Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
namstoop
HV Guru

|
04.11.2009 00:05:29
|
|
|
Algas Pentaxi kampaania "Raha tagasi"
Pentax alustas kampaaniaga, mille käigus maksab kuni 3900 krooni tagasi kõigilt ostetud Pentaxi toodetelt. „Raha tagasi” kampaania kestab 2. november 2009 kuni 15. jaanuar 2010. Tagasimakset on õigus taotleda mistahes Pentaxi toodete puhul.
http://blog.photopoint.ee/pentaxi-kampaania-raha-tagasi/
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
11.11.2009 13:26:05
|
|
|
namstoop, Mark0,
----------
"No place is bo.ring if you've had a good night's sleep and have a pocket full of unexposed film."
~ Robert Adams
Oleks Robert Adamsil omal ajal Sony Alpha 100 käes olnud, siis ta oleks vist õnnest lae alla lennanud - lisaks "unexposed filmile" (sensor ja peotäis mälukaarte) oleks ta kaamera võimaldanud värvipilte ja niisugusel hulgal seadistamisvõimausi, et võtab silme eest kirjuks vanakooli fotograafid paneks uueaja digiajastu poolt ärahellitatud piltnikud kindlasti hea meelega paariks tunniks a la puukuuri kinni (või looksid muud piiratud tingimused, et pildistaja enda loovus tööle hakkaks - vastandatuna siis ootustele, et hea tehnika puhul saab hea pildi) ja mitte enne ei saa seal välja, kui ikka mõned superhead kaadrid käes on
Muidu a100 on väga okei kaamera, mis objektiivid seal ees on? a100 on vist 10mpix CCD sensoriga?
Seesama sensor peaks sees olema ka nikoni kõige uuemal amatöörmudelil D3000 (lampi arvan muidugi, specse vaadates), nii et selles osas palju uued kaamerad edasiminekut ei paku..
Klaasi on ka minolta kaubamärgi all kõvasti saada, kui ma nüüd ei eksi siis oli jsut dpreview see, kes minolta fiksobjektiive (olümpose kõrval) väga kiitis, joonise ja teravuse poolest.
Muidu Sonyl on uued mudelid minu meelest päris vahvad, kuigi kohati kisub väga "consumer" poole, on nt üsna vana mudel a700 väga kõva tükk - sensor juba sama sees mis nikon D300-l ja ka palju muud, mis võiks edasimineku atraktiivseks muuta, a100 kõrval - ülemine lcd, suurem pildiotsija, vga-lcd, üldine kiirus.. muidugi a700-t palju saada ei ole uuenda, siiski 1 siin eBays leidsin, link, 870 taala, koos kõigega tuleb 11k kätte kodumaale, polegi väga paha hind, arvestades millist sodi sellise raha eest siin lettidel müüakse.
Minu meelest sony digipeegel on vähemalt sama cool kui pentax, just sellepärast, et canoni ja nikoni kõrval on need kaks veidi nishitooted.. kuigi jah, sigma on selles suhtes veel lahedam, et sellest digipeeglist ei tea vaat et keegi midai (kuigi sigmal on cool sensor). Pole päris kursis kuidas sony tulevikuambitsioon on, aga päris lahe oleks tulevikus nt olümpiamängudel kahe suure kõrval ka muid brände märgata (sony puhul vist on autofookuse kiirus seni üks valusamaid teemasid - sprindi ja muu kiire liikumise puhul kindlasti väga määrav)..
aga tjahh, tehnika vahetamisega kipub vahel ka suur hulk uut motivatsiooni pildistamiseks kaasa tulema, nii et miks ka mitte mõne muu partei poole vaadata mida aeg edasi, seda valusamaks valik ja kaamera võimalused lähevad.. kunagi kui Canon lasi 300D välja (Digital Rebel USAs), oli see tarbijale ikka ahhetamapaneb revolutsioon - sensor oli ju sama mis hirmkallis Canon 10D poolkaadris - seega tuli pildikvaliteet hea hinnaga tavatarbijale kätte.. praegu on ka riburada igasugu vahvaid masinaid väljas (pentax k-7, canon 7d, nikon d300s), valimiseks võta vaat et nädal vabaks aga kas see kõik ka kokkuvõttes parema pildi teeb?.. aga noh, kui äkki on paras aeg põhivalik teha kere osas, enne kotitäie (hirmkalli) klaasi ostmisel, siis jep, tasub kaaluda ja uurida ja proovida, kuidas ühe ja teise tootja kered kasutamisel tunduvad.
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
0 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deepest
HV vaatleja

