Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
poocman
HV kasutaja

|
13.11.2009 23:22:06
Ubuntu ühinema samba domeeniga |
|
|
Mul töötab Debian linuxis samba domeen kuhu saab windowsiga sisse logida, kas kuidagi on võimalik sama asja teha et saaks Ubuntuga sisse logida domeeni?
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
poocman
HV kasutaja

|
04.12.2009 13:38:20
|
|
|
tänud vastuse eest aga pole veel lahti hammustanud... aga kas äkki on ilma sambata kuidagi võimalik seda asja teha (vb väga rumal küsimus vb )...
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.12.2009 20:00:44
|
|
|
Mida sa domeeni sisse logimise all silmas pead täpselt? Ikka klassikalist Windowsi domeeni liikmeks olemist, kus kasutaja autentimine toimub domeeniserveris ja kasutajaprofiil suuremal või väiksemal määral tõmmatakse samuti serverist ning väljalogimisel kopeeritakse tagasi serverisse? Sedasorti domeeni liikmeks olemist ja 100%-liselt Windowsi funktsioonide täitmist Linux loomulikult ei võimalda. Linux pole Windows.
Küll on aga võimalik Linuxis kasutada tsentraalset autentimist ja monteerida külge SMB (Windows, Samba) võrgukettaid. Sellest minu antud lingil paistab räägitavat.
Ühesõnaga kirjelda palun, mida sa selle Ubuntu masinaga teha tahad. Tahad, et Ubuntu masinasse autentimine käiks Debiani serveri kaudu, st Windowsi masinatega samade kasutajatunnuste ja paroolidega või tahad lihtsalt Ubuntu masinas olemasoleva(te)le kasutajatele ligipääsu Sambaga väljajagatud võrguketastele? Viimane on üsna elementaarne, esimene keerulisem.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
poocman
HV kasutaja

|
04.12.2009 20:09:20
|
|
|
tsitaat: |
Tahad, et Ubuntu masinasse autentimine käiks Debiani serveri kaudu, st Windowsi masinatega samade kasutajatunnuste ja paroolidega
|
vot just see, vabandan kui olen segaselt ennast väljendanud
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.12.2009 22:04:34
|
|
|
Sel juhul pead sinna Debiani peale ka LDAP serveri paigaldama ja konfima ning siis saad konfida Linux kliendid end LDAP serveris autentima.
Ehk on abiks: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=640760
Nagu ma juba ütlesin, ei ole ma ise midagi sellist läbi teinud.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|