Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Klaviatuur ja tänapäev märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Klaviatuurid/layout'id vananenud?
Jah!
19%
 19%  [ 25 ]
Ei!
20%
 20%  [ 26 ]
... miks parandada töötavad süsteemi?
51%
 51%  [ 67 ]
Tahan vaid tulemusi näha...
8%
 8%  [ 11 ]
hääli kokku : 129

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 11.12.2009 00:05:14 Klaviatuur ja tänapäev vasta tsitaadiga

Olen viimasel ajal rohkem hotkeysi/shortcute kasutama hakanud ja täna tuli Elioni Digitarka lihtne postitus Miks on klaviatuuril Windows’i klahv?

Silmitsedes Win klahvi suutsin 3-4 kombinatsiooni meenutada, mida kasutab ka.
Kuid millal viimati End või Home klahvi kasutatud... ei meenu.F9-F12? prr

Spoiler Spoiler Spoiler

Tekkis küsimus,et kas ei oleks aeg klaviatuuril uueneda.

Jah, spetsklaviatuuridel meedia-nuppe, scrolle, LCD'si, touchpade ja mida kõike.
Kuid standard ikkagi kaunis vana.
Ja standard on just see, mis peaks uuenema.

Milleks 2 Win keyd, Menu,Insert/Prnt Scrn.
Samal ajal copy/paste, @, tabide/akende vahetamiseks , meedia shortcutid, mida pea kõik igapäevaselt kasutavad - peab akrobaatikat tegema.

Et mis arvata?
Mõttetu töötava süsteemi torkimine või põhjendatud?
Mis nupust teil kahju ei oleks?
Ja,et statistika siia täpne tuleks.. kas leiduks programmi, mis analüüsiks mu nuppude kasutamist?
Whatpulse luges viimati niisama, aga lihtsalt statistika programmi kiirelt ei leidnud.

Kuigi tundub naiivselt revolutsiooniline...
siis sellega,et igal hiirel scroll, nüüd juba võibolla ka back/forward vast enamus harjunud?!

Siia harivaid linke veel:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_9995
http://en.wikipedia.org/wiki/QWERTY
http://en.wikipedia.org/wiki/Scroll_wheel
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
limp
HV Guru
limp

sõnum 11.12.2009 00:14:14 vasta tsitaadiga

kõik on harjumise küsimus. klaviatuuri peale vaadates on endale kasutuks jäänud see win nupu kõrvaline nupp, mis emuleerib hiire paremat nuppu ning scroll lock - viimast olen näinud, et sisse lülitatuna saab excelis scrollida, rohkem funktsioone pole leidnud:D
Win nupu funktsioone kasutan palju, samuti insert + delete (copy/paste/cut etc funktsioonideks)
Ei näe küll nendes lisavidinates eriti mõtet (voluumi keeramine, igasugu game nupud - logitech g15 nt)
caps locki kasutan ka tegelikult harva, kuna suurte tähtedega kirjutamist ei harrasta ja üldiselt mõned üksikus sõnad saab ka shiftiga läbi aetud
aga peale f5-f7, mainitud hiire parema nupu emuleerimise ja scroll locki kasutan vist ülejäänud klahve igapäevaliselt

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 11.12.2009 01:19:56 vasta tsitaadiga

Vaatan siin hääletus kujuneb rohkem sinna poole,et "mis sest ikka torkida"
Et kas tõesti te ei vahetaks Menu, Ühte Win või mingit osa F nuppudest. Brauseri mugavuste või media nuppude vastu?

Aga et eesmärk/kasu selgineks... Mille jaoks kuluks eriti nupp ära?
Midagi meedia, sots.networkide võihoopis millegi kolmandaga seoses?
tagasi üles
Aix
HV Guru
Aix

sõnum 11.12.2009 01:27:16 vasta tsitaadiga

Mis tast ikka torkida...
Pärast ümberharjumine oleks tülikas. Pluss sellise globaalse standardi muutmine kuuluks vist üsna ulmevaldkonda?

