Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Eh? |
Issand jah! |
|
9% |
[ 2 ] |
Neeh... |
|
19% |
[ 4 ] |
Joo vähem... |
|
19% |
[ 4 ] |
Joo rohkem (tahan vaid vastuseid näha) |
|
52% |
[ 11 ] |
|
hääli kokku : 21 |
|
autor |
|
Ra*
HV Guru

|
04.01.2010 23:32:51
Jõudlus nõudlus jaotus |
|
|
Jõulud ja jaanuar on toonud loendamatul hulgal uudiseid eBookide müügiedust, nende readerite arengust, hindadest kui ka kuulujutte kohe-kohe maanduvast iSlate/iGuide ehk Apple Tabletist.
Tekkis aga mõttekäik millele tahaks tagasisidet:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_e-book_readers
Kõik muudkui arendavad neid readereid. Kes teeb värvilise ekraani ja liigub rohkem tablet-pc suunas, kes teeb e-ink tehnoloogial säästupilli, mis peaks tõesti raamatuid asendama, kolmandal on 3G sees aga samas ikkagi vaid raamatu lugeja - kuid kõik võitlevad selle hinna/kasulikkuse suhte piiril.
Kuid kas eraldiseisev protsessimis-ühik (et mitte öelda arvuti) on vajalik?
Inimestel on PC/laptop ju kõigil kodus ja väga suure ajast ei kasutata seda maksimaalselt ära.
Miks leiutada ratast, kui see juba nurgas seisab?
Minu mõte lühidalt oleks: kas wireless monitor akuga ei oleks odavam/targem/lihtsam , kui kõik need e-Book readerid?
Naiivne ning täpsemate teadmisteta tehnoloogiatest mõttelend haaras endasse korralikud akud, LED laptopi monitorid,wireless usb või wifi, wireless keyboard/hiired või tablet funktsioon ja sattus segadusse,et miks 2010 ma pean ikka tervet laptopi koos klaviatuuri,dvd seadme, meeletult võimsa prose, 500gb kõvaketta ja miljoni muu funktsiooniga endale kerasi kuumutama õhtul võtma,et lihtsalt ebooki lugeda?!
Hästi iseloomustab olukorda nt ka see:
http://xkcd.com/676/
Muidugi on olemas juba Air Mac Book,Adamon jne - aga maksa segaseks ja ikka liigpalju asju
On olemas odavad netbookid - aga siiski liiga palju võimalusi, mida nii väikse ekraani ning klavaituuri taga ka niikuinii rakendada ei saa.
On olemas ka mingid wireless monitorid või lahendused:
http://www.wi-fiplanet.com/news/article.php/3715636
http://gizmodo.com/210503/wid101-makes-monitors-wireless
http://www.engadget.com/2009/03/06/asus-shows-off-wireless-lcd-prototype-green-monitors-eyes-on/
http://digg.com/d32HR7
Kuid miks sellised hinnad? Ja nii aeglane areng? Kas tõesti täitsa mõttetu värk?
Kas wifi, wireles USB,bluetooth jäävad pildi edastamiseks väheseks/laggivad jubedalt või mis suuremad tehnilised takistused nii lihtsat lahendust takistavad?
Call me crazy, aga see ikkagi IT foorum.Olgu teema nii naiivne ja mõttetu kui tahes, aga ikka parem, kui rääkida mitu cm lund on juurde tulnud ja kui sügavale kooma selle aja jooksul end juua oleme suutnud.
viimati muutis Ra* 09.02.2010 03:43:39, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.01.2010 23:37:05
|
|
|
Osta too prantslaste netbook, millel ekraan küljest ära käib nn "baasilt". Olen näppinud ja üsna mugav ning lisaks puuteekraaniga. http://news.cnet.com/8301-17938_105-10185351-1.html Tegelikult on tegu siiski lihtsalt tabletiga, mille klaviatuuri võimalus, aga ikkagi..
Üldiselt eBook on mõeldud rohkem liikuvale inimesele ja kodus oleks muidugi sinu mainitud viis on tõesti mugav koduseks lugemiseks, kuigi ma eelistan paberteost.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
04.01.2010 23:43:27
|
|
|
ma tahaks teada mida sa teed wireless monitoriga teed lennukis , rongis või lennujaamas. Ma ei tea kas sa oled kunagi ebooki käes hoidnud, tegemist on üldjuhul väga kerge ja pisikese seadmega (ka võrreldes netbookidega).
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
0 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.01.2010 23:48:52
|
|
|
Sul puudub siit nimekirjast veel terve rida asju, mida osta on tarvis:
- silmatilgad
- silmaarstide konsultatsioonid
- prillide - ja järjest tugevamate prillide ostmine.
