praegune kellaaeg 19.06.2025 11:00:14
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Bssldr
HV kasutaja
|
28.12.2009 12:55:00
Java - õpiku valik(aasta) |
|
|
Hetkel õpin C++, sai sobiv õpik valitud ja nüüd loen seda. Kuna olen 2a javaga tegelenud, kuid pole ühtegi õpikut lugenud, siis tunnen, et oleks vaja ka selle keele kohta lugeda. Arvatavasti on kõik teada, mida sellest õpikust loen, kuid tahaks siiski.
Leidsin sellise õpiku: The Java Programming Language - Suni enda poolt ning sisaldab esmapilgul endas kõike vajalikku. Kahjuks on aasta 2005 ehk siis Java 5.0. Nüüdseks on juba Java 6 ning varsti Java 7 välja tulemas. Kas see on halb valik? Ise kahtlen selle raamatu ostus, kuna tõenäoliselt ei saa ma sealt neid uusi asju, mis on Java 6s, kuid mis võivad olla vägagi kasulikud. Teine asi on see, et see võib endas sisaldada funktsioone, mis nüüd on juba deprecated.
Mis arvate? Kas pole hullu, kui seda loen, või tuleks ikkagi otsida midagi aastatest 2007-2009?
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
28.12.2009 14:51:37
|
|
|
Suured muudatused Java keeles toimusid siiski 5. versiooni tulekuga, 6. versioonis minu teada mingeid drastilisi muudatusi ei toimunud, 7. versioon lisab keelde võimaluse möllata anonüümsete funktsioonidega, mis on päris suur asi, aga 7 on endiselt veel tuleviku-muusika. Seega kui sa õpid praegu 5. versiooni põhjal, siis millegist väga olulisest sa ilma küll ei jää. Rohkem vast loeb see kui hea või halb see raamat on, kuna Gosling ise on üks autoritest, siis ma usun, et kaldub rohkem hea poole.
PS. Ma pole Java programmeerija.
_________________ Mõistus otsas? Pane pinusse... |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
-ordi-
HV vaatleja
|
28.12.2009 18:13:00
|
|
|
Õpiku läbi lugemisest pole väga tolku, lihtsam on reaalseid ülesanded lahendada või teha midagi ja siis vaadata õpikust, niisama läbi lugemisest pole väga tolku.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
29.12.2009 16:17:33
|
|
|
-ordi- kirjutas: |
Õpiku läbi lugemisest pole väga tolku, lihtsam on reaalseid ülesanded lahendada või teha midagi ja siis vaadata õpikust, niisama läbi lugemisest pole väga tolku. |
Ma vaidleksin natuke vastu selles osas - mina näiteks lugesin omal ajal selle Java õpiku otsast lõpuni läbi ja vähemalt tol hetkel tundus see mind küll üsna palju aitavat. Samas antud teemas seda ei soovitaks, kuna ta on Java 1.4 baasil. Raamatu järgmist trükki, mis ka Java 5 käsitles, ei raatsinud autor enam tasuta jagada erinevalt kõigist oma senistest raamatutest.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|