Otsustasin, et ei hakka isiklikus lapakas Opera 10. versiooni 10.01 peale uuendama. millegagi on nad igatahes puusse pannud seal uues Operas, kuna tööarvutis, mis on kordades võimsam kui mu vana Pentium M-iga lapakas, lägib Opera pärast versiooniuuendust juba tõsiselt häirivalt. Lapakas olevas vanas versioonis seda probleemi pole. Ja enne Opera uuendamist tööarvutis polnud samuti seda probleemi. Kas on mingi võimalus 10.01 pealt 10.00 peale downgrade'i teha, ilma seadistusi jms. kaotamata? _________________ M: Intel i5 4590 protsessorid M: HP Elitedesk 800 G3 SFF M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W
appdata all on kõik vajalikud failid olemas mis pead opera installi kaasa võtma (nii roaming kui local all on neid). Erinevad opera backup toolid on ka olemas netis muidu.
opera:about << selle alt leiad täpselt adre siis... wandi jne küll loomulikult pole sinna lisatud nimekirja aga need on kõik seal olemas.
Vanema versiooniga saab üle installida (küsib, kas upgrade'ida). Jääb tööle samade seadetega, mis ennegi.
Proovisin vahepeal 10.00 -> 10.01 -> 10.00 -> 10.01. Algul tundus, et on aeglasem, aga praegu ei saa aru midagi, käib samamoodi kui eelmine.
Mingid aadressid jäid pikalt laadima erinevatel lehtedel (peale lehe enda ära laadimist), panin ühe neist Block Content'i alla, peale mida läks laadimine jälle kiireks, ning jäi ka peale seda, kui tolle aadressi bloki alt vabastasin. _________________ Vähem möla, pikem samm!
Sain vana versiooni peale tagasi.
Aga nüüd uus küsimus - kas oleks võimalik kusagil jäädavalt sisse lülitada Identify as Internet Explorer? Pärast 10. versiooni tunduvad kõik leheküljed Identify as Opera varianti põlgavat ja kuvavad lehekülge valesti _________________ M: Intel i5 4590 protsessorid M: HP Elitedesk 800 G3 SFF M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W
mul on alumisele barile tekitatud nupuke "identify as..." ja saan muuta kenasti ning ta on global seadetega. St teen uue tabi, sulgen ja avan uuesti jne, ikka säilib minu valik kuidas tuvastada end.
wand ei jäta riigiarhiivi lehel salasõna meelde, nii et pean selle alati uuesti tippima. Kasutajanime jätab meelde.
http://www.ra.ee/vau/
varem ei ole Operaga sellist asja kohanud, seega arvan, et viga ei ole Operas, vaid ülaltoodud lingis. Mis arvate?
Väga huvitav see uus Opera 10.10. Pärast installi viskas tabi lahti, kus kirjas:
tsitaat:
Welcome to Opera!
Congratulations on downloading Opera 9.6, the only browser that comes with everything you need to be productive, safe and speedy online.
Here are three things you can try out in Opera 9.6
minul midagi lahti peale installi ei tulnud. Muidu täitsa mõnus see 10.10, ainuke mis endiselt natuke pange paneb on java osades kohtades, aga see ei pruugi ka opera süü olla..
Ka minul ei tulnud peale installi midagi lahti. Ise enesest oleks ju kena kui oleks öeldud: "Welcome to Opera!", aga ju nad siis teavad, et ma olen juba tükk aega Opera-t kasutanud. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Mul pole veel seni edukalt unite funktsiooni õnnestunud kasutada. Kuidas on teil sellega? Eeldasin algul, et ehk on server koormuse all vms ning ei õnnestu läbivat ühendust luua aga siiani ei tee unite funktsioonid muffigi. _________________ Smoking is the worst way to commit suicide, be more practical & use a gun!
Mul pole veel seni edukalt unite funktsiooni õnnestunud kasutada. Kuidas on teil sellega? Eeldasin algul, et ehk on server koormuse all vms ning ei õnnestu läbivat ühendust luua aga siiani ei tee unite funktsioonid muffigi.