Nuppe väheks jääb, siis igasugused meediaklaviatuurid on olemas, alustades kasvõi Logitech G11 ja G15.
Kommentaarid: 407 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 339
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 11.12.2009 02:09:52 vasta tsitaadiga

Aix kirjutas:
Mis tast ikka torkida...
Pärast ümberharjumine oleks tülikas. Pluss sellise globaalse standardi muutmine kuuluks vist üsna ulmevaldkonda?
Nuppe väheks jääb, siis igasugused meediaklaviatuurid on olemas, alustades kasvõi Logitech G11 ja G15.

Noh teoreetiliselt saaks välja arvutada/testida ka paremad tähtede layoudi kui QWERTY
Seda aga küll ei tahaks muuta. vaevalt keegi meist..

Aga just ala Function ja Other keys eemaldamine, muu hüvanguks - ei tundu enam nii ulme.

Ja asi pole sellest,et "nuppe väheks" lihtsalt. Hästi sarnased tegevused eri keskkondades on eri kombinatsioonide all
ja siis samal ajal istuvad mul klaviatuuril kari nuppe, kes pole kunagi puudutust saanud.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 11.12.2009 03:09:55 vasta tsitaadiga

ma ei näe küll põhjust miks seda layouti vaja muutma hakata. mul klaveril ainult üks nupp mida iialgi ei kasuta - Insert/Scroll Lock. isegi kõik F'id kasutuses. seda Alt Gr kõrval olevat (või oli ta tühikust vasakul? icon_redface.gif ) "parem-klõpsu nuppu" mul polegi, hiirel ja touchpad'i all niikuinii see funktsioon olemas; selle asemel Fn (mis siis omakorda aitab kõiki F'e kasutada).
vbl minu kiiks, aga IMO tuleks rohkem rõhku panna hiire arendamisele, s.t. võimalikult palju mugavalt kasutatavaid nuppe aretada. peale MX1000't tundub nagu taandareng olevat - nuppe jääb vähemaks ja kohati liiguvad need väga imelikesse kohtadesse, a'la MX Air - 4 lisanuppu on põmst ainult siis kasutatavad kui õhus vehid, wtf?! icon_confused.gif

DDA
HV kasutaja

sõnum 11.12.2009 03:54:35 vasta tsitaadiga

disaini uus klaviatuur valmis, näita ette ja põhjenda valikuid ja innovatiivsust ja ehk ongi see tee uuele algele.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 16
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.12.2009 04:05:12 vasta tsitaadiga

Kõik on harjumuste ja programmide küsimus. Mitmed nupud mida mainisid on minul näiteks igapäevases kasutuses.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 11.12.2009 05:42:31 vasta tsitaadiga

kasutan peaaegu kõiki klaviatuuri nuppe igapäevases töös spetsiifiliste programmide kasutamisel. see oleks päris jube, kui tahaks näiteks programmi kasutada kontoris, kodus lauaarvutis, läpparis, ja siis igaühel oleks erinev klaviatuur. õnneks ei ole - igal pool ühesugune ja igal pool teevad samad nupud samades programmides samu asju.

kes tahab, võib omale programmeeritava klaviatuuri hankida ja täpselt sellised nupud ja funktsioonid sinna lisada, nagu vaja.

osadel suni klaviatuuridel töö juures on copy, paste ja veel mõned nupud igatahes täiesti olemas, neid on väga mugav tõesti kasutada.

pilt netist:

Spoiler Spoiler Spoiler

samas osadel suni klaveritel on control ja shift omavahel vahetuses asukoha poolest, ei saa aru, milleks see pidi vajalik olema
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 11.12.2009 06:35:42 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
Kõik on harjumuste ja programmide küsimus. Mitmed nupud mida mainisid on minul näiteks igapäevases kasutuses.

Aga kui võtta... noh müstiline "harju keskmine" jne... Siis on nagu õigustatud?

Avaldate äkkist valdkondi või programme, kus tõesti kõik Function ja System ja Other keys mängu lähevad.

