Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
painkillah
HV Guru

|
16.09.2009 00:45:51
|
|
|
ref, sitasti sõnastasin. mõtlesin, et kas aksepteeritud on ökosõidul linnas 60ga sõitmine?
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
16.09.2009 09:37:14
|
|
|
Tegin täna ARKi teooria ka ära, 4 viga. Aga õppimisele pühendasin max tund aega ja kooli teooria oli kuu aega tagasi kah, nii et pole viga. Sõit siis järgmine reede
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
16.09.2009 09:58:13
|
|
|
Mõtlesin kah, et viin lõpuks oma aastate eest poolelijäänud ristiretke lõpuni ja teen need load ära. Siiamaani pole otseselt vaja läinud, aga nüüd juba pisut häirib, et luba pole. Ilma juhiloata pole eriti ilus sõita kah.
Käisin arkis teoorias ära eelmine nädal, 1 viga, seegi mingi tehniline küsimus, mille viimasel hetkel valeks parandasin.
Sõidust kukun ilmselt esimesed korrad läbi, kuna olen liiga hajameelne. Tegelikult ei tohiks mind vist üldse rooli lasta, aga ega ma väga kipu kah, ainult kui tõesti vaja.
Päris veidrad on need tibid, kes üritavad arki eksamit vist aja peale teha. Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi. Vaatavad koos onkliga vead üle, et jah, siin panin kogemata valesti ja seal ja seal... Selle asemel, et rahulikult oma vastused üle vaadata, aega on ju kõvasti. Blondiinid.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
16.09.2009 10:02:22
|
|
|
Ma ka roolis suht hajameelne, aga lihtsalt katsud tähelepanelikum olla ja jääd rahulikuks, peaks suht poogen ära teha. Otseselt pole ka endal vajadust lubade järele ja ega autosõit ning mis autokapoti all peitub pole kunagi erilist huvi pakkunud. Kuid mööda külge maha ei jookse, kui load taskus.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
16.09.2009 10:14:19
|
|
|
Kuidas see hajameelsus roolis välja näeb?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
16.09.2009 10:17:23
|
|
|
Mõtted vajuvad mujale ning ei pane väga ümbritsevat tähele. Eriti kui eelnev elu on kõrval istutud, kus hea uneleda ja mõtteid mõlgutada.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
16.09.2009 10:24:18
|
|
|
Jep kõrvalistmel tõesti hea vedeleda.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
16.09.2009 10:42:26
|
|
|
See vast kogemuse asi. Algajad juhid ei kuule sõites raadiot jne ehk siis raadio mängib, aga nad lihtsal ei kuule seda.
Samas interface´l on näiteks ühes käes telefon, teised burger ja autot juhib jalaga.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
16.09.2009 10:42:34
|
|
|
painkillah kirjutas: |
ref, sitasti sõnastasin. mõtlesin, et kas aksepteeritud on ökosõidul linnas 60ga sõitmine? |
Loomulikult, ka 70nega võib sõita, eeldusel, et antud piirkonnas on vastav kiirusepiirang (nt Tallinnas on 70 kanalis, Järvevana teel jm sellistes kohtades). Samas on ka 30 alasid + õuealasid (kus teatavasti tuleb liigelda jalakäija kiirusega).
Mu ökosõiduring läks läbi ühe õueala, lisaks tuli korra ka üks näitlik peatus teha, kuna õuealale tohib sõita vaid eesmärgiga peatuda-parkida
Ehk siis üldiselt öeldes - LE-d rikkuda sa ei tohi, sõit peab olema LE-ga kooskõlas ja jonksus.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.09.2009 11:03:27
|
|
|
ref, ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus.
Savi kuidas sõidad - läbi kukutada ei saa ju.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.09.2009 11:20:33
|
|
|
laurx kirjutas: |
tsitaat: |
ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus.
|
aga see koolitus peab le ga kooskõlas olema ja ökosõit ei vabanda õueala reegleid. |
aga kui neid rikud siis ei juhtu midagi - juhul kui sinivalge auto asja ei näe muidugi
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
16.09.2009 11:57:27
|
|
|
oliver. kirjutas: |
Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi. |
Sain kunagi ~5 minutiga valmis
100%.
