Ma olen STAXe paar korda kuulanud, miskit jawdropping efekti küll ei olnud, selle hinna eest oleks oodanud miskit rohkemat...
Kui sa mingit "effekti" ootad, siis unusta STAX. STAX on high-end klapid, mille eesmärk on ilma mingite muundamisteta edastada loomutruud heli.
Kõige parem muusika, millega klappe võrrelda, on klassikaline-sümfooniline muusika, kas siis väga hea plaadimängija (näiteks Linn) või hea CD-mängijaga ning ka korralik võimendi peaks olema. Tööpõhimõte on elektrostaat. Ma pole elektroonikas just mingi kõrge spetsialist, aga põhimõte oli tugeva pingega (või oli see vool) mõjutada membraani magnetväljas. Internetis peaks olema kindlasti selle kohta kompetentsem kirjeldus (wikipedia võibolla)
.....ahjaa, võrreldes dünaamilistega, on elektrostaatilistel soundi dünaamika märgatavalt suurem (helitugevuse max ja min vahe, sama helitugevuse reguleering ajal), mis on osalt tänu klappide suuremale koormamisele, voolutarbega.
Kusjuures mul on veel alles ühed vene-aja pseudo-elektrostaatilised klapid. Pseudo, sellepärast, et klapid on küll põhimõtteliselt elektrostaatilised, kuid ei käi mitte võimendi kõlarite pesasse, vaid kõrvaklapiauku (nõuka aja enda leiutis). Sai neid ka lahti võetud ja võrreldes tavalise "valjuhääldiga" on seal suur tasapinnaline membraan (väga õrn tundus) mille sees on spiraalis traadid. Kvaliteet, kuigi otseselt võrrelnud pole, on neil võrreldav mingi Sennheiseri tippmudeliga. Muidugi STAX on ikka päris elektrostaat ja klass kõrgem kvaliteet. Need vene omad, tundub et on pisut "ära väsinud" nende aastate jooksul, kuigi mingi odavama Sennheiserile teevad praegugi ära. Vene ajal käisid korra garantiis veel membraani vahetuses, mingisse venemaa pärapõrgusse sai saadetud aga tulid korras tagasi.
viimati muutis vaegkuulja 02.10.2009 00:07:01, muudetud 1 kord
Küsin kuna, ma ei kujuta ette, kuidas HD25-d saavad olla mugavamad, kui nad absoluutselt ei paindu? Kui Dj ei ole, siis ei ole see omadus just eriti oluline. Lisaks sellele ei ole neil ka coil tüüpi juhet kohe kaasas, juhe mis küljes on on ka liiga lühike. Heli kohapealt ei hakka diskuteeima, kuna see on subjektiivne ja iga ühe jaoks individuaalne teema.
HD25'd on ühed painduvamad klapid, mida kasutanud olen ja see tagab ka selle, et nad on igas asendis tihedalt pea ümber. Plaatimiseks üks ideaalseim klapp üldse!
nokats, ei tea mis modifikatsiooniga oli tegu oli, aga kui mina neid kasutasin tundusid nad väga ebamugavad ja üldse ei paindunud, tundus, et kohe-kohe annab kuskilt midagi järele. Peale esimest õhtut oli selge, et nendest klappidest DJ puldis asja ei ole. Kasutasin HD25-1-II. Olen kindel, et kodus on nad mugavamad kasutada, aga DJle kindlasti mitte, vähemalt nii arvan mina.
ei jaksa tervet teemat lugeda läbi, loodan, et kividega loopima ei hakata. pöördun sellise palvega, et te soovitaks milliseid kaasaskantavaid klappe valida, viimatistest olen kasutanud sonyericssoni kaasaantavaid inear-e, skullcandy inear-e ja viimatisi philips-i kõrvaümbert tulevaid inear-e. üldiselt on väga head klapid kõik olnud aga mingi aja jooksul oma bassi mahlakuse kaotanud. soovitage uusi või etemaid (ka non-inear), hinnasuhtes eriti vist piire pole, palju nad ikka maksavad (üle 1000 vast mitte)
Ma olen STAXe paar korda kuulanud, miskit jawdropping efekti küll ei olnud, selle hinna eest oleks oodanud miskit rohkemat...
Kui sa mingit "effekti" ootad, siis unusta STAX. STAX on high-end klapid, mille eesmärk on ilma mingite muundamisteta edastada loomutruud heli.
