Arvestage kindlasti et see PC on kõige ODAVAMATEST juppidest. Eriti tuleks silmas pidada PSU-d mis on ikka väga odav ja võib kohe pauku teha kui arvuti tööle panna
Korpus on ka siuke nirum :p
Kindlasti on PC pluss see et seda on lihtsam upgraded kui mäkki. aga siis i oleks teema enam sama. (idee on et samade juppidega pc ja mac maksavad sama palju)
Mis mängudess puutub siis Mac jääb siin pika puuga hätta, sest mäkile pole lihtsalt mänge (niipalju kui PC-le). Mina pole suurem asi gamer ja seepäraast vaatan mängimise poole pealt PS3'e poole
heretic666 kirjutas:
Kvaliteetmonitoride puhul osta endale Delli monitor, võrreldes Enzodega tunduvalt taskukohasema hinnaga.
Dell on vägahea .... 26540,- letihinna juures ei nimetaks ma seda teabmis taskukohaseks ainult jutuks siis Dell 30" LCD 3008WFP
londiste kirjutas:
1. ekraani argumentatsioon ei ole piisavalt veenev. kuna macil on kahtlase resoga ekraan, siis võrdluseks kohe suur 30"? 26-27" peal on ekraanide hindades räme hüpe. 26" ips peaks <10k leiduma.
Võrdlus on eeskätt monitori resolutsioonis mitte tollides. 2650x1440+ monitori sa naljalt alla 10k ei leia _________________ bonefarm.ee
pakuks, et see 4850 on mobility või muidu selgelt alla klokitud isend.
täitsa võimalik. samas pole ka sinu väide ilma testideta eriti veenev.
alla 75w toidet on veenev? desktop-4850 on väidetavalt (ja ka usutavalt) 110w+. kiire google näitas custom kaarti ja jahutit, millest pc maailmas midrange kaardi jahutit ei oota. kivi olemuse kohta google seekord ei aidanud ja kaua otsida ei viitsinud. mõni imaci omanik võiks sõna sekka öelda.
temaatik, see pc ei ole odavamatest juppidest. i5 platvormina on hetkeseisuga idiootselt kallis. pikemas perspektiivis sõidab intel ilmselt oma segmenteeritud socketitega jälle põõsasse. kuvarit juba mainisin. muusse pudisse lähemalt süveneda väga ei viitsi (aga mainin ära, et proovi seda maci ametlikul teel upgradeda).
edit:
nonäed, upgrademist mainisid ise ka.
'mäkile pole lihtsalt mänge' on loll argument. loobi windows peale ja on nii et tapab. ja native resol ei jookse. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
londiste, iMac-i 4850 tarbib tõesti kuni 75W? mõnd linki ehk?
ei pea vist ka oletama, kumma resell value suurem on... _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Mac on ikka täis pask. Masin peab surisema laua peal, siis tead, et on tööaeg ja ei vahi oma läikivat monitori Miks on lauaaarvutile vaja mingit webcammi, läpakal nagunii olemas, lauaarvutit kasutad ikka vaid töö jaoks ja ei käi mingites videochattides, samamoodi wireless klaviatuuride ja jublakatega. Kurat mul on 8 USB pistikut arvutil ja need tuleb täis toppida, mille eest ma maksan? _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Skeptik, lingi võin uuesti üles otsida, google andis mõned imaci lammutamise teemad, kus seda arutati.
resell value? ma olen väga vähe kasutet mäkke müügil näinud. nende eest tahetakse lihtsalt nii palju saada, et ei ole võimalik müüa. miks see nii on, on eraldi vaidlus. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
resell value? ma olen väga vähe kasutet mäkke müügil näinud. nende eest tahetakse lihtsalt nii palju saada, et ei ole võimalik müüa. miks see nii on, on eraldi vaidlus.
BS. sa siis ei käi õigetes kohtades vaatamas. annan vihje - emug ja applepot foorumid. müüsin enda iMac-i ka seal maha ja sain väga hea papi selle eest. kasutatud PC väärtus kukub aga kolinal. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
see teema ongi mõlemi hinna võrdlus. ei ole eraldi vaidlus. miks mitte võrrelda kumma eest peale 1, 2 või 3 aastast kasutamist suurema summa saab. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Skeptik, mis on see reaalne value, mis seda premiumi väärt on?
näide elust: ostsin tutika iMac-i poest ~15K eest. müüsin aasta hiljem emug foorumis 12K pakkumise eest. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Ostad korraliku PC poest 9k eest, aasta hiljem müüd maha 5k - ei ole ju erilist vahet. Eks maci puhul ostetakse eelkõige disaini ja selle eest on osad inimesed nõus rohkem maksma.
