praegune kellaaeg 23.02.2026 14:08:08
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
fallout3
Kreisi kasutaja
|
19.10.2009 01:57:26
|
|
|
| Auron kirjutas: |
Kahjukannatajaks on autor ja ära on võetud talt õigus saada tasu tehtud töö eest Kui selles pole midagi valesti siis pole tegelt ju ka taksoga sõitmisel ja arve maksmata jätmisel midagi valesti - jah bensu küll kulus ja auto ka kindlasti mingis mõttes kulus aga ma ei võtnud ju seda ära endale. |
See autode võrdlus ei lähe ühelgi viisil analoogiana kirja. Püstitaks pigem sellise hüpoteetilise olukorra, kus üks suvaline kodukasutaja kasutab piraaditud Windows XPd, aga kui piraatlusevastane võitlus jõuaks ükskord nii kaugele, et see enam kuidagi võimalik ei ole, läheks ta lihtsalt Linuxi peale üle, selle asemel, et Windows XP litsents osta. Kas sellisel juhul on Microsoftil mingi tulu saamata jäänud? Mina leian, et ei ole.
Praeguse kättesaadavuse/hinnataseme juures arvan ma, et valdav enamus piraatlusest toimibki sellise loogika järgi, et kuna kergelt ja tasuta saab, siis tarbin, aga kui see võimalus kinni keerataks, siis ei tarbiks (praktiliselt) üldse. Sellises olukorras ei näe ma mingit saamatajäänud tulu ega kahjumit.
Kuna kasumiteenimise eesmärk on just tootjal/levitajal, siis ma leian, et nemad peaks ka võtma eesmärgiks turgu nii palju muuta, et sellist olukorda vältida, ja inimesel, kelle jaoks on piraatlus keerulisemaks/riskantsemaks muudetud, oleks ka motivatsioon legaalse tarbimise poole pöörduda, selle asemel, et üldse tarbimata jätta.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
19.10.2009 09:49:44
|
|
|
| fallout3, kui sinu loogika paika peaks, siis kasutaks kõik linuxit, milleks üldse piramisega jamada ja seejuures veel kõikvõimalike pahalaste masinasse saamisega pidevalt kembelda.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
19.10.2009 13:28:16
|
|
|
| tsitaat: |
| milleks üldse piramisega jamada ja seejuures veel kõikvõimalike pahalaste masinasse saamisega pidevalt kembelda |
Sellepärast, et Windowsiga ollakse harjunud, ja suvaline tavakasutaja niisama Linuxi peale ümber ei hakka minema, kui Windowsi plaate koos keydega igalt poolt saada on, ja mingeid karistusi kuskilt niikuinii ei paista. Kui aga uued Windowsid piisavalt raskesti piratavateks tehtaks ja olemasolevad versioonid moraalselt vananenuks muutuks, või kui kodukasutajal tekiks reaalne oht ebaseadusliku versiooniga vahele jääda ja karistatud saada, siis olen ma üsna kindel, et suure osa kasutajate jaoks oleks vastuvõetavam oma vanale koduarvutile Linux peale lasta panna ja sellega vaikselt harjuda, kui et legaalse Windowsi eest paar tuhat välja käia.
Ära alahinda harjumuse jõudu - seni kuni mingit stiimulit käitumise muutmiseks ei ole, ei maksa ka oodata, et midagi muutuks. See, et piraatlus on paha ja Microsoft saamata jäänud tulu all kannatab, ei kvalifitseeru piisava stiimulina, nagu elu näidanud on, kuna ei ole näha, et praeguse ärimudeli järgi jätkates midagi oluliselt muutuks.
Operatsioonisüsteemiga on vähemalt mingigi võimalus kasutajaid mõjutada, takistades litsenseerimata koopiate kasutamist, kasvõi tulevastel versioonidel iga netikasutuse ajal Microsofti serverist autoriseerimist nõudes vms, aga DRM kaitsega muusika või muu sellise puhul on see tavakasutajale liiga ebamugav ning alati jääb üles võimalus, et veebipood, kust oma muusika ostsid, paneb pillid kotti ja DRM serverid kinni, nii et just meelelahutusäri peaks olema eriti motiveeritud kasutajate/klientide ümberharjutamisega, pakkudes selleks piisavat stiimulit.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ranirahn
külaline
|
19.10.2009 13:33:39
|
|
|
...
