praegune kellaaeg 23.02.2026 21:47:58
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Sinu järgmine arvuti on |
| iMac |
|
19% |
[ 34 ] |
| PC |
|
80% |
[ 138 ] |
|
| hääli kokku : 172 |
|
| autor |
|
erick
HV Guru

|
13.11.2009 02:12:42
|
|
|
| Skeptik kirjutas: |
| erick kirjutas: |
| krist2an kirjutas: |
| 4850 jääb sellisel resol uuemate mängudega hätta, kui rääkida full settingutest |
no siin terve foorum mängib kordi väiksemal resol ja sitemate monitoridega ning keegi ei ving. see on vast väikseim probleem selle juures. |
Vastupidi, suurim. Väiksematel resodel (ütleme kuni 1680x1050) saab HD4850 kenasti hakkama. Aga mitte iMac'i 2560x1440 peal! Ja kui reso langetada, läheb isegi iMac'i peal pilt "karvaseks". |
so? LCD telerid on 1080p resoga ja konsoolimängud 720p. sina oled ainuke, kes sellest probleemi teeb, ülejäänud naudivad aga mängu, mitte ei jooksuta 3DMarki. |
Kuidas me pildikvaliteedi juurest 3DMarki juurde jõudsime? Ja see on siililegi selge, et 720p pilti 1080p LCD ekraanile venitades on kaod pildikvaliteedis, arvutimonitoridest rääkides on need eriti silmatorkavad.
ja sa väheke silmakirjalik pole? ise keerad reso põhja, samas lepid oma vana CRT-junni peal 60-hertsise pildiga? topeltstandardid ftw ehk siis tüüpiline keerutamine nagu sul tavaks on.  |
60Hz on täiesti tavalise CRT teleka refresh, mille peal mängisid pooled foorumlased PS2 aegadel ja keegi ei kurtnud. Nüüd siis korraga ei kõlba enam või? 3Ds on vahe 60Hz ja 85Hz vahel piisavalt väike, et kogenematum inimene vahet ei teeks. Desktopil jah, 3Ds ei - aga CRT desktop on mul 1024x768 @ 100Hz, ainult mängudes on reso seatud 1920x1440 @ 60Hz peale.
Pealegi, ma tulen iga päev LCD tagant koju. See vahe ei ole mainimistväärt.
| mikk36 kirjutas: |
| Üks suur ekraan on alati parem kui 2 pisemat kõrvuti, kui väga on soovi siis võid ühe veel niisama kõrvale panna, kuid aktiivselt sa programmi üle kahe ekraani ikka ei vea. |
Antud juhul on meil üks 27" 2560x1440 ekraan KOLME 24" 1920x1080 ekraani vastu. Sorri mehed, aga viimane variant on puhta ergonoomika, saadaoleva töölauaruumi ja produktiivsuse kasvatamise poolest sellest ühest kaugelt üle, eeldusel, et inimese terve töö ei käi ainult ühes aknas.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.11.2009 08:52:04
|
|
|
erick, teleka refresh rate on 50Hz
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 08:54:55
|
|
|
Oleneb telekast, on ka 100Hz variante
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maamees
HV vaatleja
|
13.11.2009 09:08:49
|
|
|
Klge, keegi midagi uuest UPO pesumasinast teab midagi? 2010 variant pidi päris edev olema? Ka külmkappide teemal on kuulda kõlakaid, et tuleb suurema ja võimasama kompressoriga...Kui nii, siis selle ostaks küll ära ja saaks hea kompressori autokummide pumpamiseks. Mis autodesse puutub, siis kas talvekummid on juba vahetatud? Ise käisin tartus vahetamas ja suht hea hinnaga sain. Ülejäänud raha eest ostsin kinopileti. Läksin Pandorum-i vaatama. Väga igav film oli...
