Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Oleks abi vaja probleemiga. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
T6nis92
HV vaatleja

sõnum 25.11.2009 15:15:25 Oleks abi vaja probleemiga. vasta tsitaadiga

Esiteks, vabandan kui selle teema valesse kohta tegin, palun liigutada kui tegin.

Mul sülearvuti Ordi Enduro EL80 ja mul probleem ramiga. Probleem algas siis kui ma tahtsin plaadilt mängu peale installeerida. Peale installi vajutamist läks CPU kasutus põhja ja ma sain errori sinisel taustal(ma ei tea mis selle errori nimi on). Arvasin alguses, et probleem plaadiga, aga ükskõik mis mängu ma installida proovin või mingilt plaadilt midagi kopeerida, saan selle errori. Siis arvasin et probleem on lugejaga, aga kui ma mängin midagi, siis selle mängu "mem usage" läheb vaikselt põhja, ja see lõppeb sellega et mäng jookseb kokku. Ma alles hiljuti tegin ka formati ja ma arvan et selles võib probleem olla. Ma võisin panna valed driverid peale.. (originaal plaate mul pole). Oleksin väga tänulik kui aidata saaksite.

Ette tänades
Tõnis
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2009 15:46:00 vasta tsitaadiga

Mäng oli originaal? Ma olen kohanud viiruseid, mille eesmärgiks on pärast aktiveerumist koheselt ressursse õgima hakata, kuni need lõppevad ja kuvatakse tavaline veateade, hullemal juhul sinine ekraan.
tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 25.11.2009 15:52:44 vasta tsitaadiga

nii.. tee palun nüüd selgeks, mis error see selline on. Kui tuleb, tee pilt või kirjuta tekst üles. Mis fail on seotud, errori kood, kas ütleb midagi a´la SYSTEM SERVICE EXCEPTION või PAGE FAULT IN NON-PAGED AREA jne.

Tegid formati ja arvad, et selles on põhjus? Mille põhjus? Format ei saa olla millegi põhjus v.a. selle, et andmetest ilma jääd. Esiteks mingit crackimajandust siin ei ole ja kui tahad selgusele jõuda, siis kõigepealt võiksid teha everestiga omale masinast reporti, selle siia postitada või linkida. Kõigepealt võid memtesti käima panna ja vaadata, kas näitab vigasid. Siis vaheta ram-id välja ükshaaval või jooksuta memtest-i ainult üks mälu sees korraga ja siis teine mälu. Vigane mälu näitab errorit ja siis viskad selle minema. Kui sinnamaani hakkama saad, siis vaatame edasi.
tagasi üles
T6nis92
HV vaatleja

sõnum 25.11.2009 16:44:23 vasta tsitaadiga

Errorist isep ilti teha ei saa kuna kaob kohe ära... nii et otsisin googlest:
http://www.ricchapman.com/images/bsod.gif
Äkki seletaks lähemalt misasi see everest on ja kuidas ma saan reporti teha?
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 25.11.2009 17:15:50 vasta tsitaadiga

Control Panel => System => Advanced => Startup and Recovery => Settings => Automatically restart eest linnuke maha.
Kui nüüd uuesti sinist ekraani näed, peaks see püsima, kuni arvuti ise nupust välja lülitad.
tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 25.11.2009 18:06:05 vasta tsitaadiga

Everest on süsteemiinformatsiooni vaatamise programm. http://www.lavalys.com/ tõmba sealt see programm, siis installi ära ja seal programmi sees on eraldi report alammenüü--->quick report all pages--->plain text
tagasi üles
T6nis92
HV vaatleja

sõnum 25.11.2009 20:10:52 vasta tsitaadiga

Nonii tegin reporti ära :
http://www.upload.ee/files/274471/Report.txt.html
tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 25.11.2009 22:25:00 vasta tsitaadiga

em...kas võiksid mulle öelda, miks need CPU temperatuurid sul nii kõrged on? 40 miskit oleks normaalne, sul üle 55 C. Ja kas see emaplaadi tüüp mitte ei toeta DDR3 mälu? Võin muidugi tsekata. Igaks juhuks soovitaks vaadata, kas kast puhastamist ei vaja. Äkki sul radikavahed tolmu täis? Kindlasti proovi see www.memtest.org ka ära ja tõmba iso plaadile. Siis peaks ära näitama, kas on CPU viga või mälu
tagasi üles
siLc
HV Guru

sõnum 25.11.2009 22:30:22 vasta tsitaadiga

EL80 kohe kindlasti ei söö DDR3 mälu, ikka DDR2.

