Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Koduvõrk (signaali parandamine erinevates kohtades) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 01.11.2009 18:37:38 Koduvõrk (signaali parandamine erinevates kohtades) vasta tsitaadiga

Tere!
Oleks vaja saada netti läbi linksys wrt54gs ruuteri. Põhiarvuti thomsoni ruuteriga on teises majas. Kas saab seadistada seda linksysi wirelessi vastu võtma?

E: Süsteem toimib nüüd. Aga oleks vaja edasi arendada kogu süsteemi. Sest levi on seal jama ja paljude läpakatega ei saa üldse levi teises majas. Sellepärast oleks vaja arvatavasti väliantenni linksysile, mis signaali parendaks, siis oleks mõtet linksys repiiterina ka tööle panna, et läpakatega muretult mööda netisügavusi ringi kolada ja LAN partysid teha.

E2: Praeguse seisuga on mul kolm ruuterit.
Thomson TG784 Esimese maja 2. korrusel "host".
Linksys WRT54GS Teise maja 1. korrusel "repeater bridge".
Buffalo WHR-HP-54G Hetkel kasutuseta, aga tahaks selle ka repeater-bridgeks seadistada ja siis kuskile "stand-alone" tööle panna. Arvatavasti esimese maja 1. korrusel asuvasse elutuppa, et seal saaks läpakatega ühenduda ja äkki saab teise majja ka repeaterile parema signaali.
Esiteks ma vist fläshin ta kohe üle, dd-wrt-st ma midagi jagan ka juba.

Aga ma ei tea veel kuidas nad omavahel toimima hakkavad. Keegi äkki säästab mind suurest vaevast ja teeb kohe eos mu mõtte maha? icon_biggrin.gif
Konstruktiivne kriitika on teretulnud.

PS: Võite pakkuda väliantenne ka privasse ja ainult privasse, et teemat mitte solkida.

viimati muutis DexXxter 11.02.2011 21:11:41, muudetud 10 korda
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
p2ep
HV veteran

sõnum 01.11.2009 20:06:57 vasta tsitaadiga

Selleks tuleb ruuteri firmware vahetada, näiteks DD-WRT vastu
v.7 jaoks http://dd-wrt.com/wiki/index.php/How_To_Flash_the_WRT54GS_v7
või kui pole v7, siis http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
ja trüki valgesse kasti WRT54GS ja vali õige rida

See kõik tehtud, konfid purgi vastuvõtjaks
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 01.11.2009 20:39:02 vasta tsitaadiga

v1.1 on muidu, aga mis ma edasi pean tegema? Seal on neid faile ka päris palju.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.11.2009 21:19:52 vasta tsitaadiga

Kas tal default firmwarega ka juba client mode valikut polnud?
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 01.11.2009 21:24:31 vasta tsitaadiga

Ma ei tea. Ma ei saa millegi pärast 192.168.1.1-le ligi. "Probleem lehe laadimisel"
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 01.11.2009 22:17:42 vasta tsitaadiga

DexXxter kirjutas:
v1.1 on muidu, aga mis ma edasi pean tegema? Seal on neid faile ka päris palju.

Juhend on http://wiki.wifi.ee/index.php?title=DD-WRT_paigaldamine_Linksys_WRT54G/GL_seeria_ruuterile
Kõigepalt pane peale mini
Kui seal on klient olemas, pole edasi mässata vaja. Kui ei, siis jätka standardiga.
Kasutad muidugi mitte juhendi faile, vaid neid, mis sellelt lehelt leidsid.
Muud on igatsugu eri teenuste, nagu VOIP, VPN jm jaoks

Kui 192.168.1.1-le ligi ei saa, tee seadmele reset - litsu nuppu seni, kuni kõik tuled korraks kustuvad vms (vähemalt 20 sek)
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 02.11.2009 23:09:23 vasta tsitaadiga

Neti sain enam vähem töösse. Aga signaali jääb vajaka. Teises majas on teda ainult kuni 16% ja sedagi kõrghetkedel. Ja sellel thomsonil ma ei avastanud kuskilt kohta, kust saaks võimu juurde keerata.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 03.11.2009 00:47:39 vasta tsitaadiga

Avasta siis linksysil antenni lisamise võimalus. Soovitus, kliendina töötaval antenniga komplektil seadista asi ainult ühele antennile tööle.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 03.11.2009 01:34:27 vasta tsitaadiga

