Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
arka007
HV kasutaja
|
18.09.2003 09:00:25
Videost arvutisse |
|
|
Tere!
Tahaksin tõmmata videosid arvutisse Hauppage Win TV kaardiga .
Oskab kegi soovitada head softi algajale ,mis oskaks ka videod mingisee hea kvaliteedi ja suuruse suhtega koodekisse pakkida ning mis koodek se selline oleks
Ette tänades
|
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
18.09.2003 13:01:31
|
|
|
WinDVR...Siiani parim proge,millega tv/videost arvutisse enam vähem capture saada.Omal ATI 32mb kaart.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
19.09.2003 19:19:34
|
|
|
MatiKala kirjutas: |
WinDVR...Siiani parim proge,millega tv/videost arvutisse enam vähem capture saada.Omal ATI 32mb kaart. |
Milliseid teisi programme Sa proovinud oled? Miks ta neist parem on? Kas Su Ati videokaart on AIW või lihtsalt video-sisendiga?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
21.09.2003 17:25:11
|
|
|
...Kõike olen proovinud,mis kätte on juhtunud.Katsetage - katsetage...minul,nagu juba öeldud-kõige asisem.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
21.09.2003 20:08:56
|
|
|
...Kõike olen proovinud,mis kätte on juhtunud.Katsetage - katsetage...minul,nagu juba öeldud-kõige asisem. |
Parem loetle neid.. Ning miks ta parimaks osutus?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
22.09.2003 15:04:57
|
|
|
Võimaldab salvestada ka 5400 rpm ketastele puhta heliga,piisvalt palju resolutsioone filmi salvestamiseks sõltuvalt arvuti võimsusest-parim pildi/heli suhe.Hea sissetuleva signaali puhul väga hea pilt.VHS kvaliteet miinimum,Võimsamate ressursside puhul (eelkõige videokaart) SVCD/DVD ligilähedane kvaliteet.
Loomulikult on hea,kui salvestamise ajaks saaks muud programmid sulgeda,et masin töötaks kogu võimsusel video salvestamise nimel.Ati oma salvestusprogrammid lasevad hiljem tuttavaid kontuure aimata,WINDVR aga võimaldab vastulausena talutava vcd valmistada.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
22.09.2003 16:24:55
|
|
|
Lugesin teema algataja jutu veelkord läbi ja mainiks veel, et minu soovitatud koodek on siis kasutamiseks enne montaazi.
Pärast ikka DivX, Xvid, mpeg vms. Head mpeg'i saab teha programmiga TMPGEnc.
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
22.09.2003 18:13:36
|
|
|
tere ka minu poolt
küsiks seda, et kui salvestada 50FPS'ga kas siis oleks võimalik selle Huffyuv'isse salvestades saada pilt kohe deinterlaced variandis?
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
22.09.2003 19:43:33
|
|
|
Kui pärast on huvi niikuinii video DivX/Xvid'iks pakkida (alguses salvestad Huffyuv'i), siis deinterlace' filtri võib VirtualDub'is capture'imise ajal sisse lülitada. Teine võimalus on deinterlace filtrit (ja muid nagu resize ja võib-olla mingi denoise) kasutada pakkimise ajal. St Huffyuv on salvestatud; avad video VirtualDub'is, valid vajalikud filtrid (õiges järjekorras!) ning määrad kompressiooni seaded. Nii ei koorma sa salvestamise ajal masinat filtreerimisega, sest see tehakse ära vahetult enne pakkimist. Täisresolutsioonil Huffyuv 50fps'ga võtaks ka ilmselt poole rohkem ruumi kõvakettal.
Võimaldab salvestada ka 5400 rpm ketastele puhta heliga,piisvalt palju resolutsioone filmi salvestamiseks sõltuvalt arvuti võimsusest-parim pildi/heli suhe.Hea sissetuleva signaali puhul väga hea pilt. |
Kõvaketta jaoks on oluline, mitu KB/s su video datarate on. See sõltub resolutsioonist ja koodekitest. Pakib protsessor. Kui sul on teiste programmidega takistuseks kõvaketta kiirus (aeglus), siis ilmselt pole valitud õige resolutsioon või õige koodek.
VHS kvaliteet miinimum,Võimsamate ressursside puhul (eelkõige videokaart) SVCD/DVD ligilähedane kvaliteet. |
Pildikvaliteet sõltub eelkõige tv-kaardist ja loomulikult signaalist. Masina ressurs mäjutab vaid siis, kui kavatsed midagi filtreerida. Programm iseenesest kvaliteeti ei mõjuta, kui ei filtreeri, mis omakorda on infokadu, kuigi võib silmale ilusam olla. Videokaardil pole tv-pildiga mingit pistmist, salvestamise ajal sealt midagi läbi ei käi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
22.09.2003 22:45:12
|
|
|
nujah, proovisin siin ise ka vaahepeal neid filtreid sisse lülida capturemise ajal, kuid ei tundunud küll, et need rakendunud oleks, seepärast mõtlesingi, et deinterlace filtrit hiljem kasutades n.ö. dubleerib puuduolevaid ridu ja arvasin, et kui kohe 50fps tõmmata, et siis äkki saab kohe n.ö. progressive pildi ja ehk on ka kvaliteet parem, aga ju siis vahet pole. igaljuhul peaksin seda vdubi deinterlace filtrit katsetama uuesti.
VDub pakub seda blend mode (et parim) ja kui TMPEGenc deinterlacega võrrelda (ükskõik millise variandiga), siis VDUbiga deinterlace tehtu korral tundub, et kui pilt liigub siis on kergelt n.ö. trails järgi objektidel, justkui üritaks siluda madala FPS'ga salvestatud pilti or smth.