Kas tõesti või?
Ma eeldasin lihtsalt, et kvaliteedi vahe heade mid-end klappidega (nagu näiteks AKG K701) oleks suurem, aga ei olnud.
Kui sa ikka tead helitehnikast midagi, siis peaksid teadma et dünaamika on alati võimsuse taga. Selleks et saada head dünaamikat, peab võimendit kütma nagu radikat, isegi siis kui sellega kuulatakse vaikselt pisikase kõlariga. See pisike kõlar aga annab suurema dünaamika kui võibolla mingi kontserdi võimendus. Miks on üldse high-end võimendid nii kallid ja tarbivad palju voolu, kuigi helilt nõrgemad kui diskoteekide omad? Aga sellepärast, et kogu aur läheb võimendi "kütmiseks" selleks et saada suurt dünaamikat ja moonutustevaba soundi juba väikese helitugevuse juures. Suurema helitugevuse jaoks peab olema veel suurem "radiaator" ja veel suurem voolutarve reserviks (high-end puhul ei tähenda seadme voolutarve väljuva heli keskmist tugevust). STAX klapid on täpselt sama rida - voolutarve on neil võrreldamatult suurem kui dünaamilistel klappidel.
Ahsoo, ehk siis aru saamaks mis on hea kvaliteediga heli, peaks omama inseneri diplomit?
Alla selle mehed nagunii aru ei saa mis on kvaliteetne heli?
Inseneri diplom aitab kõvasti kaasa, kuid kõige suuremateks spetsialistideks helikvaliteedi alal peetakse ikkagi klassikalise muusika professionaale.
High-end firmade jaoks on just nemad esimesed autoriteedid kellele oma soundi demonstreerida (ja teps mitte ei minda kellegi DJ jutule).
Nüüd sa räägid kuidagi endale vastu.
Klassikalise muusika professionaalid ei tea üldjuhul elektrotehnikast ei ööd ega mütsi, kuidas nemad helikvaliteeti siis hinnata küll oskavad?
Küsin kuna, ma ei kujuta ette, kuidas HD25-d saavad olla mugavamad, kui nad absoluutselt ei paindu? Kui Dj ei ole, siis ei ole see omadus just eriti oluline. Lisaks sellele ei ole neil ka coil tüüpi juhet kohe kaasas, juhe mis küljes on on ka liiga lühike. Heli kohapealt ei hakka diskuteeima, kuna see on subjektiivne ja iga ühe jaoks individuaalne teema.
miks mul vaja neid üldse painutada on ? Jah, ma olen natuke ülepoole aasta plaatekeerutanud.
Nüüd sa räägid kuidagi endale vastu.
Klassikalise muusika professionaalid ei tea üldjuhul elektrotehnikast ei ööd ega mütsi, kuidas nemad helikvaliteeti siis hinnata küll oskavad?
elektrotehnika - see kuidas heli tehakse
muusikud - see kuidas heli reaalselt kostub
.
Absoluutse kuulmisega isiku(d) leiad pigem muusikute kui helitehnikute ringkonnast _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Soodsalt Sony Playstation PULSE 3D Wireless Headset
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=871621
Ma pakuks et tehnikaaspektist vaadates on klappide puhul elektrostaatilisest tööpõhimõttest vähem kasu kui kõlarite puhul, kuna ka dünaamilise klapi membraan ei kaalu põhimõtteliselt mitte midagi, mistõttu moonutused pole eriline probleem. Loomulikult on Stax hüper-super, aga ka parimad dünaamilised klapid on faking head ja oluliselt vähema raha eest. Jutt, et kusagil algab mingi piir, millest alates alla elektrostaatilise kuulata ei kannata, on totaalne jama.
Võimsus/dünaamika minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt pole mingi elektrostaatilise tööpõhimõtte boonus. See, millise tehnoloogia kohaselt heli tekitav membraan liigub, ei oma erilist seost võimenduse dünaamikaga.
Võimsus/dünaamika minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt pole mingi elektrostaatilise tööpõhimõtte boonus. See, millise tehnoloogia kohaselt heli tekitav membraan liigub, ei oma erilist seost võimenduse dünaamikaga.
Muidugi mitte võimenduse dünaamikaga, ikka klappidele annab dünaamikat juurde. Kogu membraan, tööpõhimõte ja koormamine on hoopis teine.
