|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
fic
HV kasutaja

|
12.04.2009 20:16:35
|
|
|
Olen ka lugenud Kiyosakilt "Rikas isa, vaene isa", "Rahavoo kvadrant" ja "Edulood". Nüüd lugemini mõneks ajaks peatunud, kuid kavatsel veel mõne osta ja lugeda. Soovitan lugeda, hästi kirjutatud ja paneb palju asju ümber mõtlema.
Muidugi kõige ei tuleks võtta tõepähe, sest raamatud kirjutatud kõva mitmeid aastaid tagasi kus ajad olid teised. Samas öeldakse, et kõik on sama siin päikese all ja kunagi olnud ning midagi uut ei tule. Samas Amway jüngriks ei kavatse hakata ja võrkturundusse end ei mässi. Netis oli veel faktidel põhinev leht, kus oli tõestatud, et Kiyosaki on BS.
Samas hea meelega õpiks mängima Cashflow'd nii huvi pärast.
_________________ PhotograFICal |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lammas
HV veteran

|
17.04.2009 22:27:22
|
|
|
| Duckhead kirjutas: |
| lammas kirjutas: |
Võtsin täna M.Raua "Musta Pori Näkku" ette.
1h veel on veel ja siis läbi.
Muuseas ei olegi kõige jubedam. Kartsin hullemat |
minuarust täiesti mõttetu üllitis. Pubekatele vist kirjutatud....
Kuigi ajaloofaktide poolest eeldaks et on neljakümnestele  |
NB! Ei tasu unustada, et asi on siiski ilukirjandus
Ja veelkord: Kes tahab alustada ulmekirjandusega sellele on kohustuslik " Linn ja Tähed"
_________________ SEO teenused - https://seo-teenus.ee/ | Kodulehtede tegemine - https://kodulehetegemine.me |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
22.04.2009 17:24:06
|
|
|
| Sammer kirjutas: |
Oeh. "Jumalaema kirik Pariisis" praegu käsil, tuleks suvi juba, saaks selle kohustusliku kirjanduse käest ära panna...
Soovitusi suveks, anyone? |
Kui käsil keskkool, siis seda nimetatakse soovituslikuks lektüüriks mitte kohustuslikuks kirjanduseks. Keskkool on vabatahtlik seega ei saa midagi õpingutega seoses kohustuslikku olla.
Mina võtsin Jacque Fresco paar raamatut ette - Looking Forward ja Designing The Future. Olen ka tema teist teadmata pealkirjaga teost kunagi lugenud ja kirjutusstiil, olenemata et mõnele tundub see tekst ja info väga igav, läheb mulle perfektselt peale.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jungleman
Kreisi kasutaja
|
22.04.2009 17:29:11
|
|
|
| olen kuulnud, et keskkooli astumine on vabatahtlik. kui selle vea juba oled teinud, siis seal n6utavat kirjandust v6ib juba käsitleda kui kohustuslikku.
|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
22.04.2009 18:48:04
|
|
|
Põhikool, kutid
Ja ega selle raamatuga midagi viga ole ka. Üks neiu rääkis, et esimesed 200 lk olid ropult igavad.. Endal 100 vaikselt loetud ja ei kurda midagi. Praegu päike paistab, pärast kooli/trenni on hea lugeda õues.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
aap14
Kreisi kasutaja

|
24.04.2009 12:03:55
|
|
|
| jungleman kirjutas: |
| olen kuulnud, et keskkooli astumine on vabatahtlik. kui selle vea juba oled teinud, siis seal n6utavat kirjandust v6ib juba käsitleda kui kohustuslikku. |
^ Nii on
Ise loen meditsiiniraamatute kõrvale kergemat lugemist
Näiteks Moodsate Asjade Ajalugu.
_________________ Slow is smooth and smooth is fast |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 751 loe/lisa |
   |
564 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
02.06.2009 11:22:59
|
|
|
"Kolmanda Reichi salarelv" - põnev lugemine raketiteaduse tõsisemast hüppest nii V1 kui ka V2 näol. Mõni päev tagasi sai tellitud Mati Õuna "Maailmalõpu relvad", väljaandja on Tehnikamaailm ise .
| tsitaat: |
"Hunt for Red October"
|
Film oli IMO suht õnnestunud, kuid eks raamatud ole alati etemad kui nendest tehtud filmid.
