praegune kellaaeg 22.06.2025 21:10:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
leits
HV Guru

|
18.12.2008 13:35:01
ID-kaart ja firefox |
|
|
No krt, 2 päeva olen pusinud ja tööle mina seda id kaarti firefoxiga ei saa. Arvuti dell e6500, frimware update tehtud...IE'ga töötab 102% ning alati. Firefoxiga probleem, et ei leia ülesse, ütleb id kaart pole seadmes vms ( ei viska seda sertifikaadi asjagi ette). Firefoxi drivereid olen peale ja maha lasnud (driverid seald id.ee keskkonnast vms). Noo ei saa lihtsalt tööle ja endal mõistus otsas.
OP Süsteem: Vista Business 32bit
Firefox: 3.0.4
Ehk keegi targem seletaks milles viga on .. (xp peal sain kunagi pool piduselt tööle, et vahest töötas, vahel mitte)
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priller
HV vaatleja
|
18.12.2008 13:44:26
|
|
|
Helista Id- kaardikeskusesse, nad juhendavad sind kenasti läbi selle rägastiku!
P.S.Isiklik kogemus
|
|
tagasi üles |
|
 |
leits
HV Guru

|
19.12.2008 13:42:37
|
|
|
No rääkisin nendega, tegin kõik mis rääkisid. Ei aitand, regaisn uuesti sertifikaadid. Avasin firefoxil selle pordi isgei, ei midgai ... Krt mõistus otsas
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
19.12.2008 20:51:27
|
|
|
Proovi igaks petteks mõnd teist kaardilugejat (USB), mine sa isahunti tea.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
20.12.2008 13:41:42
|
|
|
Ega sul arvutis juhuslikult mingeid muid kaartilugejaid pole installeeritud mis ennast ka turvaseadmena tutvustaks?
opensc draiveril mida FF kasutab oli IMHO selline kiiks, et näidati vist ainult 8 esimest leitud seadet.
Mõningad kaartilugejad on sellised, et registreerivad ennast nii, et nad on koguaeg arvutis nähtavad isegi kui lugeja/seade pole füüsiliselt arvutiga ühendatud.
Nägin kurja vaeva, et Rainbow iKey & ID kaart koos FF all tööle saada.
Mis pilt sul Tools-Options->Advanced->Security Devices all on?
opensc-pkcs11 on nähtav?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
leits
HV Guru

|
08.06.2009 15:56:23
|
|
|
Ajuvabadus mis toimub, mina seda jama tööle ei saa.. ei välise kaardilugejaga, ei sisemisega. Häirima hakkab juba
Okei hetkel seis selline. IE'ga ei tööta üldse, sisestan kasutajanime panka sisenedes, leiab mu nime üles, valin sertifikaadi ja siis kohe plaks veateade "the page cannot be displayed"
Firefoxiga teine lugu. Panka minnes panen kasutajatunnuse, nüüd see ei küsi seda isiku asja (a'la valin sealt nimestikus oma nime jne jne) vaid sisestan kohe PIN1, okei saan sisse. Nüüd teen makse, allkirjastama, ytleb digidoc clienti pole .. tegelikuses olemas, okei proovin java kaudu allkirjastada, kord viskab java selle pin2 akna ette, kord mitte.
Vahetevahel pean arvutile 100x restardi tegema ennem kui saan panka siseneda firefoxiga.
Arvuti on ikka see sama dell e6500. Vista business, id kaart utility andmeid loeb kaardilt, pilti ei suuda laadida, autom. regamine on väljas.
Mis kuradi moodi ma selle jama tööle saan, hetkel tunudb, et asi on kinni selles id softis.
3 kuud tagasi sain l2bi ussu emmi kõik tööle ideaalselt IE'ga, siis ei töötanud firefoxiga.
Olen seda frimware update ka edukalt teinult dell'le.
