Kiyosaki raamatud tean, need varsti läbi ja ideele pihta saadud. Nüüd tahaks mingisugust teist vaatenurka saada.

Mis teema täpsemalt huvitab?

Head üldist loba ajab ka Jim Rohn, ning Zig Ziglari kraam on legendaarne. thumbs_up.gif Peale kummaltki tegelaselt mingi asja kuulamist/lugemist peaks "suur pilt" selge olema, ja siis on vaja vaid tegutseda, sest kõik raamatutes kirjas olev on saavutatav ka eestis icon_wink.gif

Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 05.03.2010 22:18:34 vasta tsitaadiga

Pff.. kes see tüüp oli, kes kirjutas raamatu miskist riskivabast investeerimisest 90-datel? Inglise keelne raamat oli raamatukogus, see jäi silma, aga ei võtnud, nüüd unus nimi ära. Pealkiri oli a'la Little risk investing in 90's" vms.

Võtan soovitatu arvesse ja hakkan lugema thumbs_up.gif.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Raamatud - Mis on kelle lemmik ja mida keegi kolmandale soovitab. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 30, 31, 32  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.