Ja kui lõpuks päris pime oled, siis pead veel koduabilise endale tellima.
---------------------------------
Tegin alles hiljuti endaga "loomkatse" - lugesin vähe pikemat teksti üle mobiiltelefoni ekraani.
Järgmine päev olis silmad punased ja paistes ning olin sunnitud silmatilgad käiku laskma.
Ning on olemas olemas selline asi, nagu silmade tervishoid. Selle järgi tuleb iga 10-20 minutilise lugemise järel teha vähemalt 2-e tunnine paus ja siis sel ajal kas jalutada, joosta - ehk siis sellsied tegevused, mis sind ekraani juurest eemale viivad, et silmad puhata saavad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
04.01.2010 23:56:52
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Osta too prantslaste netbook, millel ekraan küljest ära käib nn "baasilt". Olen näppinud ja üsna mugav ning lisaks puuteekraaniga. http://news.cnet.com/8301-17938_105-10185351-1.html Tegelikult on tegu siiski lihtsalt tabletiga, mille klaviatuuri võimalus, aga ikkagi..
Üldiselt eBook on mõeldud rohkem liikuvale inimesele ja kodus oleks muidugi sinu mainitud viis on tõesti mugav koduseks lugemiseks, kuigi ma eelistan paberteost. |
Juba parem. Tänks. Polegi näinud.
Asusel tuleb ka kohe( või juba tuli)
http://www.asustablet.com/
Kuid need siiski eraldiseisvad, clunkyd jne
Subu kirjutas: |
ma tahaks teada mida sa teed wireless monitoriga teed lennukis , rongis või lennujaamas. Ma ei tea kas sa oled kunagi ebooki käes hoidnud, tegemist on üldjuhul väga kerge ja pisikese seadmega (ka võrreldes netbookidega). |
Unustasin käsitleda. Et jah see on suur mure. Kuid fakt ikkagi on,et 99% ajast loevad inimesed kodus. Argument sul tugev. Kuid siiski...
Ja readerid väiksed mugavad ning igast maitsele. Täna nt nägin mingit suuremat versioonigi - http://www.engadget.com/2010/01/04/skiff-reader-is-largest-reader-yet-will-be-hitting-a-sprint-sto/ Aga siis on juba,et "tahaks värvilist pilti" ja "vahepeal ka meili vaadata"
Siit edasi võiks hüpoteetiliselt arutleda supercomputer ja terminalide teemal + mälupulk, kus peal enda eelsitused vms. Aga see läheb teemast natukene eemale.
viimati muutis Ra* 04.01.2010 23:57:10, muudetud 1 kord |
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
04.01.2010 23:56:55
|
|
|
tsitaat: |
Juba parem. Tänks. Polegi näinud.
|
Aga nüüd ongi probleem:
* 9.7" x 7" x 1.3" for around 3 lbs (with keyboard)
* ARM Texas Instruments OMAP3 chip
* 1024x600 8.9'' screen
* Storage: 8GB SD card
* Wifi 802.11 b/g/n and Bluetooth
* 3-dimensional accelerometer
* Speakers, micro and headphone
* 8 USB 2.0 (4 internal, 4 external)
* 10 hours of battery life
Tegu on üsna raske aparaadiga lihtsalt raamatute jaoks. mina siiralt ei viitsiks ja iga kell on sajagrammine eBook mugavam käidelda.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
05.01.2010 01:00:43
|
|
|
Ei kõlba pea ükski monitori ekraan raamatulugemiseks ja põhjus on liigne valgustugevus. e-raamat peab töötama samal põhimõttel nagu suvaline kalkulaator, taust ei helenda aga kõik on sellegipoolest vägaselgesti ja mõnusalt loetav. Võttes mollil igasugu heleduse maha tuhmistub ka kiri. Su antud wiki bookidest on kohe esmalt siuke mõnus see kindle.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
05.01.2010 01:01:55
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegin alles hiljuti endaga "loomkatse" - lugesin vähe pikemat teksti üle mobiiltelefoni ekraani.
Järgmine päev olis silmad punased ja paistes ning olin sunnitud silmatilgad käiku laskma. |
eBook Readerid on silmasõbralikumad kui telefoniekraan millel on enamasti brightness mõnel ikka päris peale keeratud.
Auron, Kindle ja Kindle 2 ei kasuta ju tavalisi monitore
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
05.01.2010 01:24:41
|
|
|
Selle tervise üle mujalgi vaieldud ja las ta jääda.
eBook readerite edu ei vaimusta kuidagi üldse
Ma ei saa vastu vaielda müüginumbritele ja ebookide edule
Aga põhimõtteliselt.... leian, et nende asemel võiks olla juba odavamad tablet arvutid või siis minu poolt pakutud imaginaarsed wireless monitoride lahendused või midagi vahepealset.
