Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
28.02.2007 16:46:12
ID-kaarti ei leitud |
|
|
tahtsin osa võtta e-hääletusest, kuid leheküljel www.valimised.ee HÄÄLETA SIIN klikates ebaõnnestus autentimine. Kasutan Windows XP SP2 OS'i. Varem pole seda kaardilugejat kasutanud. Kaardilugeja on TODOS Argos Mini II. Uuendasin SC lugeja draiverid(driver version 3.0.0.0) ning tegin läbi www.id.ee/installer viisardi ning seejärel masinale restart, kuid ikka ei tööta. Seega vajalik uusim tarkvara on paigaldatud. Kasutades tarkvara ID-kaardi utiliit, siis liikues Kaart --> Loe andmed, saan veateate, et ID kaarti ei leitud. Kaardiluge ja masina vahel on ühendus olemas- sellele viitab kaardilugeja vastav signaaltuluke ning ka ID kaardi utiliiti kasutades, kui kaardilugeja pole arvutile järele ühendatud ning lastes tal andmeid lugeda, saab veateateks, et Süsteemist ei leitud kiipkaardi lugejat. Proovisin ka sõbra ID kaardiga, kuid ikka sama jant. Kas tegin midagi valest? Või on siis toesti kaardilugeja katki? Võttes kaardlugeja lahti, siis mingeid vigastusi näha pole ning kontakt kelmmide ning kiibi vahel on korralikult olemas. Milles asi võib olla?
PS: oleksin teinud postituse HV e-valimiste teemasse, kuid mul pole offtopic krediiti.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.02.2007 17:44:16
|
|
|
Kas Device Manager näitab lugeja olemasolu? Minul tekib sinna jaotis Smart Card Readers ja selle alla Argos Mini II.
Kui see on olemas, siis on ilmselt ID kaardi draiverite viga, kui pole, siis kaardilugeja draiverite viga.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhvn
Kreisi kasutaja

|
28.02.2007 17:47:15
|
|
|
Millist brauserit kasutasid?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
1 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
28.02.2007 18:38:47
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kas Device Manager näitab lugeja olemasolu? Minul tekib sinna jaotis Smart Card Readers ja selle alla Argos Mini II.
Kui see on olemas, siis on ilmselt ID kaardi draiverite viga, kui pole, siis kaardilugeja draiverite viga. |
Device Manager'i all on kiipkaardilugeja leitud. Aga kas kiipkaardi kiibile on ka draivereid tarvis? Kas need paigaldatakse selle automaatse installi käigus või saab neid ka kuskilt eraldi?
muhvn kirjutas: |
Millist brauserit kasutasid? |
proovisin IE 6'ga.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tommike
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.02.2007 19:46:49
|
|
|
Kiipkaardi draiverid on ID installeri pakis, lugeja omad saab Todose lehelt, aga nende paigaldamist sa juba mainisid esimeses postis.
Lugeja on sul süsteemi poolt ära tuntud, nii et vist on ikkagi ID kaardi draiverite või nende puudumise viga.
Ega sa juhuslikult IE7 kasutanud ID installeriga installimiseks? Minul see igatahes ei õnnestunud ja tegin Vista variandi läbi ja edasi Firefoxi juhiste järgi. Ma pole praegu kindel, et mul se kaart IE7-ga praegugi töötab, aga Firefoxiga küll
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mUll
HV kasutaja
|
28.02.2007 19:49:32
|
|
|
mul piisas sellest kui korraks USB-st juhtme välja võtsin. kaart oli sees
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
01.03.2007 00:20:54
|
|
|
mainisin juba esimeses postituses, et kiipkaardi lugeja draiverid on paigas
Dogbert kirjutas: |
Kiipkaardi draiverid on ID installeri pakis, lugeja omad saab Todose lehelt, aga nende paigaldamist sa juba mainisid esimeses postis.
Lugeja on sul süsteemi poolt ära tuntud, nii et vist on ikkagi ID kaardi draiverite või nende puudumise viga.
Ega sa juhuslikult IE7 kasutanud ID installeriga installimiseks? Minul see igatahes ei õnnestunud ja tegin Vista variandi läbi ja edasi Firefoxi juhiste järgi. Ma pole praegu kindel, et mul se kaart IE7-ga praegugi töötab, aga Firefoxiga küll  |
jah, seda arvasin ise ka, et kiibi draiverid on installipaketis. Kasutasin IE 6 perekonda ning installi lõpus teatati, et kõik on korrektselt paigaldatud. Äkki annab kiibi draiverid kuskilt manuaalselt paigaldada?
mUll kirjutas: |
mul piisas sellest kui korraks USB-st juhtme välja võtsin. kaart oli sees |
minul paraku ei aidanud..
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kidd
HV vaatleja
|
01.03.2007 12:27:15
|
|
|
Nojah, oli mul ka sama viga, et kõik nagu korras, masin kaarti ei leia. Mis siis lõpuks välja tuli, et ei lükanud kaarti lõpuni, st. tuli kerge takistus poole peal ette ja sinnamaani see kaart jäigi. Lõpuks aitas toores jõud ja lükkasin kaardi korralikult lõpuni
_________________ So, where's the Cannes Film Festival being held this year? |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
01.03.2007 14:01:47
|
|
|
Kidd kirjutas: |
Nojah, oli mul ka sama viga, et kõik nagu korras, masin kaarti ei leia. Mis siis lõpuks välja tuli, et ei lükanud kaarti lõpuni, st. tuli kerge takistus poole peal ette ja sinnamaani see kaart jäigi. Lõpuks aitas toores jõud ja lükkasin kaardi korralikult lõpuni  |
ma võtsin omal kaardilugeja ka lahti, et päris kindlalt veenduda, et kaart kenasti pesas on. Oli küll. Lisaks andis selleks kinnitust ka kaarti seesolekut tunnistav signaallamp lugejal. Viimaks komistasin selle otsa. Sellist värki poleks küll osanud oodata. Isegi kaardilugeja tagapaneelile on kantud kleebis, millel kinnitatakse ühilduvust Windows XP'ga
tsitaat: |
NB! Kaardilugeja valikul palume olla tähelepanelikud Todos Argos Mini II kaardilugejatega, sest nendega satuvad raskustesse eriti Windows XP kasutajad (nii SP1 kui SP2). Probleemide lahendamiseks võib, kuid ei pruugi olla abi uue kaardilugeja draiveri installeerimisest tootja koduleheküljelt. Mõningatel juhtudel jääbki ainsaks võimaluseks loobuda Todos kaardilugejast mõne teise tootja kasuks. |
Linuxiga see kaardilugeja ka ilmselt ei tööta Aga mingit vanemat Windows'it ka selle pärast kasutama ei hakka.
//kaart on väljastatud 20.03.03
viimati muutis mightythor 01.03.2007 14:00:28, muudetud 1 kord |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.03.2007 20:52:45
|
|
|
Huvitav, et minul töötab. Kolmel erineval arvutil. Kõigil peal Windows XP SP2 + IE7 + Firefox.
Linuxiga pole veel olnud võimalust proovida, aga tootja Linuxile draivereid nähtavasti küll ei paku. See aga ei välista alternatiivsete olemasolu.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Windslore
HV veteran
|
04.09.2009 20:28:52
|
|
|
Mida teha aga siis, kui ühe ID-kaardiga asi toimib, andmeid laeb kenasti, ning minu ID kaarti lugeja lihtsalt ei tunnista?
Milles võib viga olla?
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.09.2009 18:16:59
|
|
|
Kaardi kiip kutu. Kui kaardi klemmid on puhtad muidugi.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|