Ehk aitaksite. Või keegi tore inimene tartus, saaks temaga kokku, lepime kokku krõbisevas ja teeb mul selle asja korda.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
mesilane
HV vaatleja
|
11.06.2009 10:50:34
|
|
|
leits kirjutas: |
Firefoxiga teine lugu. Panka minnes panen kasutajatunnuse, nüüd see ei küsi seda isiku asja (a'la valin sealt nimestikus oma nime jne jne) vaid sisestan kohe PIN1, okei saan sisse. Nüüd teen makse, allkirjastama, ytleb digidoc clienti pole .. tegelikuses olemas, okei proovin java kaudu allkirjastada, kord viskab java selle pin2 akna ette, kord mitte. |
Firefox'iga tuleb ise valida kas PIN1 (isikutuvastus) või PIN2 (digiallkiri).
leits kirjutas: |
Olen seda frimware update ka edukalt teinult dell'le. |
Windows Update tuleb teha, uus Firefox peale, õige moodul laadida Firefoxi jne.
esiteks:
http://support.sk.ee/eng/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1412
Firefoxi mooduli laadimine ja kontrollimine:
https://ideelabor.ee/opensource/wiki/IdKaardiTarkvara/VeebisAutentimineMozillaga
|
|
tagasi üles |
|
 |
incroyable
HV vaatleja
|
18.06.2009 11:34:54
|
|
|
mul on sama jama, küll mitte dell e6500, vaid dell m2400. olen proovinud nii security manageriga ja igasuguste delli firmware uuendustega- tulemus - ei midagi. id kaardi tunneb ära, aga id kaardiga sisse logida kuhugi ei saa. id utiilit kaardilt andmeid loeb, pildi laadimisel ütleb "HttpSendRequest: An error occured in the secure channel support".
Id-utiiliti diagnostika annab sellise jutu:
Unknown error code - (0x8009000B)
Advanced Windows 32 Base API |advapi32.dll| ver - 6.0.6002.18005
Crypto API32 |crypt32.dll| ver - 6.0.6002.18005
Microsoft Smart Card API |winscard.dll| ver - 6.0.6002.18005
EstEID CSP |esteid.dll| ver - 1.4.92.0
Windows NT 6.0 (Build 6002 )Service Pack 2
Processor 586
Memory 2,97,151K
Broadcom Corp Contacted SmartCard version 0.0.0 <--- !!!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Selectah
HV vaatleja

|
20.06.2009 22:34:37
|
|
|
incroyable kirjutas: |
mul on sama jama, küll mitte dell e6500, vaid dell m2400. olen proovinud nii security manageriga ja igasuguste delli firmware uuendustega- tulemus - ei midagi. id kaardi tunneb ära, aga id kaardiga sisse logida kuhugi ei saa. id utiilit kaardilt andmeid loeb, pildi laadimisel ütleb "HttpSendRequest: An error occured in the secure channel support".
Id-utiiliti diagnostika annab sellise jutu:
Unknown error code - (0x8009000B)
Advanced Windows 32 Base API |advapi32.dll| ver - 6.0.6002.18005
Crypto API32 |crypt32.dll| ver - 6.0.6002.18005
Microsoft Smart Card API |winscard.dll| ver - 6.0.6002.18005
Windows NT 6.0 (Build 6002 )Service Pack 2
Processor 586
Memory 2,97,151K
Broadcom Corp Contacted SmartCard version 0.0.0 <--- !!!  |
mul täpselt sama lugu, et id kaardi tunneb küll ära, saab ka sertifikaate kontrollida, aga kuskile sisse logida ei saa. Pilti samuti ei näita. Ei tööta mul see ei firefoxi ega IE-ga.
utiliidi diagnostika ütleb mul seda:
CSP loaded & tested
Advanced Windows 32 Base API |advapi32.dll| ver - 5.1.2600.2180
Crypto API32 |crypt32.dll| ver - 5.131.2600.2180
Microsoft Smart Card API |winscard.dll| ver - 5.1.2600.2180
Windows NT 5.1 (Build 2600 )Service Pack 2
Processor 586
Memory 0,915,632K
OMNIKEY CardMan 1021 version 1.1.1
teeks formati kui teaks, et sellest kasu oleks, olen korduvalt id kaardi draivereid installinud ja uninstallinud. Olen ka teist kaardilugejat proovinud, ikka sama jama. ID kaart on ise ainult 2 nädalat vana ja töötab, proovisin teise arvutiga järgi.
edit: nii nüüd siis uninstallisin id kaardi tarkvara, lasin ccleaneriga üle ja lasin id.ee-s automaatse installeriga vajalikud proged uuesti peale. Nüüd sain id kaardi tööle, aga ainult firefoxis, IE-s millegipärast ikka tööle ei hakka, aga pole hullu esialgu. Samuti ei saa ma ikka id-utiliidis oma pilti vaadata
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kdeuser
HV vaatleja

|
27.06.2009 22:40:35
|
|
|
Minulgi on sama probleem.
