praegune kellaaeg 27.06.2025 22:58:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sanderso
HV kasutaja

|
14.09.2009 17:52:15
Kuidas tuvastada sissetulnud meili ip-d? |
|
|
Kas on kuidagi teada saada sisse tulevate ip-id cmd ja netstat-ga viskab iga sekund mingi uue ip. Aga need tunduvad kuidagi liiga pikad. Nimelt on üks sell kohutavalt võlgu ja suhtleme ainult hoti jutukas ja aegajalt saadab mõne meili. Pidevalt jurab et kuskil välismaal, küll soomes siis venemaal ja ukrainas jne. Kas selline uurimine on seaduslik ka. Ja kas ma saan kuidagi teada sisse tulnud meili saatja asukohta. Ma saan aru et ip on üks aga kus ta parasjagu asub, sest netti peab ta ju kasutama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
14.09.2009 18:40:41
|
|
|
Sellega on nii ja naa. Sa võid saada, aga sa ei pruugi saada.
Kui vaadata kirja koos kõigi päistega, siis võib sealt näha, millisest arvutist kiri saadeti. Ja SMTP serveri, kes seda teenindas.
Aga kui see arvuti asub kusagil sisevõrgus, siis pole sa ikka eriti palju targem. Mina näiteks kasutan oma kodust masinat kirjade
saatniseks ka siis kui ma ise olen välismaal.
Mis seaduslikkusesse puutub, siis IP aadressid on avalik info. Samuti on sul õigus täiesti legaalset teada saada, millise ISP võrku see IP kuulub.
Niiet vaata kirja päisest, milline on kirja saatja väline IP ja tee mõne avaliku IP lokaatoriga kindlaks, millises võrgus see IP asub.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
sanderso
HV kasutaja

|
15.09.2009 09:49:44
|
|
|
Tänud, leidsin päisest selle ip. Pagan seal on neid numbreid ja tähti päris palju. Kaks kirja mis vend oli saatnud ja väitnud näitab isp et okasutas hoopis elioni võrku jumaldan internetti ja selle võimalusi. Aga kahjuks lokaatori näit aadressi kohta paneb ikka väga mööda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
21.09.2009 11:11:45
|
|
|
Omaette ooper on veel vebmaili keskkonnad.
Näiteks webmail.elion.ee kaudu saates jääb saatja masina IP külge, hot.ee ja gmaili kaudu saates aga mitte.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|