Thomsoni võimsust reguleeritakse käsurealt, aga see on enamasti juba turakate poolt ette põhja keeratud.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 06.02.2011 22:58:23 vasta tsitaadiga

Süsteem toimib nüüd. Aga oleks vaja edasi arendada kogu süsteemi. Sest levi on seal jama ja paljude läpakatega ei saa üldse levi teises majas. Sellepärast oleks vaja arvatavasti väliantenni linksysile, mis signaali parendaks, siis oleks mõtet linksys repiiterina ka tööle panna, et läpakatega muretult mööda netisügavusi ringi kolada ja LAN partysid teha.

Või on teil muid soovitusi?
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 07.02.2011 00:19:21 vasta tsitaadiga

palju neid läpakaid siis on? see linksys on sul ainult klient tema ei hakka sulle wifit tegema, selleks pead eraldi AP püsti panema. päris LAN party jaoks jääb võimsust igal juhul väheks ja sa ei täpsustanud vahemaid.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 07.02.2011 15:37:42 vasta tsitaadiga

No siuke väike külapraazdnik icon_biggrin.gif maksimum 3-4 läpakat pluss desktop. Kõik on suht väikses ruumis korraga, võib olla miski 4m*5m. Ruum asub 1. korrusel. Signaal tuleb teisest majast, teiselt korruselt, linnulennult maksimum 30m.

Linksys oma v23 sp firmwarega võimaldab mul seal igal juhul valida AP, CLIENT ja CLIENT-BRIDGE vahel.
v24 sp2 saab juba repeaterina ka tööle panna.

Ja kui see variant ei tööta, siis üks sõber oleks nõus loovutama ühe ruuteri. Siis saaks ühe teha AP-ks ja teise wifit jagama?

viimati muutis DexXxter 09.02.2011 18:43:02, muudetud 3 korda
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 07.02.2011 20:46:18 vasta tsitaadiga

kuidas ta konkreetselt linksysis toimib ei tea, bridge ise ei tekita mingit levi, kuna sul linnulennult tuleb see 30m sellesama linksysiga sinna 1 korruse ruumi siis läheb sul vaja mingit suvalist teist karpi mis oskab wifi leviala tekitada.
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 11.02.2011 21:14:06 vasta tsitaadiga

Ma ise mõtlesin ka seda jah. Aga kui saaks hakkama ühe karbiga, ilma oluliste kadudeta, siis oleks see variant isegi parem mu meelest. Aga eks näis.

E: Väike kõrvalepõige töö käigus icon_biggrin.gif

E2: Sain ruuteri jälle töökorda ja firmware-i ka vahetatud v24 vastu. Selle järgi olen üritanud ruuterit wifit ka tootma panna. Läpakas tuvastab signaali, aga ta ei saa sinna ühenduda. Veel ei tuvasta ta SSID-d. Ütleb ta nimeks olevat "other network", kuigi mul on nimi pandud.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge
http://www.youtube.com/watch?v=Ud-Hq3kgvk4

Neist ka justkui pole kasu.

Ma millegipärast arvan, et teine ruuter ei luba repiitida vms? Aga kuidas ma selle kindlaks teen?

Teine ruuter on mul Thomson TG784

E3: Tuleb välja, et kõigi firmwaredega ei toimigi see värk. Panin natuke vanema versiooni peale ja seadistasin uuesti kliendiks ja hakkan selle peale uuesti seda repeater-bridge-ks seadistama.

Kõige imelikum on, et ma teen kõike nagu juhendites, läptop tuvastab signaali ka, aga ei näita minu poolt seatud SSID-d ja ei lase sellega ühenduda.

E4: OK, asi on natuke imelikum icon_biggrin.gif Õe läpakaga leidsin teises majas repiiteri signaali, aga SSID-d ei näidanud ikka, kuigi mul on SSID broadcast enabled. Ja mis kõige imelikum, õe läpakaga lasi ühendada, peale seda, kui ma panin wifile nime ja sisestasin parooli. Järelikult peab asi olema konkreetselt minu läpakas, sest repiiter paistab töötavat.

