Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Satakas
HV kasutaja

|
28.10.2009 14:52:06
palun nõu: remote assistant/desktop ja adminniõigused |
|
|
PROBLEEMI JUUR peitub jõnglases, kes hirmsasti tahab arvutit kasutada ja "majandada". enamasti see tal ka õnnestub, aga mingi x-aja järel on olukord ikka ja alati selline, et masin on kõikvõimalikku jälkust, sealhulgas viirusi täis. seega siis masin aeglane, võrk aglane, paljud asjad ei tööta jne. rääkimisest ja seletamisest, et omal algatusel ei installi midagi peale, ei piisa - ilmselt jääb tal ikka kuskile ajusoppi mingi mõte, et issi on loll ja keelab ainult selleks, et tema ei saaks lõbusaid kelli-vilesid nautida ja niisama "häkkida".
SELLE LAHENDUSENA näen varianti, et kui teen talle järjekordset opsüsteemi formatit, teen temale ainult tavakasutajaõigused (oleks seda juba ammu teinud, aga kuna ma ise enamuse ajast teises linnas viibin, pole mul võimalik igal vajalikul hetkel tema asju seal näppimas ja mudimas käia).
LAHENDUSEGA KAASNEV PROBLEEM ongi just see viimatimainitu - asjade loomuliku käiguna on masinas tihti vaja midagi mitteplaanipärast installida või mudida. kuna aga ise ära olen, siis...tjah...
VÕIMALIK LAHENDUS võiks olla midagi remote assistanti taolist. siit siis ka küsimus:
kas on võimalik (ja kui on, siis kui keeruline) teha jõngmanni arvutisse iseendale adminnikonto, kuhu ma saaks sisse logistada läbi võrgu ja remote desktopi abil seal asju sätitada? mida selleks tegema peaks? kas võivad esineda probleemid erinevate opsüsteemidega (minu win7 vs. tema xp)? lühidalt siis: kas keegi oskaks jagada võimalikult põhjalikku õpetust või alternatiivlahendust?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
28.10.2009 14:58:55
Re: palun nõu: remote assistant/desktop ja adminniõigused |
|
|
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Uuri veidi seda. Kui asi teenusena jookseb, siis saad alati eemalt sisse.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
28.10.2009 15:01:38
|
|
|
tänan, aga kas võimaldab ka adminnina logimist jmt, mida ma algpostis eeldasin?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.10.2009 15:09:14
|
|
|
mis OS? oleks sulle XP st praegu pikalt ja laialt seletama hakanud.
abiks on dyndns mis masina kaugelt internetist virtuaaldomeeniga leida aitab.
kui sul seal juba häkitakse, siis pane biosile parool, sea esimeseks buutimsseadmeks hdd-0 ja needi püssiga korpus kinni.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas.
viimati muutis laurx 28.10.2009 15:10:04, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
28.10.2009 15:10:10
|
|
|
Adminnina sisse ei logi, Switch User pead tegema. Kas see vaid probleeme ei põhjusta, jõnglane võtab selle ajal adminni konto üle.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
28.10.2009 15:14:23
|
|
|
Siis peab väljast vabalt sisse saama, aga enamasti on see siiski võimalik.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
28.10.2009 15:23:18
|
|
|
laurx kirjutas: |
kui sul seal juba häkitakse, siis pane biosile parool, sea esimeseks buutimsseadmeks hdd-0 ja needi püssiga korpus kinni. |
hehe, ei nii hull see asi siiski pole. pidasin silmas seda, et jõngmann püüab vahest omal käel winni setinguid "paremaks" teha. olen jälile saanud, et mõni klassivend on midagi rääkinud ja väidetavalt oma masinal teinud või mingi vidina installinud ja kuna jorss on just selles vanusest, kus klassivenna uinamuinajutt on kindel tõde ja issi soovitused-keelud on vaid selleks, et tema elu raskem, värvivaesem, igavam ja mõttetum oleks, siis proovib ta kõike ise salaja omal käel järgi näppida ehkki selline isetegevus on keelatud.