Ja siis tahaks veel rezisest rääkida, viimasel ajal olen kasutanud DIVX koodeki võimalust ja tema enda resize filtrit kasutanud (billinear-very soft) siis on veel bicubic variandid, ei ole eriti katsetanud neid et parimat välja selgitada, et mis vahe neil on. VDub ise pakub nearest neighbour varianti ja siis on pildil kerged kuubikud sees ja justkui peaks hiljem 2D cleaner filtriga üle käima.
et siis need minu tähelepanekud-küsimused.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
22.09.2003 23:36:34
|
|
|
@Arvo Cobrietti
Kuna PAL'il on 25 kaadrit sekundis standard, siis ma arvan, et 50fps'iga saad sa lihtsalt ühte kaadrit kaks korda. VDub'i deinterlace filter tundub igati korralik olevat. Arvan, et kõik muud artifact'id tulevad juba signaalist.
Resize'iga pole ma eriti tegelenud ega ka neid omavahel kõrvuti võrrelnud, mis, ma arvan, et on ainuke juht, mil neil on võib-olla võimalik vahet teha. Kui sa kasutaksid erinevat resize filtri tüüpi sama algmaterjali puhul ning neid võrdleksid teadmata kumb on kumb, siis ma kahtlen, et see vahe tegemine nii lihtne on. Igaks juhuks võid korrata sellist tegevust näiteks 10 korda, et saavutada tulemuste vahel mingi statistiline tähtsus. Ma ei püüa solvata ega irooniliselt vihjata; üsna tihti on nii, et üks asi tundub parem kui teine, kuna tead, mida sa omavahel võrdled ja alateadlikult eelistad üht teisele (imago, päritolu, autoriteedi hinnangu vms tõttu).
PS Resize'imine ei ole kaugeltki nii oluline olevat kui koodeki või mõne denoiseri/cleaneri seaded.
PPS Selle õpetuse autor arvab, et "Precise bicubic A=-0.75" on VDub'is parim ja seda olen üldiselt ise kasutanud. Korra olen püüdnud ka ise võrrelda, kuid mingit vahet ei näinud, ning pole sellele enam eriti palju mõelnud.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
23.09.2003 14:00:03
|
|
|
to Terminaator:
Võimalik,kõik on võimalik,aga antud programmi soovitades toetusin ainult oma isiklikele kogemustele:
1)Helikvaliteet muutus mul peale seda krõbinavabamaks ,kui hakkasin samade näitajatega kasutama 7200 rpm ketast...
2)Videokaart ei kasuta ressursse,kui tegu on tv lisakaardiga,minul on antud juhul ATI tvin/out kaart ning ma arvan,et minu videokaarti siiski masin kasutab.Ma usun ,et kui mul oleks veidi rohkem protsessorit(praegu 750mhz) ,võib tulemus natsa parem olla...aga eelkõige kindlasti videokaart peab parem olema.TV kaartidest ei arva ma eriti midagi,kuna olen neid proovinud ning minuarust on tulemus suhtkoht kaka.
Aga veelkord,ma pole raalifüüsik,sestap võimalik,et saab ka muudmoodi paremaid tulemusi
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
23.09.2003 22:54:08
|
|
|
Ei saa siiski aru, mis videokaart sul täpselt on ja mida konkreetselt sul videokaart pidurdab?
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatiKala
Kreisi kasutaja
|
23.09.2003 23:32:53
|
|
|
Kui sa minuga vestled,siis minul ei pidurda mitte miskit mitte midagit ja minu osa selles teemas on soovitada video captuurimise proget,mitte analüüsida arvuti töö põhimõtet...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
12.10.2003 12:57:54
|
|
|
tsitaat: |
Kui pärast on huvi niikuinii video DivX/Xvid'iks pakkida (alguses salvestad Huffyuv'i), siis deinterlace' filtri võib VirtualDub'is capture'imise ajal sisse lülitada.
|
miskipärast ei toimi see capturemise ajal deinterlace huffyuv'i compressides. ei tööta ka muud filtrid kardan, et see ei olegi võimalik üldse. tõmbasin videomakist huffyuv'iga arvutisse ja tahaks pinnaclega tiba edida videot, et pärast samas SVCD teha, aga seal ei saa deinteraceda teda kuidagi.
premieriga vaataisn, et saab deinterlace ka teha enne SVCD'ks vormindamist, aga pinnacle rohkem käe järgi. mis aitaks?
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
12.10.2003 22:39:14
|
|
|
Arvo Cobrietti kirjutas: |
pärast samas SVCD teha, aga seal ei saa deinteraceda teda kuidagi.
premieriga vaataisn, et saab deinterlace ka teha enne SVCD'ks vormindamist, aga pinnacle rohkem käe järgi. mis aitaks? |
Miks Sa tahad SVCD -d teinterlaceda? SVCD on mpeg2 formaadis. Mpeg2 ei vaja deinterlacemist.
Vallo
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
13.10.2003 00:00:53
|
|
|
tõmbasin huffyuvina aviks videomakist. ja tahaks nüüd nii avi->deinterlace->natuke edimist->SVCD
et siis ei ole vajadust deintrelase teha? kvaliteedis siis vahet ei ole?
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
movieboy
HV vaatleja
|
29.03.2004 23:57:10
kas oleks võimalik |
|
|
kas oleks võimalik videosid arvutisse lasta Win DVR3-ega läbi geforce4 ti4200 sellel on video sisend olemas kuid ma ei saa seda tõõle aidake palun
|
|
tagasi üles |
|
 |
|