Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Küsimus kodulehe kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Precision
Kreisi kasutaja
Precision

sõnum 02.12.2009 18:57:08 Küsimus kodulehe kohta vasta tsitaadiga

Tere kallid kaasahvid,

Pöörduksin teie poole millegagi, mis mu peast viimased 3 tundi on läbi käinud. Nimelt, kuidas ja mis programmi kasutades, saan ma teha nii, et lehe keskel on nii öelda tegevuse aken, kus on lingid jne jne, teate küll, flashi kodukad nõnda tehtud paljud. Siit ka näide , ja seal on nii tehtud et linkide peale vajutades, tuleb video vahele , vot see mind just huvitabki. Idee siis selles, et saaks teha huvitavaks. Mõte on , et on paber, kus on kirjas link1 sisu, ja et teisele lingile minna, teen ma video, kuidas tulevad käed, kes selle paberi kokku kägardavad ja siis lahti rullivad, ja rullides on juba teine link. Video teostuse suudan hästi teha ja illukas, photoshop ka suht ok tasemel, kuid kuidas flashis seda siis nüüd sinna panna, selles on küsimus?

Ilusat jõulukuud ja aitäh

E: Ning nagu minu aju mõtleb, on seal vaid see puitraamide vahele jääv osa tehtud fläshis ja siis kuidagi imporditud html taustale?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Celos
Kreisi kasutaja
Celos

sõnum 08.12.2009 19:36:02 vasta tsitaadiga

ot:
Sellised veebilehed tuleks kuskile laskekomando ja seina vahele panna.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 08.12.2009 20:01:02 vasta tsitaadiga

No eks sa flashis pead ikka tegema. Paned selle sisu lihtsalt video kohale ja kui käima paned siis ongi see keskmine osa üleval. Muidugi kortsutamise kohta see, et siis sul peab kogu sisu ka kortsu minema ja seda pole nii lihtne enam teha. Üldiselt mata maha see idee, kui sa nii pro oleksid, et selle ära teeks siis poleks vaja küsida. Aga jah video võid laadida kasvõi flashis olevasse flv pleieri komponenti. Ja siis nuppudega paned eri video käima.

See sinu näite leht on jah tehtud nii, et flash on keset htmli. Aga võid teha ka nii, et flash on kogu browseri akna suurune.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Precision
Kreisi kasutaja
Precision

sõnum 08.12.2009 20:03:05 vasta tsitaadiga

Okei
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 0 :: 33
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 09.12.2009 00:05:03 vasta tsitaadiga

100% flashi lehtede probleem on see, et otsingumootorid ei leia neid üles, kuna puuduvad märksõnad ja lehesisene linkimine.

imho endale meeldib surfata lehel, mis on kirjutatud ikka htmlis ning ei vilgu ega vilista. eriti käivad need tausta muusikad närvidele.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 09.12.2009 14:22:58 vasta tsitaadiga

keevitaja kirjutas:
100% flashi lehtede probleem on see, et otsingumootorid ei leia neid üles, kuna puuduvad märksõnad ja lehesisene linkimine.

ja mis sa vahele paned? Saab teha väga hästi bookmargitava ja suhteliselt otsingumootori sõbraliku lehe. Jah siis see pole puhas flash aga kasutaja näeb 100% flash lahendust.
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 10.12.2009 02:16:45 vasta tsitaadiga

ma ju rääkisingi 100% flashi lehest icon_rolleyes.gif
vaata selle lingi sourcet http://www.okaydave.com/

see kui lehel ka flashi kasutada on teine teema juba

huvi pärast vaatasin ka metat. see on üldse bullshit. täitsa ajuvabad märksõnad
tsitaat:
<META NAME="keywords" CONTENT="imagination,creative,interactive,multimedia,ok samurai,okay samurai,portfolio,portfolio center,atlanta,san francisco,minor studios,uva,david,dave,werner,cadence of seasons">

vaatame kohe esimisi. nendega ei saagi üldse ju kusagil esile end tõsta, kuna nad on liiga levinud.

tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 10.12.2009 13:54:24 vasta tsitaadiga

Minuarust on võimalusi 2. Kas flash lehte ei taheta SEO ja bookmarki sõbralikuks teha või seda ei osata. Ülejäänud juhtudel saab teha väga edukalt. Iseasi, kas selleks on alati kasulik ressurssi kulutada.
See okaydave peaks mõni aasa tagasi tehtud ja üsna kõva ning auhinnatud flash leht olema ning selle levimine pole probleem. Ka pole probleem arvatavasti sellel mehel töid leida.

