Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
creepyguy4
HV kasutaja

|
19.10.2009 22:06:16
Epsoni tint "haihtub" |
|
|
Ok lugu järgmine,et ostsin Epson sx100 multifunktsionaalse tindiprinteri.
Aga kui arvutist ink leveleid vaadata,siis iga päevaga sõna otseses mõttes tint kaob (no ütleme,et paari nädalaga sai must padrun tühjaks ,ja selle aja sees olen printinud u 5 korda(5 lehte/print))
ma ei tea kas arvuti saab valesignaale,või tõesti kaob tint kuidagi ära.Sooviksin targemat seletust selle kohta.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mucrop3
Lõuapoolik

|
19.10.2009 23:12:49
|
|
|
Minu kunagine tindikas Epson stylus c42ux, kulutus ka tindid ära mõnele fotole ja paarile joonistele ja paarikümnele tekstilehele.
Mõnus 1h 1 A4 foto
~4000dpi Kunagi sai mõõdetud printeri pea liikumis sagedust ja tee pikkust. 1 A4 foto jaoks oli vaja vist 15-30 Km (15000-30000m) läbi sõita peal. Suht kindel et 16km oli.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.10.2009 01:21:41
|
|
|
Üks leht päevas on jah hea viis tindist lahti saada. See kulub iga kord pihustite lahtipumpamisele
Kui sa peale pihustite töökorda saamist prindiksid rohkem, siis saaksid natuke rohkem lehti välja trükkida samade tindikassettidega, aga üks leht korraga trükkimise puhul läheb rohkem tinti raisku kui lehe peale.
Sellepärast ma soovitangi sellise või harvema kasutussageduse puhul alati laserprinteri ostmist kaaluda.
Järgmine kord printeri ostmisel oled targem ja sama reha peale ei astu ehk.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
20.10.2009 12:39:16
|
|
|
BS kohati kui iga enne printimist deep clean printer teeb, ma isegi ei saa oma foto printeriga aastaga kassette tühjaks. Kuus tuleb paar DVD/CD plaati või paar A4 printida.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 12:57:35
Re: Epsoni tint "haihtub" |
|
|
creepyguy4 kirjutas: |
Ok lugu järgmine,et ostsin Epson sx100 multifunktsionaalse tindiprinteri .../... iga päevaga sõna otseses mõttes tint kaob .../... Sooviksin targemat seletust selle kohta. |
Heips!
Kaasajal paneb printerimüüja koos tootega kaasa aint "näputäie"(~20...30% tindipoti võimalikust mahust) kulumaterjali, et kasutaja saaks näidiseks mõned lehed välja lasta. Edasi aga tuleb juba osta uued, täis tindipotid(toonerid vms), et järgmisi printida. Üldjuhul on aga kulumaterjalid võrdlemisi kallid, võrreldes toote hinnaga ja siit tuleneb ka nende nimetus. Targem seletus olekski, et sul on printeris nö pool-tühjad tindipotid ning seetõttu "kaobki" tint kohutava kiirusega. Arvatavasti on see realiseeritud kuidagi tark- ja riistvaraliselt, et esmane, nn prooviks kaasapandud tindipott "näiks" algul täis olevat, muidu hakkaks printer koheselt "karjuma", et tint otsas, lõppemas, vms
EDIT: vabandan ja parandan ennast - printeri tootja paneb printeriga kaasa nn näidis-tindi, mille maht "potsikus" on oluliselt väiksem, kui kaubandusest pakutaval kulumaterjalil.
Ma ei soovinud kuidagi müüjaid solvata - no offences, please!
_________________ Seniks...
---
Hashi
viimati muutis hashi 20.10.2009 13:35:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 13:27:53
|
|
|
Printerimüüja ei muuda tindi kogust.
On olemas kahte tüüpi kassette - ühed on X numbriga ning järgmist kassetti müüakse hoopis teise numbriga. näiteks Canon 38 mida poest ei saa ning mis kaasas on. Osta saab Kassetti Nr 40nd.
Üldjuhul on Epsonil originaal suurusega kassettid. S20 käib T0891 kuid saab sisse panna ka T0711-te, vist isegi T0711H - mis on suuremad kui algne. AGA algne on ka originaal suurusega, selles mõttes et poest võib osta vabalt 5,4 ml-st.
Tõsin asi on - et tõesti iga käima panekuga teeb ta puhastus tšükli, kus ta kulutab tinti ning puhastus tšükli teeb ka teatud lehtede arvu pärast.
Kuuldu järgi, kui printida ainult musta trükki (puhast musta) siis pidavat ta T07XX seeria tintid aastaga puhtaks pesema - ehk aasta pärast on nad tühjad ISEGI juhul kui sa värvi üldse ei kasuta.
Uued tindid on kaitstud kiipidega ning neil on lehtede arv ees - kui ei ole mingi susser-fusser analoogid..
Epson ise ütleb selle peale - et tagada kvaliteetset katkematut trükki.... võta näpust. Kahjuks on aga nii et ostu hetkel vaadatakse ainult hinda. Hiljem aga on kulu pealt "vesi ahjus"
PS. Laser printeriga on tõesti kulu algselt kaasas 2 KUNI 4 X vähem Ning uus originaal võib maksta isegi rohkem kui printer. Peab aga arvestama, et selle kassettiga saab printida aga kordades rohkem kui algsega.
_________________ AMD VS INTEL |
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
20.10.2009 13:49:38
|
|
|
Enamusel ikkagi printeriga kaasatulevad kinnised kassetid pooltühjad, Alguses võib ka tinti kuluda pea sisse. Minul kassetid mis tulid olid täis, aga said ruttu otsa, poole aastaga olid tühjad ja midagi eriti ei printinutki. Nüüd täidan ise ja prindin mõnuga ilma, et peaks põdema palju kulub. Mul saavad värvilised ennem otsa kui must. Ise täites vaja ka chip nullijat mis taastab tindi koguse.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 14:21:38
|
|
|
Kahjuks pean kordama, et kõik oleneb ikkagi printerist.
Ise täitmise peale ma rõhku enne sügavat uurimist ei pane... selles mõttes, et kiipe on erinevaid ja ka nullijaid. Kõik ei saa kõigiga hakkama.
Kui jutt käis mõnest heast 6 värvilisest fotoprinterist - siis soovitaks ATF "liitriste" purkide agrekaadi peale ehitada . Tean et paljud teenuse pakkujad kasutavad samuti taolist. E-bays peaks neid veel saama "kommi" raha eest. Kahjuks trükki värvus on lonkav... aga analgoogiga juba on kord selline risk.
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.10.2009 14:50:02
|
|
|
sektor1: Muide - ka Epson paneb juba ammu samuti kaasa "väiksemamahulised stardi-tindid".
Ja mitte üksnes tindikatega ei tee Epson seda - vaid ka näiteks laserprinteritega. Mul ostis tuttav hiljuti Epsoni värvilaserprinteri ja suurelt oli kiri kaasas, et esmased kassetid on "väiksema mahuga stardi-tahmakassetid".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
20.10.2009 14:56:04
|
|
|
Ei tea seda kas tõesti on lonkav, minul on pildid ja A4 imehea, ma olen aastajooksul 6x täinud, täisesti suvaliste tintidega mis parasjagu saadav ja odav solk. Sellise juraga, et ise täites peab 1-2 nädalatagant midagi printima. Vedeldades kuudeviisi printerit läheb muidugi asi jamaks, kui täitetindile on kirjutatud compatible siis on läinud asi loosi. Kunagi kui endale printeri ostsin ei maksnud ka originaal asjad niipalju kui nüüd 230-200eek tahetakse 5ml kassetist saada prinerisse läheb 5 kassetti. Õnneks ilmusid turule ka nullijad mis minule sobisid ma ei osta endale kunagi sellist printerit mida ise täita ei saa. Oli ka endal plaanis ennem osta printerile sobiva lollitava isetäituva komplekti, aga ma seda ei ostnud ja ostsin nullija mis sobis.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mucrop3
Lõuapoolik

