Meil on firmas oma wifi-sse saamine miskise certi kaudu, mitte parooliga nagu me kodudes harjunud oleme. aga, kui tuleb külaline või kasvõi samast firmast mõnest teisest (eesti) osakonnast inimene, siis on alati mingi jebla wifi-sse saamisega. Kõigepealt tuleb masin juhtmega võrku panna, et sealt wifi cert seadistada ja alles siis on lootust.
Miks ei ole nii, et paned parooli ja korras? Kas see cert on turvalisem või milles kühvel?
Tere,
Kõigepealt tuleb masin juhtmega võrku panna, et sealt wifi cert seadistada ja alles siis on lootust.
Ei ole siis turvalisem nii, kui mingi suvaline jorss muugib sul pässi lahti? Füüsiliselt on märksa raskem ju riistvarale ligi saada, kui läbi õhu _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843
ega mina ei tea kumma häkkimine on raskem kas parooli või certi.
vbl oskab häkker vabse kumbagi omamata wifi ära kasutada.
ma tahtsingi teada, et kas selline certi jebla on turvakaalutlustel või on sel mõni muu mõte?
no sertifikaati saab vaid adminnilt ja miskitmoodi seda omavalt arvutilt kätte saada. muudmoodi ma küll ei tea, kuidas seda saaks nii et suht turvaline tundub. _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843
Tegelikult peaks külalistele olema eraldi võrk ja oma võrku ei tohiks suvalisi masinaid üldse lasta mingit jumal-teab-mis-jeblat levitama või võrku pealt kuulama, aga ma räägin teooriast - praktika kipub ikka materiaalsete võimaluste (loe: raha) taha jääma.
Ja külaliste võrk võib siis küll parooliga käia või olla lausa lahtine, läbi captive portali. Muretsegu siis iga võõras nägu ise oma masina trafficu turvalisuse eest ja oma asutuse masinatele jäägu serdiga turvatud krüpteeritud võrk. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Tegelikult peaks külalistele olema eraldi võrk ja oma võrku ei tohiks suvalisi masinaid üldse lasta mingit jumal-teab-mis-jeblat levitama või võrku pealt kuulama, aga ma räägin teooriast - praktika kipub ikka materiaalsete võimaluste (loe: raha) taha jääma.
Olen kunagi sellise asja ühele asutusele püsti ajanud ja mingit erilist finantsi see lahendus ei vaja. See finantsi taha pugemine on tavaliselt ikka rohkem selline hea vabandus, et adminn ei peaks oma pead vaevama.
Olen kunagi sellise asja ühele asutusele püsti ajanud ja mingit erilist finantsi see lahendus ei vaja. See finantsi taha pugemine on tavaliselt ikka rohkem selline hea vabandus, et adminn ei peaks oma pead vaevama.
Haridusasutustes täiesti reaalne olukord ja pole mingeid vabandusi vaja välja mõelda. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Lokaalvõrgu turvamiseks on WiFi cert hea, võõrastel pole sellesse võrku asja.
Külastajatele luuakse eraldi võrk ja kasutuskord.
Kohvikus suunatakse külastajad menüüsse, ettevõttes aga pakkumistele firma kodulehel.
Internetti pääseb võõras kasutustingimustega nõustumisel, vajadusel saab kasutajakonto abil sisenemise lisada-> püsiklientuuri registreerimiseks.
Pildil on WiFi avaleht.
Reklaampinna avalehel saab anda rendile. _________________ WiFi/WiMax.ee traadita Interneti levialad
WiFi oskusteave: http://wiki.wifi.ee/index.php/Esileht
Roosikrantsi 9. Tallinn EMail: veljo(at)wifi.ee
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.