Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ander
HV kasutaja
ander

sõnum 10.09.2009 11:29:03 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
ander kirjutas:
Haha, õigesti teeb Microsoft. Linux imeb tõepoolest ja seda suisa lurinal. Serverisse kõlbab panna, kuid desktopile... no wai duud!

oot, see on ikka sarkasm?
kui mitte, siis põhjenda thumbs_up.gif

Nii ja naa oli see lause. Niisama üritasin teemat elavdada. Sellest ajast saati, kui kasutaja note1 mulgu kinni on pannud, on siin kuidagi vaikseks jäänud.

Fakt on, et kõik see Linux vs Windows desktopil on maitse asi... nõus 100%. Mina isiklikult alustasin oma karjääri roheliselt helendava unixi terminaali ees ja ka esimene koduarvuti oli miskine Unixilaadne värk. Täitsa graafiline oli veel muideks, veidi sarnanes pilt Window Makeriga, kuid päris täpselt ma ei mäleta, sest olin siis üsna väike. Sellel sai kirjutatud ka esimesed skriptid. Kuna arvuti oli kuskilt koolist saadud, siis oli seal peal ka mingine c-keele eesti keelne õppematerjal. Selle abiga sai siis kirjutatud esimesed labased programmid. Aga kui ma mingi hetk uue arvuti sain ning seal Windows 95 oli, siis olin sellest nii sillas, et ei tahtnud seda unixirõvedust enam nähagi. Kuigi, pean tõdema, et senimaani on mul mingisugune väärakas armuvalu Window Makeri suhtes.

Ja Windowsiga sai alguse teadlikum "arvutihäkerlus". Mäletan, et avastasin sealt ka igast turvaauke omal käel ning kooli arvutiklassides sai ikka igast nalja tehtud, mis tipnes lõpuks ka bänniga arvutiklassidest. Ühesõnaga, Windows oli mugavam ja lahedam uurida ja avastada. Lisaks, offkoors, hunnikute viisi arvutimänge, millest Linux vaid tänase päevani und võib näha. Jah, Winega saab üsna paljud tööle, kuid... neeh.

Linuxihuvi ärkas uuesti ellu RedHat 5 või 6-ga. Siis oli juba installeritel võimalus (või kuidagi teisiti sai, ei mäleta), et resizeb partitsiooni ära ja laseb Windowsi kõrvale Leenoxi peale. Ja siis see LILO. Haha, sellega sai ikka pullitud, et sinna mingi custom pilt saada. Oh, olid ikka ajad. Aga siiski istusin enamuse ajast Windowsis, sest see oli nii käepäraseks saanud ja teadsin igat tumedat nurka seal. Linuxis puuduv ühtlus ja korrapäratus (ei mõtle nüüd vundamendi ja failisüsteemi struktuuri) ei meeldinud mulle. Juba siis vihkasin ma GTK-d ja kasutasin meelsasti rohkem käsurea jubinaid kui hõõrusin hiirt.

Hetkel on Windows väga tugevalt minu desktopil ja ei salli ühtegi teist seal kõrval. Virtuaalmasinas tiksub Ubuntu, sest vahel tahaks Tetravexi mängida, kuid see on ka kõik. Sellised programmijubinad nagu wget ja nmap etc olen Windowsi jaoks eraldi kokku lasknud ja ops.

Vot sellised mälestused ja maitse kujunemise viis.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 10.09.2009 11:29:42 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:
/--/
Linux't kasutades täheldasin ka seda, et süsteemi võib ikka väga kergelt tuksi ajada (näiteks graafikakaardi installeerimisega). On see normaalne? Ajaliselt teeb Windows igakell Linuxile ära. Näiteks kui on vaja graafikakaart koos softwarega installeerida, siis Windowsil võtab see aega kusagil 5-10 minutid ja Linux'is mässad terve päev ja healjuhul saad asja tööle.

noh, viimati kui graafikat installisin läks vähem kui 5 minti koos alla laadimisega.
nVidia kodukale,sealt oma seeria. download...
resa to konsooli .. ja isntaller käima..next next next ja korras
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 10.09.2009 11:49:13 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:

Täpselt sama asi miks ma Linux't ei kasuta. Aega ei ole lihtsalt vigade parandamiseks. Minu arusaam on selline kui midagi arvutisse installeerin, siis see peab ka koheselt töötama, mitte ei pea mingi paar kuud seadistama lolliks ja draivereid taga otsima ning foorumites tuhnima.

