praegune kellaaeg 19.06.2025 10:08:41
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Whiteout
HV vaatleja

|
16.10.2009 19:48:51
cpu overclock= black screen abi vaja |
|
|
Kast järgmine, :
Core 2 duo E2160 1.8 GHz 1MB
2x1GB DDR2 mälu 800 mhz
GA-965P-S3 rev3.3
ati radeon 3870x2 OEM
CHIEFTEC PSU ATX 750W PFC, CABL.MANAG, 140cm, CFT-750-14CS
Et siis algul sai cpu overclokitud 9x200 FSB pealt 9x250 FSB peale, voldid auto. Kõik sujus sain 2.2 GHz peale, temp oli nrom, tegi testid ilusti läbi.
Siis ma proovisin 9x300 FSB, vram 800 mhz to 1200 mhz, voldid auto ja siit see probleemgi: Arvutil võtab tuurid ülesse vendid kõigel huugavad, HDD häält on kah kuulda, aga pilt must, mingit POST ei toimu, mingit tegevust pole ekraanil, mingeid piip signaale kah pole. Nagu ennemgi resetanud: lülitasin toite välja, et cmos restiks, aga sama jama. Siis võtsin CMOS battery 5 min välja, panin tagasi, aga ikka sama must pilt.
Vahetasin videokaari oma vana 7600GS'ga, mingit muutust, siis panin vana toite kah, ei mingit muutust.
Võtsin ühe rami ära, ei midagi, võtsin teise kah, peep peep peep jne hästi kiiresti, ehk saab aru, et ram on välja võetud.
Võtsin protsessori ära, i mingeid peepisi, panin prose tagasi, jälle uuesti palju peepisi ilma mäludeta.
HDD ja DVD ühendasin lahti, aga ikka sama.
Emaplaadil kõik kondekad näevad välja nagu peab, pole paisunud ega midagi.
Ainuke asi mis silma paistis, et pasta prose ja tema stock jahutuse vahel oli praktiliselt olematu, lihtsalt paar kohta väga õhukeselt nagu oleks lihstalt halli värviga natuke värvitud. Aga mingeid põletus jälgi prose kiibil küll pole.
Prose ja mälusi kuskil mujas masinas pole saanud kontrollida, ega mingit teist proset ja mälu oma masinas.
Ehk, mis te arvate on läbi sel masinal? loogiliselt võttes nagu kas cpu või mälud, kuna nende mõlemate powerit tõsteti.
Googeldades sellist küsimust ( pea ükski neist polnud seotud overclokkimisega ) , enamus ütlevad, et toide ja emaplaat perses.
Loodan, et saan abi, ja kui keegi teist on pärnus ja saaks juppide jne testideks abi anda, oleks väga tänulik.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
16.10.2009 20:15:08
|
|
|
mälud
kui õigesti aru sain, panid naad 600mhz peale, mis peaks selgelt probleemiks siin olema.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Whiteout
HV vaatleja

|
16.10.2009 20:39:57
|
|
|
00bandiit0 kirjutas: |
mälud
kui õigesti aru sain, panid naad 600mhz peale, mis peaks selgelt probleemiks siin olema. |
Loodaks vaid, et mälud läbi, aga pole kuskilt kohast hetkel prooviks võtta neid, kuna kindel pole, siis poodi uusi mälusi ostma kah ei lähe. Aga tänud vastuse eest
Ootan teiste vastuseid kah, ennem kui tegutsema hakkan
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
16.10.2009 22:00:58
|
|
|
Mõtlesin pigem seda, et mälude kiirus allapoole tuua
Selleks vaja BIOSi pääseda ja selleks omakorda vaja CMOS clear teha. CMOS clearimiseks otsi emaplaadil patarei üles, võta see veidikeseks ajaks välja(~10sek) ja pane uuesti sisse. Käivita arvuti ning BIOSis pane mäludele vähe madalam kordaja edaspidi klokkides, hea oleks kui üle 900-1000 resulteeriv kiirus ei oleks. Seega püüa võimalikult madalaga, mis alla 900MHz on
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Whiteout
HV vaatleja

