praegune kellaaeg 22.06.2025 17:10:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
X
HV veteran

|
15.08.2009 12:56:12
Sony DVD-ROM DDU1621 ei avane? |
|
|
Probleem selles, et dvd-rom ei avane, st see alus ei sõida välja. Tegin siis selle lahti ja avastasin selle, et kui panna cd sisse siis avaneb, aga kui tühi siis jääks nagu kuhugi kinni, kuigi ei jää tegelt. Kui võtsin nii ülemise kui ka alumise aluse ära, siis ka töötab, st laser on niiöelda vabas õhus, aga kui alus peale panna siis ei tööta jälle!
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
16.08.2009 15:36:03
|
|
|
Tavaline ikka, 2003 aastal koos arvutiga soetatud. Selles mõttes, et asi pole selles et ta üldse ei käiks, vaid ta ei käi siis kui cd või dvd vms ümmargust plaati sees pole. Või juhul kui täitsa paljaks võtta, nii et kated peal ei ole. Algul mulle tundus, et see väljasõitev alus jääb millegi taha kinni, sest hääl oli selline ,et miski oleks nagu ees, aga hiljem selgus ,et see pole probleemiks, millegi pärast see raudvara ise tõrgub.
Edit: Kui ma seda proovisin, siis ma hoidsin sees ainult voolu juhet, võtsin muud juhtmed ära, seega asi ei saa olla tarkvaraline.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
02.09.2009 15:06:24
|
|
|
Ei mehaanika on korras, keerasin suht pilbasteks ja proovisin manuaalselt(et kas hammasrattad liiguvad), elektrimootor kõik töötab. Ütleme nii, et kui plaat sees siis käib ilusti. Kui plaati pole sees, siis aluse kinnitus läheb lahti, aga elektrimootor ei hakka tööle. Kui ma selle metallist kaitsekatte ära võtsin, siis nägin, et kui see alus ära sõidab, liigub lugemispea allapoole, mulle tundub, et kui metallistkate peal on, see lugemispea ei liigu. Ma netist kusagilt lugesin, et võib nii juhtuda, et mõni programm ei lõpeta dvd-romiga oma tööd ära ja võib nii öelda "ära lukustuda". Iseasi kas see probleem mul on, kuna asi ei tööta ju ka siis kui mingeid andmeid protsessoriga ei liigu.
Edit: Kusjuures avastasin veel ühe veidra fakti. Kui ma panin sisse plaadi millel midagi on peal, saan info kätte, aga kui panen täiesti blank cd, siis ei leia see seda cd üles. Mul hakkab tekkima kahtlus, et see laser on omadega metsas. Et kui see dvd karp tühi on, siis sensor arvab, et ta omaarust loeb cd vms.
Edit2: Nii tegelikult on viga selles, et see ketas, mis cd plaati keerutab ,jääb ülemise katte kohale kinni. Katte sees on magnet, aga elektrimootor on nii nõrk ,et ei jaksa ketast magneti küljest lahti tõmmata. Kui cd plaat on vahel, siis on magneti tõmme palju nõrgem, sellepärast cd plaadiga sahtel välja sõidab.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.10.2011 18:01:20
|
|
|
X kirjutas: |
Edit2: Nii tegelikult on viga selles, et see ketas, mis cd plaati keerutab ,jääb ülemise katte kohale kinni. Katte sees on magnet, aga elektrimootor on nii nõrk ,et ei jaksa ketast magneti küljest lahti tõmmata. Kui cd plaat on vahel, siis on magneti tõmme palju nõrgem, sellepärast cd plaadiga sahtel välja sõidab. |
Tundub, et mul on täpselt sama jama - kui plaati sees pole, siis ei avane ja kui plaat sees, siis sahtel avaneb. Plaadilugejaks on mingi Toshiba SH-S202N.
Ma pole lugejat veel lahti lammutanud, kuna mul oli eelmise plaadilugejaga ka vist praktiliselt sama jama ning nuputasin mis ma nuputasin, aga lahendust välja ei nuputanud. Lõpuks lakkas see üldse töötamast. Praegune siiski töötab ja kusjuures väga hea lugeja on. Krdi kahju, et sahtli avamine on probleemne.
Senimaani on aidanud ainult see, kui koputada sahtli serva peale ja tavaliselt siis avaneb, aga arvutit taguda ei ole eriti arukas. X - oled leidnud mingi lahenduse või peab sellega tõesti leppima? Või on kellelgi teisel ideid?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
15.12.2011 10:05:58
|
|
|
Mina jätsin plaadi sisse, elfafoorumis öeldi et kui jätad plaadi tagurpidi ei koorma see seadet ka. Ma panin mingi plastmass seibi ka magneti ja plaadi vahele, aga plaati lugema hakkades viskas tsentrist välja, võibolla kummiseibiga saab parema tulemuse. Teine variant oleks mootori väljavahetamine. Aga kui see sul koputades välja tuleb, võib sul ka mingi lihtsam probleem olla.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.12.2011 11:32:29
|
|
|
Nende viletsamate seadmetega on jah selline probleem, et ajam kulub/väsib. Algul aitab kerge koputamine, aja jooksul peab tugevamalt koputama hakkama, mingi aeg tahab aga juba rusikaga üsna tugevat matsu saada.
Eks inimene siis ise valib, kas peksab seadet, hoiab pidevalt plaati sees või ostab uue korraliku seadme.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.04.2012 23:11:33
|
|
|
X kirjutas: |
Edit2: Nii tegelikult on viga selles, et see ketas, mis cd plaati keerutab ,jääb ülemise katte kohale kinni. Katte sees on magnet, aga elektrimootor on nii nõrk ,et ei jaksa ketast magneti küljest lahti tõmmata. Kui cd plaat on vahel, siis on magneti tõmme palju nõrgem, sellepärast cd plaadiga sahtel välja sõidab. |
Sul on 100% õigus. Ma siin huvi pärast üle kahe tunni uurisin ja puurisin seda plaadilugejat (mul Toshiba oma) ning aru ei saanud, kuhu see kinni jääb. Siis avastasin, et mootor ei suuda pead sealt seibi küljest lahti tõmmata. Tegelikult vist ei jäägi asi mootori võimsuse taha, vaid see rihm on lõdvaks läinud ning lihtsalt tekib libisemine, kui koormus liiga suureks läheb.
Üritasin veel paaris kohas hõõrdumiskohtade peale paksu määret panna, aga pigem hakkab see tuleviku mõttes halba tegema, kui et praegu midagi paremaks muutis.
Kui oli selge, et liiga tugevad magnetid on, siis mõtlesin kahes suunas - kas kuidagi magneti mõju vähendada või vähendada metalli hulka. Proovisin korpuse külge teise magneti panna, kuid kasu ei midagi. Ja lõpuks tuli mängu veel kolmas asjaolu - pea mootori mähise ümber olev kest liigub mähiste suhtes, mis on ka üks kurja juur minumeelest.
Ei osanud ka mingit paremat lahendust välja mõelda, kui et plaat tagurpidi sisse jätta.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|