Selline võiks siis praeguse teema "teemaarendus" piltlikult välja näha! Mul on tunne, et siin on pigem koos kari lambaid ja doktor-professoreid, kes üksteisele oma maailmavaadet tõestada üritavad, kui tõsiselt asjatundlike kasutajaid...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.11.2009 09:10:11
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| mu ema on suurte kogemustega küljendaja (PageMaker/InDesign) ja ma usaldan rohkem tema arvamust siinkohal. |
Ei midagi isiklikku kuid huvi pärast küsin kas ta on proovinud mitme monitori lahendust? Tean umbes kolme inimest, kes vaatasid mind imelikult kui kahe monitori taga istusin kuid peale ise järgi proovimist on seda kasutama jäänudki  |
Kasutan igapäevaselt kaht monitori korraga kuid kordagi pole tulnud soovi vedada aken üle kahe ekraani laiali sest sinna vahele jääb alati 2 raami, mõttetus kuubis. Üks suur ekraan on alati parem kui 2 pisemat kõrvuti, kui väga on soovi siis võid ühe veel niisama kõrvale panna, kuid aktiivselt sa programmi üle kahe ekraani ikka ei vea. |
Mitme monitori ainus õige kasutus minu silmis on ikka nii, et jaotad rakendused eri monitoride vahel ära. Mõne mängu või kasvõi autosimulatsiooni puhul võid ju üle mitme laotada - minul taolisi vajadusi juhtumisi pole. Aga mitu rakendust monitoride vahel ära jaotatuna - raamid vahel ei mängi enam mitte mingit rolli! Lihtsalt on saadud kaks-kolm korda väiksema raha eest rohkem ekraanipinda kui ühe monitori puhul. Lisaks veel - kui mõne rakenduse lased üleekraaniliseks, siis teisel (teistel) monitoridel olevad asjad jäävad mõnusalt vanaviisi nähtavale. Ühel ülisuurel ekraanil pead sama efekti saavutamiseks ikkagi hiire abil skaleerima enim pinda hetkel nõudva rakenduse näiteks 2/3 ekraanist katma ja ülejäänud siis ümber selle kuidagi ära sokutada.... Töövahendite ja töö vahetudes jälle suurem hiirega manipuleerimine. Mina pole veel kohanud tarkvara millel oleks sisseehitatud rohkem ekraanipinna hõivamise mõõte kui mingi tavaline ja täiesti üle ekraani ja mitme monitori korral on see tihtipeale ka täiesti piisav.
Aga noh, vajadused on erinevad....
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 10:07:42
|
|
|
| Kuidas me pildikvaliteedi juurest 3DMarki juurde jõudsime? Ja see on siililegi selge, et 720p pilti 1080p LCD ekraanile venitades on kaod pildikvaliteedis, arvutimonitoridest rääkides on need eriti silmatorkavad. |
See oli lihtsalt näide, et sa tahad näha ainult numbreid ja see kumab igas su lõigus läbi.
| 60Hz on täiesti tavalise CRT teleka refresh, mille peal mängisid pooled foorumlased PS2 aegadel ja keegi ei kurtnud. Nüüd siis korraga ei kõlba enam või? 3Ds on vahe 60Hz ja 85Hz vahel piisavalt väike, et kogenematum inimene vahet ei teeks. Desktopil jah, 3Ds ei - aga CRT desktop on mul 1024x768 @ 100Hz, ainult mängudes on reso seatud 1920x1440 @ 60Hz peale. |
Pole nagu pädev võrdlus, kui nendel "PS2 aegadel" polnud LCD-sid. Sa ei oskagi paremat tahta kui pole võrdlusmomenti. Loomulikult enam ei kõlba kui on paremat saada. Praegu on aasta 2009 ja 60Hz on ikka karm silmade rikkumine, olgu ta siis 2D või 3D. Vahet pole, et sa oma peas vahet ei tee, silmadele on ikka sama mõju. btw 1920x1440 17" lukuaugu peal on paras kirbusitt.
| Pealegi, ma tulen iga päev LCD tagant koju. See vahe ei ole mainimistväärt. |
Ma jällegi julgen endale tunnistada, et vahe silmade väsitamise aspektist on vägagi tuntav.
| Antud juhul on meil üks 27" 2560x1440 ekraan KOLME 24" 1920x1080 ekraani vastu. Sorri mehed, aga viimane variant on puhta ergonoomika, saadaoleva töölauaruumi ja produktiivsuse kasvatamise poolest sellest ühest kaugelt üle, eeldusel, et inimese terve töö ei käi ainult ühes aknas. |
No sa muutud juba naeruväärseks ja üritad oma tõekspidamisi peale suruda isegi siis kui su väited on ümber lükatud ja selgeks tehtud, et kolme väikse monitori kasutamine minu kirjeldatud töös ei anna mingit eelist, pigem miinus. Kuskil ilmajaamas või lennujuhtimiskeskuses on jah ehk kasu, kus ei mängi rolli värvide täpsus või vaatenurk, vaid pigem ekraanide arv. btw, proovi vahelduseks Windows 7 Aero Snap-i. mulle tundub, et sa ei tea, mis see on.
