praegune kellaaeg 17.06.2025 20:12:49
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Clover
HV veteran

|
04.10.2009 01:01:26
Ei õnnestu ühendada Laptop+TV kasutades Win7 |
|
|
Ma olen läpakat ühendanud vana pisikese telekaga, s-video kaabli otsa lükanud lihtsalt SCART otsiku, ja siis on töötanud, kuid see oli Vistaga. Aga nüüd on uuem Philipsi HDReady telekas, ning sinna ühendades kas siis otse S-Video pessa, või siis Scart pessa, ei näita telekas midagi, läppar näeb küll et midagi on otsas aga telekas ei pilguta silmagi. Ma alguses kahtlustasin et viga on selles et lihtsalt selline ühendamise meetod ei sobi, kuid nüüd arvan et asi ikka Win7's, kuna ka pisikese telekaga ühendades ei juhtu midagi. Kahjuks ise ei oska öelda milles võiks asi olla, olen proovinud ka erinevaid video draivereid, muutusi pole.
Aidake palun,
Ette tänades,
A.L.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Codeplaya
HV vaatleja

|
04.10.2009 10:08:47
|
|
|
Mis videokaardiga on tegu? Ehk on võimalik proovida mõnd muud üleminekut? VGA-DVI-HDMI? S-Video pesad on ka erinevad, kas see on sama pesa, millelt Vistaga said pildi kätte? Kui on Nvidia kaart, kas oled proovinud Nvidia Control panelit näppida (ATI puhul Catalyst)? Kas telekas ütleb ka mingi veateate, kui oled õige AV kanali valinud?
viimati muutis Codeplaya 04.10.2009 12:52:47, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
04.10.2009 12:18:12
|
|
|
Ära hakka selle S-Videoga jändama. Sellega saast pilt.
Teleril sul kindlasti olemas VGA sisend, millest ka normaalsem resolutsioon läbi jookseb- mitte udukogu.
Proovi ja veendud ise, et s-video pole midagi head!
http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=CABLE-177%2F10 näiteks. Aga sellega see teema, et sülearvutil siis pilti enam ees pole. Kogu pilt jookseb kohe telerisse.
Sätid arvutis siis resolutsiooni selliseks nagu teleril on ja suht puhas pilt ongi ees.
Tegelt peaks pilti saama vahetada teleri ja arvuti vahel mõne Fn+nupu kombinatsiooniga.
_________________ Cert85 @ flickr.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Codeplaya
HV vaatleja

|
04.10.2009 12:50:06
|
|
|
Ei tohiks joosta ainult telerisse, sel juhul on arvutil seaded valed. Win 7 puhul parem hiireklahv desktopil -> Screen resolution ja seal peaks olema võimalus panna linnuke kasti "Extend my desktop to this monitor" (vmt) ja valida kumb ekraan kummale poole jääb jne. Samuti, kui ei näita seal kahte ekraani, võib vajutada nuppu "detect", mis leiab kohe su teise monitori. VGA-st kindlasti parem on DVI või HDMI väljund-sisend, olemas on ka DVI-HDMI kaablid, Nvidia Geforce kaardi puhul viimase draiveriga on võimalik korralik 1080i HD pilt oma uuele LCD-telerile ette saada, ainult uue draiveri installimisega on jamasid, aga siin oli kakusagil teema selle kohta, mis mindki aitas. Minu odaval Thomsoni 32" telekal on VGA kaabliga max reso 1280x720 aga üle DVI->HDMI 1920 x 1080 / 60 Hz / 1080i. Kaardiks on Geforce 9600 GT. Jama on ainult selles, et telekas tahab oma HDMI-sisendist ka heli kätte saada ja hakkab krabisema arvuti staatilise müra järgi. Lahenduseks on maha keeratud teleka heli ja kõlarisüsteem, mis ühendatud arvutisse.
_________________ Hangin võimsamaid garantiiga Delli ja HP refurb- ja kasutatud tööjaamasid, vajadusel komplekteerin erilahendusi juurde. |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
04.10.2009 13:57:02
|
|
|
Video kaart on NVidia GeForce 8600M GT, draiver on 186.81, kuid enne ka proovisin kõige uuemat, 186.91 mille sain nvidia kodulehelt.
jah, S-Video pesa on seesama millega sain Vista ajal pildi kätte, arvutit pole üldse muutnud, ainult läksin Win7 peale üle.
Läpakal on järmised pesad: S-Video ; VGA
Teleril on järgmised pesad: S-Video ; SCART ; HDMI ; RGB niiet Cert85, sinu variant ei sobi.
Olen näppinud Win7 puhul seda parem hiireklõps ja sealt monitori seadmed. samuti olen kasutanud Fn+F8 mis siis minu Delli puhul peaks sisse lülitama mitme ekraani toe. Alguses polnud mul isegi NVidia Control Panelit, seda ei olnud nagu arvutis olemaski. Ma reinstallisin mitu korda draiverid aga ikka sama lugu. Tõmbasin programmi UltraMon mis ka ise laseb lülitada sisse mitu ekraani kui ka sunnib kuskilt selle Nvidia Control Paneli välja. Seal näppisin kah asju, ei midagi.
Kui panna mitme ekraani peale, siis arvutis see toimib, ehk siis hiir kaob sinna paremale poole ära küll, aga telekas ei reageeri üldse ühendamise ajal, midagi isegi ei vilgu korraks, ei mingit veateadet ega midagi.
S-video kaablit olen ühendanud üldse mitmesse kohta, nii otse teleka S-Video pessa, kui ka pannud kaablile otsa SCART otsiku ja siis pistnud SCART pessa, erinevusi ei ole.
minu teleka andmed: http://www.icecat.biz/en/p/Philips/32PF5331%7C12/32%2522%2520LCD%2520HD%2520Ready%2520Widescreen%2520Flat%2520TV%252C%2520Digital%2520Crystal%2520Clear.htm
|
|
tagasi üles |
|
 |
Codeplaya
HV vaatleja