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
05.06.2009 23:41:00
|
|
|
| Kas Puzo "Sitsiillane" on võrdväärne "Ristiisaga"?
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cocapunn
HV vaatleja

|
06.06.2009 09:35:02
|
|
|
Da Vinci kood- 700-st leheküljest jätkus loetud tundideks.
_________________ Olgu sul sama hea, kui mul.
Vaimukus on haritud ülbus.
Maailma kõige lühem anekdoot: ``Mees`` |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hufu
HV vaatleja

|
06.06.2009 18:28:52
|
|
|
"A Song of Ice and Fire" septoloogia. Ilmunud on neli osa, kolmas oli kahe raamatuna, ehk kokku juba viis päris mahukat raamatut ülipõneva jutuga.
Kõigile fantaasiafännidele kohustuslik lugemine. Eesti keeles on ilmunud 1,5 osa ehk kolm raamatut. Tartu Linnaraamatukogus peaks Esteri järgi küll neid raamatuid leiduma, tõlgitud kujul aga ka paljudes väikemateski raamatukogudes. Hiljem inglise keelsetele üle minna ei ole üldse raske, sest erinevalt nt Tumeda torni seeriast on antud sarja tõlge väga hea.
Fantaasiasõbrad ei pettu kohe kindlasti ning kes selles vallas veel uus, on pärast sarja lõppu tulihingeline fänn.
Samuti soovitan neile, keda huvitab sõda ja nõukogude armee jutud, lugeda Enn Vaino raamatut Raketigarnison (ja selle teist osa). Tegu on looga 25 aastat ohvitserina teeninud mehe elust ja juhtumistest väga värvikas armees. Natuke aega tagasi ilmusid ka mitu osa seeriast "Mammutarmee telgitagustes", kus ta räägib samal teemal teiste inimeste meenutustest. Väga huvitav lugemine
|
|
| tagasi üles |
|
 |
erxe
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
19.06.2009 13:07:03
|
|
|
| keegi "Maailmalõpu relvad" raamatu on tellinud, mida Tehnikamaailm ka promos ? 2 nädalat ootan juba toda raamatut.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
19.06.2009 20:35:08
|
|
|
| Kas Puzo "Sitsiillane" on võrdväärne "Ristiisaga"? |
Mulle meeldisid mõlemad väga. Kohati meeldis mulle "Sitsiillane" isegi rohkem. Väga ploti ei taha ära rääkida, kuid pinget ja põnevust jätkus lõpuni. Minu jaoks oli "Sitsiillase" lõpp isegi parem kui "Ristiisa" oma.
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
21.06.2009 11:19:15
|
|
|
Lemmik on Kivirähu "Mees kes teadis ussisõnu". Samuti on loetud ja meeldivad kõik kivirähu raamatud. Sünnipäevaks sain Jeremy Clarksoni "Jeremy Clarkson autode kallal". Pole küll lugenud seda veel, aga juba kaane siseküljel oleva tutvustuse peale sai hea lõuatäie naerda
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
28.06.2009 13:48:30
|
|
|
| Kas eesti keeles on raamatuid "hashashinite" ajaloo kohta, ehk siis see mõrvarite sekt Islamimaades ristisõja aegadel, kus "Old man in the mountain" oli sekti valitseja (Assassins creedist tuli see vaimustus).
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
29.06.2009 18:03:02
|
|
|
Kes natukenegi rohkem soovib tööl ja kodus suhteid korras hoida, soovitaks selliseid raamatuid.
Eliyahu M. Goldratt, Jeff Cox "Eesmärk" ja "Eesmärk II"
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
29.06.2009 19:49:22
|
|
|
Lennart Meri "Hõbevalge" see täiustatud versioon väga hea lugemine saate palju põnevat teada siinse ajaloo kohta
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hufu
HV vaatleja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
02.07.2009 21:00:21
|
|
|
Lugesin umbes 20 lehekülge Norman Lewise "Sitsiilia spetsialisti". Mõtlen, et targem on seista muru peal pea peal, kui seda raamatut lugeda.
