praegune kellaaeg 20.06.2025 17:23:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pmz
HV vaatleja
|
24.08.2009 22:59:07
MVC kohta üks suur küsimus |
|
|
Nimelt on kavas enda vajadustele vastav CMS teha. Plaanin selle jaoks kasutada CakePHP frameworki. Olen seda frameworki uurinud ja puurinud ning saan sellest frameworkist ja üldse MVC-st enamvähem aru. Oskaksin tehe galerii, sisu jne jaoks erineva modeli, view ja controlleri, kuid suur küsimus on selles, et kuidas ma saaksin erinevaid mooduleid või siis erinevaid komponente oma cms's kasutada.
Saaksin nende moodulite tegemisega hakkama aga ei oska siduda seda nii, et mul oleks mingi kindel layout/template ja siis vastavalt soovile väljastakse erinevast moodulist/komponendist sinna template/layouti info.
Ma ei tea, kas keegi mu jutust/küsimusest isegi praegu aru saab.
Igatahes on mu sooviks teha CMS, mida ma saaksin ise lihtsalt laiendada erinevate moodulitega, aga mitte ei jaga seda, kuidas ma peaksin sellele asjale lähenema.
Netis on kõiksugu tutoriale kuidas teha cmsi aga seal on lihtsalt ühte tüüpi sisu, ainult artiklid. Aga kui mul on ka lisaks menüüd, erinevat tüüpi sisu, mitte ei oska seda kokku panna.
Kui keegi oskab kasvõi mingile raamatule/heale netilehele mind suunata, siis oleks ka hea.
Lihtne ja asjalik seletus oleks veel parem.
Kui keegi mu küsimusest/murest aru ei saanud, siis täpsustavad küsimused on samuti oodatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
28.08.2009 03:13:27
|
|
|
See, kuidas asi täpsemalt lahendada, sõltub suuresti frameworkist ja selle võimalustest. Üldjoontes võiks kõige lihtsam asi väja näha nii:
1) On Page model, millel on näiteks sisu väli ja lehe tüüp (galerii, artikkel vms), vajadusel ka url ja pealkiri vms.
2) Kui pealkiri on olemas, siis võib page'de põhjal koostada automaatselt mingi menüü, aga teine variant on näiteks MenuItem model, mis viitab mingile Page'le
3) Mingi üldine view template, milles on lehe üldstruktuur ja ka menüü
4) Page template, kuhu läheb lehe sisu
5) Kui tehakse päring näiteks urlile /pages?id=1 või keerulisemal juhul juba /pages/mingi-kirjeldav-tekst, siis vastavas kontrolleris võetakse vastav Page modeli instance ja renderdatakse üldine template + page template
6) Kusagil mingi editor, millega saab sisu muuta. Erinevate sisu tüüpide jaoks võib olla erinev editor (nii saab nö erinevaid mooduleid)
Hiljem saab seda edasi arendada, näiteks lisades tõlke modeli, millel on viide lehele, keel ja sisu teises keeles.
Kuna ise CakePHP'd kunagi kasutanud ei ole, siis konkreetsemalt rääkida ei oska, aga loodetavasti oli abiks.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
pmz
HV vaatleja
|
09.09.2009 18:33:21
|
|
|
Tulin ise ka enamvähem sellise lahenduse peale, aga suured tänud vastamast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|