Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tamarillo
HV vaatleja
|
28.10.2009 11:49:26
Uus WD ketas jamab. |
|
|
Eile soetasin siis uue WD My Book Essential 1TB välise ketta ja hakkasin FAT'st NTfs formatima. Mitu tundi formatis ja lõpuks ütles, et Windows was unable to format the disk. Peale selle lasin WD Data Lifeguard diagnosticsiga ka üle ja terve öö ragistas ja lõpuks lõi errori Too many bad sectors detected.
Mis teha, et ketas tööle saada?
_________________ Fotograafia |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
28.10.2009 12:09:03
|
|
|
garantiist uus ketas, mis muud.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
28.10.2009 12:19:04
Re: Uus WD ketas jamab. |
|
|
Tamarillo kirjutas: |
[kärtz...] hakkasin FAT'st NTfs formatima.../ |
Põle soovitav tegevus ja vbolla ongi tootja poolt seetõttu keelatud. Nimelt põle mitmel teisel süsteemil(Win98 jpt) NTFS tuge, seetõttu ongi välised kettad enamjaolt FAT vormingus. Teised süsteemid ei saaks lihtsalt su kettale enam "pihta"
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
29.10.2009 10:38:02
|
|
hashi kirjutas: |
Tamarillo kirjutas: |
[kärtz...] hakkasin FAT'st NTfs formatima.../ |
Põle soovitav tegevus ja vbolla ongi tootja poolt seetõttu keelatud. Nimelt põle mitmel teisel süsteemil(Win98 jpt) NTFS tuge, seetõttu ongi välised kettad enamjaolt FAT vormingus. Teised süsteemid ei saaks lihtsalt su kettale enam "pihta"  |
ära aja jama. Et formatid koos NTFS'iga omale bad sectorid kettale? Pole veel minu silm sellist tänapäevast kõvaketast näinud, millele oleks tootja poolt öeldud, et ära sa sellesse ja sellesse formaati ketast pane. Win98'l on normaalne USB Mass Storage tugi ka puudu, so what...
Formaadi valik on ikka lõppkasutaja enda otsustada (vastavalt kasutusvaldkonnale). Kui ma tahaks näituseks seda ketast kasutada oma plaadtitõmmiste vms suurte failide jaoks kasutada, siis poleks mul FAT'iga ju suurt midagi peale hakata...
See praegune case on aga ju sulaselge tuksis kõvaketta juhtum...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
29.10.2009 10:51:35
|
|
warwas kirjutas: |
ära aja jama. Et formatid koos NTFS'iga omale bad sectorid kettale? .../... Win98'l on normaalne USB Mass Storage tugi ka puudu .../... See praegune case on aga ju sulaselge tuksis kõvaketta juhtum... |
Ma ei väitnudki, et FAT-to NTFS vormindamisega päädid tekitad vaid juhtisingi tähelepanu, et W98 ei saa NTFS süsteemiga kettale pihta nigu sa isegi tõdesid
Tõenäoliselt ongi ketas tuksis. Ma lihtsalt soovitasin hädalisele tulevikku silmas pidades jätta ketas FAT faili-süsteemiga - on "puhtam ja kuivem tunne"
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
29.10.2009 10:55:54
|
|
|
hashi, tunned sa teemaalgatajat isiklikult, et tead teda w98 taolise rämpsuga töötavat? Tema postitusest ega profiilist ma küll ei juhtunud viidet märkama.
Seade ise garantiisse loomulikult.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
29.10.2009 11:03:06
|
|
|
hashi, Samas ei saa FAT32 vorminguga kettale kirjutada faile mis suuremad kui 3gb. Kõik sõltub sellest mille jaoks ketast vaja. Puhtam ja kuivem tunne sellejuures väheoluline.
_________________ He who knows he has enough is rich. |
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
02.11.2009 16:32:34
|
|
|
ot: |
Ma ei tunne teemaalgatajat ja ei tea ega eelda teda kasutamas mingit konkreetset faili- või operatsiooni-süsteemi.
