Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Win7 ja partitsioonide muutmine XP all Partition Magic 8'ga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 02.12.2009 09:23:45 Win7 ja partitsioonide muutmine XP all Partition Magic 8'ga vasta tsitaadiga

On üks ilus ja uus HP dv7, millel on op süsteemiks Win 7. Kõvaketas on 320Gb ja jagatud neljaks partitsiooniks.

Tekkis siis omanikul soov, et teha kahest partitsioonist üks suur. Mõeldud-tehtud, ketas arvutist välja ja välise kontrolleriga XP'ga lauaarvutile järgi, et siis Partition Magic 8'ga see töö ära teha. Aga üllatuseks väidab Partition Magic, et ketas on BAD.

Sai siis esmalt käidud ketas üle HDDScan'iga, kõik ok. Siis lastud veel ka checkdiskiga olemasolevad partitsioonid üle, ka kõik ok... Ketas arvutis töötab ka ilusti, ei mingit jama. Windowsi Disk Management näitab ka ilusti kõiki partitsioone ning kõik nad on NTFS.

Mis värk siis on, kas tõesti on Win7 loodud partitsioonid mingi konksuga, et Partition Magic nendega hakkama ei saa? Seda, et ketas vigane oleks, ma ei usu...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.12.2009 09:48:57 Re: Win7 ja partitsioonide muutmine XP all Partition Magic 8'ga vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
On üks ilus ja uus HP dv7, millel on op süsteemiks Win 7. Kõvaketas on 320Gb ja jagatud neljaks partitsiooniks.

Tekkis siis omanikul soov, et teha kahest partitsioonist üks suur. Mõeldud-tehtud, ketas arvutist välja ja välise kontrolleriga XP'ga lauaarvutile järgi, et siis Partition Magic 8'ga see töö ära teha. Aga üllatuseks väidab Partition Magic, et ketas on BAD.

Sai siis esmalt käidud ketas üle HDDScan'iga, kõik ok. Siis lastud veel ka checkdiskiga olemasolevad partitsioonid üle, ka kõik ok... Ketas arvutis töötab ka ilusti, ei mingit jama. Windowsi Disk Management näitab ka ilusti kõiki partitsioone ning kõik nad on NTFS.

Mis värk siis on, kas tõesti on Win7 loodud partitsioonid mingi konksuga, et Partition Magic nendega hakkama ei saa? Seda, et ketas vigane oleks, ma ei usu...
Mis ajast vanem opsüss uuema kõiki eriomadusi tunneb icon_question.gif
Lisaks on w7 kettahaldustarkvara ka ehk piisavalt hea selle töö tegemiseks. Või on sul need mõlemad pardid faile täis? Siis tee enne turvakoopiad valmis ja kontrolli nende loetavus üle.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 02.12.2009 09:58:05 vasta tsitaadiga

Asi selles ongi, et ühel pardil on süsteem ning teisel hulk dokumente, mis esimesele ära ei mahu.
Varasemalt Vistaga ketastega pole nagu probleemi olnud, aga ju siis 7 on niipalju erinev, et XP all töötav PM sellega hakkama ei saa.
Eks siis peab võtma kätte ja selle paarsada giga kettal olevaid andmeid kuskile ümber kopeerima ning siis seitsme all seda partitsioonide näppimist vaatama hakkama...

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.12.2009 10:10:20 vasta tsitaadiga

Isegi Vista puhul võib vaid õnne tänada kui XP-s vista-ketast ümber organiseerida. Igasse bitti pole viitsinud süveneda aga on teada, et nii Vista kui W7 NTFS on mõlemad saanud täiendusi võrreldes vanema versiooniga.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.12.2009 10:10:39 vasta tsitaadiga

bigmarx: Aga enne igasuguseid ketta muutmisi on alati kasulik Error Check-id ja Defragmentimised ära teha, siis alles tükeldada / liita ketast. icon_wink.gif

Tiri parem endale selline programm, nagu Easeus Partition Master ja elu on ilus nagu lill või lumine mets. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 02.12.2009 10:48:31 vasta tsitaadiga

tahanteada, see programm ju ei võimalda partitsioonide liitmist... Vähemasti mina ei näinud seal sellist võimalust. Seega on see proge hetkel sama võimekas kui Windowsi Disk Management...

