Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 187, 188, 189  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 212 ]
Windows
62%
 62%  [ 434 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 696

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 11.09.2009 15:51:57 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Tugi on see, mis maksab.

Ja olemegi TCO juures tagasi. Ehk siis üht või teistviisi läheb ikkagi kasutajate nöörimiseks ja rahalugemiseks. Küsin sinu käest ka, et palun anna mõne firma andmed, kes eestis korralikku linuxi hooldust pakub.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 11.09.2009 15:56:11 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Palun nimeta mulle mõned. Oleksin tänulik.

Smartlink näiteks
Zone privaatservereid kasutades on ka nende tugi üsna pädev
kui ma ei eksi, siis pakub ka Microlink linuxi serverite tuge

sukelduja kirjutas:

thumbs_up.gif
Ma pidasin silmas küll koodikirjutamist. Tõlkimine on tore asi aga suures plaanis on see koodikirjutamisest paar suurusjärku kergem.

koodi kirjutan ma hobi korras enda jaoks.. ja ma ei ütleks, et koodi kirjutamine alati raskem on.. tarkvaraarenduses leidub ka muus osas päris parajaid pähkleid..

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.09.2009 16:02:22 vasta tsitaadiga

sander85, Ho Ho, aastad võis olla 80 lõpp. Ja tegu polnud sugugi ühemehefirmaga ja sai küsitud ikka täiesti ametlikku tuge. Aga kuna ma tolle firma siseasju ei tea, siis möönan, et ehk nad tõesti ei omanud ressurssi toe pakkumiseks. Aga miks siis selline meeletu promo.... Ok, panen veel ühe "pärli" asja "kenamaks" tegema - kohtumisi oli tegelikult vist vähemalt kaks, sest tuleb meelde, et ühel jutuajamisel oli kaasas ka üks väga soliidne TPI õppejõudki (kelle enda suhtes ma ei taha paha sõna öelda, muidu väga tore ja asjalik mees ja hea spetsialist paljudes küsimustes, ainult kahjuks jäi see paganama akadeemiliseks vatramiseks, mis tema suust tuli sellel korral, ent vaja oli praktilist juttu).
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Max Powers

sõnum 11.09.2009 16:03:21 vasta tsitaadiga

XYZ, mitte su väited valed peaksid olema, aga näiteid võiks ikka sellest sajandist tuua.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.09.2009 16:06:03 vasta tsitaadiga

Selle sajandi murega tuli eespool välja teine mees ja see tembeldati OT-ks
Ma tahtsin näidata, et see on siiski asjakohane. Ja lisaks veel, et nii närust suhtumist ma mujal pole kohanud. Meie, Eesti, fanattide hulgas leidub selliseid - mõne isikliku mulje põhjal.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.09.2009 16:09:50 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Tugi on see, mis maksab.
Ja olemegi TCO juures tagasi. Ehk siis üht või teistviisi läheb ikkagi kasutajate nöörimiseks ja rahalugemiseks.
MS'i puhul lisandub TCO'sse üsnagi kopsakas esialgse softi soetamise hind. Kui just *nixi mehed oluliselt kõrgemat summat toe eest ei küsi siis kulub tükk aega enne, kui TCO võrdsustub või *nix kallimaks läheb.
sukelduja kirjutas:
Küsin sinu käest ka, et palun anna mõne firma andmed, kes eestis korralikku linuxi hooldust pakub.
Mõni aasta tagasi töötasin Eesti suuruselt 3-4 veebirakendusi arendavas ettevõttes ning meil oli täiskohaga tööl isiklik Linuxi hooldaja. Tema töövaldkonda kuulus nii uute serverite seadistus (1-2 kuus), vanade hooldus (jooksvalt ~15-25+mõnikümmend klientide juures töötavaist), Oracle'i/mysql'i install-seadistamine kui ka vajadusel projektide koostamisel softi-raua valimine/soovitamine. Hiljem hakkas ta selle kõrvalt vaikselt arendustööga tegelema kuna hoolduse peale ei kulunud nii palju, et oleks pidanud täiskohaga hooldustöid tegema.