Absoluutse kuulmisega isiku(d) leiad pigem muusikute kui helitehnikute ringkonnast icon_wink.gif
Absoluutsel kuulmisel pole absoluutselt midagi ühist helikvaliteedi tajumisega. Absoluutse kuulmisega inimene, selle mõiste tavapärases tähenduses, võib ka poolkurt olla
Lihtsalt vahemärkuseks...
Absoluutsel kuulmisel pole absoluutselt midagi ühist helikvaliteedi tajumisega. Absoluutse kuulmisega inimene, selle mõiste tavapärases tähenduses, võib ka poolkurt olla
Mis see "tavapärane tähendus" üldse on? Ma pean kõrvaarstilt selle järgi uurima, kui meeles on, et kas kurtidel ikka on absoluutne kuulmine? Sa ilmselt pead silmas helistiku tundmise ja musikaalsuse (aju tegevused) ja keskkõrva funktsioneerimise vahet. Aga asi pole mitte ainult musikaalsuses, vaid selles et professionaalsetel muusikutel on juba kogemusi heli kõlaga erinevates akustilistes keskkondades ja kui ta päris kurdistunud pole, siis on tal kergem eristada kasvõi juba soundi dünaamikat ja muid akustika nüansse.
Mis see "tavapärane tähendus" üldse on? Ma pean kõrvaarstilt selle järgi uurima, kui meeles on, et kas kurtidel ikka on absoluutne kuulmine? Sa ilmselt pead silmas helistiku tundmise ja musikaalsuse (aju tegevused) ja keskkõrva funktsioneerimise vahet. Aga asi pole mitte ainult musikaalsuses, vaid selles et professionaalsetel muusikutel on juba kogemusi heli kõlaga erinevates akustilistes keskkondades ja kui ta päris kurdistunud pole, siis on tal kergem eristada kasvõi juba soundi dünaamikat ja muid akustika nüansse.
Ma ei tea, mis nüanssidest räägid, aga vähemalt muusikainimeste kõnepruugis nimetatakse abs. kuulmisega tüüpideks neid, kes ilma välise abita suudavad õiget nooti iniseda või seda ära tunda, ehk siis helisagedust õigesti tuvastada.
Lisan veelkord, et märkus oli abs. kuulmise mõiste täpsustamiseks ja ei haaku kuidagi ülejäänud teemaga
NxP, väike stiilinäide. Tee mis sa tahad, aga vahest tuleb selliseid situatsioone ette.
[img]näide[/img]
Pildil pole küll mina, aga you get the point.
Link
no, ühe kõrvaga klapikuulamiseks pole vaja mingit imemoodi klappe väänata
Lisaks annab nendel klappidel ühte klappi ära keerata nii et ei teki mingit paindumismomenti:
Ma ei tea kuidas teiega on, aga minul ripuvad need klapid enamuse ajast niisama kaelas, vahepeal ajan kellegagi juttu või elan peole kaasa. Alguses olid klapid koguaeg peas, sest õige bpm leidmine võttis ikka paraja jupi aega. Kui üks hetk märkad, et loo lõpuni on jäänud vähe aega, tuleb hakata kiiresti liigutama ja väga mugavalt õla kergitamisega saad HDJ1000 või mõne teise sarnast tüüpi ehitusega klapi endale kõrva äärde. Seda ühte klappi edasi-tagasi väänama hakata ja pärast uuesti õieti sättida on porr. HDJ1000-ga, kui klapid normaalselt peas on piisab vaid ühe klapi tõukamisest ja kõrv on vaba, ei pea hakkama kuskilt midagi keerama. See on ka põhjus, miks väga paljud DJ-d on HD25-le selja keeranud. Maitse asi, ütles karu...
NxP, tegelikult on see ca 20 sekundiga tabatav, kas läheb ühte või mitte, vähemalt progressive house-i ja elektrot ühildades. Ajaga tuleb kätte ka tunnetus palju möödla läheb... kui kiire, tuleb vahest korrigeerida ka ülemineku ajal, aga see pole enam kõrvaklappide teema. Üldiselt lükkan mina kõrvaklapid siis peast, kui cue-pool mängima läheb ja konrollitud, et kõik ok. Kui tegemist eriti kaka akustikaga kohaga ja booth(lavamonitor) puudub, siis hoian kuni lõpliku üleminekuni klappe peas.