Sest, kui tõesti on mõningaid vanemaid programme, kus aegajalt päästab või vaja just too üks nupp.
Siis minu silmis vastupidine süsteem hetke olukorrale ju töötaks. Hetkel combod igapäevasteks asjadeks. Siis oleks short-cut neile erilistemale.

DDA kirjutas:
disaini uus klaviatuur valmis, näita ette ja põhjenda valikuid ja innovatiivsust ja ehk ongi see tee uuele algele.

Enne ikka eeltöö. Seda siin nagu teebki icon_wink.gif

dvd vader kirjutas:

kes tahab, võib omale programmeeritava klaviatuuri hankida ja täpselt sellised nupud ja funktsioonid sinna lisada, nagu vaja.
osadel suni klaviatuuridel töö juures on copy, paste ja veel mõned nupud igatahes täiesti olemas, neid on väga mugav tõesti kasutada.
pilt netist:
Spoiler Spoiler Spoiler

Programmeeritavad klaviatuurid, touchscreen custom klaverid jne pole päris see.
Just lihtsamad asjad: ala kumb väärib rohkem oma nuppu: Print Screen või Alt+F4 funktsioon? Scroll Lock või Copy/Paste

Aga muidu selliste vanakooli custom klaviatuuri nagu pildil näha polegi enne näinud.
Teoreetiliselt peaks kõiksugu Office programmides elavatel see väga hea variant olema?!

E:
Seda ennustaks küll,et vaadates Facebookide,Twitterite ja asjade edu siis lähiaastatel Logitech tuleb mingi social media klaveriga küll välja.

E2:
Eriti tundub minu point olevat õigustatud netbookide juures, kus hoitakse neist vanadest standarditest kinni ja need, kes haruharva vähem kasutatavaid klahve kasutavaid,ei saa seal kunagi neile kohe pihta,sest kunagi ei tea kuidas ja kui väiksed nad on.
Sellise miniatuursuse juures peaks juba rohkem telefonidega sama joont minema:
Spoiler Spoiler Spoiler

E3:
Siin ka kinnitust:
Spoiler Spoiler Spoiler

Mis ühest küljest "lahendas" justkui mu püstitatud probleemi, aga samas...mitte.

viimati muutis Ra* 11.12.2009 06:50:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.12.2009 06:49:58 vasta tsitaadiga

*Win+* nuppudest kasutan nt Win+E, Win+R, Win+L, Win+F, Win+D kombinatsioone sageli.
*F11 on fullscreen enamustes programmides (brauserid eelkõige), F12 on opera quick menu. Lisaks on fuctioni all mul kasutatud F9-F12 erinevatele programmidele ja quick menudele. Lisaks veel olen aegajalt kasutanud home/end nuppe lehtede sirvimisel. Samuti kasutan neid nuppe aegajalt dokumentide kallal töötamisel.
*Inserti kasutan harva aga vahest siiski kui vaja mõningaid sõnu üle kirjutada
*Print scr nuppu kasutan igal korral kui vaja kiiresti screenshotti teha
*pause/break nuppu kasutan aegajalt winni buutides, et POSTi lugeda arvuti käivitamisel

2 Windowsi nupu suhtes olen nõus, niivõrd palju neid sinna tõesti vaja pole. Minu klaveri puhul on logitech selle juba ise eemaldanud. Samas ei saa ma aru enamasti sinu joonisel toodud "application keyst" kuna seda kasutan ütleme aastas korra kaks. Ainuke viis kus seda oskaks kasulikuks tuua on siis kui hiirel on Mouse2 surnud. Lisaks veel scroll lock - tegelikult sellist nuppu minu klaviatuuril ei eksisteerigi ja parajalt mõttetu on ta samuti. Mitte küll läpakatel kui hästi meenutan.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 11.12.2009 07:40:50 vasta tsitaadiga

