Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 184, 185, 186  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 208 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 687

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
pacho
HV veteran
pacho

liitunud: 26.02.2004




sõnum 09.10.2009 14:33:52 vasta tsitaadiga

Enne kloonimist kustuta failist "/etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules" kõik kirjed. Tegemist on hästidokumenteeritud käitumisega ja tavakasutaja ei puutu sellega ilmselt iialgi kokku.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

liitunud: 15.01.2004




sõnum 08.11.2009 18:58:30 vasta tsitaadiga

Lisaks ka siis omapoolse hinnangu asjale. Algatuseks natuke windowsist, sest umbes 6-7 aastat tagasi saime koju oma isikliku arvuti lauale. Celeroni. Seal siis xp peal ja nii meeldis. Sõbra pool oli win 98 enne kui meil arvutit polnud ja xp pakkus ikka palju silmarõõmu. Siis ei teadnud ma linuxist midagi...arvasin, et maailm koosnebki windowsist icon_biggrin.gif. Hiljem kuulsin kuidas sõber rääkis, et ta avastab linuxit ja rääkis, et häkkerite teema rohkem ja koodi vaja teada jms. Ei pakkunud huvi. Esimese kokkupuute linuxiga sain vast aasta paar tagasi, kui tegin ubuntu live cd. Aga selle vastu kadus huvi ära. Nüüd hiljuti lasin alles oma massina peale linuxi xp kõrvale. Ja oh rõõmu. Pakkus mul ilusti kõvaketta partitsioonideks jagada ja nii sain winile ja ubuntule kettaruumi pooleks convertida. Meeldis. Siis hakkasin avastama, mis kus kes....
Nuh otsisin ikka sarnasusi windowsiga kuid avastasin, et nood välimuselt noh sisuliselt sarnased, aga mida sügavamale urgitsema minna, seda erinevamad nood ikka üksteisest on. Aga jah, siis tuli uus ubuntu, koala 9.10 onju. Just enne 2 päeva tagasi panin eelmise vers peale. Upgrademine läks lappesse, kuigi sain lõpuks tehtud. Lisaks sellele olen saanud igasuguseid errorre mille tagamaadest pole õrna aimugi. Noh vähemalt nett ja wifi töötavad. Programmid ka peal, ja peaks mainima, et desktopil on lõbus mängida akendega mis venivad niikui tatt. Noh windowsi aknad on jäigad ja nüüd on nii ebauvitav windooza all aega veeta. Muidugi proovisin oma läpakal vistat, aga sellel oli see jant, et ei saanud koodi sõpsi käest ja 30 päeva jäi kehtima. Lasin samal päeval maha ja siis ubuntu peale. Maal vanemad ostsid ka läpatsi ja sellel win 7 peal. On ka kena ja puha, aga ubuntu hakkab kuidagi meelepärasemaks muutuma. Tooksin siis OMAPOOLSE vaate windooza ja ubuntu kohta:

STABIILSUS:
Siinkohal annaksin punkti ubuntule. Windows mõne programmi hangumisel ja not respondingu talumisel kipub too terve arvuti kaasa hanguma. Ubuntuga olen suutnud ka proge kokku jooksutada, aga pole täheldanud, et sellega kaasneks ka arvuti kill.

KASUTUSMUGAVUS:
Hmm...sisuliselt sama, ja pealegi on mõlemal võimalus piisavalt oma käe järgi asju sättida. Seega suht võrdne

KEERUKUS/LIHTSUS:
Vot siinkohal annaks punkti winile tema lihtsuse suhtes. Aga iga kaasaegne noor/vana saab ka linuxiga hakkama koduseks kasutamiseks - mina saan! Ubuntu teeb mugavaks asjaolu, et add/remove programs tõmbab netist kohe vajaliku proge mis on ju üüberlahe icon_biggrin.gif thumbs_up.gif . Wini all on plussiks, et tõmbad exe faili, siis install ja vsjo. Linuxi puhul on mäsu palju, eriti kui oled selline tegelinski niikui mina, kes alles avastab.

HIND:
100% plus ubuntu jaoks, sest hinda polegi, pealegi jagavad tasuta CDsid ka. Lisaks veel LIVE CD olemasolu, mille eest saab ubuntu veel ühe plusi.