viimati muutis Ranirahn 15.11.2009 15:19:17, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
19.10.2009 13:37:20
|
|
|
| fallout3, suur osa kasutajaid üle maailma on sinust targemad ja ostavad win-i koos arvutiga ja ei pane siis seda win hinda sealjuures üldse tähelegi.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
19.10.2009 14:19:47
|
|
|
| Ära alahinda häkkerite geniaalsust |
Ei alahindagi, aga ma arvan, et mida suurem osa arvuti funktsionaalsusest on seotud internetiühendusega, seda lihtsam on tarkvaratootjal sisse viia meetodeid, mis ebalegaalse tarkvara funktsionaalsust tõsiselt vähendavad, isegi kui kasutamise täielik takistamine pole saavutatav või mõistlik. Steam töötab vähemalt minu teada suhteliselt piraadikindlalt.
Samas muusika, filmide jms seotus internetiühenduse olemasoluga on suhteliselt olematu, nii et nende puhul pole sarnaste mehhanismide sissetoomine mõeldav, kuna see piiraks oluliselt kasutajate vabadust, ja suunaks neid alternatiivsete allikate poole.
| XYZ kirjutas: |
| fallout3, suur osa kasutajaid üle maailma on sinust targemad ja ostavad win-i koos arvutiga ja ei pane siis seda win hinda sealjuures üldse tähelegi. |
Jah, koos arvutiga müüdav operatsioonisüsteem kõrvaldab osa sellest probleemist, aga see sõltub otseselt riistvaratootja valmidusest oma toodet sellise hinda kergitava komponendiga eksklusiivselt siduda. Mulle tundub, et just viimastel aastatel ja seoses netbookide turuletulekuga on kasvanud ka vabavaraliste operatsioonisüsteemidega arvutite turuosa, ja kui tarbija näeb kahte identset arvutit erineva hinnalipikuga, siis hakkab see suurendama teadlikkust ka operatsioonisüsteemi hinna osas, ning hinnatundlikum tarbija ostab eelistatult odavama variandi, ja kui hiljem selgub, et Linux pole ikka seesama mis Windows, siis on tõenäosus, et ta poodi litsenseeritud Windowsi järgi läheb juba väiksem, eriti kui arvestada, et eraldi müüdav litsents on kallim kui koos arvutiga soetatav. Pigem öeldakse mõnele tuttavale arvutite alal kodus olevale inimesele, et tahaks ikka Windowsit, aga maksta ei taha.
Samas, nagu juba mainitud, on operatsioonisüsteemide puhul olukord lihtsam kui muusika- ja filmitööstuse produktide korral.
Ma leian, et nii muusika kui filmide müümisest saadav tulu võiks jääda samaks või isegi kasvada, kui vastavad tööstused oleks valmis oma ärimudelit kaasajastama. Selleks võib küll vaja minna märkimisväärseid investeeringuid, kuid nähes kuidas autorikaitse rakendamiseks eilsete standardite järgi propagandat tehakse ja kohtuuksi kulutatakse, ei leia ma, et need investeeringud ülejõukäivad oleksid. Arvesse võiks ju võtta ka seda, et internetikasutajate hulk kasvab pidevalt arengumaade arvelt, ning sealsed internetikasutajad hakkavad veelgi väiksema tõenäosusega tänase ärimudeli klientideks kui olemasolevad internetikasutajad, nii et miks mitte neid algusest peale harjutada väiksemate summade maksmisega, pakkudes selle eest vastu mugavamat teenust kui tasuta, kuid ehk mõnevõrra keerulisem piraatlus seda suudab. Seda selle asemel, et neilt nõuda summade maksmist, mis olemasoleva tarbimissoovi korral selgelt ülejõukäivad on.
Kui kasutajal on muusikale kulutatavas eelarves 20 dollarit, aga soov kuulata sadat lugu, siis ei usu ma, et ta nende kahekümne dollari eest ühe CD-plaadi soetab ja ülejäänud lood torrentiga tõmbab. Pigem jätab ta selle 20 dollarit üldse kulutamata ja tõmbab torrentiga kõik lood, mida soovis.