Harjume kõigega, mis meile pihku pannakse, niiet ma ei saa hetkel öelda, et muutust on vaja. Kuigi olen kindel, et alati saab paremini ja produktiivsemalt.
Kõik klahvid on mulle sülearvuti (ainuke masin hetkel) peal vajalikud, eriti Win klahv, mis avab start menüü. Ühtegi nupukest üle küpll pole.
Aga ilma Win klahvita ma hakkama küll enam ei saa - kaob võimalus poole sekundiga käivitada brauser, dokumente/programme sirvida.. hiirt selleks rakendada on ülim ebapraktilisus. Teeb ta ka mul muud, nagu hiir etundlikkuse vahetamine minnes üle bluetooth`i peale. Ainuke klahv, mida vähe kasutan, on "~", kuid eks sedagi lähe vaja ja mis ta mõõdud ongi.. cmxcm äkki?`ei ole mõtet torkida.
Ma ei tea mis function key on, aga samuti meeldib väga väga rippmenüü nupp. Kuna paljud rakendused istuvad soovi järgi faili rippmenüüs, on seal ka hea dokumente jm. käsitleda. Üldiselt hakkan kahtlema hiire vajaduses... touchpad on ligemal, sama mugav ja käsi ei pea arvutilt tõstma. Kuigi fototöötlust jah sellega teha ei saa.

Isiklikult ei suuda ma ka tavalise klaviatuuriga enam hakkama saada. Ebapraktiliselt suur, mis vajab tohutut näputööd võrreldes sülearvutiga. Näppe peab ülimalt palju tõstma, harki viskama ja kõiksugu muud akrobaatikat lisaks.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 11.12.2009 10:18:04 vasta tsitaadiga

Ei näe ka põhjust praegust layouti muuta.
Petz
HV Guru

sõnum 11.12.2009 10:37:22 vasta tsitaadiga

Vaadates klaverile sügavalt silma, leidsin ainsad peaaegu kasutud nupud Pause/Break ja CapsLock. Win klahvi polegi olemas... ScrollLock seisis ka seni jõude, aga seoses KVM switchi kasutuselevõtuga saab nüüd tihedasti tuld icon_smile.gif
NumLock on ka nagu alati sisse lülitet... ei kujuta ettegi muud asendit icon_rolleyes.gif
Copy/Paste jaoks võiks küll eraldi nupp olla, muud asjad ajavad funktsiooniklahvid ka edukalt ära.

Kõige haigemad on uuema aja klaverid, kus NumPad on kuhugile otsa/vahele pressitud ja deleeti peab tikutulega taga otsima. Läpakaklaverist ei räägigi... see nagunii vaid hädaabivahend ja igal aparaadil isemoodi.

Omal siis tööklaviatuuriks IBM '96-st aastast thumbs_up.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 11.12.2009 12:38:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Isiklikult ei suuda ma ka tavalise klaviatuuriga enam hakkama saada. Ebapraktiliselt suur, mis vajab tohutut näputööd võrreldes sülearvutiga. Näppe peab ülimalt palju tõstma, harki viskama ja kõiksugu muud akrobaatikat lisaks.

ega minagi tavalise 120-kroonise klaveriga enam hakkama saa. aga mitte sellepärast, et oleks läpaka kokkupressitud layout'iga harjunud (pole seda riista kunagi omanud ja loodetavasti ei hakkagi omama) - no ei saa hakkama enam kõrgete ja pika käiguga klahvidega! UltraX on veel selle piiri peal mida kannatada suudan, parim ikkagi diNovo Edge thumbs_up.gif

AJ
HV Guru
AJ

sõnum 11.12.2009 13:45:39 vasta tsitaadiga

Ma olen märganud, et teen kõrgete ja pika käiguga klahvidega klaveritega rohkem vigu. Arvan, et pika ajalise UltraX kasutamise mõju.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 11.12.2009 15:03:34 vasta tsitaadiga

