Tervist et siis asus f3ka jookseb kinni kui hakata mängima või koormata millegagi.Võtsin tagant kaane lahti ja katsusin video kaarti ja see oli tulikuum.Jääb selline tunne et Jahuti ei suuda ära jahutada.Kas siis oleks abi sellest alusest mis pannakse läpaka alla??Arvuti on vana pea 2 aastat ja ennem sellist mure ei olnud et jookseb kinni.Viisin siin mingi aeg arvuti garantiisse ja avastati et jahuti ei töötand korralikult ja vahetati ära kuid jama jätkub et jookseb kinni.Äkki kui panna mingid eraldi jahutused läpaka alla siis ei lähe nii kuumaks...
Kas lihtsam ei oleks ennem jahutus hinge- ja/või suruõhuga läbi puhkuda, et sinna kogunenud tolm välja saada? Kui garantiid enam pole, siis kruvi 3 ventilaatori kruvi ära, tõsta vent välja ja käi radika ribid pintsliga üle ja siis puhu hingeõhuga tagumisse jahutusavasse - saad võimalikust tolmust lahti nagu naksti.
Mul vahetati just terve jahtus süsteem ära.Ei usu et seal mingi tolm on.Aga praegu on läpakas pool viltu , panin mingi suvalise vendi nii alla et puhuks terve arvuti alla õhku.Nüüd siis jookseb.Aga ma mõtlesin äkki mul kuskilt ära muutunud see et vent hakkab liiga hilja tööle täisvõimsusel.Ja kas oleks võimalik kuskilt vaadata video kaardi temperatuuri?
Mul oli kunagi ASUS F3 ja iseenesest vendi tööreziimid ei muutu. Seda võib teha uuem BIOSi versioon. Vaata järgmise progega ("Mainboard" tabis) mis BIOSi versioon on (kujul nt. "Version: 0205") -> http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152.zip
Kas need temperatuuri näitajad on normis?
Ja biosi versioon on 1.52.1 ?
Prose temp on normis aga videokaarti temp ei saa mitte mingi valemiga õhutemperatuurist madalam olla, lase masinal veidi soojeneda ja siis vaata uuesti. Vaata videokaarti tempi veel GPU-Z-ga. 1.52.1 on CPU-Z versiooninumber. Tee pilt CPU-Z Mainboard tab-st.
Noo ja läbi see videokaart läkski nüüd on vaja osta uus emaplaat ja videokaart:( sest see kõik jamps on int .Kas keegi oskab mulle öelda umbes mis ta läheks maksma:) äkki on mõistlikum uus lauakas osta!
Vaja on vaid emaplaati kuna emaplaat ja video on ühes tükis. Hinda küsi Servisa ICT`st, kontaktandmed leiad selle alafoorumi tipus olevast "Kes parandab.." teemast. Tõenäoliselt on mõistlikum muu arvuti suunas piiluda...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.