Selle asemel, et proovida endale isiklikku iMaciklooni ehitada, äkki paneks lihtsalt kokku ühe arvuti samas hinnaklassis kui teemaalgataja ODAVAIM arvuti ja siis võrdleks? 25 288 EEK, siit ma tulen:
Hinnad Arvutikeskusest:
CPU: i5 750 2,66GHz - 2650 EEK
Emaplaat: Intel BLKDP55WB P55 - 1400 EEK
RAM: 2x2GB ADATA 1066MHz DDR3 - 1190 EEK
HDD: Western Digital Green Power 1TB - 1100 EEK
VIDEO: HD5870 1GB (Sapphire) - 5395 EEK
DVD-RW: Samsung SATA black - 300 EEK
PSU: OCZ StealthXStream 500W - 795 EEK
CASE: Gigabyte ISOLO - 1315 EEK
14145 EEK
Nüüd, kus arvuti ise on koos, jätab see meile üsna laialt mänguruumi monitori osas... õige koht näidata, et HD5870 1024MB sai põhjusega valitud!
Korralikus, stiilses korpuses arvuti, mis on mängudes 2-3x kiirem kui iMac. Monitorisüsteem, mis ületab oma mahult ja suuruselt iMac'i oma kordades. Seda kõike 5000 EEK odavamalt. Ma arvan, et rohkem ei peagi midagi lisama. Peale lemmik-keyboardi ja OP-süsteemi.
Ostad korraliku PC poest 9k eest, aasta hiljem müüd maha 5k - ei ole ju erilist vahet. Eks maci puhul ostetakse eelkõige disaini ja selle eest on osad inimesed nõus rohkem maksma.
et siis pole vahet, kas saad tagasi 55% või 80%?
disain on rohkem maitse asi, aga enda jaoks on koostekvliteet suhteliselt tähtis. ükskõik, millise tehnikavidina puhul. ei ostaks eales omale õhuksest plekist Codegeni või muud analoogset kasti lauale otseses mõttes värisema. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Kui võtaksid natuke vaevaks arvutada, siis leiaksid, et iMac'i hind odavnes sinu näite puhul 3000 EEK ja PC minu näite puhul 4000 EEK. Sellest tulenevalt ei ole eriti suurt vahet küll, arvestades seda, et PC eest makstav poehind on niikuinii odavam.
Kui võtaksid natuke vaevaks arvutada, siis leiaksid, et iMac'i hind odavnes sinu näite puhul 3000 EEK ja PC minu näite puhul 4000 EEK. Sellest tulenevalt ei ole eriti suurt vahet küll, arvestades seda, et PC eest makstav poehind on niikuinii odavam.
need konkreetsed summad ei puutu ju asjasse ja ei näita palju asja väärtus langeb.
kui aga ühe väärtus langeb aastaga 20% ja teise oma 45% on vahe päris suur. umbes sama nagu Kia ja Saab. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
2 või rohkem ekraani.....erickul on omamoodi point sees. (kolme monitori jaoks on küll kahte videot vaja mis jällegi maksab)
Idee on tore aga oma igapäevaseks tööks valiksin siiski suurema resolutsiooniga monitori (missest et monitori hind tuleb kordades kallim)
kasutusmugavus on suurem kui mitme monitori puhul (pean silmas eeskät graafikaga töötamist).
Muu töö jaoks võib 2 ja enam monitori isegi hea valik olla.
iMaci puhul häirib natuke monitori 1440px kõrgus...võiks täis 1600px olla, siis oleks täismäng.
Teiseks
Arvuti upgrademine on PC puhul kindlasti kergem. saad jupi kaupa upgradeda. Mäkki pead aga vahetama uue vastu ja vahe kinni maksma. Mäkkidel on järelturu väärtus päris kõrge, niiet maci upgrademine uue vastu ei tohiks teabmis probleem olla.
Rääkised väärtuse langemisest siis PC vs MAC hinnavahe tuleb sisse kui vanust neil juba üle aasta. MAC säilitab oma väärtust ka pele 2 aastat, pc aga langeb suuresti peale aastat ära.