Küll tean aga mitmeid "w98 taolise rämsuga töötavat" arvuti-kasutajat ning oma "hülge-möla" FAT-i kohta, panin kirja puhtpragmaatilistel kaalutlustel ja just nimetatud kogemuste põhjal. Näide: koduseks tööks võimaldati andmeid välise ketta abil kaasa võtta, kuid kodus selgus, et ketas oleks nagu täiesti tühi. Siis tuli hädaline minu juurde kaeblema, et "nää - olen ketta nässu keeranud ja aita nüüd vajalikud andmed kätte saada". Siis selguski, et ketas on NTFS aga kodune "w98 taoline rämps" ei saa sellele pihta. "Puhtam ja kuivem tunne" on seetõttu sõltuvuses konkreetse kasutaja arvutialastest teadmistest ja oskustes neid erinevate failisüsteemidega seostatult kasutada. See oli minu "point", mida väljendada püüdsin - ilmselt veidike ebaõnnestunult
Kaasajal on muidugi NTFS enam-levinud ja saadaval mitmeid utiliite, mis suudavad seda lugeda ja interpreteerida ka teis(t)es failisüsteemi(de)s, kuid kasutaja peaks siis neist teadlik olema ja suutma neid ka vajadusel rakendada.
Samas on võimalik ketas jagada mitmeks erineva failisüsteemiga partitsiooniks ning mahukaid andmeid käsitleda selles, mis seda võimaldavad. Aga see eeldab jällegi "puhtamat ja kuivemat tunnet", mis on sõltuvuses arvuti-kasutaja... (täida lünk ise)
Niipaljukest siis sel korral  |
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
02.11.2009 16:56:14
|
|
|
hashi, see on sul ilus OT jutt küll, lugesin lausa mõnuga. Aga ta ei taha kõige paremini kokku sobida teema algataja esimese postitusega, kus asi lausa pihta hakkab NTFS-ks üleviimisega....pole küll sõnagi selle kohta, et mispärast...lootkem, et mitte seetõttu, et keegi kuvaldaga talle vastu pead koputas... Ja lisaks, et tuliuus, siit minu sõnad, et garantiisse pöördumine on kõige õigem tegevus.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
02.11.2009 20:10:42
|
|
|
XYZ kirjutas: |
hashi, see on sul ilus OT jutt küll, lugesin lausa mõnuga. Aga ta ei taha kõige paremini kokku sobida teema algataja esimese postitusega, kus asi lausa pihta hakkab NTFS-ks üleviimisega....pole küll sõnagi selle kohta, et mispärast...lootkem, et mitte seetõttu, et keegi kuvaldaga talle vastu pead koputas... Ja lisaks, et tuliuus, siit minu sõnad, et garantiisse pöördumine on kõige õigem tegevus. |
Tore, et kellelegi "päikest halli argpäeva" suutsin tuua aga see selleks ning loodaks tõesti, et teemaalgataja tervisega kõik korras on. Ja otse loomulikult olen ka päri sellega, et uhiuus ketas tuleks lasta garantiis üle vaadata ning vajadusel asendada.
Samas ei tahaks ma uskuda, et tootjale keegi millegi raskega oleks äsanud, et ta oma kauba puhul just seda failisüsteemi kasutab. Arvatavasti siiski suurema ühilduvuse tagamiseks tänapääval (enam-)levinud ja/või veel kasutuses olevate vanemate süsteemidega.
Minu "hülgemöla" oligi mõeldud "kõike-kogenud äss-petsjalisti" soovitusena, et arukam oleks edaspidiselt jätta ketta failisüsteem muutmata ehk nö "puhtam-kuivem...". Loomulikult aga on "iga mees oma õnne sepp ja oma õlle valaja" ehk teisiti üeldes - tehku oma ketta ja failisüsteemiga mida-iganes vajalikuks peab
Loodame vaid, et asi on õnneliku lahenduse leidnud ning teemaalgatajal kõik korras.
Palun seda postitust, nigu ka eelmisi, lugeda "vilusoohviliseks äss-pekulatsiooniks ulmelisel kvant- ja tava-vüüsilisel teemal"
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tamarillo
HV vaatleja
|
02.11.2009 22:15:49
|
|
|
Ketas vahetatakse välja ja ma olen kindel et 90% juhtudest kasutan seda ketas vähemalt Win Xp taga.
_________________ Fotograafia |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|