_________________ ------ |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
16.09.2009 12:17:12
|
|
|
tsitaat: |
kus teatavasti tuleb liigelda jalakäija kiirusega
|
Õueala liikumiskiirus on muidu 20 km/h, koos jalakäijate nende kiirusel. Nii et kui kedagi ei liigu, võib tiba raskemat jalga ka kasutada
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
16.09.2009 12:44:28
|
|
|
Renka kirjutas: |
ref, ökosõit ei ole ju eksam vaid koolitus.
Savi kuidas sõidad - läbi kukutada ei saa ju. |
Tõesti, ökosõit ei ole eksam aga LE-d PEAB järgima igal ajal igas kohas...
Kui ma seda tegin siis esialgne tutvustus oli, et linnas liigume ikka linnakiirusega jms, küsisin siis, et linnakiirusena mõtleme liiklusvoolu või mida, instruktor ütles suht resoluutselt, et linnakiirus on see, mis LE-s kirjas, muud jama unustage ära, et tema ei koolita **** (see väljend foorumimusta ei kannata). Õuealale sõites tegi kohe märkuse, et näe, nüüd oleme õuealal, mis siin meeles peab pidama jms...
Ok, eks see ole suuresti koolitajas kinni, kuid mu meelest võiks üleüldiselt algajatele (kelleks tahes-tahtmata need lõppastme tegijad on) pigem LE järgimist peale suruda, nii ehk on lootust, et idiootlikud manöövrid meie igapäevaliikluses vähenevad ja kogu "kultuur" muutub ka kultuuriks.
Praegu tutvusringkonnas ja kasvõi siin foorumis (ARK ja autokoolide teemat) ringi vaadates jääb mulje, et autosõitu õpitakse vaid ARK eksami läbimiseks ja kui paber käes siis sõidetakse nii kuis juhtub. Ideeliselt peaks ju autokoolis õppima korrektselt liiklema ning ARK on lihtsalt formaalne vaheetapp mis kinnitab, et koolis õpitu on selge (umbes nagu on üldkeskhariduse kinnitamiseks küpsuseksamid vms). Samas on ka meie autokoolid sellised, et õpetatakse ARK eksamit läbima (mitte niivõrd sõitma). Oma viimase autokooli ajast on meeles, et linnas käidi enamjaolt sellistes kohtades kuhu ARK eksamil viiakse (et noh oskaks ja puha), seda kuidas näiteks libedal järsakul täiskoormas täishaagisega ohutult hakkama saada õppisin julmalt omade kogemustega ca 6 kuud hiljem.
//kuri onu//
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
16.09.2009 17:15:44
|
|
|
Sõiduõpetaa sõnas ka, et max on see periood 6 kuud, mil järgitakse kõike nii, nagu ette nähtud. Edasi hakatakse üle aisa laskma ja ökosõite ilma suunatuledeta ja piirkiiruseta harjutama.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
16.09.2009 17:44:46
|
|
|
oliver. kirjutas: |
Mõtlesin kah, et viin lõpuks oma aastate eest poolelijäänud ristiretke lõpuni ja teen need load ära. Siiamaani pole otseselt vaja läinud, aga nüüd juba pisut häirib, et luba pole. Ilma juhiloata pole eriti ilus sõita kah.
Käisin arkis teoorias ära eelmine nädal, 1 viga, seegi mingi tehniline küsimus, mille viimasel hetkel valeks parandasin.
Sõidust kukun ilmselt esimesed korrad läbi, kuna olen liiga hajameelne. Tegelikult ei tohiks mind vist üldse rooli lasta, aga ega ma väga kipu kah, ainult kui tõesti vaja.
Päris veidrad on need tibid, kes üritavad arki eksamit vist aja peale teha. Saavad 5-7 minutiga valmis, siis vantsivad onu juurde ja kurdavad, et jälle kukkusid läbi. Vaatavad koos onkliga vead üle, et jah, siin panin kogemata valesti ja seal ja seal... Selle asemel, et rahulikult oma vastused üle vaadata, aega on ju kõvasti. Blondiinid. |
Ma kartsin ka enne eksamit, et ma olen jube hajameelne ja tõenäoliselt kukun läbi. Eksami sain aga tehtud ja nüüd paar päeva olen juba sõitnud ringi, siis ise ka imestan kuidas ma igasuguseid liiklusmärke märkan, mida varem pole isegi jala käies märganud. Ühesõnaga ei ole asi midagi nii hull.