_________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 10:31:24
|
|
|
| 60Hz on ikka karm silmade rikkumine |
Rikkumine on see ainult siis, kui inimene ei kannata selliseid hertse kuid vahib silmad punnis pilti edasi. Nii kaua kuni see silmi ei väsita pole häda midagi. Inimesed on erinevad, paljude puhul pole vahet mis tüüpi monitori nad vahivad, mõnel on. Näiteks tean kaht inimest, kes LCD'sid üldse ei talu. Paar aastakest tagasi oli ka endal probleeme ning tihtipeale oli päeva lõpuks kerge peavalu LCD taga istumisest, kontrast-heledus ei olnud süüdlaseks. Aja möödudes tundub, et olen nendega harjuda suutnud.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
13.11.2009 10:49:13
|
|
|
| Kuidas me pildikvaliteedi juurest 3DMarki juurde jõudsime? Ja see on siililegi selge, et 720p pilti 1080p LCD ekraanile venitades on kaod pildikvaliteedis, arvutimonitoridest rääkides on need eriti silmatorkavad. |
See oli lihtsalt näide, et sa tahad näha ainult numbreid ja see kumab igas su lõigus läbi. |
Et pildikvaliteeti on kõige õigem väljendada "mulle tundub nii" ja "minu arust on kenam", mitte reaalselt kvaliteeti mõõtes?
| 60Hz on täiesti tavalise CRT teleka refresh, mille peal mängisid pooled foorumlased PS2 aegadel ja keegi ei kurtnud. Nüüd siis korraga ei kõlba enam või? 3Ds on vahe 60Hz ja 85Hz vahel piisavalt väike, et kogenematum inimene vahet ei teeks. Desktopil jah, 3Ds ei - aga CRT desktop on mul 1024x768 @ 100Hz, ainult mängudes on reso seatud 1920x1440 @ 60Hz peale. |
Pole nagu pädev võrdlus, kui nendel "PS2 aegadel" polnud LCD-sid. Sa ei oskagi paremat tahta kui pole võrdlusmomenti. Loomulikult enam ei kõlba kui on paremat saada. Praegu on aasta 2009 ja 60Hz on ikka karm silmade rikkumine, olgu ta siis 2D või 3D. Vahet pole, et sa oma peas vahet ei tee, silmadele on ikka sama mõju. btw 1920x1440 17" lukuaugu peal on paras kirbusitt. |
Esiteks, mikk36-le selgituseks, 60Hz oli USA telekate refresh (see hüppas miskipärast esimesena meelde, kunagi sai päris palju PS1 mänge emulaatoriga mängitud ja need jooksid mul 60Hz peal, loomulikult sai valida ka 50Hz).
Skeptik eksib taas - enne X360 väljatulekut olid juba päris arvukatel inimestel LCD-d. 2005 suvel oli CRT-sid poes juba vähemuses saada. Mina sain enda oma lõpumüügihinnaga, ja ühe parima omas hinnaklassis. Lisaks sellele oli PC kasutajatel ammu enne seda võimalik kasutada 85Hz, 100Hz ja 120Hz värskendussagedust. Mis sa ise arvad, kas konsoolikasutajad toona ütlesid, et nad näevad olulist vahet PC kasuks?
1920x1440 17" ekraanil - sulle meeldib seda järjekindlalt kirbusitaks kutsuda, mis näitab seda, et sa ei oma isegi kõige primitiivsemaid teadmisi renderdamisest mängudes. 3D mudelite suurus ekraanil ei muutu, kui resolutsiooni tõsta, seega "kirbusita" efekti ei teki. Piksleid aga jääb lõppkaadrile rohkem, mis tähendab, et 3D mudelid paistavad siledamad, vähemsakilised, ja välja tulevad detailid, mis 720p puhul kaotsi lähevad (eeldusel et mängu tekstuurid on piisavalt kõrge kvaliteediga), lisaks on tänu ekstra ridadele pildis võimalik ka mängusiseselt täpsemalt ja kaugemale näha - "üks piksel kauguses asuva objekti kohta" piir tuleb 1440p puhul 2x hiljem vastu kui 720p puhul näiteks. Avatud maastikul toimuvates shooterites päris oluline.