E5:Vahetasin ruuteri firmware v24 sp2 build 12548 mega vastu ja seadistasin üles. Vahetasin oma läpakal draiverid ära ja nüüd saab läbi repiiteri ka netti sellega.
Aga probleem on järgmine kuigi mul on SSID broadcast enabled repiiteril, siis läpakas tuvastab ta ikka "Other Network"-ina. Peale seda kui ma sellele nime annan ja parooli sisestan, siis ühendab ära küll. Ja peale seda kui ma ära salvestan seaded, siis olen sinna ühendatud, näitab ikka teist "Other Network"-i
Aga kuidas ma saaks nii, et ta kogu aeg näitaks SSID-d ja jääkski ainult üks network?

E6: Great success! Leidsin lahenduse viimasele küsimusele. Nüüd broadcastib nime ja näitab ainult ühte networki.

E7:Nüüd on ainuke mure jama signaaliga desktopi puhul. Peab vist ruutereid ja värke sättima ja ümber paigutama veel. Võib olla saaks kuidagi ühe ruuteri veel vahele torgata parema signaali nimel teekonnal ühe maja teiselt korruselt teise maja esimesele korrusele.

Praeguse seisuga on mul kolm ruuterit.
Thomson TG784 Esimese maja 2. korrusel "host".
Linksys WRT54GS Teise maja 1. korrusel "repeater bridge".
Buffalo WHR-HP-54G Hetkel kasutuseta, aga tahaks selle ka repeater-bridgeks seadistada ja siis kuskile "stand-alone" tööle panna. Arvatavasti esimese maja 1. korrusel asuvasse elutuppa, et seal saaks läpakatega ühenduda ja äkki saab teise majja ka repeaterile parema signaali.
Esiteks ma vist fläshin ta kohe üle, dd-wrt-st ma midagi jagan ka juba.

Aga ma ei tea veel kuidas nad omavahel toimima hakkavad. Keegi äkki säästab mind suurest vaevast ja teeb kohe eos mu mõtte maha? icon_biggrin.gif
Konstruktiivne kriitika on teretulnud.
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 13.02.2011 14:28:24 WiFi kordaja kodukarbist vasta tsitaadiga

Ühe raadioga WiFi sarviku pruukimine kordajana liigitub pusimiseks.
Karbi tilluke raadio peab tegutsema saatmise ja vastuvõtmisega vaheldumisi.
Eluloom see ei ole. võrk on aeglane ja karbid vajavad tihti torkimist

Sa vajad 2 raadioga karpe.

tagasi üles
m2ka
HV kasutaja

sõnum 13.02.2011 19:53:50 vasta tsitaadiga

Endal sarnane olukord käsil, et elionist saadud TG784 jagab garaaži pööningult wifit üle maja, kuid maja on veidike suur vist, et teises otsas on signaal selline kahtlane. Seega on soov hankida repeater tuppa, soovitavalt ka ühe või enama lan pordiga, et sealt juhe teleri külge ajada, saaks teleri uhkemaid võimalusi ka kasutada.

On ideid? Kodus vedelevad üle Linksys WRT54GC ver 2.0 ja D-Link DWL-2000AP+, ehk saab kuidagi neid ära kasutada? D-Link väidetavalt oskab repeaterina töötada, kuid miskipärast ei pääsenud ma ta sisse ligi, pusisin ja pusisin, kuid ei midagi.
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 52
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2011 08:12:49 WiFi kordaja vasta tsitaadiga

Ühe raadioga WiFi sarviku pruukimine kordajana liigitub pusimiseks. ( võrk on aeglane ja vajab torkimist .)

vea Speedost kaabel hoone teise serva ja torka sinna WiFi AP.

tagasi üles
m2ka
HV kasutaja

sõnum 14.02.2011 10:52:37 vasta tsitaadiga

Sel juhul jääb ju 2 erineva nimega wifit maja peale laiali, aga sellest pole vist suurt midagi vast?
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2011 10:59:11 Mitu WiFi ühes hoones. vasta tsitaadiga

Miks saatjad erineva nimega peaks olema, sama nimi pane.

