Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Asus Eee PC 900 vajab soovitust märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
andreas123
HV kasutaja

sõnum 31.10.2009 14:11:47 Asus Eee PC 900 vajab soovitust vasta tsitaadiga

Tere,

Probleem on selles, et ma lihtsalt ei suuda valida endale välja, millist linuxit peale panna. Olen suhteliselt võhik, ubuntu oli veidi isegi liiga kohmakas sellele (suurus ja jõudlus). Damn small linux ka ei meeldi, sooviks midagi vahepealset.
Kõvaketas on tal 8GB ja 4GB (täpselt ei saa aru, kuidas see seal toimib).
Igatahes, sooviksin, et ütleksite mingise keskpärase linuxi. Suuri eelistusi pole: internet, muusika, dokumentide lugemine jne.

Tänades
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wk
HV vaatleja

sõnum 31.10.2009 15:42:02 vasta tsitaadiga

Pakkumiseks oleks vaja natuke rohkem teada Su arvutist. Aga algajale sobiv kergema töölauaga distro on Xubuntu. Arendatakse ka Lubuntut, aga kardan, et see on veel toorevõitu. DSLiga samasse suurusjärku jäävad veel Puppy ja Slax, näiteks.

Täiendus: märkasin, et küsid netbooki jaoks. Selleks võib sobida näiteks Ubuntu Netbook Remix:
http://www.canonical.com/projects/ubuntu/unr
Siin on loend netbookidele suunatud distrodest:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Netbook_Distributions

tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 01.11.2009 13:57:32 vasta tsitaadiga

Tänud.
Mälu on tal 1GB ning protsessor peaks olema seal 1Ghz kandis. icon_smile.gif

EDIT: Proovin ära sellise asja nagu Leeenux, on kohandatud Asusele ning peaks olema väga lihtne installida. Miski uus asi on.

Andreas
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 01.11.2009 13:59:12 vasta tsitaadiga

Eeebuntu base või standard näiteks. Neil on see eelis, et EeePC riistvara (wifi, bluetooth, jne) ning power management on toetatud out-of-box ja üldse on nad keskmisest veidi enam eee-dele tuunitud.

Ära ainult compizi või midagi taolist paigalda, seda ei jaksa ilma graafikakiirendita tilluke atom jooksutada. Ja ReiserFS-ist hoia eemale, selle tugi on custom kernelist eemaldatud.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
aadiadio
HV vaatleja
aadiadio

sõnum 02.11.2009 19:13:42 vasta tsitaadiga

Ma panin endale paar päeva tagasi Linux Mint peale(http://www.linuxmint.com/) väga rahul sellega ja on võimalik kasutada ka, mitte nagu XP puhul pidin ootamisega segaseks minema.
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 03.11.2009 16:52:08 vasta tsitaadiga

Minul hetkel LEEENUX peal, tundub suht asjalik. Mulle harjumatu, aga seda ei kasuta ka mina.
Igatahes, ma usun et siia võikski lisada neid windowse mida keegi täpselt teab või on mingi kogemus selliste väikeste arvutitega.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.11.2009 23:59:46 vasta tsitaadiga

Distributsioonil ei ole iseenesest suurt vahet. Loeb ainult, mis programme seal kasutada. Ubuntu server install koos Openbox'iga ja KDE programme vältides jookseks päris kiirelt. Aga selle ülesseadmine vajab huvi asja vastu ja/või kellegi abi.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 12.11.2009 17:35:53 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
Distributsioonil ei ole iseenesest suurt vahet.

On ikka vahe. Mugavuse vahe. Eeepc-le mõeldud distrod on mõne suurema venna pealt branchitud ja seal on konkreetsete seadmete power management ja quickbuttonid tööle pandud, testitud. Samuti riistvara tugi (wifi ja bluetooth) toimib out of box ja window manageri theme optimaalne tillukese ekraani jaoks. Ise tehes läheks mitu päeva.