Mis stiili miksid, et 2-3 minutilisi üleminekuid teed? DNB?
viimati muutis chulo 02.10.2009 18:51:09, muudetud 2 korda
Viimane OT: Ära nüüd nii väga kiitma ka hakka , ma küll kogun vinüüle vaikselt, mängida veel päris ei oska. Ma käin harjutamas ja kunagi on plaan grammarid osta. Tasa ja targu...muidu ikka CDJ peal või mingi MIDI controller ja traktor.
NxP, tegelikult on see ca 20 sekundiga tabatav, kas läheb ühte või mitte, vähemalt progressive house-i ja elektrot ühildades. Ajaga tuleb kätte ka tunnetus palju möödla läheb... kui kiire, tuleb vahest korrigeerida ka ülemineku ajal, aga see pole enam kõrvaklappide teema. Üldiselt lükkan mina kõrvaklapid siis peast, kui cue-pool mängima läheb ja konrollitud, et kõik ok. Kui tegemist eriti kaka akustikaga kohaga ja booth(lavamonitor) puudub, siis hoian kuni lõpliku üleminekuni klappe peas.
Isiklikult ma ei suuda enamjaolt isegi lavamollidest midagi adekvaatset välja lugeda, sest kogu ruumi kaja mängib mäkra. Põhimõtteliselt mängin koguaeg klapid peas ja samuti 3-5minutit lugusid kokku (Stiiliks deep-house, tech-house, techno - kui huvitab). Selleks ei vaja ka mingit "üheklapiga õla peal" mängimist.
nokats, miks nii pikad üleminekud? Tech-house, electro ja progressive house jaoks piisab 1-2min üleminekust. 5 minutit lugu kokku lasta eeldab loo pikkuseks 10 minutit, või mõtlesid sa õige bpm leidmist, monitoorimist ja miksimist 5 minuti all? Hauss on üldiselt hästi tabatavas 126-132bpm vahemikus, millest enamus 128bpm kanti.
Lavamonitoridega on nagu on, üldiselt eelistan lavamolli, kuna siis on kuulda, mis heli reaalselt klubis on, paremates kohtades on see kindlasti adekvaatsem seda määrama kui klapp. Vahest on nii, et bass mis kostab klappidest ei ühti sellega, mis tantsusaalis toimub (eriti sita või balanseerimata tehnikaga urkad üldiselt).
nokats, miks nii pikad üleminekud? Tech-house, electro ja progressive house jaoks piisab 1-2min üleminekust. 5 minutit lugu kokku lasta eeldab loo pikkuseks 10 minutit, või mõtlesid sa õige bpm leidmist, monitoorimist ja miksimist 5 minuti all? Hauss on üldiselt hästi tabatavas 126-132bpm vahemikus, millest enamus 128bpm kanti.
Lavamonitoridega on nagu on, üldiselt eelistan lavamolli, kuna siis on kuulda, mis heli reaalselt klubis on, paremates kohtades on see kindlasti adekvaatsem seda määrama kui klapp. Vahest on nii, et bass mis kostab klappidest ei ühti sellega, mis tantsusaalis toimub (eriti sita või balanseerimata tehnikaga urkad üldiselt).
Nii pikkade üleminekute juures sa saad ise loov olla ja sujuvamalt segada. Kusjuures ei eelda 10 minutiliseid lugusid (muidugi nii pikki on ka päris palju), märksõnaks on loop. Ma usaldan siiski klappi ülekõige.
nokats, nojah, eks ta eelistuse asi ole. Imo on 2 minutit täiesti piisav, et sujuvalt üle minna. Loopi kasutan ainult siis,kui on tegu mingi eri pervertse looga millel väga lühike intro või lõpp. Ei meeldi lugusid pikemalt solkida... Krt kisub jube ot-ks, peaks mingi uue teema alla kolima või siis puudumise koral selle tegema.
nokats, nojah, eks ta eelistuse asi ole. Imo on 2 minutit täiesti piisav, et sujuvalt üle minna. Loopi kasutan ainult siis,kui on tegu mingi eri pervertse looga millel väga lühike intro või lõpp. Ei meeldi lugusid pikemalt solkida... Krt kisub jube ot-ks, peaks mingi uue teema alla kolima või siis puudumise koral selle tegema.
Aga milleks üldse DJ-sid vaja on? Võib ju panna terveks õhtuks kasseti mängima ja vsjoo. Ongi hea kui vahed sees, muidu peab terve õhtu mõne kõõmaga tantsima.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.