Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autokoolid ja Transpordiamet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 125, 126, 127  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
painkillah
HV Guru
painkillah

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.09.2009 00:45:51 vasta tsitaadiga

ref, sitasti sõnastasin. mõtlesin, et kas aksepteeritud on ökosõidul linnas 60ga sõitmine?
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 16.09.2009 08:39:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

linnas 60ga sõitmine?

noh, linnakiirus on kui palju? ilmselt saab 90 ga ka ökolt sõita aga seda linnas teha..

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 16.09.2009 09:37:14 vasta tsitaadiga

Tegin täna ARKi teooria ka ära, 4 viga. Aga õppimisele pühendasin max tund aega ja kooli teooria oli kuu aega tagasi kah, nii et pole viga. Sõit siis järgmine reede icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 16.09.2009 09:58:13 vasta tsitaadiga

Mõtlesin kah, et viin lõpuks oma aastate eest poolelijäänud ristiretke lõpuni ja teen need load ära. Siiamaani pole otseselt vaja läinud, aga nüüd juba pisut häirib, et luba pole. Ilma juhiloata pole eriti ilus sõita kah.
Käisin arkis teoorias ära eelmine nädal, 1 viga, seegi mingi tehniline küsimus, mille viimasel hetkel valeks parandasin.
Sõidust kukun ilmselt esimesed korrad läbi, kuna olen liiga hajameelne. Tegelikult ei tohiks mind vist üldse rooli lasta, aga ega ma väga kipu kah, ainult kui tõesti vaja.

Päris veidrad on need tibid, kes üritavad arki eksamit vist aja peale teha. Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi. Vaatavad koos onkliga vead üle, et jah, siin panin kogemata valesti ja seal ja seal... Selle asemel, et rahulikult oma vastused üle vaadata, aega on ju kõvasti. Blondiinid.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 16.09.2009 10:02:22 vasta tsitaadiga

Ma ka roolis suht hajameelne, aga lihtsalt katsud tähelepanelikum olla ja jääd rahulikuks, peaks suht poogen ära teha. Otseselt pole ka endal vajadust lubade järele ja ega autosõit ning mis autokapoti all peitub pole kunagi erilist huvi pakkunud. Kuid mööda külge maha ei jookse, kui load taskus.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 16.09.2009 10:14:19 vasta tsitaadiga

Kuidas see hajameelsus roolis välja näeb?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 16.09.2009 10:17:23 vasta tsitaadiga

Mõtted vajuvad mujale ning ei pane väga ümbritsevat tähele. Eriti kui eelnev elu on kõrval istutud, kus hea uneleda ja mõtteid mõlgutada.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 16.09.2009 10:24:18 vasta tsitaadiga

Jep icon_biggrin.gif kõrvalistmel tõesti hea vedeleda.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 16.09.2009 10:42:26 vasta tsitaadiga

See vast kogemuse asi. Algajad juhid ei kuule sõites raadiot jne ehk siis raadio mängib, aga nad lihtsal ei kuule seda.
Samas interface´l on näiteks ühes käes telefon, teised burger ja autot juhib jalaga. icon_lol.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 16.09.2009 10:42:34 vasta tsitaadiga

painkillah kirjutas:
ref, sitasti sõnastasin. mõtlesin, et kas aksepteeritud on ökosõidul linnas 60ga sõitmine?

Loomulikult, ka 70nega võib sõita, eeldusel, et antud piirkonnas on vastav kiirusepiirang (nt Tallinnas on 70 kanalis, Järvevana teel jm sellistes kohtades). Samas on ka 30 alasid + õuealasid (kus teatavasti tuleb liigelda jalakäija kiirusega).

Mu ökosõiduring läks läbi ühe õueala, lisaks tuli korra ka üks näitlik peatus teha, kuna õuealale tohib sõita vaid eesmärgiga peatuda-parkida icon_wink.gif

Ehk siis üldiselt öeldes - LE-d rikkuda sa ei tohi, sõit peab olema LE-ga kooskõlas ja jonksus.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 16.09.2009 11:03:27 vasta tsitaadiga

ref, ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus. icon_rolleyes.gif
Savi kuidas sõidad - läbi kukutada ei saa ju.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 16.09.2009 11:13:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus.

aga see koolitus peab le ga kooskõlas olema ja ökosõit ei vabanda õueala reegleid.