Ja kettakontrolli sai tehtud nii enne kui peale PM8't.

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.12.2009 10:59:05 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
tahanteada, see programm ju ei võimalda partitsioonide liitmist... Vähemasti mina ei näinud seal sellist võimalust. Seega on see proge hetkel sama võimekas kui Windowsi Disk Management...

Ja kettakontrolli sai tehtud nii enne kui peale PM8't.
Niiaplju kui tean, pole kahjuks ise vajanud seda, siis peaksid sa vähemalt selle teise - liidetava - küll failidest tühjaks tegema, muidu võid väga halbu üllatusi saada ükskõik millise tööriistaga seda liitmist teostades.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.12.2009 11:07:19 vasta tsitaadiga

bigmarx: Eks siis pead põhjalikumalt uurima, et mis selle IT-Karul küll oskustest "kõhus veel peidus" on. icon_wink.gif

Easusega kõige lihtsam, 100% veavaba variant:
1. Kopid teise "ketta" tühjaks.
2. Kustutad teise ketta ära.
3. Venitad esimese "ketta" nii suureks, kui tarvis.
4. Formaadid, teise "formaatimata "ketta" uueks "teiseks kettaks".
5. Kopid failid teisele kettale tagasi.

Kogu lugu - ja saad öösiti rahulikult magada, ilma et peaksid paanitsema, et midagi on valesti või on kaduma läinud.
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 02.12.2009 11:50:54 vasta tsitaadiga

Njah, PM8't varem korduvalt saanud kasutada partitsioonide liitmiseks ja (pthüi-pthüi-pthüi) siiani on kõik andmed ja asjad alles jäänud.
See põhjus, miks ma tahan neid parte liita niisama, ongi see andmehulk, mida mul pole kuskile niisama kopeerida, no ei ole sellist vaba ruumi lihtsalt hetkel...

Kui mul see vaba ruum oleks, siis oleks see teema olemata aga oleks on ju paha poiss icon_biggrin.gif

Aga noh, peab siis vist poes käima ja ühe suurema ketta ära tooma icon_neutral.gif

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.12.2009 12:49:53 vasta tsitaadiga

Tüüpiline viga, millest ma ka varem olen üsna mitu korda rääkinud siin erinevates teemades ja millega näiteks eile ise järjekordselt kokku puutusin:
Partitsioonide loomisel on kasutatud vale kettageomeetriat.

Ma ei tea, kas sel juhul on kasutatud CHS-i LBA asemel või on probleem milleski muus (näiteks on LBA järgi ketta suurus vale), aga selle tüüpiliseks tunnuseks on see, et ketta suurus LBA järgi erineb selle suurusest CHS järgi ja ainus partitsioneerimise programm, mis selle ära tunneb, tundub olevatki Partition Magic.

Jah, ma olen lugenud, et kaasaegse op-süsteemi kasutamisel ei tohiks CHS parameetrid mingit rolli mängida ja kasutatakse ainult LBA-d, aga miks siis sellistel ketastel, kus Partition Magic sellest veast teatab ja failisüsteemi vigaseks kuulutab:

