praegune kellaaeg 23.06.2025 11:41:58
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
madman9876
HV vaatleja
|
27.09.2003 23:56:11
(väga) hea vint serverile ? |
|
|
Tundub, et enamusel on siin mitmeid negatiivseid kogemusi vintidega. Ilmselt enamuses on tegemist juhtudega, kus vint on lennanud lauaarvutitel. Aga kuidas on serveritega ? Oman serverit kus on sees IBM Ultrastar 36G SCSI kettad RAID1 massiivis. Kahjuks täpsemat infot nende ketaste kohta pole hetkel käepärast. On mul põhjust olla murelik nende ketaste töökindluse suhtes ? Praegu on nad käinud 5 kuud ilma probleemideta.
Ketaste koormus on muidugi lauaarvutitega võrreldes suurusjärgu võrra suurem. Server jooksutab nii andmebaasiserverit (ööpäeva keskmine 200 päringut sekundis) ja veel ka veebiserverit (samuti u 200 requesti sekundis ööpäeva keskmisena). Ehk siis kui seda serverit ka mitte tipp-ajal vaadata, siis kõvaketta tuli lihtsalt põleb(ei mingit vilkumist), ja nii teeb ta iga päev vähemalt 18-20 tundi.
Ok, kui praegu käigusolev server millegipärast ebaõnnestub, siis meil on ootel seismas ka varuserver, millel hetkel sees nn. kiire töökettana IDE Western Digital Raptor WD360GD 36 GB 10000rpm.
Lõpuks siis küsimused:
1) On mul põhjust olla murelik praegu serveris olevate IBM ULTRASTAR ketaste töökindluse suhtes?
2) Milliseid kettaid üldse soovitate serverile, kus riistvara rikked kohe üldse pole vastuvõetavad ?
3) Kuidas arvate seda varuserveri Western Digitali vinti töökindluse mõttes vastu pidavat kõva koormuse all (vaja läheb siis seda loodetavasti mitte rohkem kui 2 nädalat) ?
Suured tänud juba ette neile, kes asjatundlikku nõu annavad.
viimati muutis madman9876 28.09.2003 00:32:55, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
daman
Kreisi kasutaja
|
28.09.2003 00:19:36
|
|
|
1) Endal on praegu aastaga surnud 5 IBM Ultrastar 36GB vinti 8st. Seega üle poolte. Mina enam IBM kettaid ei osta ega usalda.
2) Kestastest vaata siis Seagate ja Maxtori poole, samas hoolise et RAID1 (RAID5 veel parem) ilusti töötaks ja tee backuppe.
3) Koormust peaks see kannatama ent SCSI ketastega võrreldes on see aeglasem (kui ma midagi sassi ei aja ja see Raptor ikkagi on IDE ketas)
EDIT: nii kui keegi eespool vea teeb, ise kohe järgi
_________________ Täna on see homme, mida sa eile kartsid.
viimati muutis daman 28.09.2003 11:47:19, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
madman9876
HV vaatleja
|
28.09.2003 00:32:14
parandus |
|
|
ajasin ennist veits segast juttu, kettad on siiski IBM Ultrastar (mitte Deskstar). Kusjuures serveri komplekteerimisel ma mingit rahalist piirangut otseselt ei seadnud, kokkupanija firma valis oma äranägemise järgi parimad komponendid, Ultrastari kettad telliti minu teada Soomest.
Aga ettevaatlikuks teevad juhtumid nagu ilm.ee (ZZZ server) lihtsalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
28.09.2003 09:12:51
|
|
|
pikemas perspektiivis väisvad IDE kettad suht ruttu ära suurema koormuse all, 2ndl-ga vast ei juhtu midagi, kui just praagiga tegemist ei ole.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
1 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
28.09.2003 09:36:37
|
|
|
eluea pikendamisel on oluline, et kettad üle ei kuumeneks. Et siis...kui kettad täisvõimsusel töötavad, võib päris kõva soojust tekkida. Neil ikka mingisugunegi jahutus on?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|