TUGI:
Nagu aru saan, siis iga 6 kuu tagant oodata uut versiooni, upgrademine üsna lihtne. Lisaks palju update olen märganud. Plusi annaks veel selle eest, et ubuntu ei taha peale igat mingise asja installi restarti. Winiga saad klõbistada küll ja küll restarte.

MUU:
Ubuntu juures meeldib terminal. See on palju avastamisrõõmu pakkunud ja järjekordselt pole windowsil sellele midagi vastu panna. Muidugi ma käske peast ei tea ja asja põhimõtet ka väga mitte, et miks on sudo ja wget just sellised käsud nagu nad on. no wget viitab jah tõmbamisele netist nagu Võta Veebist icon_razz.gif Punkt ubuntule sellise toreda vidina eest.

Rohkem ei oska lisada. Ahjaa, minu silmis siis skoor selline:
Windows - 2p
Ubuntu - 5p

_________________
My choices, my life - don't judge me, just try better!
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ollaz
HV veteran
Ollaz

liitunud: 04.01.2008




sõnum 08.11.2009 19:53:46 vasta tsitaadiga

Tiiger15 kirjutas:
et desktopil on lõbus mängida akendega mis venivad niikui tatt. Noh windowsi aknad on jäigad ja nüüd on nii ebauvitav windooza all aega veeta.

Tundub, et OS on vist akende liigutamiseks icon_lol.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mahfiaz
HV kasutaja

liitunud: 03.11.2005




sõnum 09.11.2009 02:46:12 vasta tsitaadiga

Ollaz kirjutas:
Tiiger15 kirjutas:
et desktopil on lõbus mängida akendega mis venivad niikui tatt. Noh windowsi aknad on jäigad ja nüüd on nii ebauvitav windooza all aega veeta.

Tundub, et OS on vist akende liigutamiseks icon_lol.gif


Ollaz, ühe OS-i juures peeti seda nii oluliseks, et nimetati selle järgi.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HannesR
HV vaatleja

liitunud: 04.06.2008




sõnum 10.11.2009 02:45:33 vasta tsitaadiga

ander kirjutas:
Windows > Linux
Kommerts > Freeware
Garantii > Garantiivaba


Linuxist on igasuguseid kommertsversioone ja muud träni tehtud, aga Linux ise käib GNU GPL litsentsi alla, mis ei ole mitte "freeware" vaid "free & open source software". "Vabavara" ja "vaba tarkvara" vahe on see, et vabavaralisel tootel ei pea lähtekood avatud olema, aga "vaba tarkvara" näiteks
GNU GPL litsentsi alusel peavad nii esialgne versioon kui ka kõik tuletatud tooted olema avatud lähtekoodiga ja kandma sama litsentsi, mis esialgne versioongi.
Paistab, et need Linuxi autorid on juba ka murdumas kuna pidevalt lubatakse Linuxi lähtekoodist võetud juppe kasutada kommertseesmärkidel.

Linuxi loojad tõepoolest ei paku garantiid, aga on ettevõtteid, mis pakuvad seda teatud tasu eest.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ollaz
HV veteran
Ollaz

liitunud: 04.01.2008




sõnum 11.11.2009 18:51:23 vasta tsitaadiga

mTim, sama siin. Windows tähistab aknaid, kuid ei sunni sind neid tööajal liigutama...
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

liitunud: 08.11.2007




sõnum 14.11.2009 23:18:14 vasta tsitaadiga

Esiteks, Linux ei ole enam käsurea opsüsteem nagu MS-DOS ja oleks ka aeg juba ammu-ammu:!: Kes selles kahtleb, vaadaku ise, käsurea surm Webmin - http://www.webmin.com/ Inimesed kes üritavad ikka veel käsurida propageerida, on pehmelt öeldes ürginimesed kusagilt koopast.

Teiseks, ülalmainitu kehtib üksnes tarkvara halduse ja seadistuse kohta, mitte aga tarkvara installeerimise kohta, mis on veel senini kiviaja tasemel.

Kolmandaks, igasugune monitooring on Linuxis olematu ja piirdub üksnes kiviaja inimesele harjumuspäraste logi-failidega. Logi failide graafiliseks kuvamiseks on tehtud võõrkehadena lisa-utiliite. Reaalajas monitooring aga on veel ulmelisem ja võimalik on leida ka selle jaoks tarkvara mille töökindluse üle ei maksa eriti loota.