| Pealegi, ma tulen iga päev LCD tagant koju. See vahe ei ole mainimistväärt. |
Ma jällegi julgen endale tunnistada, et vahe silmade väsitamise aspektist on vägagi tuntav. |
Töötades jah, mängides ei. Dünaamiline (mängud) pilt ei väsita silmi sel viisil kui staatiline (2D desktopil).
| Antud juhul on meil üks 27" 2560x1440 ekraan KOLME 24" 1920x1080 ekraani vastu. Sorri mehed, aga viimane variant on puhta ergonoomika, saadaoleva töölauaruumi ja produktiivsuse kasvatamise poolest sellest ühest kaugelt üle, eeldusel, et inimese terve töö ei käi ainult ühes aknas. |
No sa muutud juba naeruväärseks ja üritad oma tõekspidamisi peale suruda isegi siis kui su väited on ümber lükatud ja selgeks tehtud, et kolme väikse monitori kasutamine minu kirjeldatud töös ei anna mingit eelist, pigem miinus. Kuskil ilmajaamas või lennujuhtimiskeskuses on jah ehk kasu, kus ei mängi rolli värvide täpsus või vaatenurk, vaid pigem ekraanide arv. btw, proovi vahelduseks Windows 7 Aero Snap-i. mulle tundub, et sa ei tea, mis see on. |
| Wiki kirjutas: |
| Multi-monitor, also called Multi-display, Multi-head, and Dual-Monitor, is the use of multiple physical display devices, such as monitors, televisions, and projectors, in order to increase the area available for computer programs running on a single computer system. Microsoft describes this setup as "one of the best ways to improve your productivity". |
Mulle tundub, et sa lihtsalt ei tea, sest pole kunagi mitut monitori kasutanud. Eeldusel, et paneelid oleksid mõeldud värvidega tööks ja et sa reaalselt tööprotsessis kasutad rohkem kui ühte aplikatsiooni samaaegselt, oleks kaks või enam 24" monitori sinu jaoks kindlasti parem lahendus kui üks 27".
Vaatenurga argument on tööst rääkides naeruväärne. Kui sa proovid oma viiele sõbrale filmi näidata, siis see loeb. Mitte siis, kui sa üksinda tööd teed täpselt monitori ees.
|
|
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.11.2009 10:50:09
|
|
|
| XYZ kirjutas: |
| mu ema on suurte kogemustega küljendaja (PageMaker/InDesign) ja ma usaldan rohkem tema arvamust siinkohal. |
Ei midagi isiklikku kuid huvi pärast küsin kas ta on proovinud mitme monitori lahendust? Tean umbes kolme inimest, kes vaatasid mind imelikult kui kahe monitori taga istusin kuid peale ise järgi proovimist on seda kasutama jäänudki  |
Kasutan igapäevaselt kaht monitori korraga kuid kordagi pole tulnud soovi vedada aken üle kahe ekraani laiali sest sinna vahele jääb alati 2 raami, mõttetus kuubis. Üks suur ekraan on alati parem kui 2 pisemat kõrvuti, kui väga on soovi siis võid ühe veel niisama kõrvale panna, kuid aktiivselt sa programmi üle kahe ekraani ikka ei vea. |
Mitme monitori ainus õige kasutus minu silmis on ikka nii, et jaotad rakendused eri monitoride vahel ära. Mõne mängu või kasvõi autosimulatsiooni puhul võid ju üle mitme laotada - minul taolisi vajadusi juhtumisi pole. Aga mitu rakendust monitoride vahel ära jaotatuna - raamid vahel ei mängi enam mitte mingit rolli! Lihtsalt on saadud kaks-kolm korda väiksema raha eest rohkem ekraanipinda kui ühe monitori puhul. Lisaks veel - kui mõne rakenduse lased üleekraaniliseks, siis teisel (teistel) monitoridel olevad asjad jäävad mõnusalt vanaviisi nähtavale. Ühel ülisuurel ekraanil pead sama efekti saavutamiseks ikkagi hiire abil skaleerima enim pinda hetkel nõudva rakenduse näiteks 2/3 ekraanist katma ja ülejäänud siis ümber selle kuidagi ära sokutada.... Töövahendite ja töö vahetudes jälle suurem hiirega manipuleerimine. Mina pole veel kohanud tarkvara millel oleks sisseehitatud rohkem ekraanipinna hõivamise mõõte kui mingi tavaline ja täiesti üle ekraani ja mitme monitori korral on see tihtipeale ka täiesti piisav.