Ühelt HV-laselt ostsin raamatu "The Skin Gods", esimene inglisekeelne raamat, mida lugema hakkan. Tundub tore.
|
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.07.2009 08:35:28
|
|
|
| Lugesin umbes 20 lehekülge Norman Lewise "Sitsiilia spetsialisti". Mõtlen, et targem on seista muru peal pea peal, kui seda raamatut lugeda. |
Ma lugesin seda vist, kui ma olin ~10-aastane. Ei olnud üldse paha.
|
|
| Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
09.07.2009 04:01:40
|
|
|
Roadside Picnic on vist parim raamat mida ma elu jooksul lugenud ja see on ainus raamat , mida ma läbi interneti lugenud ,kunagi Gamespoti S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl foorumites keegi linkis selle ( mingi pdf failina oli kusagil üleval ) , see oli vist üle 2 aasta tagasi . Huvitav , et siin teemas seda raamatut mainitud ei ole , kuigi Strugatsky vendade loomingut on siin küll mainitud .
Oli plaanis osta The Picture of Dorian Gray raamat , aga millegipärast pole seda veel teinud , ning Clarksoni raamatu peaks kah ära ostma millalgil .
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.08.2009 20:19:32
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
Roadside Picnic on vist parim raamat mida ma elu jooksul lugenud ja see on ainus raamat , mida ma läbi interneti lugenud ,kunagi Gamespoti S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl foorumites keegi linkis selle ( mingi pdf failina oli kusagil üleval ) , see oli vist üle 2 aasta tagasi . Huvitav , et siin teemas seda raamatut mainitud ei ole , kuigi Strugatsky vendade loomingut on siin küll mainitud . |
On küll mainitud. Eesti keeles ilmus see raamat nime all "Väljasõit rohelusse" (originaali nimi on muide Пикник на обочине):
Ja keegi nimetas seda ka juba enne mind, nii et mina ainult kommenteerisin ja lisasin oma soovituse.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.08.2009 20:21:00
|
|
|
| Aa okei , ma ainult ingliskeelset lugenud . Eestikeelsed pealkirjad asjadele on ikka imelikud , sama lugu filmide pealkirjadega .
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.08.2009 22:05:47
|
|
|
| ot: |
Nojah inglisekeelne tõlge originaalist on täpsem muidugi. Oleks vabalt võinud ka eesti keeles olla "Teeäärne piknik", mida originaal just tähendabki, aga millegipärast on vist eesti tõlkijate hulgas juba aastakümneid käimas võistlus, et kes suudab teose eestikeelse versiooni kõige jaburamalt ja originaalist kõige rohkem mööda pealkirjastada. Antud juhtum polegi kõige hullem näide, aga filmide ja telesarjade nimed on ikka eriti hullusti tõlgitud vahel.
(hiljutistest "pärlitest" on "Kõmulehe raisakotkad" lihtsalt "Pori" asemel ikka üli-superjabur... ) |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
23.10.2009 18:38:52
|
|
|
| Kas keegi on lugenud Carl Sagani "Deemonitest vaevatud maailma"? Kas tegu on samasuguse jänkide-keskse teadusajaloo lahkamisega nagu seda oli Bill Brysoni "Kõiksuse lühiajalugu"? Või leidub seal natuke filosoofilisemat teksti ka?
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
02.11.2009 18:16:00
|
|
|
Aha.
Soovitaks siia midagi omapärast ja vaimustavat, millede otsa sattusin isegi soovitusele tuginedes:
Montaigne`i esseed ja mingi raamat Baudelaire`ilt, kus on üheleheküljelised jutukesed sees. Mõlemad olid vaimustavad. Kahjuks peab esimese isiku teoseid siiski rehaga kokku kraapima, sest ühest kohast neid kõiki ei leia, küll aga on üks kogumik, kus on mõned sees.