[edit]
Max Powers kirjutas:
XYZ, mitte su väited valed peaksid olema ...
... aga nad on. Linux ei olnud arvestatav serverites enne kusagil 90'ndate keskpaika-lõppu, loomisaeg jäi 90'ndate algusesse. Enne seda võis võibolla mõni entusiast BSD'd pähe määrida kuid ka see polnud teab mis arvestatavas seisukorras. Eriti ei imestaks, kui too tegelane hoopis mingit suva pira-Unixit pakkus.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.09.2009 16:11:03 vasta tsitaadiga

Tarkvara firmas pole ime, et tal tööd napiks kippus jääma. Sellised lihtprobleeme nagu mõnes muus valdkonnas tegutsevas firmas, seal ju naljalt ei tekkinud.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.09.2009 16:19:48 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
....
Max Powers kirjutas:
XYZ, mitte su väited valed peaksid olema ...
... aga nad on. Linux ei olnud arvestatav serverites enne kusagil 90'ndate keskpaika-lõppu, loomisaeg jäi 90'ndate algusesse. Enne seda võis võibolla mõni entusiast BSD'd pähe määrida kuid ka see polnud teab mis arvestatavas seisukorras. Eriti ei imestaks, kui too tegelane hoopis mingit suva pira-Unixit pakkus.
1.Sel ajal peale pira suurt muud ei liikunudki, konkreetset versiooni ma pole võimeline enam ütlema, liiga palju aega möödas
2. Too firma pakkus ka nende tehtud takvara sinna juurde ja isegi selle toest tahtsid nad suht vabaks jääda............ (ja jäidki, win jaoks oli neil kaadriprogramm pakkuda, mis isegi osteti tookord sisse ja kuna nad tuge anda ei tahtnud, siis andsid lähtekoodi kaasa koos lepinguklausliga, et seda kuskile mujale omakorda välja ei tohi anda)
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 11.09.2009 16:29:37 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
tihti näen oma töös sellist asja, kus kliendid ostavad uusima Ubuntu-ga (9.04) netbooki/nettopi ja kui need masinad eri põhjustel garantiiremonti tulevad, siis on sinna Windows peale lastud. osad on ka lähipäevil kohe poodi tagasi toodud palvega sinna lisatasu eest Windows installida, sest ei saada elementaarseid lisaseadmeid tööle. võin oma kogemusest öelda, et Linuxiga arvuteid on suhteliselt raske müüa Eestis. veel vähem on neid, kuhu see Linux ka peale ostu peale jääb. selline on reaalsus. icon_sad.gif

pigem probleem selles et inimesed kardavad uut, kui nad kohe üles ei leia kust browser avada ja millega msnni minna siis tahvadki kohe windowsi peale uuesti.

mul õde just ostis laptopi millel oli ubuntu 8.10 peal, tema väga rahul, oskab oma vajalikud toimingud teha ja add/remove alt programme ka juurde panna, muud nagu polegi vaja.

Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.09.2009 16:37:59 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:
Skeptik kirjutas:
tihti näen oma töös sellist asja, kus kliendid ostavad uusima Ubuntu-ga (9.04) netbooki/nettopi ja kui need masinad eri põhjustel garantiiremonti tulevad, siis on sinna Windows peale lastud. osad on ka lähipäevil kohe poodi tagasi toodud palvega sinna lisatasu eest Windows installida, sest ei saada elementaarseid lisaseadmeid tööle. võin oma kogemusest öelda, et Linuxiga arvuteid on suhteliselt raske müüa Eestis. veel vähem on neid, kuhu see Linux ka peale ostu peale jääb. selline on reaalsus. icon_sad.gif

pigem probleem selles et inimesed kardavad uut, kui nad kohe üles ei leia kust browser avada ja millega msnni minna siis tahvadki kohe windowsi peale uuesti.

mul õde just ostis laptopi millel oli ubuntu 8.10 peal, tema väga rahul, oskab oma vajalikud toimingud teha ja add/remove alt programme ka juurde panna, muud nagu polegi vaja.

