Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows 7 väljas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 23.10.2009 18:24:06 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

Enne möga ajamist ,et win7 ja vista cräp on võin mõtlejale soovitada ennast põlema panna. icon_lol.gif

crapid on ju
panin ennast põlema ka icon_lol.gif

edit: aga eks ta ole maitse asi, sõltub ikka inimeste vajadusest icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 23.10.2009 18:24:30 vasta tsitaadiga

Mis möllad, kirjutas:
......

Ostes Windows 7-e koos uue arvutiga (OEM-versioon) maksab Home Premium 1695 krooni, Business 2090 ja Ultimate 2880 krooni.
.....

Arvasin, et vana uudis, aga pole veel päevagi möödas kui hinnad kukuvad kolinaga, kindlasti hakkab õige pea Windows 7 OEM mis on võrdne Windows XP Home`ga sellest vähem maksma, ehk siis tulevikus saab kindlasti kõige odavam Windows olema Windows 7, ostad arvuti kasti jao tetaile netipoest, kas kast peab komplekteeritud olema või teatud hulga detailide ostmisel saaks OEM-versiooni kaasa osta

XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 23.10.2009 18:36:31 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:

crapid on ju

Kui ei meeldi kasuta virtual pc xp mode, legaalne windows xp for windows win 7 usb ka töötab. Võid sellega ennast siniseks kaifida.

xpander
HV veteran
xpander

sõnum 23.10.2009 18:43:39 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
xpander kirjutas:

crapid on ju

Kui ei meeldi kasuta virtual pc xp mode, legaalne windows xp for windows win 7 usb ka töötab. Võid sellega ennast siniseks kaifida.

ei kasuta microsofti tooteid eriti tihti..tööl ainult, kodus testimiseks peaks ka win 7 veel mingil kettal asuma icon_biggrin.gif, aga sellel saab vist trial läbi varsti

angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.10.2009 18:56:12 vasta tsitaadiga

Samas see menüüde süsteem imo ikka natuke perses. Kui just finalis ära ei muudetud (proovisin seda betat mis avalikult välja anti). Vanasti oli ikka properties ja kõik tab'idena ühes kohas. Vistas oli asi täitsa piixu vajunud. Win 7 natuke parandati aga ei ole ikka nõnda mugav kui võiks. Mis kuramuse pärast peab jätma poolikuks asja näidates sellega ära et lihtsalt ideed said otsa ja tehti pool toores asi. Win 7 puhul siis sutsu nätske kuid söödav.

.... linuxis õnneks on see ideoloogia imo paigas. Vähemalt minusugune linuxi võhik esmalt asja kätte võttes leidis kõik ülesse ja sai loogikale kuidagi ka pihta.

Aga jah uus on alati parem.... See on ju reegel tänapäeval beer_yum.gif

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 23.10.2009 21:42:24 vasta tsitaadiga

Praegu on poodides Vista hind pisut odavam kui Win7l, huvitav, kas Vista korjatakse üldse ära, sest loogika tahab väita, et selle müük peaks nulli kukkuma. Milleks osta asi x, kui x2 on välimuselt parem, turvalisem, sama ühilduvus ja veel igatpidi kiirem, rohelisem ja lillelisem?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
darkside
HV veteran
darkside

sõnum 23.10.2009 22:25:02 vasta tsitaadiga

sain väljalaske päeval ka käe valgeks ja müüsin ühe win7 masina maha, palju kergemalt võeti seda vastu kui vistaga arvutit icon_cool.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
HighEnd
HV veteran
HighEnd

sõnum 24.10.2009 01:20:18 vasta tsitaadiga

Ise ka viimased 2 kuud RTM-i kasutanud. Ja Jaanuarist saati betat. Probleeme 0. Töötas juba esimesest betast alates mis proovisin vista Driveritega hästi. Lenovol nüüd juba Win7 driverid olemas ka. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
profiil
HV kasutaja
profiil

sõnum 24.10.2009 14:19:16 vasta tsitaadiga

Olen 15minutit Vista taga olnud (tutvusin õe uue laptopiga) ning ülejäänud ajast XP taga olnud
Kas on mõtet W7 proovida?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 24.10.2009 14:22:57 vasta tsitaadiga