|
04.10.2009 14:13:23
|
|
|
Ehk on viga teleka seadistuses. Kui vana telekas lülitus ehk ise automaatselt AV kanalile ja hakkas arvuti pilti näitama peale kaabli ühendamist, siis sellel telekal tuleb ehk kanal ise valida puldiga. Kuna telekal on mitu erinevat AV sisendit, siis on tal ehk ka mitu AV kanalit. Proovi teleka menüüst üles leida miski External inputs menüü või midagi taolist ja sättida, milline av sisend on millise kanali all. Samuti on ehk probleem selles, et arvuti tahab telekasse saata sellist reso, mida telekas ei toeta. Võibolla on su läpaka ekraani reso väga suur ja vaikimisi seaded on sellised, et teine video väljund kopeerib esimest ekraani, seega sea oma läppari ekraani resolutsiooniks alguses enne kaabli ühendamist kõige madalam resolutsioon kõige väiksemate hertsidega. Lisaks arvesta ka sellega, et võibolla tuleb audiokaabel veel eraldi juurde osta või arvuti kõlaritest kuulata.
Nvidia kaardi puhul on Nvidia control panelist väga palju abi ja see töötab ka ultramoniga hästi, välja arvatud piltide vaatamisel slideshowna. Nvidia Control paneli saad koos videokaardi draiveritega edukalt installida järgmiselt: Peale nvidiast alla tiritud faili käivitamist pakitakse kogu setup mingisse folderisse lahti, standardina on see C:\NVIDIA\DisplayDriver\ ja draiveri versiooninumbriga folder. Peale seda hakkab setup üritama driverit installida, aga tavaliselt on kõige lõpus ikkagi kiri "Your system was not modified" Lõpptulemus on see, et uus driver on peal, aga Nvidia Control Panelit ei kusagil. Nüüd lähed sinna C:\NVIDIA\DisplayDriver\draiverinumber folderisse ja otsid sealt üles PhysX setupi faili ja kustutad selle. Siis käivitad samas folderis kogu setupi uuesti. Pärast tõmbad NVidia kodulehelt PhysX setupi eraldi ja installid selle. Nii sain omal tööle uued driverid Vista peal.
_________________ Hangin võimsamaid garantiiga Delli ja HP refurb- ja kasutatud tööjaamasid, vajadusel komplekteerin erilahendusi juurde. |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
04.10.2009 15:11:14
|
|
|
Vanal telekal ta automaatselt ei lülitanud, pidi ikka ise panema õige kanali peale, kuid ikkagi oli lihtsam, kuna seal oli selleks mõeldud ainult üks spetsiaalne kanal, "0". Uuel telekal aga on neid palju, EXT 1-4 ja veel mingid, olen kõik läbi proovinud. Pealegi ma kahtlen et teleka seadistuste süü kuna ma ei saa enam ju ka vana teleka peal pilti kätte.
EDIT: NVidia Control Panel isegi näeb ära et tegemist HDTV'ga , mitte tavalise TV'ga, kuid imelikul kombel ainukesteks sagedusteks ta pakub mulle 29 või 30 Hertzi. Teleka andmetes aga kirjas:
640 x 480, 60, 67, 72, 75Hz
800 x 600, 56, 60, 72, 75Hz
1024 x 768, 60, 70, 75Hz
|
|
tagasi üles |
|
 |
Codeplaya
HV vaatleja

|
04.10.2009 18:44:05
|
|
|
Mulle tundub, et asi on siiski liiga kõrges resolutsioonis. Seepärast ei tööta ka vana telekaga aga Nvidia control panel näeb teist ekraani ja windows laseb hiirel ära kaduda ekraanilt. Kas proovisid reso alla tirida kõige madalama peale enne kaabli ühendamist? Win 7 tahab vaikeseadena kopeerida esimest monitori teise peale. ja kuna läpakal endal on resolutsioon arvatavasti kõrge, siis ei võta telekas võibolla selle pärast järgi. Tee enne ühendamist ka selgeks millise AV kanali külge sa täpselt seda ühendad, siis näed võibolla ekraani vilkumas, kui resolutsiooni vahetad ja jõuad kiiremini õige resolutsioonini. Sellel telekal peaksid panema SCART- üleminekuga parempoolsesse SCART-pessa, mis on markeeritud EXT2 ja siis ka jälgima kanalit EXT2 Kui aga paned kaabli S-video pessa ilma üleminekuta, siis peaks olema õige kanal EXT3. Kas läpakas on ikka sama, või töötas varem süsteem teise läpakaga?
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
04.10.2009 18:52:17
|
|
|
Läpakas ikka täielikult sama. Ma proovin sinu poolt mainitud variante natukene hiljem. Läpakas on praegu tuksi keeratud. Üritasin täna peale panna ka XP et proovida kas siis töötab sellega ühendamine, ja nüüd arvuti kirjutab "Invalid Partition Table" niiet arvutit ei saa töölegi. Ise istun praegu PC's.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|