|
13.12.2009 12:21:11
k10 + fil106 |
|
|
Probleem kaamera+välguga/oskamatus.
Leidsin foorumist paar vana FIL välku. Ühel neist orjasilm peal ja sellega olen katsetanud, ent tulemust(normaalset säritust) ei õnnestu saada. Sean säri ja built in välgu sedasi, et ilma FILita tuleb lihtsalt tugev alasäri, aga pilt on nö. loetav ja nähtav. Nüüd võtan siis oma FIL-106 kõrvale ja see teeb paugu ära kenasti - tulemuseks veel kõvemas alasäris pilt. Variant 2 - mingis asendis tuleb metsik ülesäri. Kuidagi sõltub asi kaamera, subjekti ja välgu omavahelistest kaugustest, sealjuures toimub kõik 4m sees, mis ideepoolest viitab, et ulatusega ei ole probleeme. Any ideas?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
14.12.2009 11:38:21
|
|
|
Ju see pauk ei jõua kaamerasse. 1st curtain välgu seadetest ja säri pikemaks. Säriga üldsegi on raske välgu heledust reguleerida, ava on selle jaoks ikka.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deepest
HV vaatleja

|
14.12.2009 13:56:39
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Ju see pauk ei jõua kaamerasse. 1st curtain välgu seadetest ja säri pikemaks. Säriga üldsegi on raske välgu heledust reguleerida, ava on selle jaoks ikka. |
1st curtain peaks ta default olema. Sai lambist ka trailing curtain proovitud. "Pauk ei jõua kaamerasse" pole selles mõttes valiidne, et alasäri ei tohiks nagunii tulla. Manuaalis 1/60s,F16 ja iso 400 + built-in laks oli peal konkreetselt, tuleb -2 EV säriga pilt. Nüüd panen oma FILi ka laksuma ja tuleb samadel seadetel - 4 EV pilt. Siin on mingi oluline tehniline detail, mis mul silmevahele jääb. Kes näitab näpuga mis see obvious asi on, sest mina ei saa aru miks see laksuv FIL pildi alasäri suurendab.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
14.12.2009 18:52:29
|
|
|
Siis võib see kamm olla et TTL mõõtmine laseb orjasilma lahti ja FIL laksab mõõtmiseks lisavalgust ja põhjustab alasäri ja pildi tegemisel töötab ikkagi ainult kaamera välk. Et siis tuleks välku juhtida kuidagi mitte TTL moodusel.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deepest
HV vaatleja

|
14.12.2009 23:00:22
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Siis võib see kamm olla et TTL mõõtmine laseb orjasilma lahti ja FIL laksab mõõtmiseks lisavalgust ja põhjustab alasäri ja pildi tegemisel töötab ikkagi ainult kaamera välk. Et siis tuleks välku juhtida kuidagi mitte TTL moodusel. |
Mkm, ei lase
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
21.12.2009 18:35:44
|
|
|
Ei tea mis seal toimub.
Manuaal seadetega teed ikka?
Jäta see TTL mängust välja. Säti kaamera manuaalselt!
Sest kaamera selle välguga nagunii koostööd ei tee mõõtmiselt. Ja see FIL on ka kuidas kunagi oma sähvaka tugevusega.
Pane säri 1/60s
ISO jäta seal 100-250
Ja nüüd hakka avaga katsetama.
Välgu tugevust saad nüüd reguleerida mingi hajutiga või siis välku liigutades objekti suhtes.
_________________ Cert85 @ flickr.com |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
aksel
Kreisi kasutaja

|
22.12.2009 16:36:30
|
|
|
Selline küsimus koosluse kohta : K10D ja smc PENTAX FA 50mm F1,4 Ilma välguta pildistamisel on kõik ok aga kui kasutada AV, TV, P , roheline ruut vms programmiga väikest kereküljes olevat välku, siis on meeletu ülesäri. Välguga saan pildistada vaid M seadetes teadlikult suures alasäris või siis väga suure särikomp-ga. Kas peabki nii olema või on miski settingutest metsas?
_________________ rohkem liha riigile |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
22.12.2009 18:23:02
|
|
|
Kuidas on välgu "võimsusega"? Ega seda pole juurde keeranud?
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
aksel
Kreisi kasutaja

|
22.12.2009 18:46:54
|
|
|
Välgu tugevust pole puutunud aga leidsin sellise seose, et ISO100 juures on pilt väga ok aga nii kui ISO-t tõsta tekib kohe ülesäri
_________________ rohkem liha riigile |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
22.12.2009 20:45:10
|
|
|
Jälgi säriaega, välku kasutades ei lähe laamerad üle sünkroaja, mis on tavaliselt kuskil 1/200s kandis (kõigub olenevalt mudelist veidi siiasinna). Kui ilma välguta soovib automaatika kasutada kiiremat säri, siis välku sisse lülitades seab sünkroaeg piirid, ning tulemus ongi ülesäri. Lahendus on kinnisem ava, näiteks.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
25.12.2009 01:06:31
|
|
|
Hähh...... Kuidas seda mõista?:
• 12.4 million total pixels
• 12.9 million effective pixels
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deepest
HV vaatleja