Kui need 56C temperatuurid on jõude seistes, siis jahutus on tõenäoliselt tolmu täis. Arvuti elujõulisuse säilitamise huvides võiks viimase oma silmaga kontrollida. Alumine parem luuk käib kahe kruviga ära ja ventilaator kolmega.
tagasi üles
T6nis92
HV vaatleja

sõnum 26.11.2009 10:44:49 vasta tsitaadiga

Oli tõesti tolmune, puhastasin nii palju kui sain. Jällegi ma ei oska midagi selle memtestiga teha :S :S Seletaks lähemalt?
tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 26.11.2009 11:23:37 vasta tsitaadiga

Ega sa ometi tolmuimejaga sinna kallale ei läinud? Üsna "newbie" tundud, sul oleks kedagi oskajamat vaja kõrvale õpetama. Lähed sinna www.memtest.org lehele, siis seal esimeses tulbas about memtest86+ klõpsad Download (Pre-built & ISOs). (et segadust vältida, siis kõige viimane 4-s versioon). Siis klõpsad kas Download - Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS) kui on USB pulk või
Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip) kui plaanid cd või
Download - Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win) kui peaks juhuslikult töötav floppy drive olema.
Esimesel juhul tõmbad selle iso faili arvutisse ja kõrvetad plaadile, teisel juhul kopeerid USB pulgale siis (mitte kusagile kausta USB-l, vaid otse juurkataloogi) ja boodid USB pealt. BIOS-is boot järjekorda oskad muuta või pean seda ka seletama? Kas ma kuulen järgmisena küsimust - mis BIOS on? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.11.2009 11:35:03 vasta tsitaadiga

T6nis92 kirjutas:
Oli tõesti tolmune, puhastasin nii palju kui sain. Jällegi ma ei oska midagi selle memtestiga teha :S :S Seletaks lähemalt?

Termopasta võiks ka ära vahetada, while you're at it.
Aga tõesti, kutsu mõni teadjam. Võime siin sada asja välja pakkuda, aga kui sa ise suht algaja oled ja täpselt aru ei saa, mida teed, võid kergesti arvuti tuksi keerata.
tagasi üles
T6nis92
HV vaatleja

sõnum 26.11.2009 11:43:56 vasta tsitaadiga

kaitsevaim kirjutas:
Ega sa ometi tolmuimejaga sinna kallale ei läinud? Üsna "newbie" tundud, sul oleks kedagi oskajamat vaja kõrvale õpetama. Lähed sinna www.memtest.org lehele, siis seal esimeses tulbas about memtest86+ klõpsad Download (Pre-built & ISOs). (et segadust vältida, siis kõige viimane 4-s versioon). Siis klõpsad kas Download - Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS) kui on USB pulk või
Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip) kui plaanid cd või
Download - Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win) kui peaks juhuslikult töötav floppy drive olema.
Esimesel juhul tõmbad selle iso faili arvutisse ja kõrvetad plaadile, teisel juhul kopeerid USB pulgale siis (mitte kusagile kausta USB-l, vaid otse juurkataloogi) ja boodid USB pealt. BIOS-is boot järjekorda oskad muuta või pean seda ka seletama? Kas ma kuulen järgmisena küsimust - mis BIOS on? icon_rolleyes.gif

Ei, ma ei võtnud tolmuimejat ... Ja ma tõesti võtan vastu Batamax'i soovituse et lasen mõnel targemal üle vaadata ...
Jah, ma ei tea mis BIOS on icon_lol.gif

Aga noh, midagi te aidata üritasite, siis ikka tänan teid.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Oleks abi vaja probleemiga.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.