Aga noh, vajadused on erinevad.... |
No aga kui sa teed tööd ühe programmiga, siis pole ju mingit kasu kahest ekraanist sellega töötamisel. Üldiselt trükinduses ei ole kasu mitmest väiksemast, üks suurem on kõvasti parem, seal loeb suurus ja värvide täpsus.
Sellest ka Skeptiku seisukoht.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
13.11.2009 11:13:12
|
|
|
Vaidlus käiski rohkem minu arvates, et kas üks suur vs kaks väikest. Tõepoolest, graafika puhul on üks suur on parem kui kaks väikest, pealegi ei ole keegi välistanud, et suur + väike sinna kõrvale ei ole hea.
_________________ Magento arendused |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 11:16:26
|
|
|
| No aga kui sa teed tööd ühe programmiga, siis pole ju mingit kasu kahest ekraanist sellega töötamisel |
Sõltub konkreetsest programmist. Praegu visual studio all mingeid ülikahtlasi mälu üle kirjutamise buge taga ajades on pagana mõnus call stack+watch window teisele ekraanile tõsta, ehkki tehniliselt on tegu ühe programmiga
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
13.11.2009 11:27:46
|
|
|
| No aga kui sa teed tööd ühe programmiga, siis pole ju mingit kasu kahest ekraanist sellega töötamisel |
Sõltub konkreetsest programmist. Praegu visual studio all mingeid ülikahtlasi mälu üle kirjutamise buge taga ajades on pagana mõnus call stack+watch window teisele ekraanile tõsta, ehkki tehniliselt on tegu ühe programmiga  |
Jah, aga sellest ei käinud ju jutt. Katsu näiteks programmeerimise puhul panna asi nii, et põhiline koodiaken on jagunenud kahe monitori vahel, pool ühel, pool teisel.
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 11:37:27
|
|
|
Ühel kood, teisel klasside ja failide hierarhia koos dokumentatsiooniga. MSVC on suht-koht vilestavõitu IDE, mõne teisega annaks üsna kenasti kõrval ekraanil avada ka teise koodiakna.
Samas mul on suht-koht tihti korraga lahti 2-3 projekti seega vahel jääb isegi kahest monitorist väheks
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.11.2009 11:51:12
|
|
|
| pronto kirjutas: |
Sõltub konkreetsest programmist. Praegu visual studio all mingeid ülikahtlasi mälu üle kirjutamise buge taga ajades on pagana mõnus call stack+watch window teisele ekraanile tõsta, ehkki tehniliselt on tegu ühe programmiga  |
Jah, aga sellest ei käinud ju jutt. Katsu näiteks programmeerimise puhul panna asi nii, et põhiline koodiaken on jagunenud kahe monitori vahel, pool ühel, pool teisel. |
Mille jaoks peaks seda vaja olema? Pigem teisele ekraanile kõikvõimalikud abimaterjalid, testitav programm seal käima lasta jms.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 12:19:36
|
|
|
| 60Hz on ikka karm silmade rikkumine |
Rikkumine on see ainult siis, kui inimene ei kannata selliseid hertse kuid vahib silmad punnis pilti edasi. Nii kaua kuni see silmi ei väsita pole häda midagi. Inimesed on erinevad, paljude puhul pole vahet mis tüüpi monitori nad vahivad, mõnel on. Näiteks tean kaht inimest, kes LCD'sid üldse ei talu. Paar aastakest tagasi oli ka endal probleeme ning tihtipeale oli päeva lõpuks kerge peavalu LCD taga istumisest, kontrast-heledus ei olnud süüdlaseks. Aja möödudes tundub, et olen nendega harjuda suutnud. |
Novot, nagu sa isegi ütled, siis rikub ikka silmi küll - oleneb vaid inimesest. Ja ma tunnen seda vahet vägagi hästi. Btw, kontrast ja heledus täitsa muudetavad - ei pea default seadetega leppima.