1. partitsioonide ette, taha või vahele jäävad tihtipeale väikesed, mõne megabaidised "eikellegimaad" - hõivamata ala ehk unallocated space, mille peale ei õnnestu laiendada ei ees- ega tagapool paiknevat partitsiooni? (Windowsi disk manager neid tavaliselt üldse ei näita, aga näitab neid Acronis, PartitionMagic, Gparted, Linuxi fdisk jt)
  2. mõned partitsioneerijad keelduvad osasid või kõiki partitsioone puutumast (st ei saa partitsioonide suurust muuta) ja need partitsioneerijad, mis ei keeldu, tihtipeale (aga võib-olla ka alati) keeravad partitsiooni peppu, kui seda üritavad?
  3. Partitionmagic appi karjub?
  4. Esinevad erinevad, müstikasse kalduvad anomaaliad failisüsteemi kasutamisel, mida selle probleemiga kokku puutunud kirjeldavad? (aga mida mul endal kahjuks oma silmaga näha pole õnnestunud)
  5. pärast kettast tõmmise tegemist, Partitionmagicuga CHS ja LBA erinevuste parandamist ja endiste partitsioonide ükshaaval taastamist kõik eelpoolnimetatud probleemid "maagiliselt" kaovad?

Sellistel juhtudel olen kasutanud viimases punktis nimetatud meetodit veast vabanemiseks, täpsemalt:

1. Teen Acronis True Image (tasuta allalaetav Seagate ja Western Digital ketaste kasutajatoest originaalist erinevate nimede all) abil tervest kettast või ainult vajalikest partitsioonidest tõmmise
  2. Kustutan kõik partitsioonid kettal (ükskõik millise vahendi abil - PM, Windowsi disk manager, Linuxi fdisk, misiganes)
  3. Taastan partitsioonid ükshaaval Acronise tõmmisest (kui taastada terve ketta tõmmisest kõik partitsioonid ühekorraga - st paned Acronises taastatava partitsiooni valimisel "linnukese" mitte ühe partitsiooni ette vaid terve ketta ette, siis taastub ka endine viga)

Ma ei ole mingi kettageomeetria spetsialist ja ma ei ole ette võtnud vaeva enda läbinärimiseks kõigist dokumentidest, mis puudutavad kettageomeetriat ja partitsioneerimist, et välja uurida, millest see jama üldse tekkida võiks, aga fakt on see, et selle jamaga õnnestub kokku puutuda üsna tihti ja peamiselt uute arvutite juures, mille kettale on kloonitud op-süsteem arvuti tootja poolt (Microlink, Ordi vms). Ja teine fakt on see, et pärast kirjeldatud remondiprotseduuri läbimist seda enam kunagi ei esine. Ju ma siis ei kasuta sama (vigast) softi ketaste kloonimiseks, mida need tootjad kasutavad.

viimati muutis Dogbert 02.12.2009 16:24:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 02.12.2009 16:03:31 vasta tsitaadiga

Minu poolest on teema lõppenud. Lahenduseks oli see, et ostsin ketta, kuhu kopeerisin selle paarsada giga andmeid ümber, siis kustutasin selle partitsiooni ära ning venitasin tolle järgi jäänud väiksema pardi suuremaks. Hetke pärast on need andmed ka tagasi kopeeritud ja asi minu jaoks lõppenud icon_smile.gif Nüüd oleks veel vaja kedagi, kes 320gb ketta ära ostaks icon_biggrin.gif
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.12.2009 16:13:23 vasta tsitaadiga

bigmarx: Eks "Jubinate Mahamüümise HV-Osakond" aitab Sind sellel raskel, lahtisaamise teel. icon_cool.gif icon_wink.gif

Ja kui veel seal ka juurde kirjutad, et on "ilus-korras ja punase paelaga kinniseotult Jõulupakendis icon_biggrin.gif , siis ehk ostan isegi ära. thumbs_up.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 30.01.2010 21:52:43 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
bigmarx: Aga enne igasuguseid ketta muutmisi on alati kasulik Error Check-id ja Defragmentimised ära teha, siis alles tükeldada / liita ketast. icon_wink.gif

Tiri parem endale selline programm, nagu Easeus Partition Master ja elu on ilus nagu lill või lumine mets. icon_biggrin.gif

thumbs_up.gif
Tõesti väärt tööriist, avastus mis sugune, ei teadnudki, et Partition Magic on ajalugu ja seega prügikasti saatmise soft.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Win7 ja partitsioonide muutmine XP all Partition Magic 8'ga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.