Neljandaks, Linux ise on kordades kiirem ja vähem ressursse nõudev, mis on ka tema ainus eelis, ning kernel töökindlam kui Windows, ei laiene see Linuxi tarbeks tehtud vaba-tarkvara kohta, mlle töökindlust võib võrrelda pornograafiaga - "hea õnne peale läheb kõvaks ka", kuid seda ei maksa loota.

Viiendaks, graafiline GUI (KDE, GNOME jt) on nii Linuxis, Unixis kui ka MacOS'is (mis on stabiilsem nimetatutest) kogu opsüsteemi suhtes võõrkeha, nagu vähkkasvaja. Piltlikult on kokku klopsitud mingi "ilane graafika" mis sisuliselt on üks tavaline programm. Opsüsteemil endal on savi kui see programm hakkab erroreid peksma. Tegemist on põhimõtteliselt vale arusaamisega graafilise liidesega opsüsteemist. Asi sarnaneb rohkem piltlikult öeldes sellele: tahad graafilist GUI'd, et silmale rõõmu pakkuda ja siis kuvab "image viewer" sulle ilusa looduspildi. See, kas see graafiline keskkond ka opsüsteemiga kokku sobib, kas ta suudab teha toiminguid ilma vigadeta, see on juba muu teema ja Linuxifännide huviorbiidist väljas. Muideks kui on installitud GNOME ja tahad KDE'ks vahetada, siis jääb rohkem mulje, et need kaks graafilist interfacet on omavahel kui kaks konfliktset programmi. Ei tule kuidagi peale booti ette KDE menüüd ning üllatuseks ilmuvad errorid puuduvatest failidest.

Kuuendaks, Linuxi fänne ei saa võtta üldse tõsiseltvõtetavate argumenteerivate partneritena. Tegemist on väga primitiivse maailmavaatega inimestega, looduslastega, kelle jaoks tsivilisatsioon on üksnes "tervist kahjustav" element. Vabavara = anarhia ja kaos.

Seitsmendaks, vabavara pooldavad Linuxifännid on väga silmakirjalikud ja topeltmoraaliga. Kui vähegi on võimalik pääseda marjamaale, siis ununeb kogu vabavara "püha idee" ja tarkvara muutub koheselt tasuliseks (Red Hat näiteks) ja toodangusse ilmuvad Unix-põhise tarkvara asemel MS opsüsteemi tarkvara (Kaspersky näiteks). Lisaks sellele ei suuda paljud vabavara arendajad luua mahukama tarkvara (äritarkvara, viirustõrjed jne) kohta iseseisvaid tooteid, vaid vorbivad üksnes front-ende kommertstarkvara toodetele. Ühesõnaga kirjutavad tarkvara toodetele mis on nende endi filosoofia seisukohalt rämps (kommertstarkvara ja ka windows), reklaamises neid täpselt sama võltsi ja magusa promoga nagu kogu muu kommertsmaailma reklaam, erinedes neist ainult veel ebakvaliteetsema teostuse poolest.

........Linuxi ainus point, miks ta üldse elus on, on vähene ressursinõudlus, nagu MS-DOS, ainult suurtele pingutustele võimaldab rohkemat kui MS-DOS.
Kui mõtlema hakata selle üle, kui palju on vabavara kommun kulutanud aega mõttetult ja tühja, selle asemel et luua midagi kasulikku........
Kuid, kas see on probleem, et Linux on primitiivne? Ei, primitiivsus pole inimese puhul kunagi probleem, kuna inimene oskab mõelda ning teha primitiivsest asjast täiuslikumat, teha käsureast graafilist keskkonda jne. Apple on seda ka tõestanud, kuigi mitte piisavalt edukalt. Aga miks siis mitte edukalt? Aga sellepärast, et kogu protsessis on suureks piduriks kiviaega tagasi pürgivad "Linuxipeded", kes ei taha ajaga kaasa minna, kes levitavad valet infot Linuxi kohta , küll aga tahavad raha saada. Neile on ju kasulik töötada ajatöölisena - mitmeid tunde masturbeerimist ja raha tuleb.

