praegune kellaaeg 19.06.2025 21:45:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
cy
HV vaatleja

|
17.09.2009 17:24:30
Kodulehe vigade parandamine. |
|
|
Tere!
Mind huvitab, kuidas ma saaksin on kodulehte efektsemaks, vigade vabamaks teha?
Ühe asjana soovitati uurida kodulehe vastavust erinevate veebilehitsejate kasutamisel...
Oskate öelda kuidas seda vastavust täpsemalt kontrollida saaks?
Sai proovitud ka W3C validaatorit.
Lõi vigasid terve hulga ette ja on ära seletatud,mis viga.
Näiteks
an attribute value must be a literal unless it contains only name characters -
(elementide atribuutide väärtused on jäetud jutumärkidest ümbritsemata kui väärtused ei koosne üksnes alfabeetilistest sümbolitest)
Aga küsimus on selles,et mis sellest veast sõltub? Kui ma need jutumärgid panen,siis mida see paremaks muudab? Kas sellisest veast võibki sõltuda,et näiteks ühes veebilehitsejas kuvatakse pilti ühte moodi ja teises teistmoodi?
Et kas pikemalt ei ole kuskil lahti seletatud,mida erinevad errorid põhjustavad?
Esialgu tänud,kui keegi aidata viitsib
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.09.2009 19:03:56
|
|
|
Validaatorile tuleks vastavaks teha seetõttu, et kui tuleb turule mõni uus brauser mis otsustab rangelt jälgida standardeid, siis sinu leheke ei pruugi tolles korrektselt töötada.
Erinevates brauserites saad väljanägemist katsetada kergelt veebilehel Browsershots.org.
Error ei pruugi praegu mitte midagi põhjustada, aga sa ei tea tulevikku ennustada et kas ta ka 2 või 4a pärast mitte midagi ei põhjusta.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
17.09.2009 19:33:04
Re: Kodulehe vigade parandamine. |
|
|
cy kirjutas: |
Ühe asjana soovitati uurida kodulehe vastavust erinevate veebilehitsejate kasutamisel...
Oskate öelda kuidas seda vastavust täpsemalt kontrollida saaks? |
Võtad aga kätte ja installeerid oma masinasse kõik peamised brauserid: IE6/7/8, Firefox, Opera, Chrome, Safari, Konqueror, Lynx jne - nii palju kui su kasutatav OS võimaldab - ja siis kontrollid, et su leht nendes kõigis töötaks ja piisavalt samasugune välja näeks.
Testida, testida, ja veelkord testida!
cy kirjutas: |
Sai proovitud ka W3C validaatorit. [--] Aga küsimus on selles,et mis sellest veast sõltub? Kui ma need jutumärgid panen,siis mida see paremaks muudab? Kas sellisest veast võibki sõltuda, et näiteks ühes veebilehitsejas kuvatakse pilti ühte moodi ja teises teistmoodi? |
Kui su HTML-i pole süntaksi poolest korrektne, siis loodad sa ju lihtsalt juhusele, et see töötab. Validaator annab sulle musttuhat errorit ja see ikka töötab! Järelikult on validaator kasutu, või mis? Kuid ühel hetkel teed sa vea ja su HTML ei tööta enam - me kõik teeme vigu. Nüüd näitab validaator sulle tõenäoliselt kätte ka selle vea, mis kõiges selles süüdlane, kuid kuna ta lisaks loetleb veel hunniku teisi vigu, siis on lootusetu seda nõela sealt heinakuhjast leida. Oleks sa aga eelnevalt teinud oma HTML-i valideeruvaks, siis nüüd torkaks too süüdlaslik viga otsemaid silma ja sa saaksid ta kiirelt parandatud.
Ka mitmete programmeerimiskeelte jaoks on olemas vahendid, mis kontrollivad koodi võimalike vigade suhtes - näiteks C jaoks mõeldud Lint või JavaScripti JSLint. Ka validaator on samasse kategooriasse kuuluv programm - ta ei garanteeri, et lehekülg peale valideerimist töötaks, aga vähemasti välistab ta teatud tüüpi vead, mis on tubli samm edasi.
_________________ Mõistus otsas? Pane pinusse... |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
cy
HV vaatleja

|
18.09.2009 10:43:34
|
|
|
Ok nüüd ma tean kuidas katsetada, aitäh
Aga selle valideerimise koha pealt ma ei ütle,et ma ei tahaks vigu parandada vaid mind huvitab,mida mingi konkreetne error põhjustab? Validaator ütleb,kus ja mis on viga,aga ma ei tea mis sellega kaasneb... Selle ma pean vist ise koodist välja lugema ega muud võimalust pole?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
18.09.2009 12:53:36
|
|
|
Viga võib avalduda erinevalt eri brauseritel, näiteks et elementi ignoreeritakse täielikult, elementi renderdatakse valesti (saadatakse näiteks atribuudist valesti aru) jne.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
bon
HV vaatleja
|
21.09.2009 00:36:04
|
|
|
Vigadest sõltub lehe rank näiteks. Kui leht on vigu täis nagu kirjuid sigu, siis raske otsimootoritel leht ära indekseerida.
_________________ wibes.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|