| Et pildikvaliteeti on kõige õigem väljendada "mulle tundub nii" ja "minu arust on kenam", mitte reaalselt kvaliteeti mõõtes? |
Vaata kuskilt maalt läheb ka piir, kust enam edasi ei koti. Pole mõtet rääkida müügimehe kombel suurtest numbritest. Ürita nüüd lõpuks aru saada, et kõigil ei ole arvutit valides samad prioriteedid, mis sinul.
| Skeptik eksib taas - enne X360 väljatulekut olid juba päris arvukatel inimestel LCD-d. 2005 suvel oli CRT-sid poes juba vähemuses saada. Mina sain enda oma lõpumüügihinnaga, ja ühe parima omas hinnaklassis. Lisaks sellele oli PC kasutajatel ammu enne seda võimalik kasutada 85Hz, 100Hz ja 120Hz värskendussagedust. Mis sa ise arvad, kas konsoolikasutajad toona ütlesid, et nad näevad olulist vahet PC kasuks? |
See, et CRT-sid oli poes vähem ei tähenda, et kõik oleks jõudnud omale LCD-deks ümber vahetada. Ma ei mõista kuidas sa aina nii lolle järeldusi teed? Statistika näitas, et 2006 aastal välja tulnud Gears of War mängiti suures kaalus CRT-de peal. See oli kõigi esimese laine mängudega nii. http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3154014
| 1920x1440 17" ekraanil - sulle meeldib seda järjekindlalt kirbusitaks kutsuda, mis näitab seda, et sa ei oma isegi kõige primitiivsemaid teadmisi renderdamisest mängudes. 3D mudelite suurus ekraanil ei muutu, kui resolutsiooni tõsta, seega "kirbusita" efekti ei teki. Piksleid aga jääb lõppkaadrile rohkem, mis tähendab, et 3D mudelid paistavad siledamad, vähemsakilised, ja välja tulevad detailid, mis 720p puhul kaotsi lähevad (eeldusel et mängu tekstuurid on piisavalt kõrge kvaliteediga), lisaks on tänu ekstra ridadele pildis võimalik ka mängusiseselt täpsemalt ja kaugemale näha - "üks piksel kauguses asuva objekti kohta" piir tuleb 1440p puhul 2x hiljem vastu kui 720p puhul näiteks. Avatud maastikul toimuvates shooterites päris oluline. |
Aga nii ta on. "17-tollisele lukuaugule" selgelt pole taoline reso mõeldud, mida näitab ka refresh rate (60Hz). Rohkem nagu vaese mehe QXGA vms.
| Töötades jah, mängides ei. Dünaamiline (mängud) pilt ei väsita silmi sel viisil kui staatiline (2D desktopil). |
Nagu ma juba ütlesin, 60Hz on 60Hz. See on rohkem enda petmine.
| Mulle tundub, et sa lihtsalt ei tea, sest pole kunagi mitut monitori kasutanud. Eeldusel, et paneelid oleksid mõeldud värvidega tööks ja et sa reaalselt tööprotsessis kasutad rohkem kui ühte aplikatsiooni samaaegselt, oleks kaks või enam 24" monitori sinu jaoks kindlasti parem lahendus kui üks 27". |
BS! Oma testlab-is on mul just dual screen kasutusel. Nii et tean vägagi hästi, kus on selline setup ka reaalselt õigustatud.
| Vaatenurga argument on tööst rääkides naeruväärne. Kui sa proovid oma viiele sõbrale filmi näidata, siis see loeb. Mitte siis, kui sa üksinda tööd teed täpselt monitori ees. |
Kui mul tuleb klient või mõni muu isik kõrvale, kellele on midagi vaja näidata, siis ikka loeb küll. vat ei soovi temaga põski kokku panna.
Järjekordselt ei suuda sa enda mätta otsast alla tulla ja teiste eelistusi aksepteerida
_________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS)
viimati muutis SKG 13.11.2009 13:01:24, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 12:20:08
|
|
|
| Novot, nagu sa isegi ütled, siis rikub ikka silmi küll - oleneb vaid inimesest. Ja ma tunnen seda vahet vägagi hästi. Btw, kontrast ja heledus täitsa muudetavad - ei pea default seadetega leppima. |
Silmi rikub nende väsitamine, väsida võivad nad iga monitoriga. LCD ei oma selle koha pealt praktiliselt mingeid eeliseid.