pildike ühest linuxipedest - dog.gif

gives.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

liitunud: 10.12.2006




sõnum 15.11.2009 00:16:59 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, tead sa üldse sõna "primitiivsus" tähendust? Sinu teksti lugedes jääb mulje küll, et ei tea icon_eek.gif
Jutt on nagu mõnel M$ kinnimakstud müügiagendil või Vene riiguduuma saadikul, kes räägib musta ka valgeks.
Ei hakka üldse vaidlemagi... beer_yum.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Valdars
HV veteran
Valdars

liitunud: 22.02.2003




sõnum 15.11.2009 01:49:10 vasta tsitaadiga

Mõningad kommentaarid vaegkuulja postituse kohta. Alustuseks ütleks ära, et Linuxis on rõhutud valikutele, mitte ei sunnita ühte lähenemist peale. Käsurida ei ole halb asi, kuigi tavakasutajale peaks endale vajalikud asjad GUI-s tehtud saama, on käsurida teatud olukordades parem. Tarkvara haldamine on jõudnud Linuxis nii kaugele, et uue tarkvara lisamiseks on olemas võimalused, mis annavad kõiges, kaasaarvatud lihtsuses näiteks Windowsile silmad ette. Logifailidest niipalju, et erinevalt Windowsist on nende eelis sageli see, et nad on lihtsalt olemas ja sisaldavad tõepoolest vajalikku infot. See, kui graafiline kasutajaliides ei ole süsteemi algtasemele sisse ehitatud, ei ole probleem, vaid lähenemine millel on omad puudused ja eelised. Näiteks see, et on olemas valikuvõimalus. Või nagu vaegkuulja ise mainis, et süsteemi ei mõjuta graafilise liidese probleemid. Kasutaja vaegkuulja ei mõista muule lisaks veel üldse Linuxlaste või tegelikult üldse häkkerite maailmavaadet, mida illustreerib mõistete "freeware" ja "open source" segaminiajamine. Muuhulgas peegeldab vaegkuulja ka paljude inimeste seas levinud väärarusaama, et kuna Linux ei ole nn desktop-turul väga laialt levinud ja tuntud on tegemist mõttetu ja läbikukkunud operatsioonisüsteemiga, samal ajal kui mõnedel aladel on ta vägagi levinud ning mõnes asjas isegi praktiliselt standard.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

liitunud: 15.01.2004




sõnum 15.11.2009 12:23:31 vasta tsitaadiga

Naersin ennast vaegkuulja, postitust lugedes ribadeks icon_lol.gif. Aga jah, ega vaidlema pole mõtet hakata, igaühel meist omad seisukohad ju! icon_wink.gif
_________________
My choices, my life - don't judge me, just try better!
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marqs
HV veteran
marqs

liitunud: 06.12.2001




sõnum 15.11.2009 13:45:14 vasta tsitaadiga

Ma ei suuda hetkel oma rõõmu vaka all hoida - loodus.. ptui.. st HV tühja kohta ei salli ja lõpuks ometi on note1 saanud väärilise mantlipärija. Ometi on keegi, kellel on aega ja tahtmist siinset igavat idülli natuke vürtsitada. Ja kurja, ootamine oli pikk, aga nii meeliülendavat tulemit ei julgenud isegi mina loota. Äripäeva-Urmased, värisege, uus täht on sündinud hevi.gif
_________________
0xDEAD
0xBEEF
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

liitunud: 08.11.2007




sõnum 15.11.2009 22:25:51 vasta tsitaadiga

Valdars kirjutas:

Kasutaja vaegkuulja ei mõista muule lisaks veel üldse Linuxlaste või tegelikult üldse häkkerite maailmavaadet, mida illustreerib mõistete "freeware" ja "open source" segaminiajamine.

Ära siis mind nii rumalaks ka tee. Olen just häkker, keda illustreerib freeware ja opensource pidev segaminiajamine, nii nagu näeb ette maailmavaade.
Häkkerite jaoks polegi olemas sourcet, on ainult ühed-ja-nullid, mis ise tulevad arvutisse kui nad seal juba enne pole. Tähelapseks veel sünnitakse.....jne
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

liitunud: 10.12.2006




sõnum 15.11.2009 22:44:03 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Inimesed kes üritavad ikka veel käsurida propageerida, on pehmelt öeldes ürginimesed kusagilt koopast.

vaegkuulja kirjutas:
Häkkerite jaoks polegi olemas sourcet, on ainult ühed-ja-nullid, mis ise tulevad arvutisse kui nad seal juba enne pole.

