Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 18:15:26
Sülearvutile mälu juurde- Windows ei stardi ? |
|
|
Sai siis soetatud 2gb Transcend pulk RAMI DDR2 800mhz SO-DIMM enda sülearvutile Hp elitebook 6930p, kus oli juba samade andmetega mälu sees.
Panin siis mälu sisse ja arvutit käima pannes viskas windows korra ette sinise ekraani ja siis kohe :" Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause"
Valida sai siis repair või start anyway. Repairi alt viskas lihtsalt kirja, et midagi valesti. Biosi alt memory test ütles Failed selle mälu kohta, mille just lisasin. Start anywayd ma ei proovinud, kuna windows kirjutas, et võib vigastada arvutit.
Imelik on see asi minu jaoks sellepärast, et 2 mälu on täpselt samade andmetega...
Ja lisan veel nii palju, et bios millegipärast tundis 4096mb mälu ära.
viimati muutis ogre111 18.12.2009 18:17:19, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
18.12.2009 18:16:52
|
|
|
Lase memtestiga mälud üle. Usutavasti see mälu, mille hiljem lisasid on vigane.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 18:23:48
|
|
|
Ma vähe võhik arvuti kandis. Googlest leidsin memtest x86-i, et see siis peaks sobima ja versioone on seal sigapalju millegipärast. Nagu ma aru saan, siis see midagi ei muuda, et hetkel x64 Windows 7 peal on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.12.2009 18:29:22
|
|
|
Vaevalt, et see mälu vigane on.
Pigem ei oska BIOS selle mälumahuga õigesti ringi käia, olgugi, et suurust õigesti näidatakse.
Sel juhul võib aidata BIOS-i Update.
Kui ka siis sama jama jätkub, siis pead proovima kas mõne teise firma mälusid või siis hoopis aeglasemaid mälusid.
Sellised, maksimaalse mälumahu peal, esinevad probleemid, on läpparite juures üsna tavalised nähtused, muide.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 18:34:03
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Vaevalt, et see mälu vigane on.
Pigem ei oska BIOS selle mälumahuga õigesti ringi käia, olgugi, et suurust õigesti näidatakse.
Sel juhul võib aidata BIOS-i Update.
Kui ka siis sama jama jätkub, siis pead proovima kas mõne teise firma mälusid või siis hoopis aeglasemaid mälusid.
Sellised, maksimaalse mälumahu peal, esinevad probleemid, on läpparite juures üsna tavalised nähtused, muide. |
Maksimaalne mälumaht on Hp andmetel 8gb. Ja kui ma aeglasemad mälud panen juurde, siis hakkab vana mälu ka ju aeglasemalt tiksuma. See oleks küll jama.
Biosi update peaks saama Hp lehelt või kuskilt emaplaadi järgi või windows on ise suuteline otsima?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.12.2009 18:41:49
|
|
|
Mitte uut ei pane väiksema kiirusega, vaid mõlemad pead vahetama sel juhul väiksema kiirusega mälu vastu. Ning mõlemad mälud soovitavalt ka 100% identsed mudelid.
Mis aga puutub mälumahtu 4GB või 8GB, siis see võib vabalt kinni olla selles, et milline (kui vana) BIOS-i variant peal on.
----------------------------------------
Eks HP kodulehelt pead uurima mudeli järgi, kas sellele mudelile on olemas BIOS-i uuendused ning et mida need uuendused konkreetselt annavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 19:38:29
|
|
|
Hetkel Hp lehel on mudeli all pakkuda 4 biosi update, aga kirjeldustest näen seda, et parandatud on hoopis muid buge. Hetkel ma ei saa siiski aru, kuidas see saab võimalik olla, et sülearvuti, mis algusest peale toetab 8gb mälu kiirusega 800mhz, kuid ei suuda jooksutada 4gb 800mhz. Aga ma vist sain sellest memtestist sotti, proovin seda.