remote assistance ei sobi. tee siis juba remote desktop iga. siis põnn ei näe, mida sa teed. lõpus teed resa ja põnn saab peale resa oma masina tagasi. |
minu poolest võib ta näha küll. peamine, et ta EI SAAKS ISE kriitilisi setinguid näppida ja asju (un)installida.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
28.10.2009 15:27:20
|
|
|
Siis peaks ju "Run as Administrator" täiesti sobima.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
28.10.2009 15:30:20
|
|
|
oot, mida sa täpselt silmas pead? ma üldiselt adun neid arvutiasju küll, aga pole kunagi erinevate kasutajaõiguste määramisega pistmist teinud nii, et see on mulle tsipa tume maa.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
28.10.2009 15:33:21
|
|
|
nu tee lihtsalt siis , local admin pane parooli alla , ja logi kaugelt üle Logmein või mis iganes tarkvara ligi , ükspuha mis programmi sul vaja käima tõmmata pane run as ... ja nagu sul admini kasutajanimi ja parool peas siis käivitad selle.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
28.10.2009 15:35:05
|
|
|
Mingi suvalise käivitatava faili (exe, msc, msi,...) peal paremklõps > Run as... > Administrator
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
28.10.2009 15:39:51
|
|
|
ja kui igale asjale ei saa selle run as adminiga midagi teha siis ava CMD - Run as admin ja tõsta programm sisse . Osadel .msi instalatsiooni failidel oli selline mure et ei last run as panna .
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
28.10.2009 16:06:13
|
|
|
ok, ma siis igatahes püüan. tänan kõiki. kui probleeme tekib, küsin üle.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.10.2009 16:22:23
|
|
|
ekset saad käivitada jah aga selleks, et nt computer managementile ligi saada, pead hakkama explorer.exet ka administratori õigustes käivitaa ja see on kaka..
adminnimiseks oma konto pigem. pisikesel kaob pilt eest, sina müterdad asjad paika ja resad masina ,mille peale ta teab, et saab ise sisse logida. tatika profiili alt õigused gruppidelt ära user managemendis ja peaks esialgu oelmas olema. local policy ja security options on lahedad kohad aga xp home siis enam ei sobi, kuna ta ei oska remote i serveerida.
step by step siis.
1. hangid omale nt dyndns ist virtuaaldomeeni . tasuta ja sobitad selle siis kas ruuterisse või kliendiga arvutisse. elioni seadmetel on dyndns valmidus olemas nt. ja teed siis ruuteris pordisuunamise.
2. ppeale formatit alustad sellest, et paned oma arvutile mõistliku nime ja määrad käsitsi ip aadressi. hea porti suunata ja töötab.
3. seadistad formaadittud masinas kaks kontot. 1 sinu, admin, paroolid ja õigused. tatikale guest grupis midagi. (comuter management sealt user management )
4. paned oma konto remote gruppi system - remote valiutest..
peaks töötama küll.
kasti soovitasin kinni needida selle pärast, et kui see jumalast klassivend soovitab tatikale nt miniPE d hierons i või mõnda muud, millega suvaliselt masinasse kasutajaid teha saab, oled ikka kuses oma poliitikaga ja masin veel rohkem prse keeratud kui praegu. lauakatel tuleb parool maha cmosi clearimisega, mis lihtsalt tehakse nii, et võetakse emaplaadilt patarei .. ga seda juurdepääsemist peab neediga takistama
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
28.10.2009 18:14:27
|
|
|
Teamvieweriga saad teha "disable remote input" ja ka muud head ning toredat, sulle ei pea isegi staatilist ega dünaamilist avalikku IP-d olema, läheb NATi tagant välja, leiab ka teise massa NATi tagant üles, saab ka keelata proge sulgemise, installimist endale ei vaja, ise saad kasvõi pulgal kaasas vedada, hallatavas masinas peab muidugi installitud olema. Mul tööl tavakasutaja õigused, käin ikkagi vajadusel kodumasinates sees, miski ei kobise.
Soovitan soojalt.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
30.10.2009 15:49:17
|
|
|
ekset saad käivitada jah aga selleks, et nt computer managementile ligi saada, pead hakkama explorer.exet ka administratori õigustes käivitaa ja see on kaka.. |
selle jaoks peab admin konto alt "Launch folder windows in a separate process" linnukese panema. see käib xp kohta. samas ma nagu mäletan, et control panelit control.exe kaudu käivitades pole see üldse probleemiks.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|