No XP oli uimasus ise. Vista oli juba äkilisem ja W7 on mõnus ja kiire icon_rolleyes.gif
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 14:39:17 vasta tsitaadiga

kus otsast see xp uimane on? Vista oli nagu tigu. Win 7 avaliku betat proovides oletaks et võeti igasugu jura ja kontroll maha ja saadigi kiiremaks asi... xp mul siiski suts kiirem imo.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 24.10.2009 14:41:25 vasta tsitaadiga

Minu läpaka peal: 2GHz prose, 2GB RAM oli XP uimasem kui Vista. Ja seda vahet olen ma märganud ikka paljudel masinatel. Muidugi, kui sul oli 512Mb ram, siis XP toimetas sellega ja Vistale jäi väheseks. XP kasutas 2GB rammist ära maksimaalselt 500-600MB ja ülejäänud oli lihtsalt tühi. No olgem ausad XP on pea 10a vana asi ka juba
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 14:47:08 vasta tsitaadiga

Minu P2 oli selline testimisel:

Q6600 3.2GHz
4GB DDR2
Sata ketu ... kiire
GTX285

icon_lol.gif

Vista on aeglane nagu tigu -> Core 2 Duo läppar prose (2.0 ? mäleta mis keskmiselt inimestel olnud vista masinatel mis hoolduses olnud), 2GB rammu ja kohati ka mõni asjalikum 8400 vms vga. Ja kari appi kui uimane asi oli. Isegi peale puhast installi viskasin läppari lauale, mälu välja, enda läppari 2gb pulk sisse lisaks ja siis sai alles tööd teha. muidu oli suht -> läppar lendab kohe aknast alla või xp peale.

Mis see loeb et XP on vana asi? Vista ei toonud imo midagi uut ja üks asi mida minuteada 7 suuresti tõi oli SSD tugi mis oletatvasti saaks ka kena pätsiga xp'le külge panna. Kas mitte nad kõik üks see sama NT põhjal tehtud jura ole? Win 7 betale sai kenasti panna Vista driverid külge ehk siis nad suht samad. Töötas.

Iga uus asi ei ole alati hea. Tänapäeval kehtib juba enamasti vastupidine reegel.

viimati muutis angel 24.10.2009 14:49:47, muudetud 1 kord
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 24.10.2009 14:48:46 vasta tsitaadiga

Mida sa demagoogitsed, sellest juttu ka vista ja xp teemas, et vista on erksam. Et sul nii juhtus, ei tähenda, et see nii on icon_idea.gif
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 24.10.2009 14:49:15 vasta tsitaadiga

profiil kirjutas:
Olen 15minutit Vista taga olnud (tutvusin õe uue laptopiga) ning ülejäänud ajast XP taga olnud
Kas on mõtet W7 proovida?

Kui nii vähe kasutanud siis tükk aega läheb, et selgeks saada
Lisaks oled veidi hiljaks jäänud
Ametlikult ei saa enam W7 RC versiooni ja pead(omal vastutusel) kasutama mitteametlikke kanaleid kui tahad proovida icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 14:53:42 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Mida sa demagoogitsed, sellest juttu ka vista ja xp teemas, et vista on erksam. Et sul nii juhtus, ei tähenda, et see nii on icon_idea.gif

jah ja tuttavatel it tehnikutel ja igal läpparil kus ma tavapäraseid hooldusi tegin või lihtsalt kasutaja küsis "kuidas ma webi browseri lahti saan" ala küsimusi ning isegi osad juba vaikselt ütlesid et kuidas saaks ametliku XP peale kuna see vista on aeglane.

Aga jah Win 7 on positiivselt kiirem. Võeti vist see "kas ma võin teha seda ja toda" kontrollid maha või siis saadi asi lõpuks valmis. Kurb et see vista vahepeal pidi eksisteerima. Samas eks pappi natuke ikka sisse tõi icon_cool.gif

Loodan ainult et Win 7 SP tulekul ei pea jälle 30-1h + ootame selle installi. Või üldse update süsteem kiirem nagu XP'l seda tehakse. Vistaga ikka oli päris piin see update... Selle ajaga kui vista end full update tegi jõudsin juba hunnikute viisi XP masinaid valmis visata.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 24.10.2009 15:03:35 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
jah ja tuttavatel it tehnikutel ja igal läpparil kus ma tavapäraseid hooldusi tegin või lihtsalt kasutaja küsis "kuidas ma webi browseri lahti saan" ala küsimusi ning isegi osad juba vaikselt ütlesid et kuidas saaks ametliku XP peale kuna see vista on aeglane.