Heledusest-kontrastist rääkisin et nood ei olnud mu peavalude põhjusteks, sai proovitud kõikvõimalikke kombinatsioone ning vahet polnud, lihtsalt kulus kuu-paar enne kui ära harjusin.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 12:24:07
|
|
|
| LCD ei oma selle koha pealt praktiliselt mingeid eeliseid. |
Mul peaks CRT-l ikka vähemalt 100Hz peal olema, et see vilkumine häirima ei hakkaks. Enda jaoks näen küll eelist. Ausaltöeldes oma esimese LCD-ga pidin ka nati harjuma, sest pilt oli kokkuvõttes niivõrd palju parem kui vanal CRT-l, aga see võttis max nädalake aega.
viimati muutis SKG 13.11.2009 12:31:05, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2009 12:26:08
|
|
|
Kui veel vaatenurgast rääkida siis kui suur vahe seal reaalselt on? Endal istub ees 2x160 kraadised monitorid ning need on vägagi hästi nähtavad kuni ~45 kraadise nurga alt vaadatuna. Sedasi mahub üsna vabalt 3-4 inimest nägema, mis ekraanilt toimub.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 12:34:55
|
|
|
| Kui veel vaatenurgast rääkida siis kui suur vahe seal reaalselt on? Endal istub ees 2x160 kraadised monitorid ning need on vägagi hästi nähtavad kuni ~45 kraadise nurga alt vaadatuna. Sedasi mahub üsna vabalt 3-4 inimest nägema, mis ekraanilt toimub. |
Üks asi on nähtavus, teine asi värvide moonutus.
See küll nati teemaväline, kuid mul toas diivanid laialt paigutatud ja kui juba 6 inimest külla tulevad, siis äärmistel istujatel oli juba halb filmi vaadata. Pilt hakkab muutuma nagu "negatiiviks". Ja teleril oli see vaatenurk vist isegi laiem kui 160-kraadi...
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
13.11.2009 14:22:47
|
|
|
| Skeptik eksib taas - enne X360 väljatulekut olid juba päris arvukatel inimestel LCD-d. 2005 suvel oli CRT-sid poes juba vähemuses saada. Mina sain enda oma lõpumüügihinnaga, ja ühe parima omas hinnaklassis. Lisaks sellele oli PC kasutajatel ammu enne seda võimalik kasutada 85Hz, 100Hz ja 120Hz värskendussagedust. Mis sa ise arvad, kas konsoolikasutajad toona ütlesid, et nad näevad olulist vahet PC kasuks? |
See, et CRT-sid oli poes vähem ei tähenda, et kõik oleks jõudnud omale LCD-deks ümber vahetada. Ma ei mõista kuidas sa aina nii lolle järeldusi teed? Statistika näitas, et 2006 aastal välja tulnud Gears of War mängiti suures kaalus CRT-de peal. See oli kõigi esimese laine mängudega nii. http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3154014 |
Sa ju ajad segamini monitorid ja televiisorid, elektroonikaekspert. Meie rääkisime monitoridest. 2005 suvel võis saada mängukõlbuliku LCD monitori umbes 3,5K eest, ehk see oli mainstream hind. CRT ja LCD võrdlusmoment oli olemas, PC peal.
|
|
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 14:50:29
|
|
|
See, et CRT-sid oli poes vähem ei tähenda, et kõik oleks jõudnud omale LCD-deks ümber vahetada. Ma ei mõista kuidas sa aina nii lolle järeldusi teed? Statistika näitas, et 2006 aastal välja tulnud Gears of War mängiti suures kaalus CRT-de peal. See oli kõigi esimese laine mängudega nii. http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3154014 |
Sa ju ajad segamini monitorid ja televiisorid, elektroonikaekspert. Meie rääkisime monitoridest. 2005 suvel võis saada mängukõlbuliku LCD monitori umbes 3,5K eest, ehk see oli mainstream hind. CRT ja LCD võrdlusmoment oli olemas, PC peal. |
No kuule, kes siin nüüd aiaaugust rääkima hakkas!? Ise sa ju alustasid juttu CRT telerite teemal, millele ma ka vastasin. Keerutad end juba nii palju, et endalgi segi nagu pudru ja kapsad.
