praegune kellaaeg 20.06.2025 16:40:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Amor
HV vaatleja
|
12.01.2010 10:19:20
Mure makroga Excel to Word |
|
|
Tere Kõigile!
Kirjutasin makro, mis võtab exceli põhjal olevast raportist (mille tekitab raamatupidamise programm Hansa) vajalikud andmed ja lisab need minu wordi vormi, et saakin normaalsel kujul välja printida.
Raporti loob Hansa salvestamata exceli tabelisse, mille sheedi nimi on "Hansa Report".
Makro kirjutasin ma faili, mis asub XLSTART kataloogis ja on nähtamatu.
Kui excel on avanenud sheediga, "Hansa Report" siis käivitades makro ilmub ekraanile aken, kus on kaks nuppu. tekita ja loobu.
Vajutades tekita, muudab excel raporti sisus asukohti ja kustutab ära andmed mida pole vaja (selle tegin makro lindistamisega).
Ja seejärel avab wordi documendi põhja ja asetab vastavasse järjehoidjasse vastavad andmed.
Probleemi ei ole andmetega, mis on alati sama kohapeal nt. kuupäev jne. Need lahendasin ma Bookmarksidega. See töötab ilusti.
Ma ei suuda lahendust leida andmetele, mille ridade arv on pea alati erinev (artiklid tellimusel). Need on tarvis saada ka wordi dokumendile samas järjekorras. Ja seda enam mina bookmarksidega lahendada ei suutnud.
Lisan failid.
Exceli põhjal on tähistatud lahtrid värvidega, mida ma tahan copyda wordi. Wordis tähistasin ka asukohad X idega ja vastavate värvidega.
Loodan, et saite mu murest aru.
Personal koos Raportiga võivad olla ükskõik kus. Käivitage Personal ja Raport. Word avaneb ise. Aga peab asuma C:\
http://www.upload.ee/files/342542/Naide.zip.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
13.01.2010 11:42:30
|
|
|
Meilgi siis kasutuses vana "hea" Hansa. Sealt tuleb mul hunnikute kaupa igasugu eksporte (osa ka automaatselt), kuid peaaegu kõik info mis Hansast tuleb läheb andmebaasi. Sealt käib edasine info töötlemine. A la exceli, wordi vms pealt midagi keerulist luua on väga raske .. puudub paindlikus.
Üks lahendus mis sind aitaks on fpdi kasutamine. See küll trükib kogu jutu pdf formaati, kuid igasugu ridade, kohtade jms. on 100% isemääratletav. See eeldab aga php ja veebiserveri olemasolu. Meil trükib süsteem hetkel arveid hansast -> pdf.
Ma olen ka läbi php word kraami trükkinud. Kasutades seda sama BOOKMARK asjandust. Mina lahendasin "muutuvate" ridade arvu probleemi sellega et tegin iga rea kohta ühe blanketi. Ehk kui on vaja trükkida 1 rida siis doc1.doc, kui 2 rida siis doc2.doc jne. Ridade arvu saad exceli makrost kätte ja valid õige blanketi. Siis pole ka probleem jrk. nr. hankimine.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amor
HV vaatleja
|
13.01.2010 14:55:57
|
|
|
tsitaat: |
Mina lahendasin "muutuvate" ridade arvu probleemi sellega et tegin iga rea kohta ühe blanketi. Ehk kui on vaja trükkida 1 rida siis doc1.doc, kui 2 rida siis doc2.doc jne. Ridade arvu saad exceli makrost kätte ja valid õige blanketi. Siis pole ka probleem jrk. nr. hankimine. |
Andsid mulle vähemalt mingigi niidi otsa.
Üritan sellega jändama hakata.
Ise arvan, et see ei saa nii keeruline olla, aga ise suht algaja veel selles asjas.
Hea, et nii kaugelegi jõudnud olen
Ootan veel ideid!
Amor
|
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
13.01.2010 17:29:58
|
|
|
Ma googeldasin ka üsna ohtralt, aga info word'i kirjutamise kohta on väga vähe .. ilmselt win värk ja suhteliselt kitsas kasutajaskond. Vähegi viisakam kirjutab mingisse avatud formaati, a la PDF jms.
Kui leiad midagi siis anna teada!
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amor
HV vaatleja
|
13.01.2010 17:51:06
|
|
|
Olen ka väga palju otsinud, aga no ei midagi asjalikku.
Mul on seda üldse wordist printida sellepärast, et võib olla vajalik veel muuta midagi seal wordi blangil.
näiteks lisada mõni märkus vms. Idee järgi kõlbaks ka printida PDF ist, aga see tähendab et märkused pean sisestama juba excelis, kui hansast automaatselt seda ei tule. Ja pärast enam midagi muuta ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
13.01.2010 18:07:49
|
|
|
Selline tore asi on Wordis olemas nagu Mail merge ja teeb seda mida sul vaja.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Absona
Lõuapoolik

|
14.01.2010 11:49:51
|
|
|
Kui tegemist Excel'i ja Word'iga, siis soovitan .NET või Java piiluda (ülesande järgi tundub, et on tehtav .NET tehnoloogiaga ühe päevaga valmis). .NET on igatahes Office add-in loomise võimalus olemas (ning on üleüldiselt Office toodetega "suhtlemise" väga lihtsaks teinud) ning excel'ile ja word'ile leiab netist tohutult erinevaid teeke, et dokumentide sisu hallata. Üheks excel'i redigeerimise teegiks soovitan kasutada GemBox.Spreadsheet toodet.
Muidugi COM'i kaudu pääseb ka väga lihtsalt Office toodete "hingeellu". Näiteks Word'ile pääseks ligi Microsodt Word Object Library kaudu.
_________________ Veebilehed, veebiprogrammeerimine, veebilahendused
Erinevad rakendused ja skriptid. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|