Linux't kasutades täheldasin ka seda, et süsteemi võib ikka väga kergelt tuksi ajada (näiteks graafikakaardi installeerimisega). On see normaalne? Ajaliselt teeb Windows igakell Linuxile ära. Näiteks kui on vaja graafikakaart koos softwarega installeerida, siis Windowsil võtab see aega kusagil 5-10 minutid ja Linux'is mässad terve päev ja healjuhul saad asja tööle.

tundub et sa pole viimasel ajal proovinud linuxit. paljudele asjadele on olemas lihtne nupuvajutusega installer, kas deb või rpm pakike, Samuti leiab ilusti programme linuxi tarkvarahoidlas, nupuvajutusega.
videokaardi drieri installimine on Samuti nupuvajutusega, mingusugust spetsiaalset konfi vaja pole (tavakasutajal)

aga suht mõttetu on vaielda inimestega kes pole reaalselt ise testinud asja, või siis esimeste probleemide ilmenemisel kohe alla andnud.

explorer.exe has stopped working

sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 10.09.2009 12:15:24 vasta tsitaadiga

Absona kirjutas:

ei tea, mandriva all võrgupaigalduse või muul juhul non-free repode kaasamisel küsib kohe paigaldamisel, et saada on ka kommertsdraiverid ja kas soovi kasutada.. piisab, et vastad jah ja pole mina ammu sattunud olukorda, kus see oleks probleemi tekitanud või ma oleks pidanud kuskil guugeldama ja otsima, et mis nüüd..

aga üldiselt on see ikka väga suuresti maitse asi.. ma ei suuda tööd teha ilma kde töölauata.. kui skrolli abil kopeerimine ja mitu töölauda on puudu, siis langeb asja efektiivsus ikka meeletult.. rääkimata sellest, et windowsi oskus rakendusi page faili peksta ilma otsese põhjuseta on ikka täielik müstika.. tööl on mu töölaua uptime üldiselt pool aastat väga heavy kasutuse all.. siis alles peaks kas korra töölaualt välja logima või mõne rakenduse sulgema ja swapi korra puhtaks lööma.. üldiselt tabab pigem voolukatkestus enne seda vajadust..

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ranirahn
külaline

sõnum 10.09.2009 13:26:08 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis Ranirahn 15.11.2009 15:15:43, muudetud 1 kord
tagasi üles
-Innu-
HV kasutaja

sõnum 10.09.2009 15:21:44 vasta tsitaadiga

Ütleks ka mõne sõna sekka.

Viimane windows mille ma installisin oli XP ja seda päris mitu mitu aastat tagasi. Esimese asjana pidin ma installeerima emaplaadi, võrgukaardi ja graafikakaardi driverid. Eriti tore on drivereid otsida kui võrk veel ei toimi.
Sama arvuti ja nüüd ka uue arvutiga kui installisin Ubuntu, siis ainuke asi, mis pidin tegema oli graafikakaardi driveri installeerimine. Kusjuures on asi nii lihtsaks tehtud, et peale ubuntu installi hüppas popup ette ja pidin vaid nuppu vajutama. Ei mingitel lehtedel surfamist jms. (nvidia kaardid mõlemal korral).

Mäletan, et windowsi puhul pidi kõiksuguseid video jms codeceid otsima, et filme vaadata (võimalik, et nüüd on seda asja parandatud). Ubuntu puhul on nüüd tehtud nii, et kui filmi mängida ei osata siis hakatakse automaatselt codeceid otsima. Samuti saab need paari klikiga Add/Remove programmist lisada. Olen märganud, et paljud ei teagi, et Ubuntu all on Applications>Add/Remove. Kui sealt valida All Available applications siis on ülilihtne programme ja asju leida. Reitingud juures jms. Ise küll tean, mis tahan, nii et eriti seda ei kasuta.