Teiseks pole 50Hz teleri ja samal värskendussagedusel töötava arvutimonitori kasutamisel on mitmeid erinevusi. Teleritel oli kasutusel teist tüüpi fosfor, millega ei ole see vilkumine nii välja paistev, kuna see ei reageeri nii kiiresti. Ekraanist kaugemal istudes pole värelus nii häiriv (teleri puhul siis). Ekraan on üldjuhul suurem ja ei vaadata keskendunult niivõrd ühte punkti kui arvutimonitoril.
viimati muutis SKG 13.11.2009 15:02:21, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pronto
Kreisi kasutaja

|
13.11.2009 14:50:32
|
|
|
| Jah, aga sellest ei käinud ju jutt. Katsu näiteks programmeerimise puhul panna asi nii, et põhiline koodiaken on jagunenud kahe monitori vahel, pool ühel, pool teisel. |
Mille jaoks peaks seda vaja olema? Pigem teisele ekraanile kõikvõimalikud abimaterjalid, testitav programm seal käima lasta jms.  |
Oeh, ma kirjutan siis uuesti. Loe hoolega. Jutt käib sellest, et kumb lahendus on disainerile parem, kas üks suur ekraan või kaks väikest. EI OLE varianti, et kaks suurt või suur ekraan ja väike ekraan. Pead valima kahe variandi vahel -- üks suur või kaks väikest.
Pasa hoidmine teise ekraani peal on väga tore, aga lõuendit see suuremaks ei muuda, seega disainerid peaaegu eranditult eelistavad suuremat pinda kui nad kahe vahel valima peavad. Oma kola hoidmine teisel ekraanil on mugavuse värk, suure ekraani omamine disaineril on aga hädavajadus.
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
13.11.2009 14:55:16
|
|
|
Mitu inimest siit on disainerid? Skeptikul on reaalne vajadus olemas, kellel veel? Ometigi on see enamvähem ainuke põhjendus Maci ostuks, disaineritel head värvid ja suur monitor.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 161 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.11.2009 15:07:41
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| Skeptikul on reaalne vajadus olemas, kellel veel? |
täpsustus: enam ma selle alaga leiba ei teeni, samas haltuuraotsast ära ka ei ütleks. oskused pole kadunud, väheke roostes ainult.
samas OS X proovimiseks ei jää ka muud üle kui Mac osta. põhjus ju seegi. aga selleks ei pea tingimata 27" aparaati ostma.
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
13.11.2009 15:22:15
|
|
|
| Jah, aga sellest ei käinud ju jutt. Katsu näiteks programmeerimise puhul panna asi nii, et põhiline koodiaken on jagunenud kahe monitori vahel, pool ühel, pool teisel. |
Mille jaoks peaks seda vaja olema? Pigem teisele ekraanile kõikvõimalikud abimaterjalid, testitav programm seal käima lasta jms.  |
Oeh, ma kirjutan siis uuesti. Loe hoolega. Jutt käib sellest, et kumb lahendus on disainerile parem, kas üks suur ekraan või kaks väikest. EI OLE varianti, et kaks suurt või suur ekraan ja väike ekraan. Pead valima kahe variandi vahel -- üks suur või kaks väikest.
Pasa hoidmine teise ekraani peal on väga tore, aga lõuendit see suuremaks ei muuda, seega disainerid peaaegu eranditult eelistavad suuremat pinda kui nad kahe vahel valima peavad. Oma kola hoidmine teisel ekraanil on mugavuse värk, suure ekraani omamine disaineril on aga hädavajadus. |
Inimene, ega ma naljaviluks sinu tekstis osa punaseks ei värvinud. Minu jutt käis väga täpselt just tolle kohta. Ära keeruta asja mingi eridisaineri peale!
Selles jutus, mis ma siia lõppossa olen kirjutanud, olen ma kogu aeg üritanud rõhutada, et eri tegevuste puhul on eri vajadused.
Mingi arvutigraafilist teost "maalides" pole muidugi abimaterjale tarvis, ainus asi mis lahti on, on kujundusprogramm ja sellega on mugavam ühe ja võimalikult suure ekraani peal töötada.
Ent kui on hunnik rakendusi korraga lahti ja neid veel vahetades suva järjekorras jms., siis praktikas on mitme monitori peale asja ära jaotades mugavam tööd teha.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|