Aga sel teemal las räägib mõni kel rohkem kogemust. Räägin ainult foorumites leiduvate hindade põhjal.
Ahjaa mainiti et puldi hinna ka sisse arvutaksin...minuteada uue mäkiga pulti kaasa ei tule (apple.com andmetel) niiet seda ma ei arvestanud.
Üks huvitav lause mis netist silma jäi "Apple releases new 27″ LED Cinema Display – comes with a free Mac" _________________ bonefarm.ee
iMaci puhul häirib natuke monitori 1440px kõrgus...võiks täis 1600px olla, siis oleks täismäng.
nonäed, puudu on vajalikke asju. +15k.
eks ta ole jah...aga see on ka ainuke asi mis häirib...samas apple jutu järgi on 27 tollisel (2560x1440) 78% rohkem pixleid kui 21,5 tollisel (1920x1050)
2560x1440 ja 2560x1600 vahe on 11% (kui ma nüüd se peaga õigesti arvutasin)
seega pistsin ta 30 tollistega samasse punti. _________________ bonefarm.ee
2 või rohkem ekraani.....erickul on omamoodi point sees. (kolme monitori jaoks on küll kahte videot vaja mis jällegi maksab)
Idee on tore aga oma igapäevaseks tööks valiksin siiski suurema resolutsiooniga monitori (missest et monitori hind tuleb kordades kallim)
kasutusmugavus on suurem kui mitme monitori puhul (pean silmas eeskät graafikaga töötamist).
Muu töö jaoks võib 2 ja enam monitori isegi hea valik olla.
üksik uus ati videokaart peaks eyefinity'ga hakkama saama kuue ( 6 ) monitoriga.
ja 3 monitori peaksid ju igasuguseks video/fototöötluseks s*taks head olema...
3 monitori peaksid ju igasuguseks video/fototöötluseks s*taks head olema...
mitu monitori tuleb siis kasuks kui saad jaotada töö nende peale ära. (progemisel kindlasti väga kasulik)
Graafika ja video jaoks on üks suur monitor kasulikum kuna töötad ühe kindla programmiga ja seda mitme monitori peale jaotada ei saa (normaalselt).
minu jaoks ideaalne oleks 1 master monitor ja 2 sidemonitori aga see on juba teine teema _________________ bonefarm.ee
Mac on overprized. Kes tahab "esteetilise välimuse" eest maksta, palun, samas on olemas ka konkurentide lauapealsed monitor-arvutid, mis on odavamad ning ei ütleks, et halvemad. _________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis
Selle asemel, et proovida endale isiklikku iMaciklooni ehitada, äkki paneks lihtsalt kokku ühe arvuti samas hinnaklassis kui teemaalgataja ODAVAIM arvuti ja siis võrdleks? 25 288 EEK, siit ma tulen:
Hinnad Arvutikeskusest:
CPU: i5 750 2,66GHz - 2650 EEK
Emaplaat: Intel BLKDP55WB P55 - 1400 EEK
RAM: 2x2GB ADATA 1066MHz DDR3 - 1190 EEK
HDD: Western Digital Green Power 1TB - 1100 EEK
VIDEO: HD5870 1GB (Sapphire) - 5395 EEK
DVD-RW: Samsung SATA black - 300 EEK
PSU: OCZ StealthXStream 500W - 795 EEK
CASE: Gigabyte ISOLO - 1315 EEK
14145 EEK
Nüüd, kus arvuti ise on koos, jätab see meile üsna laialt mänguruumi monitori osas... õige koht näidata, et HD5870 1024MB sai põhjusega valitud!
Korralikus, stiilses korpuses arvuti, mis on mängudes 2-3x kiirem kui iMac. Monitorisüsteem, mis ületab oma mahult ja suuruselt iMac'i oma kordades. Seda kõike 5000 EEK odavamalt. Ma arvan, et rohkem ei peagi midagi lisama. Peale lemmik-keyboardi ja OP-süsteemi.
Jah, võimalus. Aga see on rohkem nagu "mida ma iMac-i hinna (30 000.-) eest muust poest kokku suudan ehitada" värk. Peaks olema "millise raha eest saan identse arvuti konfiguratsiooni ja monitori" ja vaadata siis numbreid.
Ise olen tihe mängija ja samas tegelen graafikaga, istun suht kahevahel.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.