Soovitan inimestel proovida linuxit. Natuke teistsugust mõtlemist võiks kasutada. Ei ole mõtet tootja kodulehele joosta ja sealt üritada asju leida. Enamus asjad on juba repodes olemas.

Laptopiga oli mul küll natuke probleeme linuxit kasutades aga paari hackiga said asjad korda. Laptopid on kahjuks veel nõrk külg linuxi puhul.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 10.09.2009 15:40:32 vasta tsitaadiga

-Innu- kirjutas:

Viimane windows mille ma installisin oli XP ja seda päris mitu mitu aastat tagasi. Esimese asjana pidin ma installeerima emaplaadi, võrgukaardi ja graafikakaardi driverid. Eriti tore on drivereid otsida kui võrk veel ei toimi.
Sama arvuti ja nüüd ka uue arvutiga kui installisin Ubuntu, siis ainuke asi, mis pidin tegema oli graafikakaardi driveri installeerimine. Kusjuures on asi nii lihtsaks tehtud, et peale ubuntu installi hüppas popup ette ja pidin vaid nuppu vajutama. Ei mingitel lehtedel surfamist jms. (nvidia kaardid mõlemal korral).

-Innu- kirjutas:

Soovitan inimestel proovida linuxit. Natuke teistsugust mõtlemist võiks kasutada. Ei ole mõtet tootja kodulehele joosta ja sealt üritada asju leida. Enamus asjad on juba repodes olemas.

Laptopiga oli mul küll natuke probleeme linuxit kasutades aga paari hackiga said asjad korda. Laptopid on kahjuks veel nõrk külg linuxi puhul.

Sa võrdled 2001. aasta operatsioonisüsteemi 2009. aasta Ubuntuga. Pane võrdluseks Windows 7 ja vaata siis uuesti, kui palju asju juurde pead otsima, võrdluses Ubuntuga. Isegi Vista puhul ei ole lisadraivereid üldjuhul vaja.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
oicu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2009 15:54:28 vasta tsitaadiga

-Innu- kirjutas:
Laptopid on kahjuks veel nõrk külg linuxi puhul.

Ei tea, minu arust vahet ei ole. nii pc'le kui ka laptopile on linux ilusti peale läinud. Läpakal natuke pusimist ainult Wifi'ga.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 10.09.2009 15:55:50 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Absona kirjutas:
/--/

noh, viimati kui graafikat installisin läks vähem kui 5 minti koos alla laadimisega.
nVidia kodukale,sealt oma seeria. download...
resa to konsooli .. ja isntaller käima..next next next ja korras
Viimati panin videokaardi arvutisse ja Windows tiris ise driveri. Paar minti läks aega(tirimine), siis resas korra display driveri(mitte windowsi) ning asi töötas. Samamoodi ka kõik teised driverid.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2009 16:07:20 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
-Innu- kirjutas:

-Innu- kirjutas:

Sa võrdled 2001. aasta operatsioonisüsteemi 2009. aasta Ubuntuga. Pane võrdluseks Windows 7 ja vaata siis uuesti, kui palju asju juurde pead otsima, võrdluses Ubuntuga. Isegi Vista puhul ei ole lisadraivereid üldjuhul vaja.

Täpselt.Proovi Win7 ja võrdle uuesti icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 10.09.2009 16:52:29 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:

Täpselt.Proovi Win7 ja võrdle uuesti icon_wink.gif

Kusjuures siin tuleb mängu jälle see ka kindlasti, et ...

Olen korra windowsi proovind kunagi.. nõme oli icon_biggrin.gif
Nagu kunagi kõik on proovind linuxit.. ja olil ka nõme (noh, desktop pold asjalik veel aastaid tagasi icon_biggrin.gif )
Muidu olen nõus, et XP vs kubuntu 9 on vale tegelikult.