Edit:
Rhonda Byrne'i „Saladus“ - Võtsin laupäeval ja täna lugesin ka läbi. Oh mis haige asi. Kui sellest raamatust kuulsin, tekkis vaimusilmas ette teos (mitte nii mahamüüdult illustreeritud), mis üritab lahti seletada külgetõmbeseaduse mõtte, võimaliku olemasolu, veidikese spirituaalsuse ja tõsidusega. Nähes raamatupoes seda, muutusin juba skeptiliseks. Kuid see oli puhas TeleShop, aga seekord ei müüdud rasvumisvastaseid aparaate, vaid "Ülimat rikkust ja õnne". Teiseks, pole ma leidnud veel nii paljude.. või läbi raamatu lehest leheni kestvate kordustega teost. Piisab veerandi raamatu lugemisest ja ülejäänu on täpselt sama. Jubedus ruudus. 0/10. Naeruväärne.
Tegelikult ma kirusin sellest ühele inimesele nii 5x rohkem ja ILMA KORDUSTETA, kuid ma tõesti ei viitsi enam Tänu sellele raamatule unustasin ka nimekirjas olevad "Külgetõmbeseadus" ja "Võti" ära, kuna nende autorite tsitaadid olid ka toodud "Saladuses".
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
02.11.2009 20:38:07
|
|
|
Lugesin teema läbi ja peaks ütlema, et oleme meeldivalt üllatunud. Ei saaks öelda, et noored AHVid raaamtuid ei loe. Loevad küll ja täitsa väärt raamatuid.
Lisaks veel siia mõned:
Eesti:
Eero Johannes "linnud" (ärge uskuge BAASis olevat materdamist, inimesed ootasid Daphne du Maurier paroodiat ja kui seda ei tulnud, siis elasid oma pettumuse arvustustes välja raamatusse süvenemata)
Sass Henno "Mina olin siin" (väga realistlik lugu sellest, kuidas noored pätti teevad. "Seadusega Pahuksis" ilukirjanduslikus vormis)
Aleksander Weidemann "Maagide Kool" (No kohati naerad ennast vigaseks, kuidas taadid ennast korralikult pilve tõmmavad ja siis linna peal vögitegusid teevad. Musta pori näkku 20 aastat varem)
Muu:
A.B. Strugatski "Asustatud Saar"
A. Mirer "Kus on rändurite kodu"
Keda huvitab II Maailmasõda siis kõik V. Suvorovi raamatud, aga "M Päev" ja "Vabastaja" kindlasti.
Lisaks Mark Solonini 2 raamatut Operatsioon "Groza" kohta, mis on suisa netist tasuta saadaval
http://web.zone.ee/troll007/soloninkoos/Rahulikult%20magavatel%20lennuv%e4ljadel.pdf
ja
http://web.zone.ee/troll007/22juunikoos/22%20juuni%20ehk%20millal%20algas%20Suur%20Isamaas%f5da.pdf
Varrakul ilmub tore sari Moodne Aeg, kus avaldatakse nn "väärtkirjandust" aga seal on ikka igasugu raamtuid, on puhast filosoofiat, on ulmet, on huumorit. Üldiselt soovitaks sealt sarjaga tutvumiseks
Kogujate Koguja
Eureka Street
Sinna ja Tagasi
Gabrieli And
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tolka15
HV kasutaja
|
02.11.2009 21:04:23
|
|
|
Huvitav, et ei ole antud teemas mainitud 2 osalist ajaloolist romaani "Julm Sajand".
Minu meelest üks parimaid selle laadseid teoseid üldse. Kirjeldab mongolite elu (eelkõige Tšinghis Khaani eluloona), äärmiselt huvitav lugemine hoolimata üsna suurest lk arvust.