|
17.10.2009 12:46:49
|
|
|
cmos clear juba mitu korda tehtud, midagi juhtu, pilti ei tule ette. Kuigi nüüd tuleb 1 asi meelde. Mu emaplaat resetib biose, kui 30 seci toide väljas on, kui ma selle 9x250 fsb peale, panin, siis pärast seda ma tegin selle 30 seci reseti, aga ei resetanud, bootiks windowsisse selle 9x250 FSBga sisse.
Kas võimalik, et cmos battery üldse tühi?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
17.10.2009 12:59:39
|
|
|
tsitaat: |
Kas võimalik, et cmos battery üldse tühi?
|
siis annab ta tavaliselt sellise teate üles bootides
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
17.10.2009 13:11:11
|
|
|
Whiteout kirjutas: |
cmos clear juba mitu korda tehtud, midagi juhtu, pilti ei tule ette. Kuigi nüüd tuleb 1 asi meelde. Mu emaplaat resetib biose, kui 30 seci toide väljas on, kui ma selle 9x250 fsb peale, panin, siis pärast seda ma tegin selle 30 seci reseti, aga ei resetanud, bootiks windowsisse selle 9x250 FSBga sisse.
Kas võimalik, et cmos battery üldse tühi? |
ccmos jumper vales asendis äkki. mul vana ic7-g'ga oli selline anomaalia, et mini aeg ei taht normaalses asendis üles tulla ja pidi CCMOS jumperi clear/reset asendisse tõstma ja siis käima panema. pärast läks õiges asendis ka tööle.
kui aku oleks tühi, siis peaks cmosil sinu poolt antud seaded meelest ära minema ja tehaseseadetega üles tulema.
_________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
viimati muutis NATAS999 17.10.2009 13:12:43, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Whiteout
HV vaatleja

|
17.10.2009 16:12:57
|
|
|
Mul seda cmos jumper väikest asja polegi olemas
Ja peage meeles, see kõik juhtus kui ma oma cpu overclokkisin
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.10.2009 09:29:14
|
|
|
Whiteout, midagi pole läbi sul, lihtsalt kellasid asja veits liiga üle, võta kõik juthtmed arvutilt välja siis võta patarei välja, kui patarei on väljas hoia poweri nuppu all paar sekundit et viimanegi vool emaplaadist kaoks ja siis hoia niimodi mitu head tundi siis peaks bios tühi olema, pane kõik juhtmed tagasi ja asi töötab jälle..
infoks sulle et mälusid ära kella üldse, kujutan ette et sul on mingid mega sitad mälud ja need ei kannata isegi 50mhz oci
et fsb tõsta aga mälude ja fsb suhet muuda et mälud oleks oma orig tasemel või +- 40mhz (selle peaks ära tegema ka kõige sitem mälu)
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
18.10.2009 12:40:05
|
|
|
Whiteout kirjutas: |
Mul seda cmos jumper väikest asja polegi olemas
Ja peage meeles, see kõik juhtus kui ma oma cpu overclokkisin  |
mälud siis jäid samaks või panid mingi devideri mäludele, et koos FSB tõstmisega liiga kiireks ei läheks? lugesin, et sul oli ju kõik auto peal, mis siiski tähendab seda, et midagi või siiski läbi minna.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.10.2009 13:19:37
|
|
|
NATAS999, pole seal muud midagi kui kellas mälud üle, kui nüüd saad pildi ette siis tee niimodi:
Kordaja 9 ja FSB 333mhz peale, see on 3ghz (rohkem ära hakka punnima)
Cpu volt pane miski 1.45 ja pärast hakka allapoole liikuma voldiga niikaua kuni madalaim stabiilne volt leitud.
FSB, põhjasildadele jms pane ka voldid alati paika, 3ghz peal 2 klõpsu algtasemest kõigemale peaks olema ok.
Ram jäta kindlasti oma orig kiiruse juurde, seda saad divaderiga sättida ja rammi volt pane ka paika, midagi auto pole mõtet jätta giga plaatidel.(vt netist mis rammil see def volt on)
Igasugused spread specrtumid pane disable.
pcie siin pane 101
Ja peakski prosel suht normaalne klokk olema ja prosest suht viimane välja võetud
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|