|
25.12.2009 03:15:11
|
|
|
Cert85 kirjutas: |
Ei tea mis seal toimub.
Manuaal seadetega teed ikka?
Jäta see TTL mängust välja. Säti kaamera manuaalselt!
Sest kaamera selle välguga nagunii koostööd ei tee mõõtmiselt. Ja see FIL on ka kuidas kunagi oma sähvaka tugevusega.
Pane säri 1/60s
ISO jäta seal 100-250
Ja nüüd hakka avaga katsetama.
Välgu tugevust saad nüüd reguleerida mingi hajutiga või siis välku liigutades objekti suhtes. |
Kõik on manuaalis. FIL reageerib sarnases tingimuses alati ühtemoodi.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Escape
HV vaatleja

|
01.01.2010 14:41:23
|
|
|
Tervist ja head uut aastat kõigile!
On siis tekkinud väike küsimus, olen kasutanud juba suht kaua K10d ja probleeme ja küsimusi pole eriti ette tulnud millele lahendust pole leidnud. Nüüd on aga kerkinud esile küsimus.
Käisime uue aasta ilutulestiku pildistamas, minul K10d, sõbral EOS 500D. Mul kaamera, peale pildi tegemist on nö. mõtlemis faasis, kus vilgub info aknas see number mis näitab palju pilte veel teha saab ja see faas kestab umbes sama kaua kui kaua katik lahti oli, ehk kui katik oli lahti 20s siis sama kaua ka mõtleb ja selle ajal ei saa midagi teha. EOS 500D kasutajal seda probleemi polnud, kohe kui pilt tehtud, olgu siis katik lahti 3s või 20s. Kohe kui katik kinni klõpsas sai uut alustada.
Nüüd ma ei tea kas see ongi nii pentaxil või on minu kaameral mingi kamm või on probleem minus, aga suht jama ja tüütu see igatahes on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
01.01.2010 15:06:55
|
|
|
Escape, müraeemaldus (Custom Settings->Noise Reduction->Off) lülita välja. Kaamera lihtsalt teeb teise kaadri ka, et pikkade säridega kaasnev sensorimüra kindlaks teha ja pildilt ära korjata. Kaameraga on kõik korras
Ma enda kaameral olen selle ka välja lülitanud.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
01.01.2010 19:37:57
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Escape, müraeemaldus (Custom Settings->Noise Reduction->Off) lülita välja. Kaamera lihtsalt teeb teise kaadri ka, et pikkade säridega kaasnev sensorimüra kindlaks teha ja pildilt ära korjata. Kaameraga on kõik korras :-P
Ma enda kaameral olen selle ka välja lülitanud. |
Tasub testida, kas see on vajalik või mitte kuna minul annab see teise kaadri tegemise võimalus väga hea tulemuse müra vähendamisel. Aga kui vajadust pole siis lülita jah välja.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
01.01.2010 21:33:39
|
|
|
Mul on noise reduction välja lülitatud, kuid ikka on sama probleem, mis kasutaja Escape-l.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
02.01.2010 02:17:14
|
|
|
WsaN kirjutas: |
Mul on noise reduction välja lülitatud, kuid ikka on sama probleem, mis kasutaja Escape-l.  |
Sama kere? K200D ja ilmselt ka uuematel on müraeemaldusel kaks erinevat setungit: high iso nr ja long shutter nr
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
02.01.2010 14:33:12
|
|
|
marqs kirjutas: |
Sama kere? K200D ja ilmselt ka uuematel on müraeemaldusel kaks erinevat setungit: high iso nr ja long shutter nr |
K200D mul ongi. Probleem oligi slow shutter speed noise reduction-is. Lülitasin selle välja ja korras
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Escape
HV vaatleja

|
05.01.2010 12:50:33
|
|
|
hmmm see mida PP müüs ei tea ... aga veel ringi surfates ja otsides leidsin selle http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=629444 , tundub et seda küll PP müüa ei saanud.
Ja EL-is seda veel ei müüda, vähemalt info põhjal sellest foorumist http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/85178-pentax-f-1-7x-auto-focus-tc.html
Kui otsida ei viitsi siis üks tüüp kirjas nii(kas tõde või mitte, aga nii ta kirjutas)
Quote:
I contacted Pentax Germany and told them I found a brand new 1.7x af converter and due to the notice and the manual asked if Pentax is indeed producing it again. The answer is not telling if the TC is produced again, the answer just said that Pentax is not allowed to sell this TC in Europe due to ROHS regulations (Restriction of the use of certain hazardous substances).
edit : kuhu osad postid kadusid
|
|
tagasi üles |
|
 |
rocket
Kreisi kasutaja
|
05.01.2010 13:56:45
|
|
|
Väga kahtlane põhjus igastahes. Ei tohiks olla raske komponendid välja vahetada mis vastaksid RoHS direktiividele, neil ju liinid ja asjad olemas.
_________________ www.allarifoto.eu |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
05.01.2010 14:32:16
|
|
|
Escape, ära unusta, et enne 2004. aastat oli Eesti muu maailma jaoks vaid geograafiliselt Euroopa
P.S võimalik, et mu mälu on omapoolseid korrektiive teinud...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|