_________________ M: Philips õuevalgustid 4tk |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.11.2009 21:52:47
|
|
|
| Ma võtsin suvel Raimond Kaugveri ette, õigemini kui täpne olla siis juhuslikult jäi "Disko" näppu, seejärel tuli "Vana mees tahab koju" ja ei läinud kaua kui olidki kõik vanameistri raamatud läbi loetud (kahe kuuga kümmekond romaani). Ma ei hakka süvaanalüüsi tegema, ütlen vaid niipalju, et kui nõuka-aegne realism on mokkamööda siis soovitan soojalt. Just "40 küünalt" läks väga hästi kokku vahetult enne läbitud "Gulagi arhipelaagiga", samuti "Kirjad laagrist" haakus laagri-teemaga.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
02.11.2009 22:10:40
|
|
|
Juha Vuorinen'i looming: "Joomahullu päevaraamat", "Punane Vänt", "Rasedusarmid", "Tulba-AHV"
_________________ Arbeit macht frei. |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Steff.
Kreisi kasutaja

|
02.11.2009 23:20:40
|
|
|
Ise viimasel ajal avastanud endajaos Jeremy Clarksoni teosed. Just need Ingliskeelsed mitte see üks mis ümbertõlgitud crapiks osutus. Elu näitab et Clarksoni head ütlused ei kõla üldse hästi eestikeelsena või kaotavad tähenduse. Endal hetkel käsil "World according to Clarkson" Vol 1. Muljetavaldavalt hea raamat!
_________________ Kui sind ei ole siin...Siis sind ei ole olemaski! |
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
19.11.2009 17:53:33
|
|
|
Viimase kvartali top 3 vabas järjestuses
http://www.amazon.com/Rehabbers-Tale-Reality-Fixing-Flipping/dp/0595486312
A Rehabber's Tale: The Reality of Fixing and Flipping Real Estate
Üks parimaid suure-pildi-raamatuid sel teemal, mida ma leidnud olen. Väga viis, vettpidav teooria ja tõsielulised näitedlugude näol, millistest paljudes how-to raamatutes puudu jääb. Palju rohkem õpib inimene lugude kaudu, kui kuiva teooriat tuupides. Kinnisvarateemaga kokku puutuvatele inimestele soovitan.
http://www.amazon.com/Why-Men-Love-Bitches-Relationship/dp/1580627560
Why Men Love Bitches: From Doormat to Dreamgirl - A Woman's Guide to Holding Her Own in a Relationship
Sarkastiliselt kirjutatud "naistekas", milles enamik on tõsi mis tõsi, ja sisu haakub või vastandub väga hästi järgmise raamatuga...
http://www.amazon.com/Rules-Game-Neil-Strauss/dp/0061540455
Rules of the Game - Neil Strauss
Kes teavad, need teavad. See on pigem töövihik meestele kui omaette raamat, aga selles seletatakse teise hiljuti eesti keelde tõlgitud menuki võtted ja põhimõtted väga selgelt lahti. 5+.
_________________ Allkiri |
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.11.2009 17:54:14
|
|
|
Keda psühholoogia ja see kuidas inimesi mõjutatakse igasuguste imekspandavatel viisidel soovitan lugeda sellist raamatut nagu Mõjustamispühholoogia Robert B. Cialdini poolt ( tegelikult on tegemist õpikuga aga sigahuvitav on see nii või teisiti ) .
Tekst on ka kõnekeeles mitte kuiv teaduslik jutt , niiet igav ei hakka .
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.11.2009 18:02:48
|
|
|
Jep seesama . Loe läbi sa ei kahetse seda .
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
19.11.2009 18:02:50
|
|
|
Praegult loen Da Vinci koodi. Suhteliselt huvitav, oleks ainult aega rohkem lugeda...
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jungleman
Kreisi kasutaja
|
19.11.2009 18:09:05
|
|
|
John Irvingu "Garpi maailma" lugesin läbi. täiesti l6pp millised tegelaskujud ja kuidas neid kujutatakse täiesti soovitatav.
samas paralleelselt läheb ka J.Krossi "Prof Martensi lahkumine" aga see venib uskumatult. vaatad küll, et hea 6huke raamat aga läbi ei saa.
|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
19.11.2009 21:56:15
|
|
|
| jungleman kirjutas: |
John Irvingu "Garpi maailma" lugesin läbi. täiesti l6pp millised tegelaskujud ja kuidas neid kujutatakse täiesti soovitatav. |
see on jah päris pädev tükk. Ma üsna mitu korda läbi lugenud.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
26.11.2009 22:54:36
|
|
|
Ayn Rand'i Atlas Shrugged
http://www.apollo.ee/product.php/1078935
Saan ainult häid sõnu selle kohta öelda. Sügav, nauditav lugemine.