Proovisin nüüd Memtesti. Memtest jõudis siis joosta mingi 3-4 sekundit. siis lõi allpool olevad mingi 6 rida punaseks ja kirjutas "unexpected interrupt - halting" . Kirjutas test 100%. Proovisin siis esc klahvi alt välja saada. Kirjutas halting ainult, ootasin mingi 5 minutit, midagi ei toimunud ja võtsin aku tagant ära ja panin arvuti uuesti tööle. Ootaks nüüd targemate arvamusi...
|
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
18.12.2009 19:45:25
|
|
|
tõenäoliselt ongi mälu vigane
|
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 19:48:08
|
|
|
firemark kirjutas: |
tõenäoliselt ongi mälu vigane |
Aga kas siis mälutest ei oleks pidanud lõpuni minema ja ütlema mulle, et mälu on vigane, mitte niisama lolliks minema?
|
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
18.12.2009 19:56:59
|
|
|
teoorias peaks,aga kui see programm laadis ennast vigasele mälule siis mingil hetkel ta ütleski üles ning jooksis kokku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
18.12.2009 20:25:38
|
|
|
ogre111 kirjutas: |
Proovisin nüüd Memtesti. Memtest jõudis siis joosta mingi 3-4 sekundit. siis lõi allpool olevad mingi 6 rida punaseks ja kirjutas "unexpected interrupt - halting" . Kirjutas test 100%. Proovisin siis esc klahvi alt välja saada. Kirjutas halting ainult, ootasin mingi 5 minutit, midagi ei toimunud ja võtsin aku tagant ära ja panin arvuti uuesti tööle. Ootaks nüüd targemate arvamusi... |
Vaheta mälud omavahel pesades ära ja proovi uuesti memtestiga...
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
18.12.2009 20:46:10
|
|
|
bigmarx kirjutas: |
Vaheta mälud omavahel pesades ära ja proovi uuesti memtestiga... |
Ma ei tea kuidas garantii sellesse suhtub? Esimesele pesale ligipääsemiseks peab klaviatuuri eemaldama. Ma ise mõtlesin, et lähen esmaspäeval ja proovin seal arvutipoes, kus mälu ostsin, mingit teist pulka asemele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.12.2009 05:12:23
|
|
|
Klaviatuuri, mälude, ketta jms. eemaldamine-vahetamine ei lõpeta garantiid. Vähemalt senikaua, kuni sa ise midagi ära ei lõhu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.12.2009 08:22:26
|
|
|
Vahetamine on puhas ajaraiskamine, kuna tulemus on t2pselt sama.
Pigem teist tyypi maluga proovimine.
Mina ise alustaks sellest, et laseks selle BIOS-i 2ra uuendada ja vaataks siis, et kas l2heb asi korda.
-----
Enda l2ppari peal olen n2inud küll ja küll "turtsumisi", kui m2ludega midagi ei meeldi ja siis ei oma see j2rjekord mingit t2htsust.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 19.12.2009 08:25:29, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
19.12.2009 10:35:55
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Vahetamine on puhas ajaraiskamine, kuna tulemus on t2pselt sama.
Pigem teist tyypi maluga proovimine.
Mina ise alustaks sellest, et laseks selle BIOS-i 2ra uuendada ja vaataks siis, et kas l2heb asi korda.
-----
Enda l2ppari peal olen n2inud küll ja küll "turtsumisi", kui m2ludega midagi ei meeldi ja siis ei oma see j2rjekord mingit t2htsust.
Postitatud mobile device |
Vaata, mälude vahetamine annab selle tulemuse, et kui esimesel mälul on esimene ots vigane, kuhu loetakse memtest, siis võib memtest teha ka sellist vigurit, et jookseb kokku ja näitab mingeid totakaid asju. Mälude omavaheline vahetamine annab loodetavasti võimaluse memtest käima saada, et siis näha, kas ja kuipalju ja kus võiksid mäluvead olla.
Kuna tegemist on üpriski uue arvutiga, siis seda asja ei usu, et bios piduriks saab. Äärmisel juhul võib erineva kiirusega mälude kasutamise puhul olenevalt biosi seadistusest aeglasem mälu olla sunnitud kiiremini töötama ja ka see võib mäluvigasid põhjustada.
Vanematel läpparitel oli küll pidev probleem, et isegi erineva tootja samade settingutega mälud ei pruukinud koos töötada...
|
tagasi üles |
|
 |
ogre111
HV vaatleja
|
21.12.2009 20:01:39
|
|
|
Läksin siis täna poodi tagasi. Tööle läks kohe esimene proovitud mälu ja mingeid probleeme ei olnud.
Ei oska öelda, kas see mudel just ei sobinud või oli vigane.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|