Kas wini variant 10.10'st suudab http://www.geoape.com/ 'i korralikult kuvada? Paremas tulebas sildipilv ja uusimate rajalogide all ka natuke sisu? _________________ 0xDEAD
0xBEEF
Veider, asi hakkab kergelt häirivaks muutuma. Ma olen päris pikalt reedeste buildide peal olnud, nii qt3 kui qt4 variandid (pingviinimeeste kiiksud) , mingi X versioonini ei olnud geoapega mingit probleemi, siis Y hetkest pidi user-agenti IE peale keerama ja nüüd ei tööta ka see enam. See IE user-agent on ka muidugi paras naljanumber: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; X11; Linux i686; et) Opera 10.10
-e-
Ehh.. ma hakkan ka ise juba Opera menüürägas ära eksima. Alumisele tööriistaribale saab küll kenasti Esine Opera/Firefoxi/IE-na valiku toppida, aga antud juhul on selle kasutegur null. Aga kui nüüd murele läbi Muuda saidi eelistusi ... -> võrk läheneda, on Identifikaatori valikus lisaks Esine Opera/Firefoxi/IE-na ka Maskeeru Firefoxiks ja Maskeeru IE-ks. Ja viimane toob õnne ka minu õuele.
Natuke hämmingut tekitab küll see, et Opera peab end just IE-ks valetama, Firefoxiks maskeerudes jääb ikkagi pool lehest nägemata.
Ja agendi muutmine saidi eelistuste alt jääb alati tööriistaribal olevast valikust kõrgema prioriteediga - seda viimast varianti võib hiljem klõpsida, aga mingit mõju ei avalda. Siin on küll oma loogika, aga kohati paneb säherdune käitumine kukalt kratsima.
Igatahes on seoses geoape värgiga nüüd lõpuks põhjust ka Opera Dragonfly ja/või WebKit Developer Tools kurjaks ajada.
-e-
Mmm.. Dragonfly
Opera suudab mingitel X juhtudel gzipitud sisu tõmbamisel liialt vara toru hargile panna. Ja kuna geoape igaks juhuks IE-le gzipi ei paku, siis sellena end tutvustades asi töötab. _________________ 0xDEAD
0xBEEF
Mul pole veel seni edukalt unite funktsiooni õnnestunud kasutada. Kuidas on teil sellega? Eeldasin algul, et ehk on server koormuse all vms ning ei õnnestu läbivat ühendust luua aga siiani ei tee unite funktsioonid muffigi.
Opera announced today that its November 23 launch of Opera version 10.10 has shattered previous download records. Within one week, 12.5 million people downloaded the Web browser's latest build. This marks a 25% increase from the download rate of Opera 10, which the company released only two months earlier.
Opera 10.10 promised to "reinvent the Web" with a new featured dubbed "Unite". Unite turns any computer into both a client and a server, supporting things like file transfers, media streaming and photo sharing without using third party products. The most recent version also brought "Opera Turbo", a server-side optimization and compression technology that improves browsing speeds by compressing network traffic.
"With such remarkable download numbers, I am confident that we truly appealed to the needs of the Web-using public," said Opera CEO Jon von Tetzchner. The company also said its browser currently has about 45 million active desktop users -- a drop in the bucket -- and millions more on other devices. If you're among that handful of people, let's hear your impression of Opera 10.10 and why you prefer it to other, more popular solutions.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Pildil on ju kõik õigesti või ajan ma miskit sassi? IE näitab ka nt samamoodi, mingit erinevust küll ei märganud.
Huvilistele niipalju infil, et teisipäeval peaks 10.5 pre-alpha tulema mille märksõnaks on toodud "speed". Kas võib olla tegu tolle uue mootoriga mille arenduse promost oli paar kuud tagasi suurt müra? võimalik... eks näis. Infot juba siis kui build avalikustatakse.
E: panin pisut puusse kalendriga, teisepäeval tuleb ikka
viimati muutis KillerXP 21.12.2009 09:23:26, muudetud 1 kord
Pildil on ju kõik õigesti või ajan ma miskit sassi? IE näitab ka nt samamoodi, mingit erinevust küll ei märganud.