Mõlemad on edasi arenend vast jah...
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.09.2009 17:13:16 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Muidu olen nõus, et XP vs kubuntu 9 on vale tegelikult.
Gentoo vs Vista? Tööl olen viimast kasutama sunnitud ning absoluutselt ei meeldi, probleeme esineb kõiksugu triviaalsete asjadega, kasvõi sleep modest välja tulekuga. Linuxi all sundisin ka oma hariliku P4 vajadusel sleepima ja takti langetama kuigi raua poolne tugi puudus mõlemale icon_razz1.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.09.2009 17:25:52 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Linuxi all sundisin ka oma hariliku P4 vajadusel sleepima ja takti langetama kuigi raua poolne tugi puudus mõlemale icon_razz1.gif

Ja kuidas tavainimene kellel mõhkugi aimu pole linuxist peaks seda tegema?

Ja siis imestatakse miks nii vähesed Linuxit kasutavad
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.09.2009 17:28:55 vasta tsitaadiga

See oli lihtsalt väike lisaboonus mida wini all kasutada polnud võimalik. Muus osas oli praktiliselt kõik winiga võrdne icon_smile.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 10.09.2009 17:35:09 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
See oli lihtsalt väike lisaboonus mida wini all kasutada polnud võimalik. Muus osas oli praktiliselt kõik winiga võrdne icon_smile.gif
Kuidas seda mõista - tahad väita, et Vista üldse sleepi ei tunnista icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif
Äkki siiski hoopis tihend ei viitsinud sama vaeva näha, mida gentoo puhul viitsis (ma ei tea miks küll.... icon_razz1.gif icon_lol.gif )
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.09.2009 17:42:23 vasta tsitaadiga

Vista tunnistab sleepimist küll kuid ei suvatse sellest kuidagi üles ärgata ning lihtsalt ootab hard reseti et üldse saaks tööd jätkata, seda siis C2D prose ja vista-certified raual koos factory-installed OS'i-softiga. Too P4 jutt käis ~2-3a tagusest ajast, kui XP peal ei olnud võimalik samale masinale sleep ja low-power funktsioone selgeks teha.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 10.09.2009 17:48:36 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Vista tunnistab sleepimist küll kuid ei suvatse sellest kuidagi üles ärgata ning lihtsalt ootab hard reseti et üldse saaks tööd jätkata, seda siis C2D prose ja vista-certified raual koos factory-installed OS'i-softiga. Too P4 jutt käis ~2-3a tagusest ajast, kui XP peal ei olnud võimalik samale masinale sleep ja low-power funktsioone selgeks teha.
icon_lol.gif
Mul on igatahes üks läpakas, mis on toodetud just enne Vista tulekut ja ametlikuks opsüssiks peaks olema tehase arust XP Home. Seega nagu oleks isegi mitte-vista-certified raud icon_lol.gif , kõigest compatible... Nii XP pro, kui Vista lähevad ilusti sleepi ja tulevad ka välja ja ma pole mingit ekstrahäälestust selleks pidanusd tegema.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.09.2009 17:51:04 vasta tsitaadiga

Ehk siis nagu eespool Linuxi kohta väideti, loterii? icon_smile.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 10.09.2009 17:53:41 vasta tsitaadiga

võid BIOS'i ära uuendada, ehk mõjub
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 10.09.2009 18:40:36 vasta tsitaadiga

Väga vanadel läpparitel (kuni 128MB RAM) kasutan pigem uusi nuditud Linuxi distrosid, kui üle 10a vanu Windows 95/98.

See, et Windows installib asju kiiremini on puhas bullshit. Pakihaldurist paarisaja paki installimine suuruses 1GB+ võtab aega vaid ca 5 minutit (kui tõmbamist mitte arvestada). Nende hulgas LAMP, erinevad koodekid, Google Earth, Stellarium, Java, GIMP, netirakendused, paar mängu jne
Graafikakaardi draiveri install käib ka ülikähku.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 10.09.2009 19:50:34 vasta tsitaadiga