Mis tõestab järjekordselt, et kasutaja kes teab mis teeb saab iga OS-ga kenasti hakkama thumbs_up.gif .Vistaga k.a
angel kirjutas:
Kurb et see vista vahepeal pidi eksisteerima.

Pidi eksiteerima ja kõik.Siin pole isegi midagi arutada enam...
angel kirjutas:
Loodan ainult et Win 7 SP tulekul ei pea jälle 30-1h + ootame selle installi. Või üldse update süsteem kiirem nagu XP'l seda tehakse. Vistaga ikka oli päris piin see update... Selle ajaga kui vista end full update tegi jõudsin juba hunnikute viisi XP masinaid valmis visata.

SP integreerimisest pole ilmselt keegi midagi kuulnud icon_rolleyes.gif

Oleks SP integreerinud oleks läinud 45min max ja edaspidi lihtsalt installida peale ja kogu deela.Ajasääst missugune icon_smile.gif
Või siis kasutada ametlikke Vista SP1/SP2 Int plaate thumbs_up.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 15:14:42 vasta tsitaadiga

asi on põhimõttes. kas sellest ei saa siis aru? Mida piixu ma integreerin kui tuuakse masin A @ XP ja masin B @ Vista. Vaja lasta SP peale. Nu mida v*tu sa integreerid. Sa pead installima ja siis kotte sügama kuniks üks vista piix suvatseb oma asjad ära teha samas kui XP ütles -> oota hetk ja ma saan hakkama kui sul vähegi mõistlik masin on. Alati ei saa ka formati teha kuna X hulk anmeid mida ei tohi vaadata, puutuda või siis piixu kanti settinguid mida keegi enam tagasi panna ei oska, viitsi.
(kiidu sõnad Win 7'ele kui keegi aru veel ei saa) -> Win 7 senised kogemused on positiivsed kuid selle default haldamis süsteemi võiks siiski veel natuke ümber mõelda. ei ole lihtsalt mugav. Saab küll "hambaharjaga pellarit küürida" aga milleks näha vaeva kui on olemas lihtsam ja parem viis icon_rolleyes.gif

Inimene saab jah kõigega hakkama aga kas sedasi peabki jätkama? Ehk võtaks nii et arvuti käima minekuks peab 10 nuppu korraga all hoidma jms trikke tegema.. tuleks toime aga kas on mõtet? Kuigi kui piisavalt reklaami teha et selline on uus süsteem küll siis rahvas kaasa läheks.

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.10.2009 15:24:16 vasta tsitaadiga

angel, 10 nuppu on selgelt vähe, nospel tuleb üheteistkümnendana käiku panna icon_wink.gif Kui selle läbi surud ja rahva heakskiidu saavutad, siis oled maailmaklassi tegija icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 24.10.2009 15:28:39 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
asi on põhimõttes. kas sellest ei saa siis aru? Mida piixu ma integreerin kui tuuakse masin A @ XP ja masin B @ Vista. Vaja lasta SP peale. Nu mida v*tu sa integreerid. Sa pead installima ja siis kotte sügama kuniks üks vista piix suvatseb oma asjad ära teha samas kui XP ütles -> oota hetk ja ma saan hakkama kui sul vähegi mõistlik masin on. Alati ei saa ka formati teha kuna X hulk anmeid mida ei tohi vaadata, puutuda või siis piixu kanti settinguid mida keegi enam tagasi panna ei oska, viitsi.

