praegune kellaaeg 20.06.2025 10:58:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
digiraha
HV kasutaja
|
22.08.2009 18:04:07
Augmented reality |
|
|
Kindlasti on enamus teist näinud viimaste kuude jooksul popiks läinud augmented reality teemasid - võetakse veebikaamerast pilt, otsitakse mingit plönni ja siis kukutakse igasugu 3d mudeleid ja efekte ning muud jama peale joonistama.
kuna ka mul endal on raske haigus kukkuda alati igasuguste pealtnäha huvitavate asjadega eksperimenteerima, siis proovisin ka ise järgi - tagusin klammerdajaga oma visiitkaardi külge ka ühe markeri ning äsasin külge esimese flv, mille masinast leidsin.
küll aga kusagil poole peal tekkis küsimus, et kas peale edevate efektide on asjal ka mõni muu teoreetiline kasutusala olemas. jah, kudumisajakirja tagakaanelt vanaemale näidata kudumise MM-i finaalvõistuste lõppkaadreid on muidugi tore, aga vaevalt, et tema tabaks asja uudsust. kuna visiitkaardi külge on ka juba hulka edevamaid asju tehtud, pole ka see nagu kõige põnevam enam. üritasin genereerida ideed, kuidas oleks selle abil lihtsam väikestele lastele näiteks arvutamist või lugemist õpetada - seejärel taipasin, et tegelikult ju ei taheta enamjaolt neid arvuti taha lasta. ja ega ühelegi heale mõttele ka ei tulnud.
sama tehnoloogiaga mäng pidavat varsti playstation 3-le väljas olema - kas aga ainus võimalus, kuidas asi massidesse saab, ongi vaid lõpp-produkti kasutades? mis mõte on sellisel juhul nende inimeste töös, kes näevad kõvasti vaeva, et asja lihtsamaks ja kergemini kasutatavaks teha? mina kirjutasin ühte examplisse vaid paar rida koodi juurde ning timmisin paar rida nii, et mulle asi paremini meeldiks - põhimõtteliselt kompileerisin ainult koodi ära.
selline mõttekäik siis. on keegi samadel teemadel lasknud mõttel uitada?
parim näide teema illustreerimiseks: http://ge.ecomagination.com/smartgrid/#/landing_page
minu näide: http://tmd.ee/kasil/1-highlight/14-digilisadimensioon
nb. peale vaatamist ava aken ükskord veel ning pane disallow, mingil suvalisel põhjusel flashi ei unloadita ja kaamera jääb avatuks.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
22.08.2009 18:19:59
|
|
|
Millistel mõtetel siis täpsemalt? Ma olen ka seda asja katsetanud ja isegi idee on olemas, samas ma leian, et paljud ei viitsi sellise eksperimenteerimisega tegeleda ja ennast vebeikaamerast näidata ja asi jäi sellepärast ära.
Kindlasti saab seda kuidagi kasutada ära ka laste õpetamiseks vms. Ala kui ekraanil on tehe 2+2= ja lapse käes on numbrid, siis õiget numbrit kaamerasse näidates saab näha nt multikat vms.
Või saab õpetada kella. Ekraanil on näit 13:20 ja laps peab reaalselt eksisteerival kellal panema seierid korda ja näeb jälle midagi uut. Iseasi, kui praktiline see on ja paljusid kotiks selline asi. Hetkel minuarust on pigem selline fancy asi, mida võid kasutada nt enda folio ehitamisel ja siis klientidele ise näidates nad ahhetama panna.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
digiraha
HV kasutaja
|
22.08.2009 18:27:17
|
|
|
Ma arvan et just seda ma silmas pidasingi, et kas on midagi peale lemmiknäitlejanna tisside, mille nimel viitsiks keegi kaamera käima ajada? Peale seda veel midagi printima hakata? Täpselt, enda folio näitamiseks on see muidugi huvitav - sama visiitkaardi teema.
Samuti see markerite teema - arvude näitamine on veel okei, aga samas kella näite implementatsioon koodi küljel oleks midagi hoopis muud.
Kuna esimest korda sattusin teadlikult libspark libraryte alla, siis sealt jäi hoopis silma objektide asukoha järgimise teegid - vähemalt seegi hea, et ei pea mingeid asju printerist välja võluma hakkama.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
22.08.2009 19:11:39
|
|
|
ma näiteks katsetasin seda asja ja toimis täiesti endajoonistatud kujund ka. St musta vildikaga värvitud.
Kui on hea idee, siis koodi taha ei tohiks küll midagi jääda. Samas oleme ausad, keegi ei lao interneti foorumis niisama oma häid ideid välja, et keegi teine saaks need ära teha. Siit võid sa ainult lugeda inimeste äkkmõtteid, mis mõneljuhul tõesti võibolla tasuvad ära teha ja äkki on järgmine rate või twitter tekkinud.
St äkkmõte, mis tuli on seda asja kasutada nn keyna. Et veebilehe sisu on kinnine ja siis konkreetset märki näidates avaneb kasutajale sisu.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|