Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
C.O.B.R.A
Aeg Maha 2a
|
28.08.2009 16:46:51
WLAN AP kas võimalik? |
|
|
Tervist,
Otsisin ringi küll, kuid ei leidnud teemat mis käsitleks linuxi baasil ruuteri ehitust mis hõlmaks ka wirelessi. Nimelt minu masinapark koosneb hetkel 3st masinast mis alatasa netist kas torrenteid tõmbavad või striimivad raadiot. Hetkel küll ruuterit pole, kuid linnakorteris olev WLAN ruuter eriti suurt liiklust ei kannata! Kuna laptop olemas siis oleks ka vaja sellele jagada traadita ühendust.
Minu plaan oleks ehitada mingi ruuter mis jagaks üle etherneti ja ka traadita, samas ei teeks ka paha väike failiserver. Ruuteriks on võtta 400Mhz, 128mb RAM, 3Gb + 40Gb HDD masin. Etherneti kaardid on olemas samuti leiaks ka wirelessi omi mis toetavad "master mode".
Wireless kaardid: RTL8180L ja BCM4318 chipi baasil.
Hetkel aga ei suuda otsustada milline distro suudaks mulle sellist lahendust pakkuda. Seega loodan Teie kogemustele ja teadmistele mulle mingit tarkvara soovitada mille peale oleks hea see süsteem püsti panna! Linuxit kasutan nüüd igapäevaselt kõikidel masinatel umbes 2 -3 nädalat. Seega konsooli oskused pole kõikse paremad, kuid päris ei puudu ka! Hetkel kasutan Xubuntu 9.04, Kubuntu 9.04 ja DSL-i!
terv, Siim.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
C.O.B.R.A
Aeg Maha 2a
|
28.08.2009 18:11:38
|
|
|
Uurin kindlasti lähemalt. Esmavaatlusel tundus OK! Ootan samas veel asjalikke nõuandeid ja mõtteid!
EDIT: Unustasin ennist mainida kuidas võrk minuni jõuab üldse. Nimelt jagame siin maakohas Elioni DigiTV ühendust. Ühendus ja hea ja stabiilne. Minuni jõuab ca. 1km kauguselt üle kommerts AP. Seega peaks minu tulevane ruuter wlan vastu võtma ja laiali jagama.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
28.08.2009 19:18:06
|
|
|
C.O.B.R.A kirjutas: |
.. Seega peaks minu tulevane ruuter wlan vastu võtma ja laiali jagama. |
pole ju vahet, mis võrguseade võtab ja mis saadab, oluline on see, et need seadmed (wifi kaardid) oleks tarkvara poolt toetatud.
Pfsense on hea valik- kimbuga võimalusi, milledest enamik graafilisel liidesel ning seda kõike väikse raha eest (eeldan, et eesti mees hindab oma aega)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
C.O.B.R.A
Aeg Maha 2a
|
29.08.2009 00:35:18
|
|
|
Olgu proovin nüüd seda pfSense kõrvetada ja installida. Annan tagasisidet kuidas asi kulgeb. Seniks tänud vastajaile...
EDIT:
Sai siis proovitud Live-CD varianti pfSense 'st . Versiooniks oli 1.2.2 ning ei leidnud kumbagi wlan kaarti. Googeldasin veidi ning erilist lootust polegi neid kaarte selle tarkcaraga käima saada! Uuesti otsingutel...
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|