Vaata uuesti. Näiteks Inglorious Basterdsi ja Disney's A Christmas Carol juures olevaid pilte
Seda ei osanudki vaadata my bad. Sa seda ei vaadanud kuidas teiste brauseriga sel hetkel pilti näitas? kahtlustaks, et äkki oli pigem CCP poolne aps. Praegu kui CCP lehte vaatan siis kõikidel piltidel õige filmi nimi juures igastahes.
Ise sain just teise peale pandud, seega ei oska väga veel kommenteerida. Tundub kuidagi kiirem küll laadima kõike, samas on buge küllaga nagu pre-alphale ikka kohane. Ühesõnaga tahtsin öelda, et põhibrauseriks ei tea kas julgeks veel soovitada.
Performance'i suhtes on asi tõesti arenenud tunduvalt.
Spoiler
Varem oli ikka kordades kehvem tulemus.
Märksõnad:
*Uus javascripti mootor - Carakan
*Uus graafiline mootor - Vega
*Aero ühilduvus, W7 ühilduvus
*Private browsing
*Parem CSS3 ja HTML5 ühilduvus tänu Presto 2.5 mootorile
mh .. *nix buildidest olevat QT välja roogitud
Muidu o-labs vastav jutt läheb ka teemasse - http://labs.opera.com/news/2009/12/22/ _________________ 0xDEAD
0xBEEF
rääkides 10.5 positiivsetest omadustest, läpakas mille peal alates opera 9st polnud ükski opera versioon ja mitte ühegi õpetuse järgimine suutnud panna tööle flash lisasid (näitas mingeid sümboleid kastides), nüüd flash töötab saab rahulikult ka siin arvutis jälle chromei asemel operat kasutama hakata, vahepeal juba plaanisin formatida
Mina loobusin 10.5 kasutamisest kuna ta ei suutnud kõiki bookmarke Opera 10-nest importida ja käsitsi eiviitsi ma sedaka tegema kakata. _________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Upgrade'isin 10.5 peale, aga hetkel on asi veel liiga ebastabiilne, ootab alpha vähemalt ära ja lasin 10.2 tagasi.
Välimus on suht põnev, kuid eks see jõuab veel muutuda küll ja küll enne lõplikku reliisi. _________________ Vähem möla, pikem samm!
Opera näitab pildi omaduste all ka EXIFit. Kahjuks on seal säriaeg (shutter speed) komakohaga arvuna, mitte murruna (Säriaeg: 0,001) ehkki igalpool mujal (st tõesti igalpool, Opera on esimene koht, kus sellist esitusviisi kohtan enda elus) kasutatakse ikka 1/1000. Kas saab seda kuvamisviisi kuidagi muuta? Google ei ole kahjuks abiks olnud.
Mootorit uuendati ka, minul õnnestus sellega veelgi vähendada nt peacekeeperi score'i chrome 4 ja opera 10.5 vahel. Hetkel on seis 4255p Vs 4337p Chrome 4 kasuks. Kui final välja tuleb, siis võib tõesti juhtuda nii, et Opera 10.5 saab endale mingiks ajaks kiireima brauseri tiitli.
Opera 10.50 ikka toores. Personal bar-il ei sobi talle minu valitud järjekord vaid tekitab mingi oma järjekorra.
Pildile klikkides on 10.50-nega vaid pooled valikud aktiivsed.
Opera 10.50
Spoiler
Opera 10.10
Spoiler
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame.
Opera 10.50 ikka toores. Personal bar-il ei sobi talle minu valitud järjekord vaid tekitab mingi oma järjekorra.
Pildile klikkides on 10.50-nega vaid pooled valikud aktiivsed.
Opera 10.50
Spoiler
Opera 10.10
Spoiler
Aga mida sa pre-alpha'st siis loodad?
Kui aga ja viitsimist siis kasuta ja saada igasugused tekkinud veateated Operale, saavad asja ehk kiiremini töökõlblikuks.
Krt ID kaardi tuge ootan ikka. Kopp ees sellest IE avamisest kui panka vmt vaja minna. _________________ Imperfection is perfect
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.