Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Winampi kohapealt mõistus otsas (järjekordne 5.1 prob) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 29.11.2009 19:10:41 Winampi kohapealt mõistus otsas (järjekordne 5.1 prob) vasta tsitaadiga

Kõik mõeldavad lahendused on läbi proovitud, kõikjalt arvutist on pandud seaded 5.1 peale, winampi isegi installisin uuesti, kõik on üle kontrollitud. Googeldatud isegi paar tundi.

Kuid Winamp ei mängi ühtegi laulu kõikidest kõlaritest, ainult Stereo. Kõlariteks Logi Z-5500 ja helikaardiks X-fi Gamer. Ning kurat ei suuda lahendust leida.
Creative diagnostika ütleb et kõik on korras, testides töötavad kõik kõlarid ja kui näiteks Witcheri käima löön, on heli ideaalne 5.1, Windowsi keskonnas ei ole !

Ideid kellelgi ? Masendav on see, et alles kuradi EILE töötasid kõik kõlarid, midagi muutnud ei ole.....
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 29.11.2009 19:15:50 vasta tsitaadiga

Ma muidugi ütleks, et stereo peakski ainult kahest kõlarist tulema icon_razz.gif.

Aga ehk saad siit abi: http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=66049

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

sõnum 29.11.2009 19:28:03 vasta tsitaadiga

kas z-5500 DSP'l efekte pole nagu igast pro logic/pro logic II vms? nende hulgas peaks olema ka 5 channel stereo vms, mis paneb siis kõik kõlarid karjuma. ise mingeid helidriverite/windowsi poolt aretatud pseudosurroundi variante ei usalda.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.11.2009 19:30:48 vasta tsitaadiga

"Dolby PL II Music" valik on ju kõlari konsoolilt valitav, siis mängivad kõik 6 kõlarit,"Stereo x2" puhul mängib 5

teemapüstitajal on milline reziim pandud sealt?

NATAS999
HV Guru

sõnum 29.11.2009 19:37:34 vasta tsitaadiga

endal yamaha kodukino ressiiver võimendiks ja see isiklikult ei viitsi 6channel sisendist tulevat heli DSP'st läbi lasta, ehk puudub igasugune võimalus DSP efekte kasutada. teise variandina ei viitsi mu ressiiver üle 48kHz sample ratega PCM joale efekte peale keerata.
tagasi üles
JediMihkel
HV veteran
JediMihkel

sõnum 29.11.2009 19:54:32 vasta tsitaadiga

6 Ch direct on. Kuid selles ei saa ju kurat jama olla. üle aasta on juba need kõlarid töötanud selles resiimis ja ideaalselt.

Edit: Pli movie ja music-uga tulevad kõik kõlarid järgi, tagumised teevad ainult väga kahtlase väärtusega heli.

edit2: Ma ei hakka midagi drastilist muutma, kui alles eile süsteem toimis, kõik on nii nagu ta juba ligi 2 a on olnud, kuid järsku tekkis selline probleem. Mingi viirus üldse võibolla ?

viimati muutis JediMihkel 29.11.2009 20:08:26, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.11.2009 19:56:14 vasta tsitaadiga

Proovi coax või optilist ühendust, mina nende otsikutega pole kordagi proovinud neid kõlareid.
ZorroZip
HV kasutaja

sõnum 28.12.2009 19:30:56 vasta tsitaadiga

Olin ise sarnase murega jännis just, kuigi helikaardiks oli intergreeritud Realteki AC97.

Aitas, kui Realtek selles audio manager vidinas valida Enviroment - Room.

Äkki on kellelegi abiks, kes otsinguga sama probleemiga vaevleb.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 50
tagasi üles
LongHorn
HV kasutaja
LongHorn

sõnum 29.12.2009 17:00:57 vasta tsitaadiga

Winampil igasugused lisapluginad, mis on mõeldud stereost 4.0(5.1) tegemiseks, võivad teinekord tekitada kohutavaid "merekohina" efekte (Windows Vista/7 all, kuna nendelt kaotati DirectSound).
Tänu sellele läksin Foobarile üle (mida ma ei kahetse), seal saab valida seadetest, et ta suunaks stereo heli ülejäänud kõlaritesse ka. icon_razz.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 30.12.2009 09:46:48 vasta tsitaadiga

palun, kas keegi selgitaks mulle lihtsate sõnadega kahe lausega, mida head normaalsest stereost 5.1-e tegemine annab?
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 30.12.2009 11:24:52 vasta tsitaadiga

rohkem helitugevust. natuke erinev fiiling on ka asjal kui võrrelda, kas heli tuleb ainult otse eest, vasakult/paremalt või on terve tuba heli/muusikat täis.
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 30.12.2009 12:27:43 vasta tsitaadiga

ma nüüd ei tea, kui paljud teist on näinud/kuulanud starship troopers r1 dvd-d stereoheliga. seal on üks sihuke koht, kus seersant Zim viskab noa vaataja selja tagant vaataja ette seina (õigemini, ühe nekruti käe) sisse. noa lendamise 'vuhhhhh' käib kenasti noa trajektooriga kokku ning ma olen rohkem kui kaks korda näinud, kuidas inimesed pea alla tõmbavad. kahe kõlariga tehtud. helitugevuse nupp on ka stereoseadmetel olemas, ma just vaatasin. ja terve toa saab soundi täis ka siis, kui korralikud suured kõlarid suht vaikselt käima panna.
ega ma siin riidu kisu tegelikult, väikesed toosid väikesel pinnal võivad suht lahedat peaaegu privaatset ühemehekino häält teha. endal korduvalt järgi proovitud. aga stereomuusikast mingi pluginaga midagi umbmäärast välja väkata käib mul lihtsalt pire üle mõistuse. veneaegset pano(raam)süsteemi mäletab veel keegi? kus jõuga lükati kõrged sagedused ühte ja madalad teise kanalisse (ja kogu kupatus sellele vaatamata mono oli)? kui kasvõi kuulata vanadest kvadrosalvestustest tehtud 4.0 dts upsampling-uid, siis ka need ei paku mulle midagi..
kui helitugevus kui niisugune prioriteediks on, siis ka mitte väga kalliste kõrvaklappidega võib oma kõrvad meeter maad ajusse lüüa..

tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 30.12.2009 13:30:20 vasta tsitaadiga

stereo digimuutmine 5.1 ongi pisikeste paari tolliste "gigavatiste" arvutikõlarite pärusmaa. lihsalt 6 kõlarit teevad oluliselt rohkem müra, kui 3 kõlarit. endal on 5.1 süsteem selline, et subakas on vist mingi 35liitrit ja teised kõllid 5liitrised ja ei näe eriti põhjust muusikat kuulates ei subakat sisse lülitada, ega mingit pseudosurroundi tekitada, kuigi see võimalus on minul 1 puldivajutuse kaugusel.

selleks, et 2 kõlarist sinu poolt kirjeldatud effekti saada, peab olema ruumi akustika ja kõlarite paigutus väga õigesti teostatud, vastasel juhul see asi lihtsalt ei toimi. palju lihtsam on sama asi tekitada tuppa suvaliselt laiali loobitud paljudest pisikestest müratekitajatest.

tean, mida räägin, kuna olen omanud PC'le mõeldud 5.1 junne, ning praegu on mul toas enda ehitatud kordi parem süsteem nii saundilt kui helitugevuse poolest.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Winampi kohapealt mõistus otsas (järjekordne 5.1 prob)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.