Mina oskan lihtsalt kinnitada, kuidas olen kokku praktiseerinud nelja nädala õhtul tundide kaupa Ubuntu foorumis lugedes.. Kokkuvõttes kirjutad 1:1 terminali maha, nagu juhendis aga midagi ei juhtu või ütleb vastuseks valed parameetrid. Ma ei tea kuidas seda nimetada, ehk keskkonnaks vist, kuid mind ajas täiesti närvi ebapraktiline Ubuntu failide haldus vm. ( millegipärast ei suutnud muusikat nime järgi sorteerida või siis uuesti kausta sisenedes oli kõik uuesti sassis. Täpselt ei mäleta ) Küsisin siit siis abi ja vastuseks sain, et pean installima teise "failivaataja?" vm.. järgmine õhtu võtsin sama närviliselt riiulist XP plaadi. Lihtinimene ei saa Linuxiga hakkama e. kui midagi ei tööta, ei suuda tema seda lahendada, kuna kasutama peab terminali ja trükkima sinna asju millest tal aimugi pole ega seoseid oska leida.
Samas ma tahan kasutada Ubuntut või muud linuxit, kuid mul pole lihtsalt aega ega viitsimist kell pool seitse koju jõudes hakata jälle pusima mööda foorumeid. Üldiselt mulle väga meeldib, aga see vajab rohkem pühendumust.

Kõigi allnimetatud arvutitega oli probleeme peale (mäletamist mööda õigete jm) pleierite ning koodekite installi videofailide mahamängimisega olenemata pleierist.

1x Amilo l1310g
1x FS Lifebook 7220 vm.
1x PC kast (athlon nf7s
1x Netbook (Ideapad s10e)

Winis võtad paaritunnise rekte installimaks käsitsi (XP) kõik vajalikud koodekid, ajurid ja tarkvara, ning lõpp on lihtsalt nauditav, teades, et kõik töötab ja jääb töötama selle hetkeni kuni nõudmised võimaluste järele suurenevad.

EDIT:

Ho Ho kirjutas:
MarioA. kirjutas:
käsitsi (XP) kõik vajalikud koodekid, ajurid ja tarkvara
Kui kaua sa harjutasid enne, kui aru said kust mida otsida ja kuidas installida? Kas oled Linuxi õppimise (mitte foorumist ahvi kombel maha kopeerimise) peale sarnasel hulgal aega kulutanud?

Kindlasti mitte. Ma küll kopeerisin, kuid üritasin mõista ja leida seletusi endale, kuidas millega seostub ja käib.
On tootja ja tootja kodulehekülg, kus ta pakub kliendituge ajurite/tarkvara/utiliitide näol. Mäletan hästi, kuidas käis esimeste draiverite install: kirjutasin teises foorumis vastavad kasutajate antud lingid paberitele ja oligi selge, et piisab otsingumootorisse tootja nime toksimisest, veebilehele minemisest ja sealt edasi "drivers/download etc." . ma ei osanud isegi arve pealt mudelit vaadata, vaid kõik esimesed installid ja riistvara mudelid vaatasin trükiplaadi pealt guuglisse toksides icon_lol.gif
Harjutamine teeb meistriks ja olen lubanud, et leides rohkem aega, võtan viienda ristiretke ette.

viimati muutis Mario. 10.09.2009 20:02:34, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.09.2009 19:56:44 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
käsitsi (XP) kõik vajalikud koodekid, ajurid ja tarkvara
Kui kaua sa harjutasid enne, kui aru said kust mida otsida ja kuidas installida? Kas oled Linuxi õppimise (mitte foorumist ahvi kombel maha kopeerimise) peale sarnasel hulgal aega kulutanud?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.09.2009 19:59:33 vasta tsitaadiga

Tegelt Win võiks kah multiinstalli teed minna icon_rolleyes.gif .Tavaliselt üritad mitut sama installeri proge samal ajal installida siis saad kena errori endale icon_mad.gif

Linuxil on tegelt kasulikke asju mis oleksid veel kasulikumad kui need Winile üle tuua icon_smile.gif
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 10.09.2009 21:51:40 vasta tsitaadiga

kas win7 filebrowseril on lõpuks TABBINGU tugi???
Vistal minuteada veel polnud.. kuidas nii tööd üldse teha saab????
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.09.2009 22:26:42 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
kas win7 filebrowseril on lõpuks TABBINGU tugi???
Vistal minuteada veel polnud.. kuidas nii tööd üldse teha saab????

Ei ole

Pole isegi sketše näinud kuidas see võiks välja näha
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.