Ühes sõnavõtus väidad, et käsurida on ürgajast ja järgmises, et ühed-nullid on sinu, kui tähelapse pärusmaa thumbs_up.gif Aina paremaks läheb icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

liitunud: 08.11.2007




sõnum 15.11.2009 22:50:43 vasta tsitaadiga

asjameez kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:
Inimesed kes üritavad ikka veel käsurida propageerida, on pehmelt öeldes ürginimesed kusagilt koopast.

vaegkuulja kirjutas:
Häkkerite jaoks polegi olemas sourcet, on ainult ühed-ja-nullid, mis ise tulevad arvutisse kui nad seal juba enne pole.

Ühes sõnavõtus väidad, et käsurida on ürgajast ja järgmises, et ühed-nullid on sinu, kui tähelapse pärusmaa thumbs_up.gif Aina paremaks läheb icon_lol.gif


Ära aja mind segadusse.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heretic666
HV Guru
heretic666

liitunud: 13.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.11.2009 12:49:40 vasta tsitaadiga

Endal multibooti all kah nüüd Ubuntu olemas (see 9.10). Niisama netis käimiseks kärab kah. Tundub et masinat see OS ei söö üldse, winil kogu aeg need svchost.exe vms ja üks sööb rohkem mälu kui teine. Ubuntu shutdown juba kestab aint 2 seki icon_smile.gif

Installida ise termi kaudu ei jaga muidugi, ning kui eelnevat kodutööd pole teinud, siis ega polegi lootust just. Kuigi jah samas kõrvu jäänud, et Linuxis terminali kaudu asjaajamine tuleb lõppkokkuvõtes kiirem kui winis pusimine.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 16.11.2009 13:29:51 vasta tsitaadiga

heretic666, svchostid jooksutavad serviceid.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xpander
HV veteran
xpander

liitunud: 24.10.2005




sõnum 16.11.2009 13:34:38 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:

Installida ise termi kaudu ei jaga muidugi, ning kui eelnevat kodutööd pole teinud, siis ega polegi lootust just. Kuigi jah samas kõrvu jäänud, et Linuxis terminali kaudu asjaajamine tuleb lõppkokkuvõtes kiirem kui winis pusimine.


kui miskit keerukat vaja kasutada või miskit häkkida vms siis jah terminali vaja. üldiselt tavakasutusel terminali torkima ei pea, kõik vajaliku saad installida Ubuntu Software Center vahendusel, Skype jms on ka deb pakkidena click install kaudu jne icon_wink.gif

_________________
Linux Gaming Videos: Xpander69
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alec
HV kasutaja
alec

liitunud: 26.02.2003




sõnum 16.11.2009 16:26:23 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
heretic666, svchostid jooksutavad serviceid.
Ja serviceid on palju. Ning pooled on ebavajalikud, aga ülejäänud on ka ebavajalikud, kuid ilma nendeta masin ei tööta.
_________________
You win again, gravity!
C-4 can make a dull day fun
there are very few problems that can't be remedied with the proper application of explosives
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iceincube
HV veteran
iceincube

liitunud: 18.11.2005




sõnum 16.11.2009 21:17:08 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, Mina olen igastahes tänulik selle "mõttetu ressurssi" raiskamise üle millest on moodustunud linux + open source ja freeware asjad.
Samas mulle tundub, et sina oma hingamisega raiskad meie kõigi resurrssee kuna sa ei tundu eriti tolerantne ja laia maailma vaatega olema selle jutu järgi (aga see on lihtsalt minu arvamus)

Tekkis veel küsimus- kuidas oleks siis logimine paremini lahendatav, mis näiteid oskad tuua.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Subu
HV veteran
Subu

liitunud: 16.10.2003




sõnum 17.11.2009 02:28:34 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Valdars kirjutas:

Kasutaja vaegkuulja ei mõista muule lisaks veel üldse Linuxlaste või tegelikult üldse häkkerite maailmavaadet, mida illustreerib mõistete "freeware" ja "open source" segaminiajamine.

