Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  HELP! corel ja fondiprobleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Satakas
HV kasutaja
Satakas

sõnum 31.12.2009 09:57:25 HELP! corel ja fondiprobleem vasta tsitaadiga

püüan corelis tekstile fonti määrata (näiteks myriad) aga tulemuseks kaob tekst ära ning sellest säilib ainult n.ö. singulaarne punkt (näha pole midagi aga kui kursoriga sellest kohast üle tõmmata, siis ilmuvad venitamise märgid küll nähtavale) ja määrates mõnda teist fonti, tuleb tekst taas nähtavale. selline jama on mitme fondiga. fondiloendis on need fondid enamasti hallid või ei näita nad prevjuud. probleem ei tohiks olla fondist tingitud, sest seesama myriad on laialt levinud ja üks sõber kasutab seda usinasti samuti corelis.

samal ajal on teine probleem mõndade teiste fontidega (näiteks humanist 777): tekst on sellega küll nähtav, aga kui ma teksti muudan, kaob tekst kõigepealt ära, asendudes mingi teise fondiga ja muutub taas nähtavaks alles pärast fondi tagasi muutmist.

kes teab ravi?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 31.12.2009 11:20:00 vasta tsitaadiga

fonte uuesti pole installida proovinud? vb uus fondi fail otsida. Mul illukal mõni font ka nn tühi aga usun, et minupuhul on tegu vale failitüübiga.
Satakas
HV kasutaja
Satakas

sõnum 31.12.2009 13:02:22 vasta tsitaadiga

mul pole tegu mõne üksiku fondiga vaid neid mittefunkavaid on kuhjaga (kokku fonte ligi 1500 - jah, ma tean, et mõttetult palju, aga töö käigus on neid kogunenud).
ümberinstallimises pole ilmselt probleem, sest ma just äsja reintsallisin kogu süsteemi kõige täiega uuesti ja enne seda oli sama probleem.
tagasi üles
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 31.12.2009 14:04:13 vasta tsitaadiga

Ma vaatasin oma corelit (Draw) seal on mul ka pooled fondid hallid, kuid enamusel tuleb fondi eelvaade taha. Ühel see puudub. Proovisin siis, selle fondiga ta tõepoolest ei kirjuta, kuid kui teed teksti mõne teisega, selektid ja siis valid selle fondi, siis minu8l ta võtab fondi külge. See, mis tüüpi fail on ei paista lugevat siin, neid halle on nii *.otf kui ka *.ttf failide seas. samuti ka tumedas kirjas fonte.
Satakas
HV kasutaja
Satakas

sõnum 02.01.2010 13:41:25 vasta tsitaadiga

no ma tegin kah alul teise fondiga. vaikimisi on mul arial (no wonder why). toksisin teksti sisse ja püüdsin muuta aga see'p see ongi, et nothing happens, s.t. et juhtub küll, aga mitte seda, mida ma tahaks.

ega keegi ei oska öelda, ega win enam ju jumala eest ei porise liiga paljude fontide pärast? millalgi oli see häda, et üle 500 või 1000 hakkas karjuma ja segast peksma aga minu teada on see viga minevik (ehkki jah, peaks tõesti hulga mõttetusi minema viskama).

PS! avastasin veel ka sellise kala, et pdf'ist lehti importides on teatavates fontides kirjad justkui kadunud.
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 13.01.2010 14:34:04 vasta tsitaadiga

- kui täpiks muutub siis on font vigane. Levinud juhtum tasuta fontide seas.
- hallid on "teises keeles" fondid, enamikul fontidest ei ole külge kirjutatud et nad sisaldavad EST tähti ja sellepärast on nad ka hallid. Minul on sellepärast käinud alati ja peale igat win installi overwrite eng keyboardi failile, ehk et siis win arvab et keel on EN aga fail on EST, ja kõik toimib. Muidugi X3-X4 corelid on juba palju tundlikumad keele osas, piisab kui kopeeritavas kohas nt wordis on EST tääg küljes ja ongi kellad. Fondid üldiselt toimivad eni vei ühtemoodi, mis siis et hallid on.
- PDFi impordi võite ära unustada, see ei toimi ja ei hakka ilmselt ka kunagi toimima, ERITI illuka-friihänna-indisaini pdfid... Ok, indisaini pdfid on neist veel vast kõige töökindlamad. Mina impordin siiski pdfe alati kurvituna ja ei unistagi tekstiosa funktsionaalsusest, tekst läheb uuesti peale kui vaja.

Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
yxtom
HV kasutaja
yxtom

sõnum 13.01.2010 16:38:44 vasta tsitaadiga

rat_013 kirjutas:
- hallid on "teises keeles" fondid, enamikul fontidest ei ole külge kirjutatud et nad sisaldavad EST tähti ja sellepärast on nad ka hallid. Minul on sellepärast käinud alati ja peale igat win installi overwrite eng keyboardi failile, ehk et siis win arvab et keel on EN aga fail on EST, ja kõik toimib. Muidugi X3-X4 corelid on juba palju tundlikumad keele osas, piisab kui kopeeritavas kohas nt wordis on EST tääg küljes ja ongi kellad. Fondid üldiselt toimivad eni vei ühtemoodi, mis siis et hallid on.
- PDFi impordi võite ära unustada, see ei toimi ja ei hakka ilmselt ka kunagi toimima, ERITI illuka-friihänna-indisaini pdfid... Ok, indisaini pdfid on neist veel vast kõige töökindlamad. Mina impordin siiski pdfe alati kurvituna ja ei unistagi tekstiosa funktsionaalsusest, tekst läheb uuesti peale kui vaja.

ma tean et tal on probleemseks fondiks Myriad... seega mitte just kodukootud font (a´la tasuta). Kusjuures muude progedega pidi kõik OK olema.
nö. "EST täägi" (ja muu tont teab mis info) saab küljest ära kui viitsida asi läbi notepadi tuua... kasutan teinekord samuti Corelit ja mind on alati aidanud - paraku tal kestab sama jama edasi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 13.01.2010 16:44:13 vasta tsitaadiga

yxtom kirjutas:
ma tean et tal on probleemseks fondiks Myriad... seega mitte just kodukootud font (a´la tasuta). Kusjuures muude progedega pidi kõik OK olema.
nö. "EST täägi" (ja muu tont teab mis info) saab küljest ära kui viitsida asi läbi notepadi tuua... kasutan teinekord samuti Corelit ja mind on alati aidanud - paraku tal kestab sama jama edasi.
Myriadist on ka olemas mitmeid versioone, kõige hullemad vast näiteks type1-st ttf-iks konverditud versioonid vms "kodukootud" lahendused. Nii palju kui mina Myriadi kasutanud olen ei ole seal kunagi sellist probleemi olnud.
Läbi notepad'i toomine on alati abx, need valikud mida corel ise annab pahatihti ei anna soovitud tulemust + tabelitest vms erilahendustega kohtadest wordis tekst kaasa ka ei tule pahatihti ilma notepadi abita. Notepad on vist üleüldse maailma kõige levinum ja universaalseim programm icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 15.01.2010 14:13:14 vasta tsitaadiga

corel on tõsine käkk. tal on nii metsikult puuduseid et ma küll ei kujuta ette kuidas temaga üldse kujundada midagi ilusat.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 15.01.2010 15:53:13 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
corel on tõsine käkk. tal on nii metsikult puuduseid et ma küll ei kujuta ette kuidas temaga üldse kujundada midagi ilusat.

Offtopic, ja ei hakka siin lahmima. Ma olen 14-15a coreliga reaalselt tööd teinud ja ei tunne küll et midagi puudu oleks... Aga võibolla ei ole ma midagi ilusat ka teinud selle aja jooksul, ega ma ka ei tea..