Renka
HV Guru
Renka

sõnum 16.09.2009 11:20:33 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
tsitaat:

ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus.

aga see koolitus peab le ga kooskõlas olema ja ökosõit ei vabanda õueala reegleid.
aga kui neid rikud siis ei juhtu midagi - juhul kui sinivalge auto asja ei näe muidugi
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 16.09.2009 11:57:27 vasta tsitaadiga

oliver. kirjutas:
Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi.

Sain kunagi ~5 minutiga valmis
100%.

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 16.09.2009 12:17:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kus teatavasti tuleb liigelda jalakäija kiirusega

Õueala liikumiskiirus on muidu 20 km/h, koos jalakäijate nende kiirusel. Nii et kui kedagi ei liigu, võib tiba raskemat jalga ka kasutada icon_smile.gif
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 16.09.2009 12:44:28 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
ref, ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus. icon_rolleyes.gif
Savi kuidas sõidad - läbi kukutada ei saa ju.

Tõesti, ökosõit ei ole eksam aga LE-d PEAB järgima igal ajal igas kohas...

Kui ma seda tegin siis esialgne tutvustus oli, et linnas liigume ikka linnakiirusega jms, küsisin siis, et linnakiirusena mõtleme liiklusvoolu või mida, instruktor ütles suht resoluutselt, et linnakiirus on see, mis LE-s kirjas, muud jama unustage ära, et tema ei koolita **** (see väljend foorumimusta ei kannata). Õuealale sõites tegi kohe märkuse, et näe, nüüd oleme õuealal, mis siin meeles peab pidama jms...

Ok, eks see ole suuresti koolitajas kinni, kuid mu meelest võiks üleüldiselt algajatele (kelleks tahes-tahtmata need lõppastme tegijad on) pigem LE järgimist peale suruda, nii ehk on lootust, et idiootlikud manöövrid meie igapäevaliikluses vähenevad ja kogu "kultuur" muutub ka kultuuriks.

Praegu tutvusringkonnas ja kasvõi siin foorumis (ARK ja autokoolide teemat) ringi vaadates jääb mulje, et autosõitu õpitakse vaid ARK eksami läbimiseks ja kui paber käes siis sõidetakse nii kuis juhtub. Ideeliselt peaks ju autokoolis õppima korrektselt liiklema ning ARK on lihtsalt formaalne vaheetapp mis kinnitab, et koolis õpitu on selge (umbes nagu on üldkeskhariduse kinnitamiseks küpsuseksamid vms). Samas on ka meie autokoolid sellised, et õpetatakse ARK eksamit läbima (mitte niivõrd sõitma). Oma viimase autokooli ajast on meeles, et linnas käidi enamjaolt sellistes kohtades kuhu ARK eksamil viiakse (et noh oskaks ja puha), seda kuidas näiteks libedal järsakul täiskoormas täishaagisega ohutult hakkama saada õppisin julmalt omade kogemustega ca 6 kuud hiljem.

//kuri onu//
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 16.09.2009 17:15:44 vasta tsitaadiga

Sõiduõpetaa sõnas ka, et max on see periood 6 kuud, mil järgitakse kõike nii, nagu ette nähtud. Edasi hakatakse üle aisa laskma ja ökosõite ilma suunatuledeta ja piirkiiruseta harjutama.
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 16.09.2009 17:44:46 vasta tsitaadiga

oliver. kirjutas:
Mõtlesin kah, et viin lõpuks oma aastate eest poolelijäänud ristiretke lõpuni ja teen need load ära. Siiamaani pole otseselt vaja läinud, aga nüüd juba pisut häirib, et luba pole. Ilma juhiloata pole eriti ilus sõita kah.
Käisin arkis teoorias ära eelmine nädal, 1 viga, seegi mingi tehniline küsimus, mille viimasel hetkel valeks parandasin.
Sõidust kukun ilmselt esimesed korrad läbi, kuna olen liiga hajameelne. Tegelikult ei tohiks mind vist üldse rooli lasta, aga ega ma väga kipu kah, ainult kui tõesti vaja.

Päris veidrad on need tibid, kes üritavad arki eksamit vist aja peale teha. Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi. Vaatavad koos onkliga vead üle, et jah, siin panin kogemata valesti ja seal ja seal... Selle asemel, et rahulikult oma vastused üle vaadata, aega on ju kõvasti. Blondiinid.