Ära siis mind nii rumalaks ka tee. Olen just häkker, keda illustreerib freeware ja opensource pidev segaminiajamine, nii nagu näeb ette maailmavaade.
Häkkerite jaoks polegi olemas sourcet, on ainult ühed-ja-nullid, mis ise tulevad arvutisse kui nad seal juba enne pole. Tähelapseks veel sünnitakse.....jne


su eelnevalt postist pigem eeldaks et sinu jaoks ei koosne arvutisüsteem yhetedest ja nullidest vaid graafilistest liidestest millega tänapäeva mitteprimitiivsed inimesed ( sekretärineiud? ) logisi vaatavad ja piecharte exelisse impordivad.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heretic666
HV Guru
heretic666

liitunud: 13.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.11.2009 19:26:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

üldiselt tavakasutusel terminali torkima ei pea, kõik vajaliku saad installida Ubuntu Software Center vahendusel

Seda küll nüüd jah, kõik esmaselt vajaminev soft on paari kliki kaugusel lihtsalt, mitte ei pea kodukate vahel ringi reisima.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mahfiaz
HV kasutaja

liitunud: 03.11.2005




sõnum 19.11.2009 00:30:26 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Valdars kirjutas:

Kasutaja vaegkuulja ei mõista muule lisaks veel üldse Linuxlaste või tegelikult üldse häkkerite maailmavaadet, mida illustreerib mõistete "freeware" ja "open source" segaminiajamine.

Ära siis mind nii rumalaks ka tee. Olen just häkker, keda illustreerib freeware ja opensource pidev segaminiajamine, nii nagu näeb ette maailmavaade.
Häkkerite jaoks polegi olemas sourcet, on ainult ühed-ja-nullid, mis ise tulevad arvutisse kui nad seal juba enne pole. Tähelapseks veel sünnitakse.....jne

Tõesti lõbusat lugemist üle pika aja. icon_smile.gif Go for it, vaegkuulja!
Mainiks ainult tõe huvides ära, et ka windowsis on graafiline liides "nagu üks programm". Ja shell (joonistab näiteks töölauda ja start menüüd), mida ekslikult ka windowsiks peetakse, jookseb selle sees "nagu üks programm". Aegajalt ka kokku. Ja see, et sina sellest teise valiku puhul aru said ja windowsi puhul ei saanud, muudab selle teise valiku tõesti häbiväärselt madalaks.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

liitunud: 08.11.2007




sõnum 20.11.2009 01:32:57 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:

Kuigi jah samas kõrvu jäänud, et Linuxis terminali kaudu asjaajamine tuleb lõppkokkuvõtes kiirem kui winis pusimine.

Jah, see on üks tüüpiline demagoogiline vale
heretic666 kirjutas:
tsitaat:

üldiselt tavakasutusel terminali torkima ei pea, kõik vajaliku saad installida Ubuntu Software Center vahendusel

Seda küll nüüd jah, kõik esmaselt vajaminev soft on paari kliki kaugusel lihtsalt, mitte ei pea kodukate vahel ringi reisima.

See vääriks pisut lahtiseletamist. Linuxi propageerijad rõhuvad sellele väitele, et "kõik esmavajalik käivitub hiireklikiga". Sisuliselt on tegemist väga tüüpilise marketingi trikiga, nagu kõik meedias olev reklaam. Kindlasti olete märganud, et tihti see, mida te kauplusesse ostma lähete, on esmavajalik üksnes teie enda jaoks. Õige ruttu aga saate aru, et teised inimesed ei pea seda absoluutselt esmavajalikuks. Ja kui hakata uurima kellegi teise "esmavajadusi", siis jällegi selgub, et see pole esmavajalik teistele. Niimoodi maskeerib kauba müüja oma toodet kui universaalset, ning kui hakata uurima lähemalt, siis selgub et pole olemas üleüldse sellist kategoorijat nagu "universaalne" või "esmavajalik". Esitage endale lihtne küsimus - kas sa oled selline primitiivne inimene, kelle jaoks on tarvis üksnes esmavajalikku ning sellega kogu su isiksus inimesena ja eluvajadused ka lõppevad. Kindlasti peale selle küsimuse esitamist endale leiate, et teie vajadused on kaugel üksnes esmavajalikkusest. Loomulikult on asju, mida kasutavad kõik inimesed ühtemoodi, kuid kas siis ei peaks neid selguse mõttes mitte nimetama esmavajadusteks vaid hoopis rääkima mis asjadega tegu on. Mõistagi, kui müüja või tootja pole endas kindel või soovitakse midagi varjata, on igasugusest vastutusest hoidumiseks lihtne nimetada oma toodangut lihtsalt "esmavajalikuks" ja kõik. Küsimus pole üldse selles, et ei ole aega või ruumi kirjeldada kogu toodangut, kuna seda umbmäärast "esmavajadust" reklaamitakse kordades kauem ja mahukamalt, kui läheks tarvis toote enda kirjelduseks.