Selle tõttu tundubki idiootne, et USAs, kus inimeste elujärg justkui lubaks suuremaid väljaminekuid meelelahutusele, pakutakse meelelahutust kordades odavamalt (netflix jne), kui paikades, kus reaalselt võimalikud kulutused meelelahutusele on tunduvalt väiksemad. Kui ameerikamaal selline ärimudel töötab, siis miks mitte ka mujal maailmas?
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.10.2009 19:20:54
|
|
|
| fallout3, suur osa kasutajaid üle maailma on sinust targemad ja ostavad win-i koos arvutiga ja ei pane siis seda win hinda sealjuures üldse tähelegi. |
... kas hinnateadlikkus polegi osa tarkusest ? Mis saab aga siis, kui see arvuti elab üle ostetud süsteemi eluea või uue arvuti ostmise asemel, soovib inimene seda hoopis oluliselt, kuid mitte täies mahus, täiendada ? Peab ostma jälle uue litsentsi, kui eriti täpselt näpuga järge ajada või siis ostma algusest peale kordades kallima versiooni süsteemist ja kui ka selle hinda tähele ei panna, siis on meie oletataval indiviidil tõenäoliselt siiski rohkem raha, kui mõistust ...
... ja kui meelelahutusest rääkida, siis on paljudel juhtudel kohatu antud kontekstis üldse autorit mainida sest autor on reeglina juba oma raha saanud ja see, mille eest sina papi välja käid, läheb juba puhtalt igat sorti vahendajate taskusse, kellel pole autoriga enam kõige vähematki pistmist ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 11:05:46
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
... kas hinnateadlikkus polegi osa tarkusest ? Mis saab aga siis, kui see arvuti elab üle ostetud süsteemi eluea või uue arvuti ostmise asemel, soovib inimene seda hoopis oluliselt, kuid mitte täies mahus, täiendada ? Peab ostma jälle uue litsentsi, kui eriti täpselt näpuga järge ajada või siis ostma algusest peale kordades kallima versiooni süsteemist ja kui ka selle hinda tähele ei panna, siis on meie oletataval indiviidil tõenäoliselt siiski rohkem raha, kui mõistust ...
... |
Äkki seletad lahti oma jutu.... Arvuti täiendamisel uue litsentsi ostmise kohustus
Lisaks, mujal maailmas ei kiputa niiväga midagi arvuti juures muutma. Väga palju arvuteid töötab algsele lähedases konfis (rikkis osi vahetatud) ja esmase opsüssiga.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
20.10.2009 12:09:09
|
|
|
XYZ, OEM software is also tied to the motherboard it is first installed on. Unlike the retail versions of Windows which can be transferred to a new computer, OEM versions are not transferable. What about upgrading hardware? Microsoft says that anything is fair game, except the motherboard. Replacing the motherboard in a computer results in a "new personal computer," which the company considers to be synonymous with a transfer. It's not permitted with an OEM edition of Windows.
http://arstechnica.com/hardware/news/2007/01/8730.ars
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 13:20:16
|
|
|
| Foxxx kirjutas: |
XYZ, OEM software is also tied to the motherboard it is first installed on. Unlike the retail versions of Windows which can be transferred to a new computer, OEM versions are not transferable. What about upgrading hardware? Microsoft says that anything is fair game, except the motherboard. Replacing the motherboard in a computer results in a "new personal computer," which the company considers to be synonymous with a transfer. It's not permitted with an OEM edition of Windows.
http://arstechnica.com/hardware/news/2007/01/8730.ars |
Sa tahad öelda, et emaplaadi vahetus on pisike arvuti täiendamine Või mida ma selle ammututtava jutu korrutamisest pean arvama Sul natukenegi mõistust peas leidub
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 13:29:31
|
|
|
Sa tahad öelda, et emaplaadi vahetus on pisike arvuti täiendamine Või mida ma selle ammututtava jutu korrutamisest pean arvama Sul natukenegi mõistust peas leidub  |
Huvitav, kas peale garantiiperioodi lõppu otsad andnud emaplaati vahetades üldse õnnestub oma vana litsentsiga Windowsit kasutada?