Teooria tegin ka suht kiiresti ära, esimesena seal klassis, aga kuna olin oma vastustes ikka üsna kindel, siis peale kahte korda kontrollimist, lõpetasin testi ära ja sain 2 veaga sooritatud.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
17.09.2009 06:39:13
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
See vast kogemuse asi. Algajad juhid ei kuule sõites raadiot jne ehk siis raadio mängib, aga nad lihtsal ei kuule seda.
Samas interface´l on näiteks ühes käes telefon, teised burger ja autot juhib jalaga.  |
Ta ka vana FPS'i mängija...nii et skill ei kao. Tähelepanu, kordinatsioon ja ruumitaju on väga olulised. Mõnel ei aita ju ka 20 aastat kogemust - ikka uimab ja sõidab kahes reas korraga.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
fic
HV kasutaja

|
17.09.2009 11:25:27
|
|
|
Eksamil pole mõtet võtta palderjani tablette, need teevad lihtsalt uniseks ning tähelepanu kaob. Ütlen, sest osad tutavad viimasel ajal rääkinud, et niimoodi saavad lõpuks eksamilt läbi
Minu soovitus, mine mõttega, et tagasi ei lähe, kõik asjad tulevad ju välja õppesõidulgi. Ära mõtle, et eksaminaator on kõrval, mõtle, vaata märke, sõida nagu peab, liiklus on tegelikult lihtne ja loogiline kui just keeruliseks ei mõtle. Üldiselt soovitan ARKiga mitte kiirustada.
Hakkasin mõtlema, kui pika ringi ta minuga tegi Tallinna ARKis, tahtis vist täiega läbi kukkuda, kuid lõpus ainuke "viga" mis oli, oligi see, et ütles, et ühest konkreetsest veelombist läbi sõites võta hoog 20 pealt kümne peale, sest seal võivad olla löökaugud Tegu oli ARKi taga oleva hooviga
_________________ PhotograFICal |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
17.09.2009 11:45:03
|
|
|
ma olin algul suht kindel, et üksi rooli mind lasta oleks tõsine viga, kuna ma olen VÄGA hajameelne. Ja kui aus olla, olen siiamaani. Aga see hajameelsus väljendub roolis kuidagi teisiti. ST liikluse ja liiklusmärkide jälgimine on saanud mingiks alateadvuslikuks protsessiks. Samas näiteks tuttavad kes vastu sõidavad, bussipeatusest lehvitavad või tuledega vilgutavad - neid ma ei märka, ses olen enda mõtetes kinni. Aga siiani on aeg näidanud, et kui vaja siis reaktsioonid on tasemel ja päästavad (kui on ka olnud ohtlikke olukordi tähelepanematuse pärast, neid on üksikuid ainult).
Kõige hullem on kui hakata kramplikult sõitma. Nii võid tõesti palju rohkem asju ära unustada ja märkamata jätta.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
17.09.2009 11:47:10
|
|
|
mulle tundub,et kui inimene on oma tajuhäirest teadlik siis ta pöörab selle kompenseerimiseks asjadele rohkem tähelepanu ja reageerib kiiremini. minu nägemine pole päris " see" ja tuttavate ja vastutulijate kohta ülal öeldu kehtib ka minu puhul aga kui ma sõidan, on minu eesmärk jälgida kaasliiklejaid ja liiklust, mitte seda, mis kellelgi seljas vms.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
17.09.2009 12:32:46
|
|
|
nii ongi. Mul on ka kaugnägemisega vist probleeme, autokoolis viimases reas istudes oli kogu projektori tekst tahvlil udune , ja tihti on minu jaoks väike tekst kuskil maja seinal täiesti loetamatu kui teised kohe ette vuristavad.
aga liikluses miski vajalik nägemata ei jää (autonumbreid pole 99% ajast vajalik näha).
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Look Right
Anna vin

|
17.09.2009 12:53:01
|
|
|
Kuigi mul ka kerge miinus, siis üritan autoga sõites ikka prille kanda, et nägemine parem oleks. Kahju ju ei tee. Ning pimedal ajal sõidan kindlasti prillidega, kuna ilma ikka väga kehv nähtavus ning ilma helkurita jalakäijat üldse ei märkaks.
_________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€ |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|