Stiililt mõneti võrreldav ja kraadi võrra süngem Pirsigi "Zen and the Art of Motorcycle Maintenace"'st.
_________________ Allkiri |
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sammer
HV kasutaja
|
27.11.2009 17:22:22
|
|
|
Da Vinci kood oli ikka hea raamat, kahju ainult, et niivõrd kiirelt pidin selle lõpu ära lugema. (Kuradi raamatukogud..)
Võtsin uueks lektüüriks Remarque'i "Musta obeliski", esialgu tundub naljakas ja huvitav lugemine.
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
27.11.2009 19:08:37
|
|
|
Iga korralik inimene peaks alguses läbi lugema oma kodumaa ja teiste maade tuntud klassikud Pärast juba oma maitse järgi teisi tegelasi
Ise loen praegu vaikselt Boris Akunini seeriat Fandorini seiklustest. Päris kõva detektiiv, Holmes'iga võrreldav
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
27.11.2009 19:35:12
|
|
|
Spooky..?
Mida rohkemat annab sulle eelisjärjekorras kodumaa ja muude maade klassikute lugemine?
Mina alustasin oma lugejakarjääri Rowlingu Potteritega, jätkasin kergema filosoofiaga ja jõudsin välja Kolakowskini. Äärmiselt suurtes kogustes tühistelt autoritelt esseesid, lühijutte ja kirjandust soovituste järgi, mida ei saa lugeda enamuse määratud normiks normaalseks olemisel. Nüüd olen vähem korralik? Ülde ei arva nii.
Lugedes tagantjärele ka nö "soovituslikku" lektüüri, tekib üsna kurb tunne, millest maailm ilma on jäänud ja missugusest tühjusest tegelikult kinni hoitakse. ( See ei ole kindlasti reegel ja tulemus võiks olla "klassikute" kahjuks nii 30/70. Subjektiivselt muidugi, kuidas teisiti üldse arvamust avaldada)
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Porno Parm
mugavuspagulane

|
27.11.2009 19:44:24
|
|
|
Ise loen praegu vaikselt Boris Akunini seeriat Fandorini seiklustest. Päris kõva detektiiv, Holmes'iga võrreldav thumbs_up.gif
|
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?20667
see oli ka suht hea raamat , ka detektiivist
Avakum Zahhov
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
27.11.2009 23:04:43
|
|
|
Aga ma avastasin Solarise keskuse juures ühe positiivse asja - sealses raamatupoes on konkurentsitult suurim inglise keelse kirjanduse valik mida minu silmad Eestis on näinud. Hea meelege oleks tahtnud terve sületäie kaasa rabada, piirdusin 4 raamatuga. Eks kui läbi peab uuele ringile minema.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
28.11.2009 00:03:46
|
|
|
Klassikutega selline lugu, et sisu neil enamasti õhust võetud, mistõttu ei saa üldse lugeda Ainult üksikuid erandeid on selle kriteeriumi tõttu raamatumaailmas.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Porno Parm
mugavuspagulane

|
28.11.2009 00:05:09
|
|
|
| heretic666 kirjutas: |
Klassikutega selline lugu, et sisu neil enamasti õhust võetud, mistõttu ei saa üldse lugeda Ainult üksikuid erandeid on selle kriteeriumi tõttu raamatumaailmas. |
loe siis populaarteaduslikke
Iga raamat peab kajastama tõsielulisi sündmusi?
Vii Kafka kohe raamatukokku tagasi parem.
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
28.11.2009 00:09:36
|
|
|
Iga raamat peab kajastama tõsielulisi sündmusi?
|
Jah, minule sobivad enamasti ainult sellised. Mõnus on lugedes imestada, et no kuidas mingi tüüp küll niimoodi suutis midagi korda saata. Muidugi kõike ei saa ka ju tõe pähe võtta, sest ajalugu kirjutavad võitjad.
|
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|