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.10.2009 13:31:30
|
|
|
| XYZ, kas emaplaadi vahetus täise sama mudeli (kuid erineva seeriakoodiga) vastu on suur arvuti täiendamine?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 14:00:31
|
|
|
| fallout3 kirjutas: |
Sa tahad öelda, et emaplaadi vahetus on pisike arvuti täiendamine Või mida ma selle ammututtava jutu korrutamisest pean arvama Sul natukenegi mõistust peas leidub  |
Huvitav, kas peale garantiiperioodi lõppu otsad andnud emaplaati vahetades üldse õnnestub oma vana litsentsiga Windowsit kasutada? |
Foorumis on olnud paar teemat, kus kasutajad on seda teinud MS Eesti esinduse abiga.
mikk36, sulle kehtib tegelikult sama vastus, sest formaalselt võttes tegelikult vahetad siiski arvuti teise vastu välja.
Emaplaati ju loetakse iga arvuti nn. võtmedetailiks.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ranirahn
külaline
|
20.10.2009 14:04:31
|
|
|
...
viimati muutis Ranirahn 15.11.2009 15:18:57, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.10.2009 14:13:31
|
|
|
| XYZ, jah loetakse, kuid arvutit täiendanud sa pole, tegemist ainult parandusega.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 14:16:17
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| XYZ, jah loetakse, kuid arvutit täiendanud sa pole, tegemist ainult parandusega. |
Kui kontroll lõdvem on, siis võtad kaks ühesugust arvutit poest aga ainult ühe opsüssi litsentsi ja hakkad väitma, et see opsüss peab mõlema arvuti peal legaalne olema --- saad vast isegi aru, et see nii pole...........
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 14:27:06
|
|
|
| Kui kontroll lõdvem on, siis võtad kaks ühesugust arvutit poest aga ainult ühe opsüssi litsentsi ja hakkad väitma, et see opsüss peab mõlema arvuti peal legaalne olema --- saad vast isegi aru, et see nii pole........... |
Ja kui see kasutaja, kes oma emaplaadi ära vahetas, ei saa oma vana litsentsi enam kasutada, siis ma arvan, et kui ta on vähegi võimeline, hakkab ta kasutama ilma legaalse litsentsita varianti.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 14:39:17
|
|
|
| Kui kontroll lõdvem on, siis võtad kaks ühesugust arvutit poest aga ainult ühe opsüssi litsentsi ja hakkad väitma, et see opsüss peab mõlema arvuti peal legaalne olema --- saad vast isegi aru, et see nii pole........... |
Ja kui see kasutaja, kes oma emaplaadi ära vahetas, ei saa oma vana litsentsi enam kasutada, siis ma arvan, et kui ta on vähegi võimeline, hakkab ta kasutama ilma legaalse litsentsita varianti. |
Siis ta on idioot, et MS Eesti esinduse abi ei kasuta
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
20.10.2009 15:03:46
|
|
|
Mis toob tegelikult küsimuse juurde: kas Eesti esindusel on üldse õigus "aidata"? Kui on siis milleks kogu seda helistamise protseduuri üldse vaja on? Kui pole siis miks nad "aitavad"?
Tõsiasjaks jääb, et arvutid ei ole tänapäeval enam "täiskomplekt" vaid siiski erinevatest komponentidest kokkupandud kooslus mille mõnda osa kasutaja suure tõenäosusega mingil hetkel vahetab. Olgu selleks siis kas kõvaketas, mälud, korpus või emaplaat. Miks just too viimane on see A ja O mis "uue" arvuti määrab? Kas väliskest poleks märksa loogilisem valik "ühe" arvuti defineerimiseks (vähemalt kodukasutuseks mõeldud platvormi puhul).
Mida ma üritan tegelikult öelda on see, et M$i prosepõhine litsentsipoliitika on paras totrus.
_________________ IMO & GPLed |
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 15:12:21
|
|
|
| HacaX kirjutas: |
Mis toob tegelikult küsimuse juurde: kas Eesti esindusel on üldse õigus "aidata"? Kui on siis milleks kogu seda helistamise protseduuri üldse vaja on? Kui pole siis miks nad "aitavad"?