Mõningaid mõistete tähendusi:
*) Mis on vabavara? Vabavara on selline tarkvara, mis jookseb vabalt, nii nagu kasutaja seda ette nägi. Tarkvara ei tekita kasutajale pettumusi ja vii teda vihastumiseni, ega kuva teateid millegi puudumisest või et miski asi ei käivitunud.

*) Mis on vabavara kommuun? See on kamp ennast ülehindavaid teismelisi, kes pole muidu halvad inimesed, kuid kes kõige vähem oskavad kirjutada
tarkvara, kuid kahjusk peavad seda just enda paremaks oskuseks.

*) Mis on avatud lähtekood? Avatud lähtekood on selline tarkvara, mis enne oli suletud, vajas seerianumbreid, litsentse, kuvas et kasutusaeg on läbi jne.
Koodi muutsid avatuks vabatahtlikud entusiastid, keda kutsutakse häkkeriteks.

*) Mis on GNU? Sellest ma parem ei räägigi.

*) Mis on kommerts tarkvara? Kommerts tarkvara on tarkvara, mis on kvaliteetne ja kirjutatud oma ala spetsialistide poolt, kes on sattunud eetilisse kriisi ja
tahavad oma töö eest raha saada, selle asemel et töötada ühiskonna hüvanguks.

*) Mis on kodukasutaja tarkvara? Kodukasutaja tarkvara on selline tarkvara, mis pole ennast õigustanud ning on määratud hävitamisele. Enne hävitamist aga
soovivad nõrga eetilise taustaga isikud seda raha saamise eesmärgil määrida pähe inimestele.

*) Mis on Enterprise klass tarkvara? See on selline kodukasutajatele mõeldud tarkvara, mis on ka reaalselt kõrge kvaliteediga. Tegemist on tootjate poolt
veelgi suurema eetilise kriisiga. Nad arvavad, et kui küsida raha firmadelt, kes on raha saanud inimeste arvelt, siis vabastab see neid endid vastutusest
küsida oma töö eest raha. Tegelikkuses aga paneb nad sama pulga peale teiste firmadega. Pealegi ei arvestata, et firmades töötavad töölised on tegelikult
kõik kodukasutajad, kaasa arvatud firmade kliendid.

*) Mis on Microsoft Windows? See on opsüsteem, mille arengut pidurdab ilma IT-alaste teadmisteta B.Gates.

*) Kes on Mark Zbikowski? Mees kes soovis päästa opsüsteemide arengut B.Gatesi amatöörlikust mõjust.

*) Mis on Linux? See on opsüsteem, mis üritab saada MS Windowsi sarnaseks. Kuna ta pole veel poolel teelgi, siis tänu väheste ressursside kasutusele on ta
väga kiire ja tänu kiirusele laialt kasutatav seadmetes, milles pole võimekat riistvara.

*) Mis on Linuxi hooldus või service? See on raha küsimine näiliselt tasuta asjade eest.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

liitunud: 10.12.2006




sõnum 20.11.2009 02:03:36 vasta tsitaadiga

Selle pika jutuga ei suutnud sa minu jaoks mitte midagi tõestada ega ümber lükata. Täiesti toemata väited, mis said lihtsalt peast välja pritsitud.

GNU/Linuxis on enamasti esmaselt vajaminev soft peal ja sulle see ei meeldi? Windowsil pole sedagi! Loetleme: täis office pakett, fototöötlus, korralik fotohaldus, arhiiver, syntax highlightinguga editor, viirusetõrjet pole vajagi (see on kõige mõtetum tarkvara üldse, mis loodud (ei viitsi ka põhimõtteliselt diskuteerima hakata sellel teemal)) jne.

vaegkuulja kirjutas:
Mis on avatud lähtekood? Avatud lähtekood on selline tarkvara, mis enne oli suletud, vajas seerianumbreid, litsentse, kuvas et kasutusaeg on läbi jne.
Koodi muutsid avatuks vabatahtlikud entusiastid, keda kutsutakse häkkeriteks.

Konkurentsitult kõige rumalam väide siin teemas läbi ajaloo. Linuxi poisid aka häkkerid võtsid IE exe, murdsid lahti ja sellest sai Firefoxi lähtekood, eksole nii? icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.11.2009 02:07:43 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, no sellist lollust pole ikka tükk aega loetud. Ja seda ütleb Windowsimees.
Kommentaarid: 184 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 162
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 184, 185, 186  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.