AJ kirjutas:
Ei näe ka põhjust praegust layouti muuta.
Sama siin.
Ka neid klahve, mida ma igapäevaselt ei kasuta (scroll lock, pause break, windowsi context menu) on vahetevahel ikkagi tarvis ja kui need puuduks, oleks sel juhul parasjagu plindris.
Ei kujuta ette FreeBSD kasutamist ilma scroll lockita klaviatuuriga, samuti viskasin scroll lock klahvi alla virtualPC "host key". Ei saa ilma selle klahvita.
Pauset on järjest vaja POST testi peatamiseks. Juhtub midagi hiirega - saab aku ootamatult tühjaks vms ja läheb käiku ka konteksti menüü klahv ja aina sagedamini kasutan seda ka lihtsalt hiire asemel, kui käed on parasjagu klaviatuuril ja hiire järele vehkimine tundub mõttetu.
Sama lugu kõigi teiste nende n-ö "kasutute" klahvidega. Ikka ja jälle on just neid tarvis.
Home, End, Insert, Page Up/Down on minul küll igapäevaselt pidevalt kasutusel, Winkey-st rääkimata - see on isegi Linuxis kasutusel (tegelikult pean silmas KDE/Gnome).
Kuidas ilma nendeta üldse normaalselt midagi teha saab? Kui oleksin ainult Rate/MSN kasutaja, siis ehk saaks hakkama, aga muidu oleks see küll piin perses.

viimati muutis Dogbert 11.12.2009 15:05:42, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 11.12.2009 15:05:25 vasta tsitaadiga

lahendus:
http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 11.12.2009 15:06:41 vasta tsitaadiga

wfiles kirjutas:
lahendus:
http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
See pidi äärmiselt ebamugav klaviatuur olema. Ainult vaatamiseks. Hinnast me parem ei räägi.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 11.12.2009 17:12:08 vasta tsitaadiga

Ainus, mida pole kasutanud on "Scroll Lock" Kuna ei viitsi eriti hiire järele tõmmelda, siis kasutan pea igasuguseid sagedamini vajaminevaid kombinatsioone klaverilt-kiirem ja mugavam. Mõneski asjas saab klaveriga lausa 3-5x kiiremini toimetada kui hiirega.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
telefoon
HV vaatleja

sõnum 11.12.2009 17:19:24 vasta tsitaadiga

Caps Lock võiks olla väiksem ja kuskil triviaalsemas kohas. Kuna ma olen viinersõrm, siis läheb aeg-ajalt A'le või Shift'ile vajutades sõrm hoopis Caps Lock'i peale, grr.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
alec
HV kasutaja
alec

sõnum 11.12.2009 17:49:48 vasta tsitaadiga

Lähened probleemile valest otsast.

Tegelikkus on selline, et kõigil klaviaturidel on kõik nupud olemas. Ning programmid (ja ka kasutajad) püüavad neid võimaluste piires kasutada. Vahepeal oli kasutada meediaklahvidega klaver, siis ikka sai neid nuppe vajutatud. Kuigi tavalistel peitsid pleieri juhtimise just Win+* kombinatsioonide alla.
Kui hakkad nüüd nuppe vähemaks tegema, siis on kohe kaks probleemi - sajad miljonid kasutajad kes on harjunud vanaga ning tuhanded programmid kes siiski vajavad mõnda klahvi.
Aegajalt mõni tootja teeb erilise klaveri, aga paratamatult on sellel väiksem ostjaskond.
Ise disainiks Space nupust allapoole Ctrl, Shift dubleerimisnupud. 10-sõrme trükkimisel on tõesti palju sõrme hargitamist.

Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 12.12.2009 04:20:57 vasta tsitaadiga

Te keskendute palju sellele,et "eieiei, seda ju küll teinekord kasutan"
Kahtlemata siin kamba peale (kohati lausa üksikisikud) kasutame kõiki klahve iga päev.