Windows Vista SP1, Firefox 3.0.11, masin Lenovo T500, lugeja on Omnikey 4321.
ID-kaart töötab IE-ga, aga Firefoxiga ei tööta. Olen korduvalt ajureid uuesti installeerinud ja käsitsi paigaldust teinud, aga abi ei miskit. Suhtlesin ID-kaardi tugimeeskonnaga ka aga tööle ei ole veel Firefoxiga ID-kaarti saanud.
Kui kellelgi on õnnestunud sarnase konfiguratsiooniga masinas Firefoxiga ID-kaart tööle saada, oleks kogemuste jagamise eest väga tänulik.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
indumen
HV veteran

|
05.08.2009 10:39:01
|
|
|
täpselt sama jama nagu kahel eelmisel siin teemas.
et andmeid suudab lugeda ja pilti mitte ja panka samuti sisse ei saa
masinas omnikey 4321 express kaart ja vista SP1ga
kellelgi võiks juba nagu lahendus ju olla?
_________________ ükskord me võidame niikuinii |
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
176 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
06.08.2009 17:42:18
|
|
|
Proovi FF 3.5
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
10.08.2009 18:48:38
|
|
|
Just huvi pärast üritasin, et äkki õnnestub seekord Firefox'iga ID kaart toimima saada - ei õnnestu
IE-ga töötab ilusti, Firefox-il pole mul kunagi vahet olnud mis versioon - tööle ei hakka! - just allkirjastamine ei toimi.
Tänane maksimum on, et panka sisse logida õnnestub (PIN1) aga allkirjastamine ei õnnestu, jääb mingi tühi java aken, kus vist peaks mingi sertifikaatide nimekiri olema pikemalt mõttesse ja
võingi jääda ootama või kui villand saab siis tapan selle akna maha ja pääsen jälle Firefox'is liikuma.
Omast arust olen kõik need samm-saamult lolli-punktuaalse järjekindlusega ära täitnud aga kasu pole.
Oleks see siis ühe arvutiga nii, aga mõlemas arvutis sama jama.
Üks väike pealtnäha tühine nüanss on veel katsetamata, mul Firefoxi kasutaja sodi (järjehoidjad ja muu) asub teisel kettal, mitte seal kuhu FF selle vaikimisi installib - kas see võib asja mõjutada?
_________________ --------------- |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.08.2009 23:22:14
|
|
|
H_K kirjutas: |
Just huvi pärast üritasin, et äkki õnnestub seekord Firefox'iga ID kaart toimima saada - ei õnnestu
IE-ga töötab ilusti, Firefox-il pole mul kunagi vahet olnud mis versioon - tööle ei hakka! - just allkirjastamine ei toimi.
Tänane maksimum on, et panka sisse logida õnnestub (PIN1) aga allkirjastamine ei õnnestu, jääb mingi tühi java aken, kus vist peaks mingi sertifikaatide nimekiri olema pikemalt mõttesse ja
võingi jääda ootama või kui villand saab siis tapan selle akna maha ja pääsen jälle Firefox'is liikuma. |
Sellel tühjal Java aknal on ka nupp OK. Seda pead klõpsama, siis saad "allkirjasta" nupule klõpsates ka allkirjastada.
Serdi vaatamiseks oli ka nagu mingi pisike link olemas selles aknas, aga aknasse iseenesest ei ilmu midagi. Tean, et kontrollisin seda serti alles hiljuti ja see oli võimalik. Täpselt ei oska hetkel kirjeldada - arved on kõik makstud ja pole põhjust midagi allkirjastada pangas.
tsitaat: |
Omast arust olen kõik need samm-saamult lolli-punktuaalse järjekindlusega ära täitnud aga kasu pole.
Oleks see siis ühe arvutiga nii, aga mõlemas arvutis sama jama.