See on loll jutt, et kardavad uut asja. Kui ostad uue auto ja midagi ei meeldi kas siis viid poodi tagasi (vanal autol oli 5 käiku ja uuel 6 käiku) ja soovid 2004 aasta versiooni?

Aga ostad uue auto ja selgub, et mootor on defektiga. Ja toovad tagasi. Kas see on uue asja kartmine ? (või ei oska käsitleda ja peab natuke ümber õppima)

Ehk lühidalt öeldes inimesed ei karda uut asja vaid kardavad seda kui nad peavad iga pisiasja eest raha (seadistage printer ära, seadistage graafikakaart ära, pange wifi tööle, installige uut tarkvara jne) välja käima ja niimoodi 5 aastat järjest kui arvuti tuleb prügimäele visata.

tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 11.09.2009 16:39:29 vasta tsitaadiga

olen kokku puutunud inimestega kes kardavad linuxit kui tuld icon_smile.gif - nad isegi ei soovi korra proovida seda.
On ainult varem windowsi kasutanud ja tahavad ka seda edasi kasutada.
maksavad operatsiooni süsteemi eest et saaks pilte vaadata, filme vaadata, muusikat kuulata ja netis surfida. kui seda sama saaks ka tasuta ning sama mmugavalt.

Edit: kui Linux on kohe peal arvutit ostes siis on ka kogu raud toetatud ja ei pea põdema mingisuguste driverite otsimise pärast. sest kõik on eelseadistatud.

Absona
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.09.2009 16:43:16 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:
olen kokku puutunud inimestega kes kardavad linuxit kui tuld icon_smile.gif - nad isegi ei soovi korra proovida seda.
On ainult varem windowsi kasutanud ja tahavad ka seda edasi kasutada.
maksavad operatsiooni süsteemi eest et saaks pilte vaadata, filme vaadata, muusikat kuulata ja netis surfida. kui seda sama saaks ka tasuta ning sama mmugavalt.

Edit: kui Linux on kohe peal arvutit ostes siis on ka kogu raud toetatud ja ei pea põdema mingisuguste driverite otsimise pärast. sest kõik on eelseadistatud.

Aga mängud? Spetsiaalne kontoritarkvara? Lisaseadmed?

Näiteks inimene tahab uut arvutit. Ennem on tal kõik olemas: printerid, kõlarid, skännerid, webcam, jne. Läheb poodi, ostab Linux'iga arvuti läheb koju ja üllatus. Osad asjad ei toeta Linuxi't. Pole draivereid, softi ega midagi. Kas läheb uuesti poodi ja laseb 1500.- eest Windows'i peale panna ja asjad töötavad või hakkab 10 000.- eest uusi Linux'i toega asju ostma?

viimati muutis Absona 11.09.2009 16:47:55, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 8
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 11.09.2009 16:45:53 vasta tsitaadiga

rääkisin hetkel inimestest kes ei mängi ning kasutavad arvutit vaid internetis surfamiseks, uudiste lugemine, pangad jms

mängudega on nadi seis tõesti.
kontori tarkvara suhtes jään vastuse võlgu.
lisaseadmed - pakuks et 95% seadmetest ei tohiks probleem olla driveritega.( ei ole fakt, vaid oletus selles kui palju endal kogemusi)