Aga küsimus just selles,et kas nende asemel ei ole mitte vajalikumaid funktsioone. Mida tõesti Enamus kasutab ja vääriks oma nuppu.
Olgu selleks CTRL+C, Alt+F4 ,CTRL+A, Play/Pause või midagi muud taolist.
Populaarsemate välja selgitamiseks kulukski miski tracker ära.
Hetkel leiab individuaalseid blogi poste jne( mida tasub vaadata ikka*):
http://qeynotes.blogspot.com/2005/08/windows-tip-most-used-windows-keyboard.html
http://techie-buzz.com/tech-news/most-used-keyboard-shortcuts-for-windows.html
http://www.raizlabs.com/blog/29/keyboard-shortcut-dictionary-and-glossary-ctrl-shift-alt-f1
_______
* Jah ütleme siin foorumis on inimesed,kes ka teavad shortcute ja kasutavad.
Kuid üldiselt elama ikka maailmas, kus paljud default settingutest edasi ei lähe ja ennast ei hari!
Ega "harju keskmine" rohkem, kui klaviatuuril kirjas ( näe AltGr + 2 = @) oodata ei oskagi.
Ja kui visata kõik korraga ette nimekiri.... Siis võib üldse silme eest kirjuks visata

E:
alec kirjutas:
Kui hakkad nüüd nuppe vähemaks tegema, siis on kohe kaks probleemi - sajad miljonid kasutajad kes on harjunud vanaga ning tuhanded programmid kes siiski vajavad mõnda klahvi.

Kindlasti!
Aga harjutakse kiirelt ringi. Kui Alt+F4 asemel uus nupp või CTRL+C asemel eraldi nupp.
Siis harjud väga kiiresti. Sest progress oleks ikkagi postiiivses/efektsiivsemas/produktiivsemas suunas. Mida rohkem vaja, seda tõenäolisemalt oma nupp, seda rohkem kastuada,seda kiiremini harjud?!
Ja tuhanded vanemad programmid. Eks "vanad" nuppude jaoks jääks mingi aastakümme ikka omad hotkeyd.
Norijad võiks siis öelda,et "aga siis ju miskit ei muutu ja mis mõttega?" -aga just see,et Mida me eelkõige kasutame?!
Kas CTRL+C copy jaoks või F1 BIOS/Helpi jaoks?!
Kas Alt+F4 sulgemise jaoks või teist Win keyd/Menu?

E2:
Natukene juttu Function nuppudest:
http://www.compukiss.com/basics/function-keys.html
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 12.12.2009 10:45:41 vasta tsitaadiga

eks neid eripaiguteusega klavereid ikka ole. on parendatud nii keelregioonide kui kasutusvaldkondade lõikes. Kahjuks on aga asi tõesti harjumuses. Näiteks võiks kasvõi tuua mõne aasta taguse hiti microsoft natural keyboard, mis hääbus kiirelt just seetõttu, et inimestel tuli aegajalt ka "tavaklaveri" taga istuda ning ümberharjumine võttis aega. Omal on juba probleem erinevate tootjate läpakatega- väikesed erinevused, kuid need on parajalt segavad ning kui tihti tuleb eri läpakaid kasutada, on lihtsaim toppida lauaarvuti klaver külge icon_cool.gif

kui nüüd vaadata erinevate klahvide vajadust, siis kahjuks on väga palju kasutajaid, kelledel on erinevad tegevusvaldkonnad ning seetõttu ka erinevad klahvikasutused. Loomulikult saaks keskmisele netihundile või sõnasepale sobiva klaveri optimeerida, kuid jõuame tagasi sina, kus tuleb tarvis kasutada teist tüüpi klaverit ning loomulikult ei tohi ära unustada ka klaverite erisusest tekkivaid hinnakääre- vähemostetavate layoutidega klaverite hinnad erinevad levinutest kümneid kordi ning see omakorda sillutab veelgi teed selle vajaduse hääbumisele.

ps. kui ikkagi on soov hirmsat moodi "kiiremat" ja "sobivamat " paigutust kasutada, siis osta aga klaveri kleepsud ja kleebi paigutus vastavalt winnis valitud tüübile ümber
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
rixvilll
HV kasutaja

sõnum 12.12.2009 12:47:41 vasta tsitaadiga

Isiklikult ainus asi, millest paar aastat tagasi puudust tundsin oli klaviatuur, millel oleks koos eesti tähtedega välja toodud ka venekeelsed tähed, kuid nüüd õnneks olemas sellised klavid, kus on kirillitsa ja eesti tähed kõrvuti. thumbs_up.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Klaviatuur ja tänapäev mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.