praegune kellaaeg 21.06.2025 11:23:13
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.10.2009 23:48:52
DHTML Calendar surub ennast kokku |
|
|
Mure järgmine - rakendus mida hetkel ehitan, kasutab DHTML Calendar nimelist vidinat. Nüüd aga klient tõstatas probleemi, et kui seda kalendrit mööda lehte ringi vedada ja liigutada ekraani paremasse äärde, siis surutakse see kokku ning ta ei näe enam ilus välja. Sama probleem avaldub huvitavamas versioonis siis, kui lehe sisu ei mahu korraga brauseri aknasse ja tekib horisontaalne kerimisriba. Nimelt toimub siis selline nähtus, et kui kõigepealt lehte horisontaalselt kerida natuke, seejärel avada kalender ning liigutada kalender akna parema ääre suunas, siis avaldub kokkusurumisefekt sealmaal, kus oli esialgse ekraanipildi serv, mitte reaalse hetkel aktiivse serva juures.
Kuna klient ikkagi tahab sellest lahti saada ning samuti klient soovib toetada resolutsioone, mille puhul rakenduses on juba olemas horisontaalne kerimisriba, siis küsimus kohalikele veebivõluritele, et kas keegi suudab välja mõelda mida ma peaks muutma oma html'is, JS'is või CSS'is, et see efekt ära kaotada. Täna ma juba paar tundi mürgeldasin koodis ringi seal, aga väga nagu silma ei torganud, mis seda mõjutada võiks.
Anomaalset käitumist saab katsetada siin (klikkida textboxi kõrval olevat nuppu ja siis kalendrit ringi sikutada), kogu kalendrirakenduse distributsiooni sisuga saab tutvuda siin
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
13.10.2009 09:57:32
|
|
|
Ega siin midagi erilist pole, anna kalendrile laius ette css failis.
calendar-win2k-cold-1.css
.calendar {
position: relative;
width:230px;
display: none;
border-top: 2px solid #fff;
border-right: 2px solid #000;
border-bottom: 2px solid #000;
border-left: 2px solid #fff;
font-size: 11px;
color: #000;
cursor: default;
background: #c8d0d4;
font-family: tahoma,verdana,sans-serif;
} |
Edit: võid kõrguse ka anda igaks juhuks aga see ei paista teda segavat.
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
13.10.2009 17:35:17
|
|
|
andrusny kirjutas: |
Ega siin midagi erilist pole, anna kalendrile laius ette css failis.
calendar-win2k-cold-1.css
Edit: võid kõrguse ka anda igaks juhuks aga see ei paista teda segavat. |
on hetkel ainuke reaktsioon.. aga tänud
EDIT: kuna foorum ei lase mul uut postitust teha..
Puhtakadeemilisest huvist siiski äkki keegi oskab mulle ära seletada, miks see jubin täpselt sedasi käitub? Minu jaoks on natuke kummaline see, et kui meil on hetkel see kalendri struktuur, mis sisuliselt on midagi taolist:
html:
|
<!-- kogu tabeli sisu, tr, td jne --> </table> </div>
|
Siis praegusel hetkel oli CSS'is määratud laius ära TD külge, aga nagu näha, kui kalendrit liigutada, siis seda ignoreeriti ja suruti kalender kokku. Samas kui ma nüüd CSS'is fikseerin ära table või div laiuse, siis seda efekti enam ei esine ning kalender toimib kenasti. Kas siin on miskit kuskil spetsifikatsioonides, mis ütleb, et nii peabki või on IE ja firefox bugised? Praegu kontrollisin ka chrome'ga - seal seda bugi ei esine.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
outcast
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
16.10.2009 11:19:21
|
|
|
outcast kirjutas: |
protip:
jQuery datepicker |
jQuery on uhke ja hää, selles ma üldse ei kahtle, aga mul on kergem üks CSS bugi ära lahendada kalendriga, mis on veebiraamistikku sisse integreeritud, kui hakata sinna käsitsi teist kalendrit külge vägistama..
PS. keegi tark võiks ikka sõna võtta mu teooria küsimuse teemadel
Fukiku kirjutas: |
Puhtakadeemilisest huvist siiski äkki keegi oskab mulle ära seletada, miks see jubin täpselt sedasi käitub? Minu jaoks on natuke kummaline see, et kui meil on hetkel see kalendri struktuur, mis sisuliselt on midagi taolist:
html:
|
<!-- kogu tabeli sisu, tr, td jne --> </table> </div>
|
Siis praegusel hetkel oli CSS'is määratud laius ära TD külge, aga nagu näha, kui kalendrit liigutada, siis seda ignoreeriti ja suruti kalender kokku. Samas kui ma nüüd CSS'is fikseerin ära table või div laiuse, siis seda efekti enam ei esine ning kalender toimib kenasti. Kas siin on miskit kuskil spetsifikatsioonides, mis ütleb, et nii peabki või on IE ja firefox bugised? Praegu kontrollisin ka chrome'ga - seal seda bugi ei esine.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|