Kui klient sellega nõus on siis saab ju Clean install kah teha.Niikuinii enamus ei oska midagi seadistada windowsis seega ei lähe ka midagi kaduma icon_lol.gif
Andmetega on iseasi.See on ikka kliendi mure, et andmed oleks varundatud jne

Ausaltöelda ma ei imesta, et sul Vistast nii halb maik on kui sulle tuuakse(Sama hästi võib hullu pidi maalida ükskõik mis windowsi versioonist):
A - Masin sodi täis,midagi häkitud ise,muidugi updatemata ja 101 bloatware jookseb taustal
B - Juba masina tootja poolt installitud koos 101 mittevajaliku kräpiga mida sina ei tohi kliendi huvides puutuda
C - Vista pandud masinale mis ei suuda adekvaatselt välja vedada.Hea näide on 1GB või vähem ram ja mingi masendav Inteli int. video

Kõige parema mulje saab ikka siis kui ise kasutada ja proovida.Vähemalt tead mida teed icon_rolleyes.gif .Ja ära tule ütlema nüüd, et sinu masinal
tsitaat:
Q6600 3.2GHz
4GB DDR2
Sata ketu ... kiire
GTX285

Vista ei jookse, sest see kuuluks juba Eesti huumoriklassika valdkonda icon_lol.gif

Minul jooksis 3.a ja mul on pmst 2005-2007.a raud seega ei mingeid neljatuumalisi ja 4GB kiiret mälu icon_neutral.gif .Ometi kiirem kui nt sugulaste WinXP icon_lol.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 18:44:27 vasta tsitaadiga

oeh ma tainas viitsin ikka->

Kliendi masinad on olnud suht 2gb rammu. Korralik prose (Core 2 Duo) ja mingi asjalik VGA mis ei ole integreeritud. Puhas install. Mitte midagi ebavajaliku ei ole peal. Aga ikka on tunda et asi on uimane võrreldes sellega kui sinna XP peale lasta. Ja see et op süsteem vajaks mingit paremat vga'd on juba idiootne. Seda kui masin piixu täis ja aeglane on normaalne. Sellest ei hakka juttu tegemagi. Aga ma tahtsin öelda et puhta installiga on asi kah pidur. Rammi täis sööta siis liigub juba kudagi.

Ja kui sa sedasi kliendi andmetega ringi käid nagu sa seal üleval vihjasid, nende ERI programmi settingutest jms asjadest lugu ei pea siis pole ka ime et pärast mõned kurdavad oma kurba lugu kus kuramuse teenindus vms juku nende andmed peeneks lasi ja tegi rohkem kahju kui kasu. Ja pärast neile selgeks tegema et ma kindlasti teen andmetest koopia ja kõik säilib. Vähemalt on inimesel hea meel et ei ole sellist klassikalist suhtumist nagu -> "ise oled süüdi et arvutitest midagi ei jama ja andmed läksid minema". Osad onukesed võivad su m'i pidi ülesse kah puua kui sa nende asjad peeneks lased... egas iga arvuti mis remonti vajab ei ole vaid "my pictures" ja "rate on lahe" tüüpi.

ps: Mul enda laua kirstus jookseb Vista "kenasti". Aga aeglasemalt kui XP ja Win 7.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 24.10.2009 18:59:42 vasta tsitaadiga

Jõudluse kohapealt ainus asi mis mul Vistale ette heita on bootimine.Win7 on oma 50% kiirem minu masinal.Mingeid tohutuid veinimisi ei tulnud mul küll ette.Kõige kauem mis mul kunagi läks oli ~26min ja see oli SP install algusest lõpuni thumbs_up.gif
Beta SP-sid ma ei võta arvesse, sest seal võib igasugu asju juhtuda thumbs_up.gif
tagasi üles
existanz
HV vaatleja
existanz

sõnum 24.10.2009 20:37:59 vasta tsitaadiga

Kasutasin vistat esimesest päevast, kui välja tuli ja ei oska midagi halba öelda. Töötas laitmatult ja kõvasti kiirem kui xp uuel masinal.
Win7 on parim OS mida M$ välja lasnud.. Võiks rohkem asju sättida saada jne aga jah vb w8 tuleb icon_smile.gif
Date Ordered: 2009-08-25 beer_yum.gif

http://existanz.planet.ee/dl/desk_.jpg << mu desk icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 24.10.2009 20:51:07 vasta tsitaadiga

angel sul midagi targemat pole teha kui demagoogitseda siin?

Teistele aga, korralik ülevaade Windows 7 kohta. http://www.battleit.eu/tag/ulevaade-windows-7/

tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.10.2009 21:03:18 vasta tsitaadiga

http://www.bit-tech.net/bits/software/2009/10/22/microsoft-windows-7-review/1
http://www.bit-tech.net/gaming/pc/2009/10/22/windows-7-games-compatibility-testing/1

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows 7 väljas mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.