Tõsiasjaks jääb, et arvutid ei ole tänapäeval enam "täiskomplekt" vaid siiski erinevatest komponentidest kokkupandud kooslus mille mõnda osa kasutaja suure tõenäosusega mingil hetkel vahetab. Olgu selleks siis kas kõvaketas, mälud, korpus või emaplaat. Miks just too viimane on see A ja O mis "uue" arvuti määrab? Kas väliskest poleks märksa loogilisem valik "ühe" arvuti defineerimiseks (vähemalt kodukasutuseks mõeldud platvormi puhul).
Mida ma üritan tegelikult öelda on see, et M$i prosepõhine litsentsipoliitika on paras totrus. |
Selle jutu kommentaariks võin sulle meelde tuletada vaid seda, et arvuti võid kokku laduda ja kasutada hoopis ilma selle "loogilise valiku" kestata
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 15:42:45
|
|
|
Ja kui see kasutaja, kes oma emaplaadi ära vahetas, ei saa oma vana litsentsi enam kasutada, siis ma arvan, et kui ta on vähegi võimeline, hakkab ta kasutama ilma legaalse litsentsita varianti. |
Siis ta on idioot, et MS Eesti esinduse abi ei kasuta  |
Mina enda eelmise laptopiga Windows XP plaati kaasa ei saanud, ja kleebisel olevat koodi käepärast olnud plaadil olev Windows XP vastu ei võtnud. Ma ei leia, et oleks pidanud hakkama oma aega ja närve kulutama selle probleemi lahendamiseks Microsofti abiga. Esimene ettejuhtuv veebist leitud kood töötas, ja ma ei arva, et oleks seetõttu piraatlusega tegelenud, pigem on probleem vastaspooles.
| Selle jutu kommentaariks võin sulle meelde tuletada vaid seda, et arvuti võid kokku laduda ja kasutada hoopis ilma selle "loogilise valiku" kestata icon_wink.gif |
Ja kui mul on kaks autot, millest ühel ülevaatus puudub, siis vehin ka esimese auto dokumentidega ja nõuan, et need ka teise puhul kehtiks? Absurd ju. Üks litsents, üks vastav kood, üks litsentsikleebis (või kaart või misiganes), ja üks arvuti - olgu see kest või emaplaat või flopilugeja milline tahes. Kui mõlemale arvutile on Windows paigaldatud sama koodiga, siis on üks neist illegaalne. Ma ei saa aru mismoodi see lõdvem kontroll siin asjasse puutub, kodukasutaja arvuteid niikuinii keegi ei kontrolli.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 16:07:06
|
|
|
fallout3, kuimitut jalga sinu loogika lonkab seda ei oska kokku lugedagi Seda su koodi ei pidanudki iga suvaline installikas tunnistama. Probleem ikka sinus.
Teist osa parem üldse ei kommenteeriks - üritad tõestada seda mida ma juba ütlesin + rõõmustad, et tõsist kontrolli pole.....aga kui ükspäev saab olema siis ulud nutta oma äraspidise mõtteviisiga.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 16:58:11
|
|
|
fallout3, kuimitut jalga sinu loogika lonkab seda ei oska kokku lugedagi  |
Aga tee siis proovi, selle asemel, et niisama isiklikuks muutuda.
| Seda su koodi ei pidanudki iga suvaline installikas tunnistama. Probleem ikka sinus. |
Kui mul on litsentsikood Windows XP Professionali jaoks, ning arvutiga korduvpaigaldamiseks plaati kaasa antud ei ole, siis võiks nagu ikka eeldada, et saan mõne muu plaadiga ka selle installi ära tehtud. Või üritad sa nüüd väita, et litsents oligi mõeldud ühekordseks paigaldamiseks?
| Teist osa parem üldse ei kommenteeriks - üritad tõestada seda mida ma juba ütlesin + rõõmustad, et tõsist kontrolli pole.....aga kui ükspäev saab olema siis ulud nutta oma äraspidise mõtteviisiga. |
Ma ei näe, kuidas ma sinu väiteid tõestasin - sina olid pigem see, kes väitis, et arvuti defineerimine emaplaadi abil ning litsentsi sidumine sellega ongi mõistlik, kui mina üritasin näidata, et mõistlikum oleks pidada litsentsi eraldiseisvaks üksuseks, nii et kasutaja saaks oma arvutit soovi korral uuendada või detaile vahetada vastavalt oma soovile, või sõltuvalt litsentsi tüübist seda ka ühelt arvutilt teisele üle kanda.