Minu enda arvamus on,et eBook readerid on kuidagi augunud tehnoloogia.
Ootaks paremaid lahendusi( nett,värvid) kui ka odavamat hinda. ( Päris kindel,et iSlate/iGuide seda ka pakub- kuid vaevalt hinna osas)
Kui hetkel veel võib keegi öelda ,et "mugavad väiksed". Siis kas tõesti ostaksite siiski mingi kindle või nooki Asus Tableti asemel.
Väga ümmarguselt võttes sama hind, veel üldistades sama suurus- kuid ühega saad lugeda mustvalgeid raamatuid - teine on arvuti. Maitse asi kui väga arvuti ja kui mugav aga siiski!
|
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
05.01.2010 01:31:29
|
|
|
eBook, on raamatu lugemiseks, mitte ilusate värvide taasesitamiseks, ega internetis käimiseks. Selleks ongi Tablet arvutid. Teeme ikka vahe selgeks. Pole raske korra päevas sünkroniseerida üle bluetoothi või kaabli oma eRaamat arvutiga ja voodis lugeda.
Hetkel sa vingud sooviga saada eRaamatu pähe nagu odavat Tablet arvutit
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
05.01.2010 03:50:25
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
eBook, on raamatu lugemiseks, mitte ilusate värvide taasesitamiseks, ega internetis käimiseks. Selleks ongi Tablet arvutid. Teeme ikka vahe selgeks. Pole raske korra päevas sünkroniseerida üle bluetoothi või kaabli oma eRaamat arvutiga ja voodis lugeda.
Hetkel sa vingud sooviga saada eRaamatu pähe nagu odavat Tablet arvutit  |
Ma avaldan vaid arvamust ja küsin mis teised arvavad. Mitte ei Vingu. Ma loen nii eBooke kui raamatuid ja ei Vingu midagi.
Ja tõesti sooviks eBook readeri hinnaga Tablet arvuteid või sama funktsionaalsust pakkuvaid wireless. Kas sa nt ei tahaks?
Mis on alternatiivid? Miks on asi arenenud selles suunas? Kas wireless monitoridele pole üldse turgu? Kas ainult mina pean seda teoreetiliselt mugavaks lahenduseks enne kui tabeletid igapäevaseks muutuvad jne... Lihtsalt "tehnoloogiline filosofeerimine" või nii...
Filosofeerimise osa saaks kiirelt kahanda, kui teadjad kiirelt vastaks:
"pildi wireless edastamine nõuab suuri kiirusi, bluetooth aeglane,wireless usb vajab peab otse kontakti ja toores tehnoloogia, üle wifi pildi vastuvõtmine nõuab arvuti ka vastuvõtmiseks ja dekodeerimiseks,tablet tehnoloogia terminalina lagiks või vajaks korraliku jne"
Arvatavad kitsaskohad, millest kõigis ei ole veel veendunud või kinnitust saanud.
Hetkel veel aga tundub,et "wireless interface nagu olemas, mõned ekraanid ka - paneks kokku oleks päris tore?!"
"pole raske ....." või "aga miks sa ilma tehnoloogiate seda ei tee" või asjade lihtsustamine on paljuski ratsionaalne ning õige, kuid sellest hoolimata on olemas turgu ja nt iPhone App.e küünlapuhumiseks ja mida veel. Mitte,et ma nüüd kõik näited mis siit läbikäinud eriti koos viimasega ühte patta paneks ,aga jah "elus püsib ka leiva ja veega" pole päris see suhtumine mida soosida või ootaks.
viimati muutis Ra* 05.01.2010 04:13:07, muudetud 1 kord |
|
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
05.01.2010 04:07:42
|
|
|
Ei mõelnud kuidagi pahaga.
Muidugi oleks tore odavalt saada mõni Tablet arvuti, kuid raamatu lugemiseks võtaksin ikkagi vaevalt paarsada grammi kaaluva seadme, mille aku peab mitukümmend tundi, kui kannaks kaasas midagi raskemat. Kahjuks, mida funktsionaalsem ja praktilisem tehnika on, seda kallimaks ka hind läheb e. eBook`i füüsiliste parameetrite sisse ei anna sama raha eest mingit pidi istutada hetkel sülearvuti võimalusi.
Kindlasti mängib oma osa turustamine ja tarbimine. Alati saab praktilisemalt, odavamalt ja paremini ja enamasti seda võimalust ei rakendata.
Inimest saab panna muidugi kõike kasutama, kuigi minu arust lihtsalt üle õhu suhtlev ekraan väga erutav ega praktiline pole. Samas gadgetiks küll muidugi.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|