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.09.2009 16:57:31 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:
Aga ostad uue auto ja selgub, et mootor on defektiga. Ja toovad tagasi. Kas see on uue asja kartmine ? (või ei oska käsitleda ja peab natuke ümber õppima)
Et kui ostad omale auto, leiad et peeglid on defektiga siis selle asemel, et neid parandada nõuad omale teist marki masinat?
Absona kirjutas:
Ehk lühidalt öeldes inimesed ei karda uut asja vaid kardavad seda kui nad peavad iga pisiasja eest raha (seadistage printer ära, seadistage graafikakaart ära, pange wifi tööle, installige uut tarkvara jne) välja käima ja niimoodi 5 aastat järjest kui arvuti tuleb prügimäele visata.
Need asjad peaks olema tehtud juba poes enne arvuti kliendile andmist, ehk siis kivi otseselt edasimüüjate kapsaaeda. Printeri selgeks tegemine peaks tänapäeval üsnagi triviaalne olema, rääkimata softi installist mis linuxi all kordades lihtsam.
EeePC Linuxiga versioone müüdi miljoneid ja vähemalt esimestele neist ei olnud isegi võimalik wini peale panna. Siiski läksid kui soojad saiad ning rahvale meeldis.

[edit]
Valed tsitaadid

viimati muutis Ho Ho 11.09.2009 17:58:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 11.09.2009 17:01:23 vasta tsitaadiga

Pigem kaldun arvama, et linuxiga ostetakse seepärast, et sama riista saab odavamalt kätte, kui windoosaga. Pärast ju kökimöki kodus win selga lasta.
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 11.09.2009 17:50:16 vasta tsitaadiga

to Ho Ho
sul quoted pisut valesti, need pole minu laused icon_smile.gif

iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 11.09.2009 17:55:15 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:

Kardavad kardavad ikka uut asja ...
Minu õde näiteks.. Olen ähvardanud linuxi installida kui oma format C jutuga tuleb.
Ma ju ajaks tale need asajd mis tal on tööle ja pakuks ise tuge kui häda käes.. Ikka vend ju.
Niiet siin on kartus ,et ei osata kasutada vms-. linuxi kartus.

Sama teema on klassiõega.. See kardab nagu tuld, kuigi ei samuti kasutab masinat ainult net, msn, meedia stiilis.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 11.09.2009 18:04:38 vasta tsitaadiga

Lemmy kirjutas:
Pigem kaldun arvama, et linuxiga ostetakse seepärast, et sama riista saab odavamalt kätte, kui windoosaga. Pärast ju kökimöki kodus win selga lasta.

Hei.Hea mõte icon_razz.gif

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 11.09.2009 18:18:58 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:
Skeptik kirjutas:

ei, asi pole selles. kurdetakse, et on probleeme asjade töölesaamisega (keegi ei hakka mööda ubuntuforums või launchpadi kolama ja endale sobivaid draivereid kompileerima). Linuxite all on ju tihti nii, et saad küll mingi riistvara põhifunktsioonid tööle, kuid lisafunktsionaalsust tööle ei saa. osaliselt ka kivi rauatootja kapsaaeda. Firefoxi ikoonile oskab igaüks klikkida ja menüüst aMSN-i valida. kui ei oska, siis ei oska ta ka seda Windowsi all teha.
Ho Ho kirjutas:
EeePC Linuxiga versioone müüdi miljoneid ja vähemalt esimestele neist ei olnud isegi võimalik wini peale panna. Siiski läksid kui soojad saiad ning rahvale meeldis.

...ja enamikel neil on nüüd Windows peal. kust ma seda tean? tööl puutun kokku. rahvale meeldis see, et saadi "raud" odavalt kätte. enam neid odavaid netbooke niipalju Linuxiga ei toodeta, millegipärast nüüd Windows XP Home ULCPC litsentsiga või siis tulevane Windows 7...

see Linuxi buum ongi viimastel aastatel tulnud tänu MaSule. tootjad võistlevad hindadega rohkem kui varem ja Linuxi kaasapanek ei maksa neile midagi. küll aga jätab kliendile esialgse mulje, et näe pole tühi masin, vähemalt midagigi on peal. see võib ostuhetkel paljugi mõjutada.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 11.09.2009 18:38:50 vasta tsitaadiga

sander85 kirjutas:
sukelduja kirjutas:

Palun nimeta mulle mõned. Oleksin tänulik.