Tõsise kontrolli puudumise puhul tõin ma välja fakti, ning seda, millisest minu väljendist sa rõõmustamist välja lugesid, ma kommenteerida ei oska. Ja üldse, milleks sa pead seda arutelu isiklikuks viima? Isegi kui ma kasutaks sadat piraatwindowsiga arvutit, ei muudaks see mitte mingil moel minu argumentide sisu, ja kui sina pole elusees isegi abandonware'i kasutanud, ei anna sinupoolsetele argumentidele mingit kaalu juurde. Katsugem jääda mõistliku arutelu juurde.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2009 17:27:02
|
|
|
fallout3, vahest aitab sellest teemavälisest jutust. Ega ma ilmaasjata ei ütle, et su loogika lonkab.
- litsents pidi töötama ainult kindla, sobiva installikaga, mitte suvalisega ja edasi mine aruta seda müüjaga
- sinu "mõistlikud" eeldused on mõistlikud vaid piraatidele; tahad rohkem vabadust, siis maksa ka vastavalt ja kuluta raha retail versiooni ostule aga mitte OEM litsentsile
- loe mu teksti tähelepanelikumalt, siis ehk jõuab kohale kui sarnased need su pärastised autoväited (nende õiges osas) olid
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 18:57:46
|
|
|
| - litsents pidi töötama ainult kindla, sobiva installikaga, mitte suvalisega ja edasi mine aruta seda müüjaga |
Seda kindlat, sobivat installikat pole minu kui arvuti ostja jaoks kunagi eksisteerinudki. Arvuti edasimüüja probleem see pole, kui, siis ehk tootja probleem, kuigi lõppkokkuvõttes jõuame ikka tarkvaratootjani, kes kirjutab sellised litsentsitingimused, mis legaalse kasutaja elu keeruliseks teevad, samas kui piraatvõtmed töötavad ka suvaliste installiversioonidega. Isegi siis, kui üks Windowsi install kannataks kasutamist sama kaua kui arvuti ise, tekiks probleem kõvakettavahetusega, aga kuna on väga tõenäoline, et Windowsit tuleb reaalse kasutuse käigus värkselt installida varem, kui arvuti moraalselt vananenud on, on selline olukord absurdne.
| - sinu "mõistlikud" eeldused on mõistlikud vaid piraatidele; tahad rohkem vabadust, siis maksa ka vastavalt ja kuluta raha retail versiooni ostule aga mitte OEM litsentsile |
Piraatide jaoks on nii või teisiti ükskõik, millised need litsentsitingimused täpsemalt on, minu eeldused ei muuda nende jaoks mitte midagi, küll aga legaalse tavakasutaja jaoks. Kuna OEM litsents on nii või teisiti 80+% arvutite juures müügihinna sisse arvestatud, siis miks peaks ma hakkama eraldi raha kulutama retail versiooni peale, kui tahan oma emaplaati vahetada?
| - loe mu teksti tähelepanelikumalt, siis ehk jõuab kohale kui sarnased need su pärastised autoväited (nende õiges osas) olid |
Rääkisin ju, et ma ei eelda, et ühe auto dokumendid kahe auto juures kehtivad. Miks sa siis eeldad, et keegi peaks väitma, et üks litsents kahe arvuti peal kehtib - jutt käis ju ühe arvuti uuendamisest või katkise detaili uuendamisest, ent kuna selle juures midagi öelda polnud, siis pidi mängu tulema red herring teise arvuti näol.
Kui näed loogikavigu, siis too need välja ja lükka ümber, mitte ära kirjuta igas postis, et loogikaviga, loogikaviga.
Minu seisukoht on, et piraatluse vastu ei saa võidelda, tehes legaalse kasutaja elu keerulisemaks. Kui ma oma Windows XPd normaalselt installitud ei saanud, oleks ma sama hästi võinud installida ka Vista piraatversiooni, kui ma niikuinii pidin netist töötavat võtit otsima hakkama, ja olekski üks illegaalne kasutaja juures olnud. Lihtsam oleks ju arvuti puhul, millega installiplaati kaasa ei panda, kasutada litsentsikleepsul sellist võtit, millega saab kasutada suvalist sama toote installerit. Mis moel see piraatlusele kaasa aitaks?
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|