Ma kartsin ka enne eksamit, et ma olen jube hajameelne ja tõenäoliselt kukun läbi. Eksami sain aga tehtud ja nüüd paar päeva olen juba sõitnud ringi, siis ise ka imestan kuidas ma igasuguseid liiklusmärke märkan, mida varem pole isegi jala käies märganud. icon_biggrin.gif Ühesõnaga ei ole asi midagi nii hull.
Teooria tegin ka suht kiiresti ära, esimesena seal klassis, aga kuna olin oma vastustes ikka üsna kindel, siis peale kahte korda kontrollimist, lõpetasin testi ära ja sain 2 veaga sooritatud. icon_smile.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 17.09.2009 06:39:13 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
See vast kogemuse asi. Algajad juhid ei kuule sõites raadiot jne ehk siis raadio mängib, aga nad lihtsal ei kuule seda.
Samas interface´l on näiteks ühes käes telefon, teised burger ja autot juhib jalaga. icon_lol.gif
Ta ka vana FPS'i mängija...nii et skill ei kao. Tähelepanu, kordinatsioon ja ruumitaju on väga olulised. Mõnel ei aita ju ka 20 aastat kogemust - ikka uimab ja sõidab kahes reas korraga.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
fic
HV kasutaja
fic

sõnum 17.09.2009 11:25:27 vasta tsitaadiga

Eksamil pole mõtet võtta palderjani tablette, need teevad lihtsalt uniseks ning tähelepanu kaob. Ütlen, sest osad tutavad viimasel ajal rääkinud, et niimoodi saavad lõpuks eksamilt läbi icon_lol.gif
Minu soovitus, mine mõttega, et tagasi ei lähe, kõik asjad tulevad ju välja õppesõidulgi. Ära mõtle, et eksaminaator on kõrval, mõtle, vaata märke, sõida nagu peab, liiklus on tegelikult lihtne ja loogiline kui just keeruliseks ei mõtle. Üldiselt soovitan ARKiga mitte kiirustada.
Hakkasin mõtlema, kui pika ringi ta minuga tegi Tallinna ARKis, tahtis vist täiega läbi kukkuda, kuid lõpus ainuke "viga" mis oli, oligi see, et ütles, et ühest konkreetsest veelombist läbi sõites võta hoog 20 pealt kümne peale, sest seal võivad olla löökaugud icon_lol.gif Tegu oli ARKi taga oleva hooviga icon_lol.gif

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.09.2009 11:37:18 vasta tsitaadiga

ma tegin sikli ja auto puhtalt. icon_cool.gif
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 17.09.2009 11:45:03 vasta tsitaadiga

ma olin algul suht kindel, et üksi rooli mind lasta oleks tõsine viga, kuna ma olen VÄGA hajameelne. Ja kui aus olla, olen siiamaani. Aga see hajameelsus väljendub roolis kuidagi teisiti. ST liikluse ja liiklusmärkide jälgimine on saanud mingiks alateadvuslikuks protsessiks. Samas näiteks tuttavad kes vastu sõidavad, bussipeatusest lehvitavad või tuledega vilgutavad - neid ma ei märka, ses olen enda mõtetes kinni. Aga siiani on aeg näidanud, et kui vaja siis reaktsioonid on tasemel ja päästavad (kui on ka olnud ohtlikke olukordi tähelepanematuse pärast, neid on üksikuid ainult).

Kõige hullem on kui hakata kramplikult sõitma. Nii võid tõesti palju rohkem asju ära unustada ja märkamata jätta.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.09.2009 11:47:10 vasta tsitaadiga

mulle tundub,et kui inimene on oma tajuhäirest teadlik siis ta pöörab selle kompenseerimiseks asjadele rohkem tähelepanu ja reageerib kiiremini. minu nägemine pole päris " see" ja tuttavate ja vastutulijate kohta ülal öeldu kehtib ka minu puhul aga kui ma sõidan, on minu eesmärk jälgida kaasliiklejaid ja liiklust, mitte seda, mis kellelgi seljas vms.
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 17.09.2009 12:32:46 vasta tsitaadiga

nii ongi. Mul on ka kaugnägemisega vist probleeme, autokoolis viimases reas istudes oli kogu projektori tekst tahvlil udune icon_lol.gif , ja tihti on minu jaoks väike tekst kuskil maja seinal täiesti loetamatu kui teised kohe ette vuristavad.
aga liikluses miski vajalik nägemata ei jää (autonumbreid pole 99% ajast vajalik näha).

tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 17.09.2009 12:53:01 vasta tsitaadiga

Kuigi mul ka kerge miinus, siis üritan autoga sõites ikka prille kanda, et nägemine parem oleks. Kahju ju ei tee. Ning pimedal ajal sõidan kindlasti prillidega, kuna ilma ikka väga kehv nähtavus ning ilma helkurita jalakäijat üldse ei märkaks.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autokoolid ja Transpordiamet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 125, 126, 127  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.