Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
27.09.2009 13:20:20
|
|
|
MelesMeles kirjutas: |
Müügiteemasse kirja rida, et "kõik, kes teemasse midagi ebasobivat kirjutavad, saavad negatiivse, ja jokk."
|
no sarnase mentaliteediga võiks ka iga särgi seljapeale panna kirja: "kes midagi küsivad, saavad pasunasse ja jokk".
ühel poolpuberteedist kasutajal julgen arvata, jäävad taolise kirja pärast enamik ärisid poolde vinna, sest milleks esitada täpsustavaid küsimusi, kui Sa ilmaski ei tea ette, millise jalaga kodanik tõusnud on ning ega juhuslikult Sinu esitatud küsimuse toon või sisu teda mingilmoel ärrita.
mind näituseks aegajalt tõesti huvitab, miks mõnel müüdaval asjal võrreldes analoogsetega mingi hind kirutet on, sest asjade kirjeldamisel ollakse eestlaslikult napisõnalised ning tagasihoidlikud ja ega siis kõike olulist tule ka korraga meelde kirja panna.. samas võib olla aga müüdaval esemel kummalisi lisaväärtusi(näiteks mingi numbrikombinatsiooniga seerianumber; mudel, mida toodetud kõigest mõned tuhanded, eripära, mis annab kindlates rakendustes mingi võidu jne) , mis ühele muhvigi ei tähenda, kuid teise jaoks püham, kui peetrus on. Ja kui seljuhul küsimus valesti sõnastada on jällegi profiilis (mille eesmärk on siiski kauplemisturvalisuse tagamine) mingi kummaline märge
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
27.09.2009 13:28:28
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
no sarnase mentaliteediga võiks ka iga särgi seljapeale panna kirja: "kes midagi küsivad, saavad pasunasse ja jokk". |
Pole paha mõte
Asjalikud küsimused ei ole probleem, aga teemade solkimist stiilis (kohas x on see odavam, siin on link) premeeriks vahel küll.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
27.09.2009 13:38:20
|
|
|
Minul ei ole kunagi selle vastu midagi kui keegi ütleb, et poes on odavam, toob sinna juurde reaalselt Eestis saada oleva kauba mis toimetatakse sinuni odavamalt kui antud teemas müüdav kaup, ning vajadusel põhjendab ka miks sealt poest just parem osta on kui minu või sinu käest.
Kuid mis harja punaseks ajab on siiski valdav enamus, kes piirdub kommentaariga, a poest saab sama hinna eest või poest saab odavamalt või mis iganes lamba stiilis teema solkimine. Teiseks on tihti sellised kommenteerijad need kes ainult vinguvad ja tühje sõnu loobivad ilma vähimagi ostuhuvita, meenutab valitsuse kirumist ilma, et ise valimas oleks käinud.
Lisaks palju on ka neid, kes vaatavad toodet ja hinda ning juba kukuvad kirema ilma teemasse süvenemiseta, äkki antakse midagi kaasa või on muu olukord mis hinda õigustab.
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.09.2009 13:54:30
|
|
|
kohas x on see odavam, siin on link... |
seda ma mõtlesingi selle all, et äkki oli kodanikul huvi teada, miks kohas x asi odavam on, kuid ei osanud küsimust formuleerida- ehk siis toode võib olla sanrnane, kuid mudeli eripära võib viidata überklokkumisele, vastupidavusele vms
Samas julgen ka pakkuda, et valdav enamus, kes kusagil ebays või usa/hongkongi netipoes sobivat toodet näevad, ei oska endale ettegi kujutada, selle pakendi eestisse jõudmise kulusid ning kuluvat aega...
Miks mägede pojad on tuntud oma müügiosavuse poolest? Eks ikka sellepärast, et kannatavad naerulsui ära ka kõige trotslikuma kliendi, mitte ei lähe talle ebasobiva küsimuse peale kohe kinzalliga kõrri ega nõua linnavalitsuselt eestlaste eemaldamist turult pelgalt sellepärast, et need pahuralt ringi käivad ning ainult mölisevad ning sttagi ei osta
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
27.09.2009 14:07:21
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
Miks mägede pojad on tuntud oma müügiosavuse poolest? Eks ikka sellepärast, et kannatavad naerulsui ära ka kõige trotslikuma kliendi, mitte ei lähe talle ebasobiva küsimuse peale kohe kinzalliga kõrri ega nõua linnavalitsuselt eestlaste eemaldamist turult pelgalt sellepärast, et need pahuralt ringi käivad ning ainult mölisevad ning sttagi ei osta |
selline peaks olema siis HV müügifoorum ?