Mina näiteks ei taha oma niigi kasinat vaba aega kulutada kodus arvuti ehitamiseks icon_smile.gif

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.11.2009 18:18:09 vasta tsitaadiga

Programmide jooksmise kiiruses oli küsimus. Nõustun, et seadistamiseks kuluvas ajas on vahed väga suured erinevatel distributsioonidel.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 12.11.2009 18:56:24 vasta tsitaadiga

võib proovida ka http://pclinuxos.com/?page_id=10 seal erinevate aknahalduritega variante allalaadimiseks.
C.O.B.R.A
Aeg Maha 2a

sõnum 19.11.2009 20:39:29 vasta tsitaadiga

Mina soovitaksin Ubuntu Netbook versiooni.

Hetkel olen ise kasutanud/proovinud:
SLAX(KDE3.5) - muidu kõik ilus tore ja suhteliselt kiire, KUID puudub package manager ning üldine konfimine on suhteliselt jube.
DSL(ICEWM) - Hea, kiire ja pisike. Mulle ei sobinud kuna otsisin midagi ilusamat ning Apt pole ka põhipakis.
Puppy kõige uuem - Menüü on täis igasuguseid programme, isegi mõttetuid programme. Wifi kaardtidega saab päris hästi hakkama. Põhipakis oli vist ka juba compiler olemas. Kasutab oma packagemanageri!
ZenWalk - Igati korralik distro. Konsooli poolelt jäid aga minu teadmised puudulikuks ning loobusin.
Xubuntu 9.04 - Seda jooksutan kõikide kodus olevate masinate peal. Isegi garaažis. Kõige stabiilsem tundub neist. XUbuntu jaoks võiks olla üle 256MB operatiivmälu. Muidu pisut aeglane.
Kubuntu 9.04 (KDE4.5) - Mõneks päevaks hoidsin. Siis aga muutus kuidagi ebastabiilseks ning vahetasin välja.
Linux Mint - Jooksutasin seda läppari peal. Töötas, kuid jällegi kaotas stabiilsuse. KDE samamoodi aknamänedzeriks.
VectorLinux - Midagi sarnast nagu Puppy, kuid pisut selgema menüüga ning pakette vist majandas APT. Kindel ei ole.

Noh suhteliselt pikk nimekiri. Ei usu, et siit omale kohe sobiva leiad. Tõmba LiveCD -sid ning katseta!
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
andreas123
HV kasutaja

sõnum 21.11.2009 21:17:30 vasta tsitaadiga

Kasutan ikka Leeenux 1.2, ollakse väga rahul sellega (mina seda arvutit ei kasuta).
Väljas on nüüd juba 1.3, oskab keegi öelda kuidas ma saaksin 1.2->1.3?
Päris clean installi ei tahaks jälle teha, ei viitsiks neid programme uuesti installida ega faile ümber tõsta.
Ehk saab lihtsalt "põhja" uuendada.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 22.11.2009 15:00:33 vasta tsitaadiga

andreas123 kirjutas:
Kasutan ikka Leeenux 1.2, ollakse väga rahul sellega (mina seda arvutit ei kasuta).
Väljas on nüüd juba 1.3, oskab keegi öelda kuidas ma saaksin 1.2->1.3?
Päris clean installi ei tahaks jälle teha, ei viitsiks neid programme uuesti installida ega faile ümber tõsta.
Ehk saab lihtsalt "põhja" uuendada.
Guugeldasin natuke selle distributsiooni kohta. Ühest küljest selgub, et ta on ubuntu põhine, mis võiks tähendada, et teda võiks saada viisakalt ja automaagiliselt uuendada nii nagu ubuntutki. Samas vabalt kättesaadav dokumentatsioon interneeduses on sisuliselt olematu. Fakt on see, et ma ei usu hästi, et eksisteerib ühtki linuxi distributsiooni, mis uuendamiseks puhast installatsiooni vajab - ega see windows pole icon_razz.gif

Pika jutu lühike kokkuvõte - juhul, kui antud distro kasutab apt-get/aptitude/synaptic tarkvara uuendamise ja paigaldamise süsteemi, siis peaks olema võimalik /etc/apt/source.list failis uue versiooni repositooriumid kirjeldada ja seejärel öelda näiteks käsureal apt-get update && apt-get dist-upgrade ja peaks kõik viimasema versiooni peale minema.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Asus Eee PC 900 vajab soovitust
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.