Üks väike pealtnäha tühine nüanss on veel katsetamata, mul Firefoxi kasutaja sodi (järjehoidjad ja muu) asub teisel kettal, mitte seal kuhu FF selle vaikimisi installib - kas see võib asja mõjutada? |
Selgita pisut lähemalt. Vaikimisi loob Firefox profiilide kausta %appdata% kausta ning käivitamisel otsib sealt profiles.ini faili, kus on defineeritud profiilide asukohad. Profiilid luuakse vaikimisi sama kausta alamkausta, aga profiles.ini failis profiili asukohta muutes võib selle ka mujale kolida. Kas nii ongi sul tehtud?
Kui on, siis ei tohiks see midagi mõjutada. Kui oled teise asukoha kusagil mujal defineerinud mingile osale profiilist, siis peaks olema selle kohta rohkem infot, et selle mõju üle otsustada.
Mulle küll tundub, et sul on tegelikult kõik korras. Lihtsalt pead Java aknas OK klõpsama, et allkirjastamise skript käima saaks minna.
Üht asja tasub küll meeles pidada - ja see on tõenäoliselt peamine põhjus, miks väidetakse pidevalt, et ID-kaardiga allkirjastamine pangas ei tööta: nimelt kui avaneb allkirjastamise lehekülg, siis ei tohi seal klõpsata nuppu "allkirjasta" enne selle Java akna avanemist. Peab olema kannatlik ja ootama, kuni Java aken avaneb, siis klõpsama seal OK ja alles siis nuppu "allkirjasta". Peale seda avaneb aken PIN2 sisestamiseks.
Kui olla kannatamatu ja klõpsata "allkirjasta" nuppu enne Java akna avanemist, siis pärast Java käivitumist seal uuesti klõpsates saad teate, et oled sinna juba klõpsanud ja midagi edasi ei toimu. Allkirjastamiseks pead siis minema "muuda" nupuga tagasi eelmisele lehele ja tegema uue katse.
Minul on Windowsis ID-kaart Firefoxiga töötanud juba mitu aastat eriliste probleemideta (ja seejuures mitmel arvutil ja erinevate kaardilugejatega) ning töötab ka igal pool mujal (st teiste inimeste arvutites), kuhu ID-kaardi toe olen paigaldanud. Pole leidnud erilist põhjust viriseda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
12.08.2009 00:16:44
|
|
|
OK pean klõpsima kohe, sest hetkepärast on see aken koos FF-iga hangunud ja aitab ainult maha tapmine.
Kui OK vajutatud, ja vajutan 'allkirjasta' siis tuleb ette aken mingi PCK#11 või mis iganes moodul on puudu, vajutades installeeri ei juhtu midagi seesama aken tuleb uuesti ette, vajutades katkesta, aken kaob
ja seejärel vajutades uuesti 'allkirjasta' tuleb aken, et 'already pressed'
panin selle mälu järgi praegu, ei viitsi enam öösel uuesti katsetama hakata.
_________________ --------------- |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
26.08.2009 14:09:48
|
|
|
Tere, siin mitmeid teemasi, aga kuna ei teagi kuhu ise kirjutada siis oletan, et siia sobib ka mu küsimus. Nimelt peale seda kui ID lugeja arvutisse panin, tegin kohe kõik valesti. Nüüd installis nii ära, et võib mitte töötada. Kuidas ma maha saan selle installida, et ta uuesti viskaks selle akna ette, et found new hardware ja küsiks akna kaudu seda kolme variandiga installimisviisi? Jupsin juba teist päeva selle lugejaga ja tahaks HVs veel ustavamaks inimeseks saada
EDIT: Samas IE ei lase id.ee kaudu ka aktiveerida mobile id teenust. Peale uue lehe avanemist ja JÄTKA nupu klõpsimist tuleb ette, et IE Cannot Display The Webpage. Kui vajutada Diagnose Connection Problems siis teeb neti diagnosti ja tulemus on alljärgnev:
Last diagnostic run time: 08/26/09 14:07:45 HTTP, HTTPS, FTP Diagnostic
HTTP, HTTPS, FTP connectivity
info HTTP: Successfully connected to www.microsoft.com.
info HTTPS: Successfully connected to www.microsoft.com.
info FTP (Passive): Successfully connected to ftp.microsoft.com.
Firefox karjub turvaühenduse probleemi samal käigul!
_________________ My choices, my life - don't judge me, just try better! |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|