|
20.10.2009 15:02:51
|
|
|
Ei soovita ise täita.
Minul kuivasid tüüsid paari päevaga kinni mitte original tindiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
20.10.2009 16:34:33
|
|
|
To tahanteada - mis printeritest ikkaga sa räägid - too mulle mõni näide Epsoni puhul - T089X seeriat mitte võrrelda T071X seeriga - see on nagu A ja X kassetti võrdlus HP laseri puhul.
Aga see et Laseril on esimesed väiksemad.. see ongi nii - ja nii ma ka kirjutasin. Kassettide täitmine on nn kõrgem pilotaas Loomulikult kellel õnnestub on hea aga ma tahtsin oma jutuga öelda, et enne kui täitma hakata uurige mis seadmeid täpselt vaja on (kasette on väga erinevaid). On Kassette mis töötavad kiibitega, on kassette mis töötavad vaakumiga on kassette milles on memberaadid, milles kotid sees jne jne...
Kvaliteedi lonkamisest ei ole mõtet rääkida tõesti 4 värviliste tintide puhul. Sest enamus laseb neid "pilte" nagunii 80g paberile. Ja see paber moonutab ise pildi juba nii ära, et tindist tekkiv kadu on üsna väike.
Loomulikult kui ise täita peab ka arvestama kassetti tühjendamis kiirust. Sest võib juhtuda et kasett jookseb tühjaks - pigment tint kuivab kinni jne jne
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
samsummm
HV vaatleja
|
29.10.2009 19:20:51
|
|
|
sektor1 kirjutas: |
Printerimüüja ei muuda tindi kogust.
On olemas kahte tüüpi kassette - ühed on X numbriga ning järgmist kassetti müüakse hoopis teise numbriga. näiteks Canon 38 mida poest ei saa ning mis kaasas on. Osta saab Kassetti Nr 40nd.
Üldjuhul on Epsonil originaal suurusega kassettid. S20 käib T0891 kuid saab sisse panna ka T0711-te, vist isegi T0711H - mis on suuremad kui algne. AGA algne on ka originaal suurusega, selles mõttes et poest võib osta vabalt 5,4 ml-st.
Tõsin asi on - et tõesti iga käima panekuga teeb ta puhastus tšükli, kus ta kulutab tinti ning puhastus tšükli teeb ka teatud lehtede arvu pärast.
Kuuldu järgi, kui printida ainult musta trükki (puhast musta) siis pidavat ta T07XX seeria tintid aastaga puhtaks pesema - ehk aasta pärast on nad tühjad ISEGI juhul kui sa värvi üldse ei kasuta.
Uued tindid on kaitstud kiipidega ning neil on lehtede arv ees - kui ei ole mingi susser-fusser analoogid..
Epson ise ütleb selle peale - et tagada kvaliteetset katkematut trükki.... võta näpust. Kahjuks on aga nii et ostu hetkel vaadatakse ainult hinda. Hiljem aga on kulu pealt "vesi ahjus"
PS. Laser printeriga on tõesti kulu algselt kaasas 2 KUNI 4 X vähem Ning uus originaal võib maksta isegi rohkem kui printer. Peab aga arvestama, et selle kassettiga saab printida aga kordades rohkem kui algsega. |
epson SX115 le igatahes 0711 tindikasett ei lähe tööle. Ette on nähtud T0891 Programm räägib küll, et võib kuid pesasse sobib, aga tööle ei hakka
|
|
tagasi üles |
|
 |
|