|
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.09.2009 14:13:04
|
|
|
Tbit kirjutas: |
..selline peaks olema siis HV müügifoorum ? |
mu jutu mõte on pigem selles, et ühel ärimehel võiks olla natuke kannatust, et paari ebasobiva kedaniku mölin alla neelata, mitte enda labiilse närvikava varjamiseks nõuda kitsendavate reeglite(mis võivad mõnel puhul ka ärile kahjuks osutuda) kehtestamist
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
27.09.2009 14:23:21
|
|
|
Sellisel juhul ju võiks reeglid üldse ära kaotada, kui üks võib hakkavad teised ka kohe tahtma oma arvamust avaldada kellegi müügiteemas.(näiteks)
Üldiselt ma ei leia, et HV -s oleks kisendavaid reegleid, enamus siiski on väga teemakohased igas antud alamfoorumite grupis rääkimata üldreeglitest. Nähagi milline kaos mõnes teises foorumis on kus natuke lihtsamalt lastakse minna.
|
   |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
27.09.2009 15:05:28
|
|
|
Minul ei ole kunagi selle vastu midagi kui keegi ütleb, et poes on odavam, toob sinna juurde reaalselt Eestis saada oleva kauba mis toimetatakse sinuni odavamalt kui antud teemas müüdav kaup, ning vajadusel põhjendab ka miks sealt poest just parem osta on kui minu või sinu käest.
Kuid mis harja punaseks ajab on siiski valdav enamus, kes piirdub kommentaariga, a poest saab sama hinna eest või poest saab odavamalt või mis iganes lamba stiilis teema solkimine. |
+1
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.09.2009 15:36:25
|
|
|
Sellisel juhul ju võiks reeglid üldse ära kaotada.... |
ma ei ütle, et reegleid pole vaja.. kindlasti on enamik reegleid väga omal kohal (nt. keelatud ja antud temaatikaga mitte sobivate kaupadega äritsemine, kuulutuste ülesehitus jms), kuid ma ei pea vajalikuks reegleid, mis on suunatud kelelgi vaimse tasakaalutuse reguleerimiseks.
Olen ka ise kümnetes foorumites tegev ning loomulikult ka äriliselt aktiivne, kuid arvestades, et enamikes on siiski suhteliselt vabad käed jäetud, pole ise küll miskit väga häirivat täheldanud. Pane niipalju piiranguid, kui soovid, ikkagi tekib mingi sihtgrupp, kellele miski asi ei sobi/ei meeldi, kuid isiklikult arvan, et enamik neist gruppidest on ainult kõva kisaga, mitte ei esinda üldsuse huve (kuivõrd muidugi peaks see autokraatlikus foorumis üldse oluline olema)
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu21
HV Guru

|
27.09.2009 16:18:14
|
|
|
Ja teema lõpetuseks lisaks, et on täiesti olemas ju Ostuabi foorum, kuhu saab teha teema, et leida soovitud tootele soodsaim pakkuja.
Kui ma olen maksnud, et teha müügiteema, siis ei ole ühegi tähenärija asi mu müüki takistada.
Ja väited teemasse, et poes on sama hinnaga, ei ole ka alati argument.
Kui ostjal on asja vaja kell 9 õhtul vaja ja hommikuni ei kannata (kui poed avatakse), siis on igati loogiline, et peab natuke kallimat hinda maksma.
_________________ Kõik, mis mul müügiks on, küsi julgelt soodushinda : www.digimarket.ee
Kõiki kaupasid saan müüa ka järelmaksuga
Kasutatud arvutid ja laptopid Tartus, Vanemuise 43 |
|
Kommentaarid: 1377 loe/lisa |
   |
1 :: |
1050 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
27.09.2009 18:38:09
|
|
|
matu21 kirjutas: |
...
Kui ma olen maksnud, et teha müügiteema, siis ei ole ühegi tähenärija asi mu müüki takistada....
|
"..me oleme Tallinnast, me maksame.." <-- see pole solvanguna mõeldud, vaid kangastus tõesti esimese pildina kinnimakstud õiguste ülenõusdmisest.
ei tohiks ikkagi avalikus veebis (isegi siis, kui eraldatud on ropu raha eest kinnimakstud pind) nii kitsarinnaline olla ning isikliku solvanguna (või müügiteema takistamisena) võtta käputäie nõdrikute teadmisavaldusi või mannetuid katseid tingida vedelate argumentidega ainult tingimise pärast .