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 15.01.2010 16:36:04 vasta tsitaadiga

rat_013 kirjutas:
vipu kirjutas:

Offtopic, ja ei hakka siin lahmima. Ma olen 14-15a coreliga reaalselt tööd teinud ja ei tunne küll et midagi puudu oleks... Aga võibolla ei ole ma midagi ilusat ka teinud selle aja jooksul, ega ma ka ei tea..

mina olen vanemate versioonidega teinud rohkem, iga versioon läheb hullemaks neil

coreli suurimad vead: preview on madala kvaliteediga kui illukal, fondi jama on totaalne ja pidev, värvidega töötamine on ebamugav, pidev programmi enda ebastabiilsus.
ise läksin ammu illukale üle
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 16.01.2010 00:15:47 vasta tsitaadiga

Kusjuures alles eile sain kuulda kuidas töökaaslane teisel pool lauda kirus järjest Corelit, tal suutis see vist mingi 5x crashida poole tunni sees. Endal sellega reaalset töökogemust pole, kasutanud vaid niipalju et saada Coreli failidest PDF faile.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 16.01.2010 13:07:03 vasta tsitaadiga

kunagi corel draw oli väga hea programm. ma ei mäleta enam mis versiooni ajal (9 või 11) hakkasid nad linuxit kõvasti arendama. see linuxi mull kukkus neil kokku ja coreli draw arendamine jäi soiku.
draw puhul on kõik olnud nõus väitega, kui need featured seal kõik töötaks, oleks ta väga tegija.
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 16.01.2010 18:17:07 vasta tsitaadiga

Ei oska kommenteerida, X3 ja X4 on suhteliselt stabiilsed, X4 on oluliselt stabiilsem ja kiirem isegi kui X3. Üldiselt ei kurda, kõik saab päevast päeva tehtud ja no ma ei tea, mul ta küll ei crashi ega ei aja ropendama. Fondi jamasid otseselt ka nagu ei tea olevat, veidi mõnikord teatud liigutuste peale jonnib aga mitte häirivalt. Aga ju on siis viga minus icon_lol.gif
Kasutanud olen vist alates 3ndast versioonist, ja üldiselt kehtib rusikareegel et paaritud versioonid on okei icon_smile.gif Välja arvatud siis nüüd, X3 tundub sellise pooliku X4-na, X4-ga võib juba jälle rahul olla.

tagasi üles
Satakas
HV kasutaja
Satakas

sõnum 17.01.2010 11:47:15 vasta tsitaadiga

rat_013 kirjutas:

aga kas see ei tundu siiski ebanormaalne kui see toimub väga paljude fontidega? näiteks mulle viimati muret tekitanud myriad, mis on küll väga laialt kasutatav jne aga minul lihtsalt ei toimi, kuigi olen seda un- ja reinstallinud sada korda.
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 17.01.2010 13:08:35 vasta tsitaadiga

Satakas kirjutas:
rat_013 kirjutas:

aga kas see ei tundu siiski ebanormaalne kui see toimub väga paljude fontidega? näiteks mulle viimati muret tekitanud myriad, mis on küll väga laialt kasutatav jne aga minul lihtsalt ei toimi, kuigi olen seda un- ja reinstallinud sada korda.

Ma pakkusin et milles võib probleem olla, samuti ma pole kunagi näinud myriadi endal lolliks minemas.. Sa võid saata mulle selle, vaatab mis teeb..

tagasi üles
Satakas
HV kasutaja
Satakas

sõnum 17.01.2010 17:21:37 vasta tsitaadiga

mille saata? myriadi fondi? krt, ma'i usu, et sest tolku oleks. aga. ma tegin nüüd katsetuse X4'ga ja...voilaa! müriaad töötab nagu naksti.
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 24.01.2010 01:46:56 vasta tsitaadiga

Satakas kirjutas:
mille saata? myriadi fondi? krt, ma'i usu, et sest tolku oleks. aga. ma tegin nüüd katsetuse X4'ga ja...voilaa! müriaad töötab nagu naksti.

Pidasin silmas jah seda sinu versiooni myriadist, aga kui toimib siis on ju tore.

tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 24.01.2010 13:16:10 vasta tsitaadiga

corel is devil
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  HELP! corel ja fondiprobleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.