Mida sa mõtled 100% flash lehe all? Kas seda, et tegemist on ainult swf faili ja htmkl failiga või siis seda, et leht kuvab ennast kasutajale läbi flashi plugina? Mina mõtlesin ikkagi seda kus flash on kogu browseri akna suurune aga lisaks on taga php-d javascripti ja xmli. Ja nende lahendustega saab teha väga hea ja mugava flash lehe.

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 10.12.2009 14:48:57 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
...Ja nende lahendustega saab teha väga hea ja mugava flash lehe.

Too mõni näide icon_rolleyes.gif

tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 10.12.2009 16:05:26 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
tanel98 kirjutas:
...Ja nende lahendustega saab teha väga hea ja mugava flash lehe.

Too mõni näide icon_rolleyes.gif

Mida sa pead mugavaks. SEO kohapealt ma ei oska öelda, kuna mind pehmelt see asi ei koti ja pole uurinud viimaseid flashi trende. Kuid kui sama leht htmlis ka teha aga kasutajale näidata flash sisu, siis on otsingumootorite rank kindlasti htmli järgi ja kuvatav flash leht sama leitav kui mistahes muu sama hea optimeerimisega html.

http://www.laudividni.com/#/design/pavan/ full flash leht aga eri osad saad ära boomkarkida.

Kunagi oli vist täis flash esiotsaga selline leht nagu Kontain aga ju läks selel arendamine ka FI-le keeruliseks ja otsustati flashist loobuda.

Aga kindel on see, et piire pole ja otstarbekal ning oskuslikul kasutamisel on flash väga kõva ja edukas lahendus.
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 10.12.2009 16:17:34 vasta tsitaadiga

tanel98, päris huvitava lahendusega on leht küll - samas kasutusmugavus on 0.
Lehe avamisel miski pikk laadimine. Peale iga klõpsu on veel 15-30 sekundit laadimist. Back nupp ei tööta. Teksti kopeerida ei saa.
Igatahes sellised lehed lähevad peale teist/kolmandat klõpsu mul automaatselt kinni - need ei ole kasutatavad normaalselt.

hexmex
HV kasutaja

sõnum 10.12.2009 16:30:21 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Lehe avamisel miski pikk laadimine. Peale iga klõpsu on veel 15-30 sekundit laadimist. Back nupp ei tööta. Teksti kopeerida ei saa.
Igatahes sellised lehed lähevad peale teist/kolmandat klõpsu mul automaatselt kinni - need ei ole kasutatavad normaalselt.

Mingi "demo" saidina on flash OK .. nagu siin http://www.design.ee/

tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 10.12.2009 16:32:25 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:

Ma ei tea. Minul back nt töötab. Avanes ka suhteliselt ruttu. Eelnevalt lingitult lehelt läks nt Press alajaotusse u 5 sekundiga sealhulgas animatsioonid. Kasutusmugavuselt ka nagu ei kurda. Vajaliku leian ülese. Tõsi, teksti kopeerida ei saa. Aga mida sealt kopeerida? Ja reaalselt kui on vajadus saab flashi teksti ka kopeeritavaks teha.
Kusjuures see oli suhteliselt suvaline näide ma pole ise ka viimasel ajal flash lehti kõvatanud kuna minujaoks puuduvad kliendid kes suudavad neid asju kinni maksta. Kui mõni tekib siis usun, et vana rasva peal suudan päris kiiresti ennast kõige popimate lahendustega kurssi viia ning suurt ei kaota.

Mida sa pead normaalse kasutatavuse all silmas? Ma pole reaalselt märganud, et ma mõne veebilehe sita teostuse pärast oleks mõnest teenusest loobunud, samas olen märganud, et mõnda asja on kallis leht aidanud paremini müüa.