Bussis/trollis/trammis oleme ju samamoodi sõidukoha kinni maksnud, kuid seal millegipärast pole nagu tungi kellegi asjatavate sõnavõttude pärast põhiseaduslikele õigustele viidates politseile kaebama minna või gallupit korraldada- saab ju kas vahetult oma õigusi kaitsta või mõttetutest tegelastest lihtsalt mitte välja teha
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
27.09.2009 18:41:25
|
|
|
Müügiteemasse kirja rida, et "kõik, kes teemasse midagi ebasobivat kirjutavad, saavad negatiivse, ja jokk."
kuigi sellest tuleks analoogne teema pärast, nagu see siin  |
MarioA üritas seda mentaliteeti rakendada, sai juhatuse poolt vististi kõrvetada et jagas julgelt mitteärilisi kommentaare inimestele.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
27.09.2009 18:44:04
|
|
|
Müügiteema esimene postitus tuleb viisakas ja võimalikult selgelt arusaadav.
Nii tehes jäävad ära enamus lollidest küsimustest. Lisaks tuleks ka jupitamise, saatmise jms eelistused ära tuua.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
loser
HV kasutaja
|
27.09.2009 18:53:35
|
|
|
Kui ostjal on asja vaja kell 9 õhtul vaja ja hommikuni ei kannata (kui poed avatakse), siis on igati loogiline, et peab natuke kallimat hinda maksma. |
ot: |
Lisaks #taksoviinale# sooviks veel ka #taksomälusid#, #taksotoiteplokke-videosid ja mida kõike veel#. |
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
27.09.2009 19:11:28
|
|
|
Ja teema lõpetuseks lisaks, et on täiesti olemas ju Ostuabi foorum, kuhu saab teha teema, et leida soovitud tootele soodsaim pakkuja.
Kui ma olen maksnud, et teha müügiteema, siis ei ole ühegi tähenärija asi mu müüki takistada.
Ja väited teemasse, et poes on sama hinnaga, ei ole ka alati argument.
Kui ostjal on asja vaja kell 9 õhtul vaja ja hommikuni ei kannata (kui poed avatakse), siis on igati loogiline, et peab natuke kallimat hinda maksma. |
Jah aga kui sa tuled näiteks pakkuma komponent X hinnaga Y - kasutatud, käimamineku garantii - ja see sama komponent X on poes poole hinnaga uuena kehtiva 2 a garantiiga, siis ma küll ei leia, et tegemist oleks teema solkimisena, kui keegi selle info välja toob - kõik oleneb muidugi kommentaarist ja selle vormist.
EDIT: ja küsimus ei ole ainult hinna kommenteerimisel. Sain kasutaja käest neutraalse hinnangu, kuna juhtisin tähelepanu seigale, et antud vormis ei ole tarkvara müük HV foorumis reeglite järgi lubatud. See küll "modede" töö, aga ei võtnud ka mul tükki küljest ära.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285
viimati muutis joulukas 27.09.2009 19:15:58, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lukksepp
HV veteran

|
27.09.2009 19:15:01
|
|
|
mis vahet on kui kallilt asja müüakse, kui on liiga kallis siis ilmselt ei osteta seda! ja asi ants
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
27.09.2009 20:58:13
|
|
|
Kas kellelgi on üldse reaalseid situatsioone tuua näiteks? Ma ei näe, et see väga suur ja levinud probleem oleks, et keegi liigkasu saab. Minu hinnangul on probleem pigem vastupidine, hinnad on hetkel väga madalad ja inimesed loodavad ei millegi eest saada kalleid asju, aga ma ei tee selle pärast eraldi teemat . Turg reguleerib end ise, on alati reguleerinud.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
27.09.2009 21:15:37
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
kuigi sellest tuleks analoogne teema pärast, nagu see siin  |
MarioA üritas seda mentaliteeti rakendada, sai juhatuse poolt vististi kõrvetada et jagas julgelt mitteärilisi kommentaare inimestele. |
Täpselt nii.
Siiani olen kõik lollid küsimused lasknud eemaldada ja nende eemaldamise keeldumisel teema kustutanud ning uue teinud.
Võtab paar minutit ja säästab närve moderaatoritega vaidlemisest.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|