Smartlink näiteks
Zone privaatservereid kasutades on ka nende tugi üsna pädev
kui ma ei eksi, siis pakub ka Microlink linuxi serverite tuge

sukelduja kirjutas:

thumbs_up.gif

koodi kirjutan ma hobi korras enda jaoks.. ja ma ei ütleks, et koodi kirjutamine alati raskem on.. tarkvaraarenduses leidub ka muus osas päris parajaid pähkleid..

1 inimene 1 projekt juhul pole jah. Aga kui ühe projekti kallal on mitu inimest muutub koodikirjutamine hoopis teistsuguseks ülesandeks. Eriti siis kui iga developer on sellise egoga, et tavamõõdus uksest enam läbi ei mahu ( nagu see paljuses projektides kipub olema)

Ma pidasin silmas küll koodikirjutamist. Tõlkimine on tore asi aga suures plaanis on see koodikirjutamisest paar suurusjärku kergem.[/quote]
Ho Ho kirjutas:
Absona kirjutas:
Et kui ostad omale auto, leiad et peeglid on defektiga siis selle asemel, et neid parandada nõuad omale teist marki masinat?

Kui peeglite väljavahetamine käib minu raha eest ja auto hinnast see veerandi moodustab, siis nõuan jah teist marki autot.
P.S Palun link linuxihooldusega tegelevatele firmadele. EI TAHA ÜHEMEHEHOOLDUST nagu Ho Ho välja pakkus (kusjuures firma nimeta) Tahan linki hooldatavate distributsioonide nimekirjale, hinnakirja ja reageerimisaega.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.09.2009 18:41:53 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
Ho Ho kirjutas:

...ja enamikel neil on nüüd Windows peal.
Tegin olulise punkti paremini nähtavaks icon_wink.gif
sukelduja kirjutas:
Kui peeglite väljavahetamine käib minu raha eest ja auto hinnast see veerandi moodustab, siis nõuan jah teist marki autot.
Unustasid tsiteerida selle koha, kus väitsin et viga seisneb edasimüüjas, mitte softis.
sukelduja kirjutas:
EI TAHA ÜHEMEHEHOOLDUST nagu Ho Ho väla pakkus
Taas jäi märkamata, et too "ühemeheteenus" tähendas inimese igapäevast kohalolekut kontoris. Tegu ei olnud eraldi ettevõttega, tegu oli spetsiaalselt selleks palgatud inimesega.

Mis jama see inimestel on, et nad näevad lugeda ainult endale sobivaid asju?

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 11.09.2009 18:47:40 vasta tsitaadiga

Aga milleks Linuxile üldse tuge vaja on ja milleks seda üldse konfida vaja on. Kõik tõsiseltvõetavad purgid või embedded seadmed mille peal jookseb juba reaalselt tarvilik tarkvara (opsüsteem ei ole tarvilik tarkvara, see on ebaoluline softi osa) ei vaja üldse opsüsteemi seadistamist, see on tehases juba paika pandud. Kui aga keegi peab vajalikuks neid seadmeid ise teha siin kohapeal, siis see paneb lihtsalt muigama (mõttetu ajaraiskamine). Kui firmal pole raha, siis pole ju ka seda firmat tarvis, loogiline.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.09.2009 18:48:10 vasta tsitaadiga

Tuge on vaja selleks, et nood seadmed selliseks confida icon_wink.gif

Btw, Linuxis on vägagi asjalik Kiosk mode mitmes eri variandis olemas, vali millist soovid.

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 11.09.2009 19:12:39 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Tuge on vaja selleks, et nood seadmed selliseks confida icon_wink.gif

Normaalsed seadmed juba on konfitud selliseks ning isegi väga ebasoovitav on neid üldse näppida opsüsteemi tasandil, kuna opsüsteem on spetsiaalselt eelseadistatud konkreetse kasulikku tööd tegeva tarkvara tarbeks. Kogu vajalik konfimine on koondatud ainult sellele tarkvarale mis opsüsteemi peal jookseb ja mitte opsüsteemile endale.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 1
tagasi üles
Ranirahn
külaline

sõnum 11.09.2009 19:15:32 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis Ranirahn 15.11.2009 15:14:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 187, 188, 189  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.