Flashi eesmärk on ikkagi kampaanialehed, tooteesitlused, eksklusiiv brandid jne. Need lehed pole suuresti igapäevases kasutuses ja see pisikene ootamine kaalub üle minaurust selle emotsiooni mis võib saada. Nt Estonian Airil tuli välja lehekülg, kus saab mikrofoni kaudu tordi küünlaid ära puhuda. Ma ei tea ausaltöeldes, et Eestis oleks ennem kasutatud veebikaamerat või mikrofoni läbi flashi sellisel moel. Ah jaa. Oli see üks flashi scrip kus printisid välja kujundi ja siis näitasid veebikaamerasse ja animatsioon hakkas tööle. Keegi HV-s ka veel pusis sellega midagi.
Seega flash õiges kohas ja hästi tehtult omab kindlasti suuremat lööki kui tavakraam. Javascript muudab ka palju asju lõbusamaks.
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 10.12.2009 16:50:15 vasta tsitaadiga

tanel98, su jutuga suhteliselt nõus. Aga ma ei ole siiski näinud ühtegi mugavalt kasutatavat flash lehte.

Teksti kopeerimise kohta seda, et kui ma näiteks mingit toodet otsin siis kopeerin vajaliku info ja hinnad näiteks omal kusagile excelisse vmt kohta vahest, et siis erinevaid pakkumisi võrrelda.
Back nupp jälle elementaarne brausimise osa kui tahan eelnevale lehele tagasi minna.

Kusjuures see design.ee on täitsa mõnusalt teostatud. Navigatsioon ja kõik on piisavalt lihtne ning laadimisajad olematud. Back kahjuks ei toimi.

idegraaf
HV kasutaja

sõnum 14.12.2009 05:00:09 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:

ultrashock
backi and selecti.
Võib-olla on abiks ka teema algatajale.

tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 14.12.2009 09:26:08 vasta tsitaadiga

no ja mina sain seal koti või kinga või mis iganes poes ka edasi tagasi liikuda.
Teksti selectimine on dynamic textfieldil ainult üks rida as-i või nupuvajutus.

Aga mis krdi pärast peab see ultrashock leht olema flashis? Paljud hulga kiiremad ja js-iga huvitavamaks tehtud lehed on ju olemas. Ma saan aru, et tegemist on mingi flashi keskkonnaga aga kasutaja poolelt on minuarust ehe näide vindi üle keeramisest. Oleks siis pingutada võinud veel ja flashi kasutada. Ala alguses valid fast browsing või fun mode. Ja fun modes saad igasugust flashi nalja näha.

andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 14.12.2009 13:58:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga mis krdi pärast peab see ultrashock leht olema flashis? Paljud hulga kiiremad ja js-iga huvitavamaks tehtud lehed on ju olemas
Selle kohta on lihtne selgitus. Flashis oskab iga loll lehte teha aga sama funktsionaalsusega JS kirjutada on juba palju raskem. Mehed on õnnelikud kui suudavad JS paar nuppu ära hoverdada aga midagi keerata ja väänata, siin tuleb juba tõeliselt keelt tunda.
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 14.12.2009 14:35:32 vasta tsitaadiga

andrusny kirjutas:
tsitaat:
Aga mis krdi pärast peab see ultrashock leht olema flashis? Paljud hulga kiiremad ja js-iga huvitavamaks tehtud lehed on ju olemas
Selle kohta on lihtne selgitus. Flashis oskab iga loll lehte teha aga sama funktsionaalsusega JS kirjutada on juba palju raskem. Mehed on õnnelikud kui suudavad JS paar nuppu ära hoverdada aga midagi keerata ja väänata, siin tuleb juba tõeliselt keelt tunda.

Huvitav, et Eestis neid lolle nii vähe on ja aasta peale teevad paar firmat mõne kõvema värgi. Kuigi JS librarysid kasutab juba iga teine veebifirma.
tagasi üles
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 14.12.2009 15:33:23 vasta tsitaadiga

See oli natuke karmilt öeldud, kuid point oli selles, et sarnase visuaalse efekti saab lihtsamalt kätte flashis. JS sellega rohkem tööd. See, et paljud teevad JS ongi seetõttu, et JS on kasutajale sõbralikum ja pole nii uimane kui flash. Teine põhjus miks tehakse rohkem JS võiks olla ehk selles, et flash nõuab eri tarkvara tegemiseks JS võid kirjutada kus tahad. Ma ei ütlegi, et flash oleks väga lihtne, kuid paari tutot uurides teeb flashis visuaalselt rohkem valmis kui natuke JS koodi uurides. See ei pruugi sugugi tähendada, et see tegija on flashis kõva käsi ja teab scriptimisest palju.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Küsimus kodulehe kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.