praegune kellaaeg 20.06.2025 23:33:14
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DigeBeni
HV Guru

|
05.11.2009 12:02:56
|
|
|
kännuämmelg, kindel, et oled pihta saanud, mida elukaz soovib ? Sisuliselt algas see konkreetne "probleem" sellest, et ta mõistis valesti reegli punkti, mis keelab teemasse, teemaalgatajaga konkureerivaid soove/pakkumisi teha. Ma pole veel kohanud teemat või arutlust, mis üritaks argumenteerida selle reeglipunkti vastu sarnase loogikaga. See, millest sina räägid on aga pelgalt avalikust foorumist tingitud suhtlemine, mida ei ole võimalik takistada ega efektiivselt kontrollida isegi, kui seda tahaks. Sellest on tõepoolest siin juba aegade algusest räägitud ja alati järeldusele jõutud, et see on antud keskkonna eripära tõttu paratamatu. Olenemata, et hind kujuneb sarnaselt oksjonile, pole HV Ärifoorumid oksjonikeskkond justnimelt oma avatuse tõttu, seega ei kehti siin klassikalise oksjonikeskkonna reeglid. Võrdlused spetsiifiliste ärikeskkondadega pole seega HV Ärifoorumite puhul kohased. Ärifoorumid on pigem äri-turg, kus igaüks võib ligi astuda ja tehingu ära teha, kui osapooled kokkuleppele jõuavad.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.11.2009 12:05:28
|
|
|
Nii ta on, HV ärifoorum pole klassikaline kindlate tingimustega oksjonikeskkond per se, vaid mõningate oksjonikeskkonna tunnustega, kuid siiski senini lõpuni reguleerimata avatud foorumikeskkond, kus saab osapoolte kokkuleppel ja eetilistel tõekspidamistel teha äri.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
05.11.2009 13:25:39
|
|
|
Kahjuks ma oma hommikuse mõtteavaldusega tõesti jõudsin ainult ühte teemat puudutada, kuid selle posti mõte oli lihtne- olen kah seda meelt(nagu ka ilmselt paljud, kes siin sõna võtnud pole), et kui reeglitega keelatakse ära teemasse konkureeriva pakkumise tegemine, tuleks samalaadset tegevust ka mujal taunida. Ja sellest piisab, sest lisaks sanktsioneeritud reeglitele on ühiskonna enamus harjunud kuuletuma ka harjumustele ja tavadele
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
05.11.2009 13:29:56
|
|
|
Tanel, pane siis reeglitesse kirja et konkureerivad pakkumised on lubatud ja on minu poolt teema lõpetatud.
DigeBeni kirjutas: |
kännuämmelg, kindel, et oled pihta saanud, mida elukaz soovib ? Sisuliselt algas see konkreetne "probleem" sellest, et ta mõistis valesti reegli punkti, mis keelab teemasse, teemaalgatajaga konkureerivaid soove/pakkumisi teha. |
Oled sa kindel et ise must üldse aru oled saanud? Konkreetne teema algas sellest et keegi üritas võõrast teemast kaupa saada aga sai hoopis negatiivse ja sellele tähelepanu juhtides selgus et taolist tegevust peetaksegi normaalseks osa rahva poolt.
tsitaat: |
Ma pole veel kohanud teemat või arutlust, mis üritaks argumenteerida selle reeglipunkti vastu sarnase loogikaga. |
Kas tõesti on see niivõrd hoomamatu loogika? Ma ei ole mitte selle punkti vastu vaid et kui varjatud pakkumised on juba lubatud siis avalikud peaks ammugi olema. Ehk siis enne kui teemasse pakkumisi keelata tuleks muud analoogsed pakkumised keelata kui info on ainult sellest teemast pärit.
See, millest sina räägid on aga pelgalt avalikust foorumist tingitud suhtlemine, mida ei ole võimalik takistada ega efektiivselt kontrollida isegi, kui seda tahaks. |
Nõus, kätt vahele panna pole võimalik.
.... see on antud keskkonna eripära tõttu paratamatu. |
Ei ole nõus, sellise asja toimimiseks on vaja kahte osapoolt, meelitaja ja meelitatav kes mõlemad peaks reegleid rikkuma et asi teoks saaks ja reeglitevastast käitumist välja pakkudes riskitaks oma mainega.
Olenemata, et hind kujuneb sarnaselt oksjonile, pole HV Ärifoorumid oksjonikeskkond justnimelt oma avatuse tõttu, seega ei kehti siin klassikalise oksjonikeskkonna reeglid. Võrdlused spetsiifiliste ärikeskkondadega pole seega HV Ärifoorumite puhul kohased. |
Kaotame siis reeglid ära, nagunii ei ole võimalik kõike kontrollida?
Ärifoorumid on pigem äri-turg, kus igaüks võib ligi astuda ja tehingu ära teha, kui osapooled kokkuleppele jõuavad. |
Mine turule ja seisa mingi leti kõrvale ja kui tuleb ostja ja küsib kauba kohta ja siis sina sosistad talle kõrva et kle osta hoopis minu käest, mul küll letti ei ole aga seal taga on mul tordikarp mis on kaupa täis. Kui müüja asjast aru saab ja tal vähegi viitsimist on saad lõuga.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
0 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
05.11.2009 13:39:58
|
|
|
Mina ja sina võime paljustki unistada aga meie ei tee reegleid.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.11.2009 13:42:40
|
|
|
OK, ma näen et konstruktiivseid järeldusi sellest arutelust eriti ei tulnud, seega teema praeguseks lukku.
Kui on midagi konstruktiivset, mõistlikku või uudset lisada, siis PS mulle või mõnele supermodele ja avame teema uuesti aruteluks.
Niisama heietamist a'la "kaotame siis üldse reeglid" pole mõtet viljeleda.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|