Erinevad töökanalid seadista aga kindlasti!

tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 14.02.2011 12:04:41 vasta tsitaadiga

Praegu igal juhul nagu töötaks see lahendus. Panin buffalole ka dd-wrt v24, tegin ta repeater-bridgeks ja tõstsin aknalauale. Signaal on teises majas senise max 16% asemel 52%. Asja võlu seisneb pigem nagu asja odavuses. Ma pole kogu võrgu peale sentigi raisanud.

m2ka kirjutas:
Endal sarnane olukord käsil, et elionist saadud TG784 jagab garaaži pööningult wifit üle maja, kuid maja on veidike suur vist, et teises otsas on signaal selline kahtlane. Seega on soov hankida repeater tuppa, soovitavalt ka ühe või enama lan pordiga, et sealt juhe teleri külge ajada, saaks teleri uhkemaid võimalusi ka kasutada.

On ideid? Kodus vedelevad üle Linksys WRT54GC ver 2.0 ja D-Link DWL-2000AP+, ehk saab kuidagi neid ära kasutada? D-Link väidetavalt oskab repeaterina töötada, kuid miskipärast ei pääsenud ma ta sisse ligi, pusisin ja pusisin, kuid ei midagi.

Mul on jopanud ses suhtes, et buffalo ja linksys mõlemad toetavad dd-wrt-d, mida on suhteliselt lihtne seadistada, kui kõik õigesti teha.
Nii palju, kui ma uurisin, siis kummalegi su ruuterile dd-wrt-d ei saa panna. Kui just listid iganenud pole.

m2ka kirjutas:
Sel juhul jääb ju 2 erineva nimega wifit maja peale laiali, aga sellest pole vist suurt midagi vast?

Mul leiab minu toast läpakas kolm signaali, kõigiga saab netti ka. Kõik ruuterid jagavad wifit.
tagasi üles
m2ka
HV kasutaja

sõnum 14.02.2011 12:07:21 vasta tsitaadiga

Selge, eks ma õhtupoole hakkan pusima ja annan tulemustest teada.
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2011 12:14:33 Kaabel või kordaja? vasta tsitaadiga

Kaabli otsas sobivad mõlemad karbid "AP modes".

kodukarbist kordaja on võrgu "pudelikael"

tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 14.02.2011 12:17:23 vasta tsitaadiga

No aga nett on olemas, juhtmete vedamine poleks variant. Pudelikael või mitte, parem, kui ilma enivei icon_biggrin.gif
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 14.02.2011 12:40:25 vasta tsitaadiga

DexXxter kirjutas:
- Asja võlu seisneb pigem nagu asja odavuses. Ma pole kogu võrgu peale sentigi raisanud.

Võimalik. Aga vaata milline aeg on sul raisatud, kuhi karpe kasutamata ja võrk nagu tatt... Võtnud siis üks karp, pannud see vastu võtma, siis teine karp ja sobivaimas kohas saatma ja oleks nii deskid kui läpakad rahul, võrk ka normaalne. Ja aega oleks kulunud kõigi nelja sõbaraga "külaprääszdnikut" pannes kuni ööpäev icon_smile.gif
tagasi üles
DexXxter
HV kasutaja
DexXxter

sõnum 14.02.2011 17:31:31 vasta tsitaadiga

No hetkel on parem kui varem. Sest enne ei saanud läpakatega üldse seal korralikult netis istuda ja desktopil oli ka sitem signaal. Aega oli mul küll jännata ja vähemalt polnud igav.

Käepärastest vahenditest ja ilma traati vedamata on võrku küll mu meelest, vajadusel saab ümber tõsta ja ümber ehitada ka. Mina olen hetkel rahul.

m2ka kirjutas:

No dd-wrt-d millega mina eksperimenteerisin, sa kasutada ei saa kummalgi ruuteril.

Aga kui sa teed linksysi AP-ks ja viid siis juhtmega telekani, siis saad teleka sappa lükata ja annab wifit ka natuke. Muud võimalust sellega vist pole.

D-Linki saad repeateriks teha küll. Et paned ta teleka juurde wifit püüdma, juhtme telekasse, ja saadab ka wifit. Aga oleneb, kui head ühendust su teleka vinged lisafunktsioonid vajavad. Teoreetiliselt on võimalik

Mõistlikum oleks sul ruuter telekani enivei viia juhtmega. Ja siis saad juba katsetada mõlemat ruuterit, kumb paremini wifit levitab.

Või kuula asjatundjaid ja kuluta sulli, tõenäoliselt küll mõistlikema lahenduste peale. icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Koduvõrk (signaali parandamine erinevates kohtades) mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.