Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  kuidas panna Grub NTLDR'i avastama? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 21.09.2009 09:18:37 kuidas panna Grub NTLDR'i avastama? vasta tsitaadiga

mul läks olude sunnil nii, et esmalt sai paigaldatud Suse 11.1(teisele partitsioonile) ning järgmisena Windows XP(neljandale partitsioonile). Peale Windows XP paigaldamist boot'is masin kenasti Windows XP keskkonda. Kuna Windows XP NTLDR Grub'iga sõber olla ei taha, siis boot'isin masina Ubuntu Live CD pealt üles ning paigaldasin Grub'i(root (hd0,1); setup (hd0)). Nüüd boodib masin ilusasti Suse keskkonda, kuid minu üllatuseks ei avasta NTLDR'i olemasolu Windows'i partitsioonil. Samas näiteks Debiani installeerimise käigus on Grub'i installer võimeline NTLDR'i tuvastama ja seadistama Grub'i sedasi, et viimane annaks soovi korral alglaadimise NTLDR'ile edasi. Kuidas teha sedasi, et Grub oleks võimeline andma bootimise NTLDR'i kätte? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 21.09.2009 10:02:26 Re: kuidas panna Grub NTLDR'i avastama? vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
mul läks olude sunnil nii, et esmalt sai paigaldatud Suse 11.1(teisele partitsioonile) ning järgmisena Windows XP(neljandale partitsioonile). Peale Windows XP paigaldamist boot'is masin kenasti Windows XP keskkonda. Kuna Windows XP NTLDR Grub'iga sõber olla ei taha, siis boot'isin masina Ubuntu Live CD pealt üles ning paigaldasin Grub'i(root (hd0,1); setup (hd0)). Nüüd boodib masin ilusasti Suse keskkonda, kuid minu üllatuseks ei avasta NTLDR'i olemasolu Windows'i partitsioonil. Samas näiteks Debiani installeerimise käigus on Grub'i installer võimeline NTLDR'i tuvastama ja seadistama Grub'i sedasi, et viimane annaks soovi korral alglaadimise NTLDR'ile edasi. Kuidas teha sedasi, et Grub oleks võimeline andma bootimise NTLDR'i kätte? icon_rolleyes.gif

võid ju grubi konfi ise täiendada

/boot/grub/menu.lst

ja lisa mingid taolised read:

title windows
root (hd0,3)
makeactive
chainloader +1

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kaabakas
HV veteran
kaabakas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.09.2009 21:32:13 vasta tsitaadiga

Grub ei avasta ise midagi, avastama peab see, kes grubi paigaldab ja konfi teeb. Enamasti siis distro installer.
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 13.10.2009 04:28:30 Re: kuidas panna Grub NTLDR'i avastama? vasta tsitaadiga

sander85 kirjutas:
mightythor kirjutas:

võid ju grubi konfi ise täiendada

/boot/grub/menu.lst

ja lisa mingid taolised read:

title windows
root (hd0,3)
makeactive
chainloader +1

mul oli manuaalselt tehtud sedasi:

title windowsXP
rootnoverify (hd0,3)
savedefault
makeactive
chainloader +1

ja siis ei bootinud. Muutes aga seadistuse selliseks:

title windowsXP
rootnoverify (hd0,3)
makeactive
chainloader +1

siis bootis. Ilmselt luges Grub seadistuse lõppenuks nähes savedefault parameetrit? Ning oskab keegi seda rootnoverify selgitust lahti selgitatult kommenteerida: This is useful for when an OS is outside of the area of the disk that GRUB can read, but setting the correct root device is still desired?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  kuidas panna Grub NTLDR'i avastama?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.